Доброго дня шановні учасники форуму. Я, інвалід 3-ї групи захворювання якого пов’язано з ЛНА на ЧАЕС. З метою оскарження пенсійних та соціальних виплат вже майже півроку користуюсь повідомленнями учасників даного форуму (за що всім велике СПАСИБІ) і до сьогоднішнього часу знаходив необхідні для мене відповіді без реєстрації на форумі. Однак нещодавно стикнувся з ситуацією з якої самотужки не можу знайти вихід. В зв'язку з чим прошу всіх небайдужих людей відгукнутись та допомогти в вирішенні проблеми.
І ось детальніше про неї (проблему):
19.11.2010 року в порядку ст. 18 КАС України я звернувся до суду з адміністративною позовною заявою в якій просив суд «зобов’язати відповідача провести перерахунок та виплату мені, як інваліду ІІІ групи віднесеному до 1-ї категорії осіб, котрі постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, недоотриману суму державної та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю за період з …»;
08.12.2010 року … міськрайонним судом … області, розглянувши в порядку скороченого провадження справу № … за моїм адміністративним позовом до управління Пенсійного фонду України …, було прийнято постанову в резолютивній частині якої УПФУ зобов’язано провести перерахунок та виплату громадянину … основної пенсії у розмірі 6 мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії у розмірі 50 % мінімальної пенсії за віком, встановленої ч. 1 ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», за період … . Також, в резолютивній частині Судом зазначено, що: «постанова суду підлягає негайному виконанню»;
В зв'язку з поданням УПФУ апеляційної скарги, 23.12.10 справу було надіслано до апеляційного суду.
11.01.2011 року я звернувся до суду першої інстанції (на ім’я судді який виносив постанову) з заявою в якій відповідно до:
статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України, згідно якої: «негайно виконуються постанови суду про: присудження виплати пенсій, інших періодичних платежів з Державного бюджету України … .
Негайно також виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження.
Суд, який прийняв постанову, за заявою осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи може звернути до негайного виконання постанову: у разі стягнення всієї суми боргу при присудженні платежів, визначених пунктами 1 і 2 частини першої цієї статті …»;
статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, якою передбачено, що: «судове рішення, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, є підставою для його виконання»;
статті 258 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідно до якої «за кожним судовим рішенням, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено, видається один виконавчий лист»
прошу Суд видати виконавчий лист на стягнення з УПФУ суми недоотриманої мною державної та додаткової пенсії за період з … , відповідно до постанови суду по адміністративній справі № … за позовом … до управління Пенсійного фонду України про визнання дій неправомірними та зобов’язання здійснити перерахунок та виплату державної та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю.
В зв'язку з тим, що на протязі майже місяця жодної інформації з суду першої інстанції я не отримав то 07.02.2011 року я звернувся з заявою про отримання письмової інформації про хід розгляду справи і прийняті судові рішення на ім'я голови суду першої інстанції. В даній заяві я описав вище зазначене та просив суд:
Надати мені письмову інформацію, щодо розгляду і руху моєї заяви від 11.01.2011 року про видачу виконавчого листа.
Видати виконавчий лист на стягнення з УПФУ суми недоотриманої мною державної та додаткової пенсії за період з … по … року, відповідно до постанови … суду по адміністративній справі № … за позовом … до управління Пенсійного фонду України про визнання дій неправомірними та зобов’язання здійснити перерахунок та виплату державної та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю.
У відповідь на дану заяву, за підписом голови суду першої інстанції, я отримав лист від 15.02.2011 року в якому зазначено наступне:
На вашу заяву від 07.02.2011 року суд повідомляє, що видати виконавчий лист по справі № … немає можливості, так як дана справа 23.12.2010 року надіслана з апеляційною скаргою УПФУ на постанову суду від 08.12.2010 року на розгляд в апеляційний адміністративний суд, про що Вам було повідомлено в копії супровідного листа.
Що робити далі просто не знаю. Будь ласка допоможіть.