Список форумів ‹ Проблеми чорнобильців ‹ Пенсії та судові справи чорнобильців ‹ Иск на перерасчет пенсии по ст.50, 54 (ЗУ 796-XII)

Иск на перерасчет пенсии по ст.50, 54 (ЗУ 796-XII)

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Повідомлення 26-02-2011, 20:44
mx1960 Аватар користувача
посетитель

Микола Степанович писал: "У задоволенні позову _________________ до Управління ПФ України в м.Рівне про проведення у подальшому перерахунку пенсії ураза підвищення розміру мінімальної пенсії за віком, розмір якої відповідає розміру прожиткового мінімуму – відмовлено за безпідставністю позовних вимог."
Вот за это решение суда первой инстанции и уцепился ПФУ!
СТУЧИТЕ, (НОГАМИ) И ВАМ ОТКРОЮТ!

Повідомлення 26-02-2011, 21:18
Юстас Аватар користувача
участник

Микола Степанович написав:
НУЖЕН СОВЕТ ПО СОСТАВЛЕНИЮ ИСКА В СУД.

Микола Степанович! По поводу дальнейшего недопущения неправильного начисления пенсии ПФ нужен новый позов в суд правильно составленый. Я вылаживал его в какой-то ветке, но Вам подскажу на месте - мы земляки. Свяжитесь через л.с. - дам №тел., созвонимся, или подъедете ко мне и я подскажу что писать.

Повідомлення 27-02-2011, 15:56

Ксюша
Вам нужно снова обращаться в суд -- и просить теперь о начислении пенсии " починаючи з 10.09.2010 року" .

Повідомлення 27-02-2011, 16:07
Dionis гость

Доброго дня шановні учасники форуму. Я, інвалід 3-ї групи захворювання якого пов’язано з ЛНА на ЧАЕС. З метою оскарження пенсійних та соціальних виплат вже майже півроку користуюсь повідомленнями учасників даного форуму (за що всім велике СПАСИБІ) і до сьогоднішнього часу знаходив необхідні для мене відповіді без реєстрації на форумі. Однак нещодавно стикнувся з ситуацією з якої самотужки не можу знайти вихід. В зв'язку з чим прошу всіх небайдужих людей відгукнутись та допомогти в вирішенні проблеми.
І ось детальніше про неї (проблему):
19.11.2010 року в порядку ст. 18 КАС України я звернувся до суду з адміністративною позовною заявою в якій просив суд «зобов’язати відповідача провести перерахунок та виплату мені, як інваліду ІІІ групи віднесеному до 1-ї категорії осіб, котрі постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, недоотриману суму державної та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю за період з …»;
08.12.2010 року … міськрайонним судом … області, розглянувши в порядку скороченого провадження справу № … за моїм адміністративним позовом до управління Пенсійного фонду України …, було прийнято постанову в резолютивній частині якої УПФУ зобов’язано провести перерахунок та виплату громадянину … основної пенсії у розмірі 6 мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії у розмірі 50 % мінімальної пенсії за віком, встановленої ч. 1 ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», за період … . Також, в резолютивній частині Судом зазначено, що: «постанова суду підлягає негайному виконанню»;
В зв'язку з поданням УПФУ апеляційної скарги, 23.12.10 справу було надіслано до апеляційного суду.
11.01.2011 року я звернувся до суду першої інстанції (на ім’я судді який виносив постанову) з заявою в якій відповідно до:
статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України, згідно якої: «негайно виконуються постанови суду про: присудження виплати пенсій, інших періодичних платежів з Державного бюджету України … .
Негайно також виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження.
Суд, який прийняв постанову, за заявою осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи може звернути до негайного виконання постанову: у разі стягнення всієї суми боргу при присудженні платежів, визначених пунктами 1 і 2 частини першої цієї статті …»;
статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, якою передбачено, що: «судове рішення, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, є підставою для його виконання»;
статті 258 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідно до якої «за кожним судовим рішенням, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено, видається один виконавчий лист»
прошу Суд видати виконавчий лист на стягнення з УПФУ суми недоотриманої мною державної та додаткової пенсії за період з … , відповідно до постанови суду по адміністративній справі № … за позовом … до управління Пенсійного фонду України про визнання дій неправомірними та зобов’язання здійснити перерахунок та виплату державної та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю.
В зв'язку з тим, що на протязі майже місяця жодної інформації з суду першої інстанції я не отримав то 07.02.2011 року я звернувся з заявою про отримання письмової інформації про хід розгляду справи і прийняті судові рішення на ім'я голови суду першої інстанції. В даній заяві я описав вище зазначене та просив суд:
Надати мені письмову інформацію, щодо розгляду і руху моєї заяви від 11.01.2011 року про видачу виконавчого листа.
Видати виконавчий лист на стягнення з УПФУ суми недоотриманої мною державної та додаткової пенсії за період з … по … року, відповідно до постанови … суду по адміністративній справі № … за позовом … до управління Пенсійного фонду України про визнання дій неправомірними та зобов’язання здійснити перерахунок та виплату державної та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю.

У відповідь на дану заяву, за підписом голови суду першої інстанції, я отримав лист від 15.02.2011 року в якому зазначено наступне:
На вашу заяву від 07.02.2011 року суд повідомляє, що видати виконавчий лист по справі № … немає можливості, так як дана справа 23.12.2010 року надіслана з апеляційною скаргою УПФУ на постанову суду від 08.12.2010 року на розгляд в апеляційний адміністративний суд, про що Вам було повідомлено в копії супровідного листа.

Що робити далі просто не знаю. Будь ласка допоможіть. :help:

Повідомлення 27-02-2011, 16:53
dog-fox Аватар користувача
SuperModerator

Lion - Пробовать конечно необходимо.
lion написав:
1. В заявлении ПФ и в иске с какого периода просить перерасчет, чтоб было обосновано? С 01.03.2001? (на ПФ Украины «обов’язок по нарахуванню та виплаті пенсій покладений с 01.03.2001 року, згідно Положення про Пенсійний фонд України, затвердженого Указом Президента України № 121/2001 від 01.03.2001 року»). Или с др. периода, чем обосновать?

Да, вот с 01.03.2001г. надо и просить пересчитать хотя будет очень проблематично. С более ранних сроков, я лично, и не встречал, что бы кто-то судился.
lion написав:
2. В заявлении в ПФ раскрывать ли вопрос срока давности с ссылками на Віденську конвенцію или др. документы? Или особо не метать бисер?… Все равно – откажут

В заявлении к ПФ можете просить все, что хотите. Главное, что бы они вам ответили, - с какого времени и на основании каких законов, постановлений КМ Украины, ПФ платил и платит пенсию Вашему папе.
lion написав:
3. Нужно ли в иске указывать конкретные суммы виплат?

Нужно. У Вас будет сложноватый подсчет этих сумм. Ну это потом. Пока Вам необходимо написать заяву в ПФ.
А по какому закону Ваш папа сейчас получает пенсию?(он военный, гражданский, бывший работник МВД, научный работник и т.д.)
Востаннє редагувалось dog-fox в 27-02-2011, 22:42, всього редагувалось 1 раз.
Moderator

Al418 активист

Dionis написав:
На вашу заяву від 07.02.2011 року суд повідомляє, що видати виконавчий лист по справі № … немає можливості, так як дана справа 23.12.2010 року надіслана з апеляційною скаргою УПФУ на постанову суду від 08.12.2010 року на розгляд в апеляційний адміністративний суд, про що Вам було повідомлено в копії супровідного листа.
Попробуйте обратиться в суд еще раз, приложив копию Постановления суда по Вашему иску, т.к. действительно все материалы дела отправлены в ААС, а копий в суде не остается. Нужно было требовать исполнительный в пределах срока, отведенного законодательством для подачи апелляции.

Повідомлення 27-02-2011, 20:47
Likvidator эксперт

Dionis написав:

У відповідь на дану заяву, за підписом голови суду першої інстанції, я отримав лист від 15.02.2011 року в якому зазначено наступне:

Що робити далі просто не знаю. Будь ласка допоможіть. :help:

Зверніться повторно до секретаря судового засідання,(В заяві напишіть ще одну адресу:копія Рада суддів України):
Інструкція з діловодства в апеляційних і місцевих адміністративних судах
XII. Звернення судових рішень
до примусового виконання
12.7. У випадках негайного виконання судового рішення,
передбачених чинним законодавством, виконавчий лист видається
секретарем судового засідання, який брав участь у розгляді справи
,
а в інших випадках - працівником апарату суду відповідно до
розподілу посадових обов'язків.

XIII. Порядок видачі адміністративних справ
для ознайомлення, копій документів

13.7. У разі надіслання справи за межі суду, у тому числі для
розгляду в суді апеляційної або касаційної інстанції,
виготовляється копія судового рішення, ухваленого за результатами
розгляду справи, яка зберігається в суді
.
:mda:

Повідомлення 28-02-2011, 00:36
Юстас Аватар користувача
участник

Al418 написав:
Dionis писал(а): На вашу заяву від 07.02.2011 року суд повідомляє, що видати виконавчий лист по справі № … немає можливості, так як дана справа 23.12.2010 року надіслана з апеляційною скаргою УПФУ на постанову суду від 08.12.2010 року на розгляд в апеляційний адміністративний суд, про що Вам було повідомлено в копії супровідного листа. Попробуйте обратиться в суд еще раз, приложив копию Постановления суда по Вашему иску, т.к. действительно все материалы дела отправлены в ААС, а копий в суде не остается. Нужно было требовать исполнительный в пределах срока, отведенного законодательством для подачи апелляции.

Наапишите на имя Голови Суду ЗАПЕРЕЧЕННЯ на відповідь
Иложите суть, как изложли здесь и укажите, что:
Згідно статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України «судове рішення, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, є підставою для його виконання» незалежно від того, що відповідачом поданае ап. заперечення.

Повідомлення 28-02-2011, 09:26
Ксюша посетитель

Всем спасибо за помощь,удачи ВАМ!

Повідомлення 28-02-2011, 14:33
lion Аватар користувача
посетитель

lion написав:
2. В заявлении в ПФ раскрывать ли вопрос срока давности с ссылками на Віденську конвенцію или др. документы? Или особо не метать бисер?… Все равно – откажут

В заявлении к ПФ можете просить все, что хотите. Главное, что бы они вам ответили, - с какого времени и на основании каких законов, постановлений КМ Украины, ПФ платил и платит пенсию Вашему папе.
lion написав:
3. Нужно ли в иске указывать конкретные суммы виплат?

Нужно. У Вас будет сложноватый подсчет этих сумм. Ну это потом. Пока Вам необходимо написать заяву в ПФ.
А по какому закону Ваш папа сейчас получает пенсию?(он военный, гражданский, бывший работник МВД, научный работник и т.д.)[/quote]
Папа - гражданский, работал от предприятия вахтовым методом 1986-1993гг. С 1993г. получал пенсию как инвалид-чернобылец. Но был период, когда из-за мизерности пенсии он перешел на пенсию по возрасту, а потом снова на чернобыльскую. Поэтому в Заявлении в ПФ прошу подробную расшифровку.
Ниже - текст заявления.

Повідомлення 28-02-2011, 14:40
lion Аватар користувача
посетитель

Управління Пенсійного фонду України в Дніпровському р-ні
м.Києва
02094, м.Київ, вул.Мініна,4

ПІБ
ПОШТОВА АДРЕСА

ЗАЯВА
про перерахунок пенсій як інваліду ЧАЕС
Я, ПІБ, у відповідності до Закону України від 28.02.1991 р. №796-XII «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» є учасником ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відповідно до ст. 10 зазначеного закону відношуся до 1 категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, являюсь інвалідом 3 групи безстроково (посвідчення потерпілого 1-ї категорії серія № від 12 жовтня 1993р.). Отримую пенсію по інвалідності.
Відповідно до ч.4 ст.54 Закону України №796-XII, з урахуванням рішення Конституційного Суду України від 22 травня 2008 року N 10-рп/2008 (Справа N 1-28/2008) в усіх випадках державна пенсія особам, віднесеним до категорії 1 по 3 групі інвалідності не може бути нижчою за 6 мінімальних пенсій за віком. Відповідно до ст.50 зазначеного закону особам, віднесеним до категорії 1, призначається щомісячна додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров'ю, у розмірах для інваліда 3 групи - 50 відсотків мінімальної пенсії за віком.
При нарахуванні мені пенсій у порушення статті 19 Конституції України Вами були занижено розмір мого пенсійного забезпечення, чим було порушено мої права на отримання пенсії відповідно ст. 49, 50, 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та ст. 46 Конституції України. Це призвело до несвоєчасного, недостатнього забезпечення життєвого рівня в частині закупівлі їжі, ліків та оплати лікування.
В зв’язку з цим,
Прошу Вас:
1. Здійснити перерахунок призначеної мені пенсії, згідно із статтями 49, 50, 54, 67 Закону України «Про статус i соцiальний захист громадян, якi постраждали внаслiдок Чорнобильської катастрофи», №796 – ХІІ від 28.02.1991р. за період з 01.03.2001 року по 01.03.2011рік із розрахунку:
- державна пенсія - 6 мінімальних пенсій за віком;
- додаткова пенсія за шкоду заподіяну здоров’ю - 50 % мінімальної пенсії за віком.
2. Нарахувати мені різницю між фактично нарахованими і сплаченими пенсіями та пенсіями, які повинні бути нараховані та сплачені мені, як інваліду ЧАЄС 3-ї групи, відповідно до Закону України № 796-ХІІ за період з 01.03.2001 року по 01.03.2011рік.
3. Надати довідку: в якому порядку були нараховані пенсії (державна пенсія, додаткова пенсія за шкоду заподіяну здоров’ю) та на підставі яких нормативних документів (законів, постанов) починаючи з 01.03.2001 року по 01.03.2011рік.
4. Надати окрему довідку про дату виплати і суму сплаченої державної та додаткової пенсії роздільно, помісячно починаючи з 01.03.2001 року 01.03.2011рік.
5. Відповідно до ч. 2, 3 ст. 20 Закону України від 2 жовтня 1996 року N 393/96-ВР „Про звернення громадян” прошу повідомити мене письмово про результати розгляду моєї заяви та надати мені вказані довідки у тижневий строк.

До заяви додаю:
1. копія посвідчення та вкладки до посвідчення особи, постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії;
2. копія довідки МСЕК.

Дата Пидпис
Выделенное - не знаю: писать или нет.
Где-то прочитала, что для иска имеет значение указать вину ПФ в недополучении пенсии. Что только в этом случае можно требовать перерасчет за прошлые года без ограничения.

Повідомлення 28-02-2011, 16:45
SuperModerator

lion написав:
Выделенное - не знаю: писать или нет.

Лишним не будет.

lion написав:
відповідно до ст. 10 зазначеного закону відношуся до 1 категорії осіб

Ст. 14 , а не 10-я.

lion написав:
прошу повідомити мене письмово про результати розгляду моєї заяви та надати мені вказані довідки у тижневий строк.

Стаття 20. Термін розгляду звернень громадян
Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п'яти днів.
На обгрунтовану письмову вимогу громадянина термін розгляду може бути скорочено від встановленого цією статтею терміну.
Звернення громадян, які мають встановлені законодавством пільги, розглядаються у першочерговому порядку.

У Вас будет сложный ответ, могут и не уложиться.
Будем ждать ответа из ПФ.
Moderator

Повідомлення 28-02-2011, 18:50
Dionis гость

Щиро дякую всім хто відгукнувся на моє звернення!!!!!
Al418 писал: "Попробуйте обратиться в суд еще раз, приложив копию Постановления суда по Вашему иску, т.к. действительно все материалы дела отправлены в ААС, а копий в суде не остается. Нужно было требовать исполнительный в пределах срока, отведенного законодательством для подачи апелляции".
Відповідаю: по-перше, до заяви про видачу виконавчого листа поданого мною до суду 11.01.11 я додав (як додаток до заяви) копію постанови суду про зобовязання Відповідача провести перерахунок та виплату державної та додаткової пенсії.
По-друге, статтею 258 КАС України не передбачено жодного строку на подання заяви про видачу виконавчого листа.

Повідомлення 28-02-2011, 18:58
Юстас Аватар користувача
участник

Dionis написав:
По-друге, статтею 258 КАС України не передбачено жодного строку на подання заяви про видачу виконавчого листа.

Ещё раз обращаю внимание, что для скорейшего разрешения спора, попробуйти пойти на приём к Председателю Суда, предварительно заготовив СКАРГУ на ответ судьи.

Повідомлення 28-02-2011, 19:05
Dionis гость

Дуже дякую усім хто відгукнувся, а особливо Likvidator :поздравляю:

Повідомлення 28-02-2011, 19:09
Dionis гость

Юстас, Суддя котрий розглядав справу мені так і не відповів. Лист від 15.02.11 я отримав від Голови суду першої інстанції

Повідомлення 28-02-2011, 19:12
lion Аватар користувача
посетитель

Спасибо, dog-fox.
Еще вопросик. В иске, кроме перерасчета, хочу еще просить виплаты "інфляційних витрат та виплати 3 процентів річних від суми боргу, за кожен місяць прострочення слати (згідно з ч. 2 ст. 625 ЦК України)". Можно ли это просить в иске, не указывая в Заявлении в ПФ.

Повідомлення 28-02-2011, 19:43
shurkop участник

lion
Советую компенсацию за несвоевременное начисление и выплату пенсии, согласно ЗУ № 2050-111 "Про компенсаціію втрати частини доходів...." потребовать отдельным иском уже после того как получите деньги после суда. Ст. 625 касается договрных правоотношений и к нам считаю не относится. :nono:

Повідомлення 28-02-2011, 20:30
Dionis гость

Юстас
Суддя котрий розглядав справу мені так і не відповів. Лист від 15.02.11 я отримав від Голови суду першої інстанції. То кому ж мені тепер скаржитись? :mda:

Повідомлення 28-02-2011, 20:33
SuperModerator

lion написав:
Можно ли это просить в иске, не указывая в Заявлении в ПФ.

Кодекс административного судопроизводства - это такая "штука", согластно которой Вы в своем иске указываете на нарушения ПФ и он уже будет доказывать, что не "козел". Вот из этого надо и исходить при написании своего "прошения". Заявление-же нужно для того, чтобы обозначить сам факт нарушения Ваших прав. Тем более, что в ПФ бывает уже заготовленны шаблоны ответов на наши вопросы. И поэтому, как Вы припомнили, "...не стоит метать бисер..."
Moderator

Повідомлення 28-02-2011, 21:13
Юстас Аватар користувача
участник

lion
Через эл почту выслал Заяву - отредактированую. С АДМИНПОЗОВОМ В СУД - пока не спешите - его нужно составлять на основе ответа ПФ.

Повідомлення 28-02-2011, 22:23
lion Аватар користувача
посетитель

Спасибо большое за помощь!
Я немного поспешила, выложив на форуме результат своих усилий.
Вариант Юстаса намного убедительней.
С его благословения, всем страждущим:

Начальнику Управління Пенсійного фонду
України в Дніпровському р-ні м.Києва
02094, м.Київ, вул.Мініна,4

ПІБ
ПОШТОВА АДРЕСА

З А Я В А

Я, ПІБ, з ---жовтня 1993 року перебуваю на обліку, та отримую пенсію в розмірах, які були обчислені та нараховані спеціалістами Вашого пенсійного Управління. Обчислення та нарахування пенсії мені повинно проводитись як інваліду 3 групи, інвалідність якого пов’язана з аварією на ЧАЕС. Всі копії документів, які засвідчують мій статус були мною вчасно подані і знаходяться в пенсійній справі Вашого Управління.
Донедавна я вважав, що Управління Пенсійного Фонду, як державний орган влади, діє відповідно до частини другої статті 19 Конституції України, де зазначається, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Але з засобів масової інформації мені стало відомо, що якщо пенсії інвалідам Чорнобиля нараховувати та виплачувати в відповідності до Спеціального Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (далі - Закон N 796-XII), то мій розмір пенсії повинен бути значно вищим того розміру, який я отримую на сьогоднішній час.
У відповідності до ст. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської аварії» мені, як інваліду 3-ї групи по захворюванню, причинний зв`язок із Чорнобильською аварією якого встановлено експертною комісією, призначена державна пенсія не може бути нижче 6 мінімальних пенсій за віком. Крім того, у відповідності до ст.50 вищенаведеного Закону також повинна призначатися додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров`ю, в розмірі 50% мінімальної пенсії за віком.
Водночас суми, з яких здійснювався розрахунок мені виплат, передбачених Законом N 796-XII , визначалися згідно з постановами Кабінету Міністрів України від 3 січня 2002 року N 1( 1-2002-п ) "Про підвищення розмірів пенсій та інших соціальних виплат окремим категоріям пенсіонерів, фінансування яких здійснюється за рахунок коштів державного бюджету" (втратила чинність з 1 вересня 2008 року згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 16 липня 2008 року N 654 ( 654-2008-п ) "Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян") та від 26 липня 1996 року N 836 ( 836-96-п ) "Про компенсаційні виплати особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".
Відповідно до вимог частини третьої статті 46 Конституції України пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом.
У розумінні частини першої статті 1 Закону України "Про прожитковий мінімум" прожитковий мінімум – вартісна величина достатнього для забезпечення нормального функціонування організму людини, збереження його здоров'я набору продуктів харчування, а також мінімального набору непродовольчих товарів та мінімального набору послуг, необхідних для задоволення основних соціальних і культурних потреб особистості. Статтею 2 цього Закону визначено, що прожитковий мінімум застосовується, зокрема, для встановлення розмірів мінімальної заробітної плати та мінімальної пенсії за віком, визначення розмірів соціальної допомоги, допомоги сім'ям з дітьми, допомоги по безробіттю, а також стипендій та інших соціальних виплат виходячи з вимог Конституції України та законів України.
Відповідно до частини першої статті 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом.
Таким чином, новий мінімальний розмір пенсії за віком залежить від нового розміру прожиткового мінімуму.
Відповідно до частини другої статті 19 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. У разі невідповідності нормативно-правового акта Конституції України, закону України, міжнародному договору, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, або іншому правому акту, Пенсійний Фонд повинен застосовувати правовий акт, який має вищу юридичну силу.
Отже, за конституційними нормами та виходячи з пріоритетності законів над підзаконними актами, Пенсійний Фонд повинен здійснювати нарахування та виплату пенсій виходячи з розмірів, встановлених Законом N 796-XII.
З огляду на вищевикладене, прошу Вас визнати моє конституційне право на отримання мною пенсію, згідно із статтями 49, 50, 54, 67 Закону України «Про статус i соцiальний захист громадян, якi постраждали внаслiдок Чорнобильської катастрофи», №796 – ХІІ.
Оскільки на Управління Пенсійного Фонду покладений обов`язок по нарахуванню та виплаті пенсій з 01.03.2001 року, згідно Положення про Пенсійний фонд України, затвердженого Указом Президента України № 121/2001 від 01.03.2001 року,
ПРОШУ ВАС:
1. Здійснити перерахунок призначеної мені пенсії, згідно із статтями 49, 50, 54, 67 Закону №796-12 за період з 01.03.2001 року по 01.03.2011рік із розрахунку:
- державна пенсія - 6 мінімальних пенсій за віком;
- додаткова пенсія за шкоду заподіяну здоров’ю - 50 % мінімальної пенсії за віком.
2. Нарахувати та виплатити мені різницю між фактично нарахованими і сплаченими пенсіями та пенсіями, які повинні бути нараховані та сплачені мені, як інваліду ЧАЄС 3-ї групи, відповідно до Закону України № 796-ХІІ за період з 01.03.2001 року по 01.03.2011рік.
3. Надати довідку: в якому порядку були нараховані пенсії (державна пенсія, додаткова пенсія за шкоду заподіяну здоров’ю) та на підставі яких нормативних документів (законів, постанов) починаючи з 01.03.2001 року по 01.03.2011рік.
4. Надати окрему довідку про дату виплати і суму сплаченої державної та додаткової пенсії роздільно, помісячно починаючи з 01.03.2001 року 01.03.2011рік.
5. Відповідно до ч. 2, 3 ст. 20 Закону України від 2 жовтня 1996 року N 393/96-ВР „Про звернення громадян” прошу повідомити мене письмово про результати розгляду моєї заяви та надати мені вказані довідки у строки визначені цим Законом.

Повідомлення 28-02-2011, 22:36
mekena Аватар користувача
Site Admin

Очень объемное заявление, это практически текст иска в суд. Заявление в ПФ настолько развернуто писать нет никакого смысла - достаточно одного двух абзацев по сути просьбы. Результат (ответ) будет все равно один.
Юстас
почему Вы всем советуете ограниченный срок выплаты пенсии:
lion написав:
за період з 01.03.2001 року по 01.03.2011рік.

странно.... То есть, после этого срока уже платить пенсию не надо? :?:
Смерть рашистским оккупантам!

Повідомлення 28-02-2011, 22:52
SuperModerator

mekena написав:
почему Вы всем советуете ограниченный срок выплаты пенсии:
lion писал(а):
за період з 01.03.2001 року по 01.03.2011рік.

странно.... То есть, после этого срока уже платить пенсию не надо?

Вопрос резонный, но это пока не страшно, это только заявление.
Moderator

Поперед.Далі

Повернутись до Пенсії та судові справи чорнобильців