Список форумів Проблеми чорнобильців Різне - спілкування, пошуки, гумор Про "Союз Чернобыль Украины"

Про "Союз Чернобыль Украины"

Спілкування чорнобильців з різнобічних питань
konchak участник

Николай_52,
Мені сьогодні довелось по журналістській роботі побувати в однієї жіночки поважного віку. Вона не інвалід, все життя відпрацювала в колгоспі дояркою. Все би нічого, ще порається біля хати. єдине, що страшенно мучить - поліатрит, котрий буквально скрючив руки і пальці. Болі страшенні, але вона терпить і на нікого не озлоблюється.
Як Ви думаєте, до якої категорії постраждалих її можна віднести? Можливо, в зоні Ви пили молоко чи їли сметану, добуту її руками. Може, ми врешті станемо адекватними і не розглядатимемо себе, як якусь вивищену касту. Ми живемо серед людей, яким також важко, але вони не такі озлоблені, як декотрі з нас.
Давайте шукати ПРИЙНЯТНИХ рішень. Прийнятних не тільки для нас, а і для отих доярок. Пенсія у неї мінімальна. Про потребу оформлення інвалідності ніби не розуміє. Зрештою, що це їй дасть?

tebra участник

konchak написав:
Николай_52,

Давайте шукати ПРИЙНЯТНИХ рішень. Прийнятних не тільки для нас, а і для отих доярок. Пенсія у неї мінімальна. Про потребу оформлення інвалідності ніби не розуміє. Зрештою, що це їй дасть?

Втручуся. А давайте! Нехай врешті-решт зроблять медицину БЕЗКОШТОВНОЮ та ЯКІСНОЮ!
Щоб нас всіх обстежували і лікували як в СРСР, але за допомогою новітньої медичної аппаратури та препаратів. Хай повернуть державі виробництво ліків та аптеки (якби це було збитково, як вони співали, то ніхто б не відривав з руками до приватизаціїї. Але приватизували...)
Нехай будуть приватні клініки ПАРАЛЕЛЬНО з наданням мед.послуг там з пластичної хірургії, елітного зубопротезування та інше. Але ОБОВ"ЯЗКОВО має бути безкоштовне та якісне лікування для ВСІХ (зрозуміло, включаючи вартість медикаментів, протезів тощо за рахунок Бюджету).

ВалДИс Аватар користувача
участник

Likvidator написав:
(кстати-какая, по Вашему мнению, длительность "момента взрыва " :?: ),:

Я, конечно не эксперт в этих вопросах, но на моё понимание слово ВЗРЫВ тут не применимо! Лично я находился в нескольких сотнях метров от торца станции и поверьте вообще не прислушивался. Но были какие-то ХЛОПКИ, сначала потише, а потом громче. Конечно потом появилось пламя, но не большое и честно говоря -Опасности это у нас не вызвало. По длительности этот хлопок был не резкий, а вот как точно охарактеризовать я просто не знаю. Лучше стало видно когда рассвело, но ещё раз повторяю, что опасности это не вызвало и нас больше интересовало, чем это покрылись все гладкие поверхности. Машины стали похожи на божих коровок. Это уже потом нам объяснили, что это графит падал с верху. А так мы работали пока не позвонил главный механик и не приказал срочно покинуть территорию пром-площадки Управления. По дороге домой стояла кое где милиция на дорогах и не пускали машины в сторону станции. А ЛЮДИ ШЛИ СПОКОЙНО ИХ НИКТО НЕ ТРОГАЛ И НИЧЕГО НЕ ГОВОРИЛ. Конечно многие знали, что это очень опасно и этот появившийся привкус во рту, говорил о многом. Но надо отдать должное людям, все вели себя спокойно. Мы конечно были постарше и прошли армейскую школу и отлично понимали, что сделать мы уже ничего не сможем и спрятаться от этой заразы практически не возможно. Но ждали объявленной эвакуации спокойно. Предприятия оповестили тех кто должен остаться и не выезжать и где собраться после вывоза семей. Ночевать можно было или в своих квартирах или в гостинице. Сначала работа была только интилектуальная- Грузили около пристани песок, но потом нас сменили и мы поехали искать свои семьи.А потом как и у всех кто был задействован в работах. Нас поселили в бывшем пионер-лагере в Ковшиловке и руководство каждый день получали задания на ближайшее время, что мы и делали. Работы были разные и нормальные и смешные, но тогда это было понятно-НИКТО ТОЛКОМ НЕ ЗНАЛ ЧТО ДЕЛАТЬ. Но быстро всё стабилизировалось и всё меньше приходилось делать не понятной работы. Главное, что мне понравилось и осталось в памяти на всю жизнь-Это отсутствие всякой бюрократии. Слово-было ЗАКОН и не было никаких бумажек и распоряжений. Один помогал другому и напроч отсутствовало понятие мое и чужое. Это НЕ ЗАБЫВАЕТСЯ.
жизнь-это миг

Николай_52 участник

konchak написав:
Николай_52,
Мені сьогодні довелось по журналістській роботі побувати в однієї жіночки поважного віку. Вона не інвалід, все життя відпрацювала в колгоспі дояркою. Все би нічого, ще порається біля хати. єдине, що страшенно мучить - поліатрит, котрий буквально скрючив руки і пальці. Болі страшенні, але вона терпить і на нікого не озлоблюється.
Як Ви думаєте, до якої категорії постраждалих її можна віднести? Можливо, в зоні Ви пили молоко чи їли сметану, добуту її руками. Може, ми врешті станемо адекватними і не розглядатимемо себе, як якусь [b]вивищену касту[/b]. Ми живемо серед людей, яким також важко, але вони не такі озлоблені, як декотрі з нас.

А о чем Вы думали, когда бегали по судам, чтобы высудить СЕБЕ больший размер пенсии? О пенсии "жіночки поважного віку, яка все життя відпрацювала в колгоспі дояркою"? Или думали как ВалДИс: "Даже если сегодня начнут выполнять решения судов, то поверь на слово, я решение суда в ПФ не понесу." Вы ей о своих потугах высудить себе больший размер пенсии (чем который назначили) рассказали? Какова была ее реакция?
Это для Вас журналиста (и бывшего главного инженера строительного управления) доить корову является чем-то уму непостижимым. Я сам в свое время, держал коров, и в отличие от Вас, умею их доить (не говоря уже об заготовке сена, выращивании кормов для своего хозяйства, ухода за скотом и птицей и т.д.). Кстати все в свободное от работы время, и в отличие от ферм, никакой механизации, все руками.
Если я пил где-то молоко, "добуте" чьими-то руками, то кто-то пил молоко, "добуте" моими руками и моей семьи. И кто-то (доярка) и я имел за этот труд доход. В обеих случаях это был добровольный выбор.
Кстати и на стройках, в отличие от Вас (работающему головой), я работал и головой и руками. Это Вы-начальники считали там себя высшей кастой по сравнению с работягами.
Злобы никакой нет, просто надоедает, когда лозунги "альтруистов-моралистов" расходятся с их реальными поступками. Напоминают советских парторгов и замполитов эпохи Горбачева. Нескромный вопрос: Вы в членах Компартии УССР состояли?

участник

Николай_52 написав:

Если я пил где-то молоко, "добуте" чьими-то руками, то кто-то пил молоко, "добуте" моими руками и моей семьи. И кто-то (доярка) и я имел за этот труд доход. В обеих случаях это был добровольный выбор.

Вот причина и один из вариантов, почему люди призванные на сборы и принимавшие участие в ЛПА, сегодня не довольны своими пенсиями рассчитанными по постановлению 1210. Я не говорю об авторе этого тоста (я его не знаю), но жители сёл и пригородов , работавшие на предприятиях, не все, но очень многие ОСНОВНОЙ ДОХОД СЕМЬИ ИМЕЛИ НЕ С ЗАРАБОТКА НА ПРОИЗВОДСТВЕ, А С ПОДСОБНОГО ХОЗЯЙСТВА. Это и являлось основной причиной ихнего пренебрежения к величине заработка на производстве. Нужен был трудовой стаж и прочие атрибуты СССР. Такие люди естественно попав на ЛПА, а теперь желающие получать пенсию по 796-12 будут очень обижены на это постановление. Ведь оно учитывает только заработок на производстве и не берёт во внимание доход от подсобного хозяйства.. Такого типа люди никогда не согласятся с этим порядком начисления пенсий, если как свет в конце тоннеля маячит 6-8-10 минимальных пенсий. Такова уж натура и никакие аргументы тут не помогут.
жизнь-это миг

konchak участник

Николай_52
Ось бачите, нема у вас злоби, а весь пост так нею і дихає. Я судився за пенсію у 2,5 тисячі (і відсудив), а не 6 тисяч. При трудовій 2,2. Міг і не судитись, та хотів пробити шлях для своєї другої категорії, щоб повірили, що можна щось зробити. У компартії не був і не буду - мої батьки пройшли табори, Колиму і ще багато чого. Та ніколи не ділю людей на комуністів і націоналістів, за національністю чи соціальним станом. Була б ЛЮДИНА. Все це без пафосу - просто я такий є, так виховали, нічого вже не подієш. Та не про це мова.
Ця жіночка також втратила здоров’я, виконуючи роботу для суспільства, за котру їй платили мізер, а колись не платили зовсім - були трудодні. Якщо ви доїли корову, то для себе і на продаж. Вона доїла, як мінімум 12-15 корів, і іноді в кінці року ще й залишалась винною. Діти хворіли - а штрафи були солідні. І для інших. Її захворювання - та ж сама втрата здоров’я. Але чомусь ви своє здоров’я оцінюєте у 6-8-10 разів більше, ніж її. В цьому питання. Ви себе поставили і над нею, і над іншими, бо ви чорнобилець. Щиро кажучи, не знаю, який ви чорнобилець. Не любите ви про себе говорити, все більше інших "строїте".
І на будівництві я ніколи не цурався ні лопати, ні лома, працюю на будь-якій техніці, і на ліквідації не з секундоміром стояв, а перший виходив з лопатою і йшов останнім.
Мені все одно, стійте на своїй 54-й, може, колись, коли вже отих чорнобильців поменшає втричі-вчетверо, і повернуть оту норму. Та не будете ви мати підтримки ні від суспільства, ні від таких з 1-ї, як я, ні від 2-ї і 3-ї. Замість того, щоб подумати і шукати реального виходу саме сьогодні, шукати альтернативи, шукати прийнятного рішення, котре буде зрозумілим, ви за високими словами про порятунок світу переслідуєте свої інтереси, "бо такий закон". І усі оті ліквідатори, котрі пробують вам пояснити, що не все так однозначно, нічого з вами і вам подібними не можуть зробити. І тому весь чорнобильський загал, замість того, щоб зайнятись реальними проблемами, конче необхідними сьогодні для десятків тисяч ліквідаторів, другий рік спостерігає комедію під назвою виконуйте закони і рішення суду. Ця влада нічого виконувати не буде, бо вважає, що вона сама і закон, і суд. Закони вона пише, суддів вона призначає. І піде на будь-які фальсифікації, аж до фізичного насилля, щоб тої влади не втратити. Вас декілька сотень, ну може тисяч. А смороду від вас на всю Україну. Тому й на інших ліквідаторів уже всі косо дивляться. "Як так, отримував пенсію 7200, а як тепер проживу на 4600". А про те, що більшість живуть на 1060 - вам плювати. Були б нормальні вимоги, вийшли б десятки тисяч чорнобильців. Мабуть, ще й вийдуть, але без вас..
Нещодавно Папа, вітаючи вірян із Великоднем, побажав усім, щоб покращили разом отой світ, розділений жадібністю. Побажання актуальне, але у цьому випадку, мабуть, нереальне.

МАН Аватар користувача
активист

konchak написав:
Ця жіночка також втратила здоров’я, виконуючи роботу для суспільства, за котру їй платили мізер, а колись не платили зовсім - були трудодні. Якщо ви доїли корову, то для себе і на продаж. Вона доїла, як мінімум 12-15 корів, і іноді в кінці року ще й залишалась винною. Діти хворіли - а штрафи були солідні.

Я считаю не стоит сравнивать пенсии тех, кто участвовал в ликвидации с не участниками, это равносильно, что шахтёров или металлургов сравнивать с продавцами в киосках или что то похожее, а вот если такая же женщина или мужчина так же пропахавшие, но ещё и на ликвидации и сейчас получают от минималки до 1200 со второй категорией или с 3-й - это совсем другое.
Найсправедливіші закони не врятують від беззаконня, коли до влади приходять мерзотники.
( Е. Севрус)

konchak участник

МАН написав:

Я считаю не стоит сравнивать пенсии тех, кто участвовал в ликвидации с не участниками, это равносильно, что шахтёров или металлургов сравнивать с продавцами в киосках или что то похожее, а вот если такая же женщина или мужчина так же пропахавшие, но ещё и на ликвидации и сейчас получают от минималки до 1200 со второй категорией или с 3-й - это совсем другое.

Та так і отримують, і Ви це знаєте ще краще за мене, бо більше в цьому питанні петраєте. Йде мова не про те. Чому у нас вирішено, що тільки ті, хто захворів - ліквідатори і чорнобильці, а вся 2 і 3 категорія - ніщо?
Я вважаю, що зовсім не втрата здоровя - основний критерій участі. Коли водій санстанції, побувавши 40 хв у селі Бобер (47 км від реактора, на дорозі між Поліським і Іванковим) сьогодні інвалід 2-ї гр від радіації, інвалід війни і т.д., то я за його 8 мінімалок на протести не піду (бо ніякий лікар мене не переконає, що в селі, де люди і діти жили після аварії майже два роки, можна було захворіти, ще й усією санстанцією, один раз заїхавши виміряти рівень радіації). А ось за своїх екскаваторників, бульдозеристів, зварників, грейдеристів, роботяг, вийду, та вони для "справжніх чорнобильців" не ліквідатори, бо не захворіли, або їхня хвороба "не така".
МАН, Ви все знаєте краще за мене :sad2:

МАН Аватар користувача
активист

konchak написав:
МАН, Ви все знаєте краще за мене :sad2:

Я за те і пишу......., то вже на совісті лікарів, чиновників і т.д., але Закон треба виконувати, або писати новий! І з критеріями по болячках не все так гладко. Але якщо Закон підміняють різними ПКМУ, даючи преференції одним та забуваючи про других - то я тільки за Закон.
Найсправедливіші закони не врятують від беззаконня, коли до влади приходять мерзотники.
( Е. Севрус)

konchak участник

МАН написав:
то я тільки за Закон.

Ви знаєте, що в Законі є ще й інші статті, окрім 50 і 54. Наприклад, 56 і 57, котрі б допомогли багатьом (не всім, звичайно, але ж це Закон). Може, я щось пропустив, та жодного разу не бачив вимог виконувати саме ці статті. До речі, 56-та і багатьом із 1-ї категорії дещо допомогла би. Та у нас дрібниці у кілька сотень додаткової пеннсії - то не для 1-ї.

МАН Аватар користувача
активист

konchak написав:
МАН написав:
то я тільки за Закон.

Ви знаєте, що в Законі є ще й інші статті, окрім 50 і 54. Наприклад, 56 і 57, котрі б допомогли багатьом (не всім, звичайно, але ж це Закон). Може, я щось пропустив, та жодного разу не бачив вимог виконувати саме ці статті. До речі, 56-та і багатьом із 1-ї категорії дещо допомогла би. Та у нас дрібниці у кілька сотень додаткової пеннсії - то не для 1-ї.

Ви почитайте за що я судився і всі суди виграв по 56 і 57, я ж не пишу тільки 54 ст., вона не мені потрібна, мені 56 та 57, у мене була би максимальна пенсія до 2004 року, коли можна було брати або ЧАЕС або 5 років, і там і там у мене коєффіцієнт вище 5,6 був, але Пенсійна рехформа з ії 2000...роками все з`їла.
( Е. Севрус)

Николай_52 участник

konchak написав:
Николай_52
Ось бачите, нема у вас злоби, а весь пост так нею і дихає. Я судився за пенсію у 2,5 тисячі (і відсудив), а не 6 тисяч. При трудовій 2,2. Міг і не судитись, та хотів пробити шлях для своєї другої категорії, щоб повірили, що можна щось зробити. У компартії не був і не буду - мої батьки пройшли табори, Колиму і ще багато чого. Та ніколи не ділю людей на комуністів і націоналістів, за національністю чи соціальним станом. Була б ЛЮДИНА. Все це без пафосу - просто я такий є, так виховали, нічого вже не подієш. Та не про це мова.
Ця жіночка також втратила здоров’я, виконуючи роботу для суспільства, за котру їй платили мізер, а колись не платили зовсім - були трудодні. Якщо ви доїли корову, то для себе і на продаж. Вона доїла, як мінімум 12-15 корів, і іноді в кінці року ще й залишалась винною. Діти хворіли - а штрафи були солідні. І для інших. Її захворювання - та ж сама втрата здоров’я. Але чомусь ви своє здоров’я оцінюєте у 6-8-10 разів більше, ніж її. В цьому питання. Ви себе поставили і над нею, і над іншими, бо ви чорнобилець. Щиро кажучи, не знаю, який ви чорнобилець. Не любите ви про себе говорити, все більше інших "строїте".
І на будівництві я ніколи не цурався ні лопати, ні лома, працюю на будь-якій техніці, і на ліквідації не з секундоміром стояв, а перший виходив з лопатою і йшов останнім.
Мені все одно, стійте на своїй 54-й, може, колись, коли вже отих чорнобильців поменшає втричі-вчетверо, і повернуть оту норму. Та не будете ви мати підтримки ні від суспільства, ні від таких з 1-ї, як я, ні від 2-ї і 3-ї. Замість того, щоб подумати і шукати реального виходу саме сьогодні, шукати альтернативи, шукати прийнятного рішення, котре буде зрозумілим, ви за високими словами про порятунок світу переслідуєте свої інтереси, "бо такий закон". І усі оті ліквідатори, котрі пробують вам пояснити, що не все так однозначно, нічого з вами і вам подібними не можуть зробити. І тому весь чорнобильський загал, замість того, щоб зайнятись реальними проблемами, конче необхідними сьогодні для десятків тисяч ліквідаторів, другий рік спостерігає комедію під назвою виконуйте закони і рішення суду. Ця влада нічого виконувати не буде, бо вважає, що вона сама і закон, і суд. Закони вона пише, суддів вона призначає. І піде на будь-які фальсифікації, аж до фізичного насилля, щоб тої влади не втратити. Вас декілька сотень, ну може тисяч. А смороду від вас на всю Україну. Тому й на інших ліквідаторів уже всі косо дивляться. "Як так, отримував пенсію 7200, а як тепер проживу на 4600". А про те, що більшість живуть на 1060 - вам плювати. Були б нормальні вимоги, вийшли б десятки тисяч чорнобильців. Мабуть, ще й вийдуть, але без вас..
Нещодавно Папа, вітаючи вірян із Великоднем, побажав усім, щоб покращили разом отой світ, розділений жадібністю. Побажання актуальне, але у цьому випадку, мабуть, нереальне.

Мне сложно тягаться с Вами-журналистом в словоблудии, так как я не журналист. Вы утверждаете, что судились якобы с гуманных целей "Міг і не судитись, та хотів пробити шлях для своєї другої категорії, щоб повірили, що можна щось зробити. Для своего оправдания я мог бы придумать такую же "сказочку". Были бы Вы действительно альтруистом, то "пробивали би шлях на прикладi iншої людини з другої категорiї", а не для себя в первую очередь. В то время Вы не судились за 6 минимальных так как у Вас не было 1-й категории. Когда Вы ее получили, то поняли, что "поезд уже ушел", и подавать иск бесполезно в связи с изменениями законодательства. По этой причине у Вас и произошло (как и у ВалДИСа) "изменение мировозрения". Кому и за что судиться - право конкретного гражданина (такое же как и Ваше личное право, которым Вы воспользовались в тех пределах которые позволяла имеющаяся на то время у Вас 2-я категория участника), и пусть суды решают обоснованны ли претензии гражданина или нет, а не Вы.
Ваш пример с жиночкою-дояркою меня не поразил, так как моей маме уже 87 лет, и будучи несовершеннолетней в 1941 году она рыла противотанковые окопы и строила аэродромы, чего Ваша львовская жиночка-доярка явно не делала. И размер пенсии у моей мамы не намного выше чем у нее, поэтому уже давным-давно помогаю маме материально, и если буду получать большую пенсию чем сейчас, то смогу еще больше ей помочь, так как не знаю как лично я могу помочь получить ей пенсию в большем размере. С кем мне выйти на акцию за повышение пенсии маме не знаю, так как даже когда всей женщинам Украины подняли возраст выхода на пенсию и всем увеличили стаж выхода на пенсию на 10 лет НИКТО не вышел защищать свои права.
Свой "аппетит" по размеру пенсии я выложил на данном форуме еще 17.11.2011г.
Заголовок сообщения: Re: Акции Добавлено: 17-11-2011, 13:39
Если бы я имел право предлагать изменения, то измененный абзац в ст.54 Закона №796 – ХII выглядел бы примерно так: (хотя можно было бы и «поторговаться» в пределах не более одного прожиточного минимума в сторону повышения от предложенного варианта, но для этого необходимо знать «цену» варианта за год)
Установити, що у всіх випадках розміри пенсій для інвалідів, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою не можуть бути нижче таких розмірів до прожиткового мінімуму, встановленого законом для осіб, які втратили працездатність:
а) інвалідам I групи – 5
б) інвалідам II групи – 4,5
в) інвалідам III групи, дітям-інвалідам, а також тим, що страждають внаслідок Чорнобильської катастрофи на променеву хворобу – 4
Установити, що у всіх випадках розміри пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, не можуть бути нижче таких розмірів до прожиткового мінімуму, встановленого законом для осіб, які втратили працездатність:
а) тим, що належать до категорії 2 - 3
б) тим, що належать до категорії 3 (із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС) - 2
ПРИ УСЛОВИИ СОХРАНЕНИЯ РАЗМЕРОВ ДОПОЛНИТЕЛЬНОЙ ПЕНСИИ согласно ст.50 и ст.51 Закона №796 – ХII: и возврата п.3 ст 67 «У разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом, підвищується розмір пенсії, визначений відповідно до статті 54 цього Закону, а також розмір додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю, особам, віднесеним до категорії 1, 2, 3, 4, розмір щомісячної компенсації сім'ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи. Перерахунок пенсії здійснюється з дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму.»

Насчет "смороду", принюхайтесь сначала к себе...
Востаннє редагувалось Николай_52 в 06-04-2013, 20:31, всього редагувалось 1 раз.

участник

Вот и опять двадцать пять! Так именно выполняя закон и решение КС и принята эта вами любимая постанова 1210. ИМЕННО ВЫПОЛНЯЯ ЗАКОН. А что касается инвалидов и прочее, то я неоднократно писал, что инвалидность не в коей мере не отражает вклад этого человека в ЛПА. И пора поставить на этом точку и сделать это должны наши правители. Только место работы, продолжительность работы и величина (объём) сделанной работы с обязательным учётом факторов--- таких как год работы, Р,Д,фон . А инвалидность это реакция организма на факт пребывания в определённой зоне. У каждого своя. И по ней определять объём участия в ЛПА по крайней мере не разумно. Я уже не говорю о подлинности инвалидности (будем считать ,что все имеют утрату трудоспособности), хотя судя по видио и фотографиям, о многих этого не скажешь. Вот если поймут это наши правители или понимают, но пока не делают и будет наконец-то снят этот вопрос с ликвидаторами (БЕЗ ГРУППЫ).
жизнь-это миг

МАН Аватар користувача
активист

ВалДИс написав:
Только место работы, продолжительность работы и величина (объём) сделанной работы с обязательным учётом факторов--- таких как год работы, Р,Д,фон . Вот если поймут это наши правители или понимают, но пока не делают и будет наконец-то снят этот вопрос с ликвидаторами (БЕЗ ГРУППЫ).

А по каким критериям место работы, дозы, время и т.д.- это для каждого индивидуально статью в Законе? Надо и для депутатов,что то похожее - сколько раз на заседания ходил, сколько раз выступал, в скольких созывах был, сколько предложил Законопроектов, сколько прошли из них, сколько реально работают и т.д.
Это вообще бред- ликвидацию аварии считать по каким либо из вышеперечисленных критериев. Так тогда и пожарным и МЧС нужно по количеству пожаров, по количеству ожогов, по количеству спасённых и ещё сотне других...
( Е. Севрус)

konchak участник

МАН
Я памятаю нашу переписку по двохскладовій і знаю, що ми однаково дивимось на ці речі. Біда не у тому, що інші не знають тих проблем, біда, що навіть не хочуть вникати у суть.
Якщо усі за Закон, то за увесь Закон.
Ось Віктор, грамотний і небайдужий, також не розуміє, що оті 56 і 57 плюс зміна бази нарахування для срочників (середня по країні) могли б вирішити пенсійну проблему для 10 тисяч його чорнобильців-однолітків. Адже молоде покоління чорнобильців-ліквідаторів позбавлене уже 70% тих пільг (в тому числі і по привязці) котрі мало старше. Але солдати срочники (95% із них) почнуть читати чорнобильський закон тільки через 2-3 роки. Що до цього часу іще в них заберуть? При сьогоднішньому підході не залишиться майже нічого.
2 і 3 категорія... Це як об камяний мур битись. Треба виходити, бо затовчуть зовсім.

МАН Аватар користувача
активист

konchak написав:
МАН
Я памятаю нашу переписку по двохскладовій і знаю, що ми однаково дивимось на ці речі. Біда не у тому, що інші не знають тих проблем, біда, що навіть не хочуть вникати у суть.
Якщо усі за Закон, то за увесь Закон.
Ось Віктор, грамотний і небайдужий, також не розуміє, що оті 56 і 57 плюс зміна бази нарахування для срочників (середня по країні) могли б вирішити пенсійну проблему для 10 тисяч його чорнобильців-однолітків. Адже молоде покоління чорнобильців-ліквідаторів позбавлене уже 70% тих пільг (в тому числі і по привязці) котрі мало старше. Але солдати срочники (95% із них) почнуть читати чорнобильський закон тільки через 2-3 роки. Що до цього часу іще в них заберуть? При сьогоднішньому підході не залишиться майже нічого.
2 і 3 категорія... Це як об камяний мур битись. Треба виходити, бо затовчуть зовсім.

Та зовсім і не всі почнуть його читати - так само як зараз мої знайомі, які майже не розуміють, за що я судився - того що Закону в очі не бачили, а деякі і не хочуть бачити - кажуть у нас УСЁ в порядку з документами, ми все получим - наївні... Тільки як начнуть збирати документи - тоді півень клюне, а за села я вже мовчу...
( Е. Севрус)

konchak участник

она рыла противотанковые окопы и строила аэродромы, чего Ваша львовская жиночка-доярка явно не делала.

Да, эта женщина встречала СА с цветами в 39-м, за что ее и послали на 10 лет строить железную дорогу на Воркуту. Это, поверьте мне, строителю, а не журналисту, почище окопов. Вообще то, стоило бы прекратить эту бессмысленную переписку. Вы то сначала разберитесь сами со своим отношением к власти, к законам и т.д. Ибо насчет 1210 есть решение КС, и никто его не отменит. А вот 1210 можно и нужно менять.
Относительно Ваших предложений. У меня просто другая концепция подхода к назначению пенсий. Не буду повторяться. Но в ней совсем не процент потери здоровья на первом месте. У меня такие убеждения. Это совсем не значит, что я прав. Убедите меня в своей правоте, убедите аргументами, я не такой тупой, как кажусь на первый взгляд. И в реальности своих предложений.
Только, Николай, не переводите все в частности - какой плохой я, какой хороший Вы - давайте говорить о проблеме.

МАН Аватар користувача
активист

Николай_52 написав:
Злобы никакой нет,[/color] просто надоедает, когда лозунги "альтруистов-моралистов" расходятся с их реальными поступками. Напоминают советских парторгов и замполитов эпохи Горбачева.

Вот и получается, что СЧУ с Андреевым во главе пролоббировали(меморандумы, соглашения и т.д.) себе и только высокооплачиваемым на то время участникам ликвидации и только ставших инвалидами - а здесь грань такая тонкая..., тем самым не дав возможности другим людям и 1-й и 2-й и 3-й категории даже судиться, считая их пеной и прилипалами, хотя до всех этих событий те же юристы СЧУ за деньги помогали подавать иски и сами судились... Быстренько мировоззрение поменялось - вот по таким действиям и судят...
( Е. Севрус)

Николай_52 участник

ВалДИс написав:
Вот и опять двадцать пять! Так именно выполняя закон и решение КС и принята эта вами любимая постанова 1210. ИМЕННО ВЫПОЛНЯЯ ЗАКОН. А что касается инвалидов и прочее, то я неоднократно писал, что инвалидность не в коей мере не отражает вклад этого человека в ЛПА. И пора поставить на этом точку и сделать это должны наши правители. Только место работы, продолжительность работы и величина (объём) сделанной работы с обязательным учётом факторов--- таких как год работы, Р,Д,фон . А инвалидность это реакция организма на факт пребывания в определённой зоне. У каждого своя. И по ней определять объём участия в ЛПА по крайней мере не разумно. Я уже не говорю о подлинности инвалидности (будем считать ,что все имеют утрату трудоспособности), хотя судя по видио и фотографиям, о многих этого не скажешь. Вот если поймут это наши правители или понимают, но пока не делают и наконец-то будет снят этот вопрос с ликвидаторами (БЕЗ ГРУППЫ).

Дмитрий, несмотря на свой солидный возраст, на довольно свежем твоем фото в "Одноклассниках" прекрасно выглядишь!!! Как бы не "накликал" чего от наших правителей, а то прислушаются к твоей мысли.... и начнут с инициатора...

Viktor3031 Аватар користувача
активист

konchak написав:
МАН
Ось Віктор, грамотний і небайдужий, також не розуміє, що оті 56 і 57 плюс зміна бази нарахування для срочників (середня по країні) могли б вирішити пенсійну проблему для 10 тисяч його чорнобильців-однолітків. Треба виходити, бо затовчуть зовсім.

Если не тяжело - напомните мне, как по ст. 56 и 57 посчитать пенсию бывшему солдату, у которого инвалидность с 93 года и он подрабатывал без соц. пакета сторожем? Может я упустил чего...
Но я не спорю и буду только рад, если в резолюции будут ст. 56 и 57 Законные, а не такие, как считает нам ПФ, это повысило бы пенсии 2 и 3 категории, у которых действительно завал...
Да и сам я смог бы посчитать себе, если бы был расчет по 20 годам или хоть по 25 г. стажа, а не 35 как по новой рехворме :cry: , но думаю, что таких как я немного (со стажем имеется ввиду).
А для первого случая - только 54 и остается.
Но это же нужно отстаивать... Можно же было или Проскурину или Андрееву подать расчитанное и продуманное требование на внесение изменений и выполнение этих статей! И потом - кто из них согласен с этими требованиями и берет категории 2, 3 и т.д. во внимание - идти вместе и отстаивать Закон! В чем проблема?
Многие ребята с 2 и 3 кат. опустили руки, потому, что не знают и не верят, что можно как то улучшить свои законные пенсии... многие боятся потерять работу... но мы живем в такое время, что чернобыльцы в таком возрасте уже и нафик никому не нужны с работодателей!
Я помню реппорт по телеку, как бабулька с Италии сиганула из окна потому, что ее пенсию уменьшили с 800 до 600 дол. А в Греции или в той же Италии как на акции выходят! - не успели свистнуть - уже миллионы на улице! ... Менталитет...

МАН Аватар користувача
активист

Декларируют за покращення - вся вертикаль от президента до "президента" СЧУ, но как начали с 2004 чернобыльцев за людей не считать, так и до сих пор. Ограничение 168 гривень было снято ещё в 2005 году и это все суды признают, но ПФ у нас как отдельное государство, которое ничего не признаёт, как С.Корея! И не видел, не слышал от СЧУ(может пропустил) хоть одно требование по этому поводу... ни к одной категории населения нет в ЗУ 1788 такой дискриминации и Закон то действующий...
( Е. Севрус)

konchak участник

Виктор
Свои предложения я рассылал всем, даже Тигипке и Азирову. Не говоря уже о Проскурине, Бродовском, Андрееву (тому от имени Львовской областной организации, должно было, согласно статуту, рассматриваться в Пуховке, но опять куда-то запропало).
Беда наша еще и в том, что практически все организации у нас возглавляет 1-я категория. И проблемы иных чернобыльцев им неинтересны. Когда мы на областном совете обсуждали предложения, большинство председателей районных организаций откровенно скучало и оживились только тогда, когда зашел разговор о их, более важных проблемах. Не дают бесплатно гепабене, нет немецкого 200-го л-тероксина, а один попросил и ему выделить тысячу (обсуждали выделение денег на операцию ребенку), ибо его имплантат зуба столько стоит.
Это то же самое, что предъявлять претензии к каждому партизану-лейтенанту в том, что в армии не велся корректный учет полученных доз (большинство лейтенантов и сечас понятия не имеют, чем милизиверт оличается от микрозиверта), да и вообще, что такое зиверт (ренген, рад и т.д.).
Делаем каждый то, что может. Лишь бы от этого была польза.
А вот что такое польза - у нас даже здесь, в этом маленьком кругу чернобыльцев, общего мнения нет.

МАН Аватар користувача
активист

konchak написав:
Виктор
Свои предложения я рассылал всем, даже Тигипке и Азирову. Не говоря уже о Проскурине, Бродовском, Андрееву (тому от имени Львовской областной организации, должно было, согласно статуту, рассматриваться в Пуховке, но опять куда-то запропало).
Беда наша еще и в том, что практически все организации у нас возглавляет 1-я категория. И проблемы иных чернобыльцев им неинтересны. Когда мы на областном совете обсуждали предложения, большинство председателей районных организаций откровенно скучало и оживились только тогда, когда зашел разговор о их, более важных проблемах. Не дают бесплатно гепабене, нет немецкого 200-го л-тероксина, а один попросил и ему выделить тысячу (обсуждали выделение денег на операцию ребенку), ибо его имплантат зуба столько стоит.
Это то же самое, что предъявлять претензии к каждому партизану-лейтенанту в том, что в армии не велся корректный учет полученных доз (большинство лейтенантов и сечас понятия не имеют, чем милизиверт оличается от микрозиверта), да и вообще, что такое зиверт (ренген, рад и т.д.).
Делаем каждый то, что может. Лишь бы от этого была польза.
А вот что такое польза - у нас даже здесь, в этом маленьком кругу чернобыльцев, общего мнения нет.

Вот это точно - Исаеву доказываешь за Закон, а он рогом упёрся и думает, что все только за 54 ст.ч. 4 и он других проблем не видит и сам писал, что за военных или партизан ничего не знает - старческий маразм или радиация до сих пор в голову бьёт...
( Е. Севрус)

Николай_52 участник

konchak написав:
она рыла противотанковые окопы и строила аэродромы, чего Ваша львовская жиночка-доярка явно не делала.

Да, эта женщина встречала СА с цветами в 39-м, за что ее и послали на 10 лет строить железную дорогу на Воркуту. Это, поверьте мне, строителю, а не журналисту, почище окопов. Вообще то, стоило бы прекратить эту бессмысленную переписку. Вы то сначала разберитесь сами со своим отношением к власти, к законам и т.д. Ибо насчет 1210 есть решение КС, и никто его не отменит. А вот 1210 можно и нужно менять.
Относительно Ваших предложений. У меня просто другая концепция подхода к назначению пенсий. Не буду повторяться. Но в ней совсем не процент потери здоровья на первом месте. У меня такие убеждения. Это совсем не значит, что я прав. Убедите меня в своей правоте, убедите аргументами, я не такой тупой, как кажусь на первый взгляд. И в реальности своих предложений.
Только, Николай, не переводите все в частности - какой плохой я, какой хороший Вы - давайте говорить о проблеме.

То, о чем Вы слышали, где это находится, мне приходилось не только видеть, но и работать там, кстати в строительстве. Иногда и за 500 км севернее Воркуты, которую Вы упоминаете. Максимум, который заставал - минус 63, за рулем "на зимнике" минус 55. Вот там было сразу видно, кто "мужик", а кто "чмо".
В отношении власти: власть будет продолжать урезать права, задача граждан - их защищать.
В отношении к законам. Если 1210 защищено решением КС, то решения судов вступивших в законную силу никто не отменил законным способом и их невыполнение является нарушением закона.
В отношении предложений. В сложившейся ситуации более-менее объективно удовлетворить "хотелки" участников можно лишь подняв (1-й категории) и установив (2-й и 3-й категориям) гарантированные минимальные размеры пенсий в зависимости от прожиточного минимума в связи с тем, что на ЛПА находились граждане из различных социальных групп с различными системами оплаты значительно отличающимися размерами (в многих случаях за одну и ту же выполненную работу получали совершенно разные деньги). Ну и добровольцы, студенты, курсанты, временно не работающие и т.д. Начисление пенсии по 1210 для многих - лоторея.

МАН Аватар користувача
активист

ВалДИс написав:
Только место работы, продолжительность работы и величина (объём) сделанной работы с обязательным учётом факторов--- таких как год работы, Р,Д,фон .

Вот интересно про объём - Исаеву, по количеству закрученных гаек(образно), бригадиру по количеству тех же гаек бригадой, мастеру за весь участок, начальнику за всех или партизану(образно) за количество лопат грунта или вывезённой техники. ком.отделения за всё отделение и т.д. по нарастающей, солдатам срочной службы за количество чего(вопрос к Исаеву) или когда Исаев был диспетчером( за какой объём) за количество чего?
( Е. Севрус)

Поперед.Далі

Повернутись до Різне - спілкування, пошуки, гумор