konchak написав:
Николай_52
Ось бачите, нема у вас злоби, а весь пост так нею і дихає. Я судився за пенсію у 2,5 тисячі (і відсудив), а не 6 тисяч. При трудовій 2,2. Міг і не судитись, та хотів пробити шлях для своєї другої категорії, щоб повірили, що можна щось зробити. У компартії не був і не буду - мої батьки пройшли табори, Колиму і ще багато чого. Та ніколи не ділю людей на комуністів і націоналістів, за національністю чи соціальним станом. Була б ЛЮДИНА. Все це без пафосу - просто я такий є, так виховали, нічого вже не подієш. Та не про це мова.
Ця жіночка також втратила здоров’я, виконуючи роботу для суспільства, за котру їй платили мізер, а колись не платили зовсім - були трудодні. Якщо ви доїли корову, то для себе і на продаж. Вона доїла, як мінімум 12-15 корів, і іноді в кінці року ще й залишалась винною. Діти хворіли - а штрафи були солідні. І для інших. Її захворювання - та ж сама втрата здоров’я. Але чомусь ви своє здоров’я оцінюєте у 6-8-10 разів більше, ніж її. В цьому питання. Ви себе поставили і над нею, і над іншими, бо ви чорнобилець. Щиро кажучи, не знаю, який ви чорнобилець. Не любите ви про себе говорити, все більше інших "строїте".
І на будівництві я ніколи не цурався ні лопати, ні лома, працюю на будь-якій техніці, і на ліквідації не з секундоміром стояв, а перший виходив з лопатою і йшов останнім.
Мені все одно, стійте на своїй 54-й, може, колись, коли вже отих чорнобильців поменшає втричі-вчетверо, і повернуть оту норму. Та не будете ви мати підтримки ні від суспільства, ні від таких з 1-ї, як я, ні від 2-ї і 3-ї. Замість того, щоб подумати і шукати реального виходу саме сьогодні, шукати альтернативи, шукати прийнятного рішення, котре буде зрозумілим, ви за високими словами про порятунок світу переслідуєте свої інтереси, "бо такий закон". І усі оті ліквідатори, котрі пробують вам пояснити, що не все так однозначно, нічого з вами і вам подібними не можуть зробити. І тому весь чорнобильський загал, замість того, щоб зайнятись реальними проблемами, конче необхідними сьогодні для десятків тисяч ліквідаторів, другий рік спостерігає комедію під назвою виконуйте закони і рішення суду. Ця влада нічого виконувати не буде, бо вважає, що вона сама і закон, і суд. Закони вона пише, суддів вона призначає. І піде на будь-які фальсифікації, аж до фізичного насилля, щоб тої влади не втратити. Вас декілька сотень, ну може тисяч. А смороду від вас на всю Україну. Тому й на інших ліквідаторів уже всі косо дивляться. "Як так, отримував пенсію 7200, а як тепер проживу на 4600". А про те, що більшість живуть на 1060 - вам плювати. Були б нормальні вимоги, вийшли б десятки тисяч чорнобильців. Мабуть, ще й вийдуть, але без вас..
Нещодавно Папа, вітаючи вірян із Великоднем, побажав усім, щоб покращили разом отой світ, розділений жадібністю. Побажання актуальне, але у цьому випадку, мабуть, нереальне.
Мне сложно тягаться с Вами-журналистом в словоблудии, так как я не журналист. Вы утверждаете, что судились якобы с гуманных целей "
Міг і не судитись, та хотів пробити шлях для своєї другої категорії, щоб повірили, що можна щось зробити. Для своего оправдания я мог бы придумать такую же "сказочку". Были бы Вы действительно альтруистом, то "пробивали би шлях на прикладi iншої людини з другої категорiї", а не для себя в первую очередь. В то время Вы не судились за 6 минимальных так как у Вас не было 1-й категории. Когда Вы ее получили, то поняли, что "поезд уже ушел", и подавать иск бесполезно в связи с изменениями законодательства. По этой причине у Вас и произошло (как и у
ВалДИСа) "изменение мировозрения". Кому и за что судиться - право конкретного гражданина (такое же как и Ваше личное право, которым Вы воспользовались в тех пределах которые позволяла имеющаяся на то время у Вас 2-я категория участника), и пусть суды решают обоснованны ли претензии гражданина или нет, а не Вы.
Ваш пример с жиночкою-дояркою меня не поразил, так как моей маме уже 87 лет, и будучи несовершеннолетней в 1941 году она рыла противотанковые окопы и строила аэродромы, чего Ваша львовская жиночка-доярка явно не делала. И размер пенсии у моей мамы не намного выше чем у нее, поэтому уже давным-давно помогаю маме материально, и если буду получать большую пенсию чем сейчас, то смогу еще больше ей помочь, так как не знаю как лично я могу помочь получить ей пенсию в большем размере. С кем мне выйти на акцию за повышение пенсии маме не знаю, так как даже когда всей женщинам Украины подняли возраст выхода на пенсию и всем увеличили стаж выхода на пенсию на 10 лет НИКТО не вышел защищать свои права.
Свой "аппетит" по размеру пенсии я выложил на данном форуме еще 17.11.2011г.
Заголовок сообщения: Re: Акции Добавлено: 17-11-2011, 13:39
Если бы я имел право предлагать изменения, то измененный абзац в ст.54 Закона №796 – ХII выглядел бы примерно так: (хотя можно было бы и «поторговаться» в пределах не более одного прожиточного минимума в сторону повышения от предложенного варианта, но для этого необходимо знать «цену» варианта за год)
Установити, що у всіх випадках розміри пенсій для інвалідів, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою не можуть бути нижче таких розмірів до прожиткового мінімуму, встановленого законом для осіб, які втратили працездатність:
а) інвалідам I групи – 5
б) інвалідам II групи – 4,5
в) інвалідам III групи, дітям-інвалідам, а також тим, що страждають внаслідок Чорнобильської катастрофи на променеву хворобу – 4
Установити, що у всіх випадках розміри пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, не можуть бути нижче таких розмірів до прожиткового мінімуму, встановленого законом для осіб, які втратили працездатність:
а) тим, що належать до категорії 2 - 3
б) тим, що належать до категорії 3 (із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС) - 2
ПРИ УСЛОВИИ СОХРАНЕНИЯ РАЗМЕРОВ ДОПОЛНИТЕЛЬНОЙ ПЕНСИИ согласно ст.50 и ст.51 Закона №796 – ХII: и возврата п.3 ст 67 «У разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом, підвищується розмір пенсії, визначений відповідно до статті 54 цього Закону, а також розмір додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю, особам, віднесеним до категорії 1, 2, 3, 4, розмір щомісячної компенсації сім'ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи. Перерахунок пенсії здійснюється з дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму.»
Насчет "смороду", принюхайтесь сначала к себе...