Список форумів Проблеми чорнобильців Пенсії та судові справи чорнобильців Пенсія чорнобильцям

Пенсія чорнобильцям

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Николай86 посетитель

голубятник написав:
Это точно- шелест ХРУСТИКОМ можно только ощютить в руках. :victory:
БЛАЖЕН КТО ВЕРУЕТ.............. :grin:

Viktor3031 Аватар користувача
активист

Чорнобилець рветься в ефір, щоб звинуватити Азарова у брехні

Ліквідатор-чорнобилець Володимир Рєпін, один з учасників голодування у Маріїнському парку, шукає можливість виступити на загальнонаціональному телеканалі. [b]Він хоче звинуватити у брехні прем'єр-міністра Миколу Азарова.
"Я хочу викрити Азарова і Пенсійний фонд. Сьогодні вночі я закачав на телефон виступ пана Азарова, де він пообіцяв "добавить нам пенсию". Він розказує: "Якщо чорнобилець отримував по судам 7200, то в січні в нього буде 8200". А насправді у січні моя пенсія буде 2550 гривень, у інших чорнобильців - 1407 гривень. В пенсійному вже все підраховано. То кому я маю вірити – пану Азарову чи собі? Навіщо він бреше на всю Україну? Ходив з цим записом в Пенсійний фонд. Мені сказали: "нам дали вказівку – ми її виконуємо". Зараз шукаю вихід на телеканали – хочу в ефірі зустрітися з Азаровим і попитати про пенсії. Якщо хтось запросить – буду в Києві хоч наступного дня", - розказав чорнобилець.

Пенсії у дві тисячі не вистачить ні на життя, ні на ліки, говорить Володимир Рєпін.
"Я – ліквідатор, інвалід 2-ї групи. Хвороби почалися в 89-му, в 92-му лікарі встановили проміневу хворобу. Пережив інфаркт і інсульт. Під час голодування мені двічи викликали швидку – я відмовився від лікування. Потім Микола (Микола Костєв – лідер голодувальників у Маріїнському парку) відправив мене додому. Приїхав – ліг в лікарню. Виписався минулого вівторка. Мені вистачит цих двох тисяч на лікування? Ні, в мене не вистачить навіть на життя!", - сказав він.

Завтра у Лисичанську відбудеться "круглий стіл" за участю мера Лисичанська, депутатів міської ради та чорнобильців, повідомив Рєпін.
"Будемо підіймати питання, як захистити наші права, як вирішити питання про виплату пенсій всім категоріям. Казали, що таких категорій 16. Але ми вже маємо документи, в яких йдеться про 33 категорії, яких позбавляють прав. Ми стоїмо за всіх. Вчора розмовляли з нашим мером (Сергій Дунаєв, депутат міськради від Партії регіонів, бізнесмен – ред.) – він за нас. Він розуміє наші проблеми. Але він нічого не може зробити, оскількі вчора був суд, який вирішив, що Кабінет Міністрів може виплачувати гроші на свій розсуд. Ми не спинимося, ми збираємося на війну", - підсумував він
Востаннє редагувалось Viktor3031 в 29-12-2011, 18:02, всього редагувалось 1 раз.

Dik посетитель

Сегодня пришла "бумажка" из Киева, из ВАСУ , про то что открыта кассация по моему выигранному дважды (с апелляцией) делу к ПФУ от 2010 года. Чую, что признают все недействительным.... Вот так, ребята....

dog-fox Аватар користувача
SuperModerator

Dik написав:
Сегодня пришла "бумажка" из Киева, из ВАСУ , про то что открыта кассация

А саму кассационную жалобу ПФонда не прислали?
Moderator

Dik посетитель

Прислали.
Востаннє редагувалось Dik в 29-12-2011, 08:27, всього редагувалось 1 раз.

SuperModerator

Dik написав:
Прислали. Подана от ПФУ 10.08.2010

Ну и на что ссылается ПФ, чем мотивирует и что просит. Если можно кратко. :yes:
Moderator

Dik посетитель

Просит отменить решение суда и апелляцию в ПОЛНОМ объеме ссылаясь на различные ПКМы и давя на то, что они, выполняя решение суда по ликвидаторам ЧАЭС, оказывается нарушают законы в части нецелевого использования средств... Нема слов...

Nickolas Аватар користувача
Site Admin

Dik написав:
Просит отменить решение суда и апелляцию в ПОЛНОМ объеме ссылаясь на различные ПКМы и давя на то, что они, выполняя решение суда по ликвидаторам ЧАЭС, оказывается нарушают законы в части нецелевого использования средств... Нема слов...
Свои возражения ("Заперечення") написали-отправили :?:
-= Пенсионер - это профессия! =-

victortaqaev посетитель

Я уже ничему не удивляюсь. Нет, все-таки, одному удивляюсь: терпеливости украинского народа и беспардонного беспредела власти. :mda:

Dik посетитель

Nickolas написав:
Свои возражения ("Заперечення") написали-отправили :?:
Готовлю.

Дима-М участник

Dik написав:
Естественно, они совершенно иначе могли их использоватт: накупить вертолетов гаранту, оздоровить себя любимых и еще много чего в таком духе.

ВЛАДИМИР К. Аватар користувача
Эксперт

29 грудня, 2011 10:14 Чорнобильці вже не зможуть підвищити собі пенсії через суд

За словами юристів, тепер відсудити пенсію практично неможливо. Правда, як зазначає Мірошниченко, і до рішення КС це було зробити дуже важко: останні кілька місяців позивачам-чорнобильцям, які вимагали перерахунку пенсій, райсуди масово відмовляли, і апеляційні суди залишали ці рішення в силі, хоча раніше було навпаки.

Причини відмов різні, аж до формальних (пропуск строку позовної давності, неправильне оформлення заяви), але в основному посилаються на неправильне трактування закону про загальнообов'язкове пенсійне страхування, виходячи з якого позивачі визначають розмір мінімальної пенсії (чорнобильцям-інвалідам визначено до 10 мінімальних пенсій в залежності від групи інвалідності). У ст. 28 закону зазначено, що він поширюється тільки на розрахунок трудових пенсій, а не будь-яких інших, в тому числі і чорнобильських.

Щодо виплат вже відсуджених коштів, то юристи не беруться прогнозувати, чи справді їх отримають пільговики.

«За всіма рішеннями, що набрали чинності, кошти повинні бути виплачені. Але як це буде на практиці, сказати складно», – вважає Цаплін.

Рішення Конституційного суду щодо регулювання виплат чорнобильцям, дітям війни та афганцям зробило практично неможливим відсудження високих пенсій у судах.
Моя жизнь - Мои правила.
Не дай Вам Бог жить в эпоху перемен /Конфуций/

А-117 Аватар користувача
активист

И наступит, в нашем царствии - государстве, тишь да благодать...
С чем я Вас Всех и "пиздоровляю"..... :-P

Пришлый Аватар користувача
участник

Не согласен. Вот цитаты из решения Конституционного суда.
"Водночас зміст основного права не може бути порушений, що є загальновизнаним правилом, на що вказав Конституційний Суд України у Рішенні від 22 вересня 2005 року № 5-рп/2005 у справі про постійне користування земельними ділянками. Неприпустимим також є встановлення такого правового регулювання, відповідно до якого розмір пенсій, інших соціальних виплат та допомоги буде нижчим від рівня, визначеного в частині третій статті 46 Конституції України, і не дозволить забезпечувати належні умови життя особи в суспільстві та зберігати її людську гідність, що суперечитеме статті 21 Конституції України.
Метою і особливістю закону про Державний бюджет України є забезпечення належних умов для реалізації положень інших законів України, які передбачають фінансові зобов’язання держави перед громадянами, спрямовані на їх соціальний захист, у тому числі й надання пільг, компенсацій і гарантій (пункт 4 мотивувальної частини Рішення Конституційного Суду України від 9 липня 2007 року № 6-рп/2007 у справі про соціальні гарантії громадян).
Враховуючи наведене, Конституційний Суд України дійшов висновку, що пункт 4 розділу VII „Прикінцеві положення“ Закону встановлює механізм реалізації положень законів України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи“, „Про соціальний захист дітей війни“, „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб“, а тому не суперечить статті 75, пункту 3 частини першої статті 85, статті 95 Конституції України."
Так как Кабмин в своих постановлениях не воспользовался правом на установку новых размеров пенсий, а только указал некоторые условия, которые не противоречат действующим ст. 50-54, и не указал механизма реализации ст.50-54, то необходимо выполнять ст.50-54 в том порядке, как указано в законе.
Именно в этом и заключается решение КС.
Может кто-то рисктёт указать установленый Кабмином механизм реализации положений ст. 50-54? Именно положений этих статей в том виде, в каком они есть? Тогда рискните. Жду...
Ключевой является фраза "механізм реалізації положень законів"
Ненасытность Власти доходит до маразма.

А-117 Аватар користувача
активист

Чернобыльский пшик! :читать:

Вот такая, вот, тема для размышлений..... :yes:

Эфиоп Аватар користувача
активист

А-117 написав:
Чернобыльский пшик! :читать:

Вот такая, вот, тема для размышлений..... :yes:

Задолбали «хоронильщики»… Ну не работали на крыше срочники… Когда начались работы на кровле,- в зоне ЛПА был уже (в несколько раз !) переизбыток «партизан», которых не знали чем занять, а потом и вовсе начали сокращать группировку войск… :mda:
«Из работавших на ликвидации солдатов-срочников в живых в Украине осталось «не более ста человек». Это слова главы «Союз Чернобыль Украина» Юрия Андреева. Все эти парни были фактическими смертниками. Никто не считался с тем, что ребят, например, без средств защиты посылали на крышу реактора сбрасывать радиоактивный графит. «Послать людей на крышу – это все равно, что послать на амбразуру. Я, наверное, не ошибусь, если скажу, что никого из них в живых не осталось», - говорит Валерий Петрович.» http://www.ostro.org/articles/article-334150

Врать надо умеренно!!! :mrgreen:
Зачем смотреть вперёд, когда весь опыт сзади?...

ЮРКА участник

А ведь и правда-эти солдаты были " пушечным мясом". И мало кто остался! Честь и хвала ИМ!!! А все руководство появлялось на объекте только для фиксации нахождения в зоне. Так вот этим солдатам должно государство платить по максимуму!!! Все же есть в архивах. Сейчас говорят-архивы не сохранились! Чуш это! Есть архивы с времен Петра 1, 1 Мировой войны, 2 Мировой войны!!!
Но больше умиляет, когда кто-то из прежнего правительства, из артистов приезжали на 30-50 минут-то они Участники Ликвидации со всеми прилагающими льготами!!!. А ВЫ ребята, потерявшие здоровье , семьи--никто!!! ПОЗОР ЭТОМУ ПРАВИТЕЛЬСТВУ!!!

ngeology Аватар користувача
участник

ЮРКА написав:
Но больше умиляет, когда кто-то из прежнего правительства, из артистов приезжали на 30-50 минут-то они Участники Ликвидации со всеми прилагающими льготами!!!. А ВЫ ребята, потерявшие здоровье , семьи--никто!!! ПОЗОР ЭТОМУ ПРАВИТЕЛЬСТВУ!!!

1. Щодо членів Уряду і артистів - якщо були там, то мають право на пільги. Такий Закон. Без закона - "понятия". На цьому грають Азаров, Тігіпка і т.і. На форумі вже багато чубились, хто більше внесок зробив - на щастя, порозумілись, що це нікуди не веде.
2. Дійсно - не всі архіви збереглись. Мабуть, за царя краще ставлення було до архівів:) Крім того, архіви знищуються при перевищенні визначених термінів. А от ПФУ не бажає з цим рахуватись, і вимагає все складніші і складніші форми документів...
3. ПОЗОР не тільки цьому уряду, а й всім попереднім. Будьте виважені, кожен доклав руку до цього бардака...

Эфиоп Аватар користувача
активист

ЮРКА написав:
А ведь и правда-эти солдаты были " пушечным мясом". И мало кто остался! Честь и хвала ИМ!!! А все руководство появлялось на объекте только для фиксации нахождения в зоне. Так вот этим солдатам должно государство платить по максимуму!!! Все же есть в архивах. Сейчас говорят-архивы не сохранились! Чуш это!

Конечно чушь... Вот справка ЦАМО моего друга и напарника по работе на крыше Польщан А.А....Ему тогда было 24года,мне36... Но мы партизаны.... :hi: Зображення
А у него категория 2... Вот я и "рычу" тут и за них,своих ребят, на форумах... Но всех интересуют только свои, личные вопросы... :mda:
Зачем смотреть вперёд, когда весь опыт сзади?...

Искандер Аватар користувача
участник

Не пойму ещё в чём прикол, но в этом году в Сумы уже двоим пришли апеляшки, причём в их ползу, за исключением 2006, 2007 и периода в 2008-м и 2009-м. В руках их ещё не держал, но по телефону озвучивали так вроде бы понял так. Звонят, спрашивают что делать, посылаю в суд ПИ выписывать ИЛ.
Хорошо сформулированный вопрос отпадает сам собой.

mekena Аватар користувача
Site Admin

Искандер написав:
но в этом году в Сумы уже двоим пришли апеляшки, причём в их ползу,
без конечного срока?

SuperModerator

Искандер написав:
Звонят, спрашивают что делать, посылаю в суд ПИ выписывать ИЛ.

Ну это в том случае, если их дела вернулись из суда АИ. Как только дела вернутся, так сразу и ИЛ.
Moderator

участник

dog-fox написав:
Искандер написав:

Ну это в том случае, если их дела вернулись из суда АИ. Как только дела вернутся, так сразу и ИЛ.

Только так я им и поясняю, но Ваше подтверждение добавляет уверенности в моих действиях. :hi:

Богдан Аватар користувача
активист

dog-fox написав:
Искандер написав:

ВЛ можна взяти і в суді АІ - поки справа знаходиться ще там ...
Тепер є так, все так не буде !

участник

Богдан написав:
ВЛ можна взяти і в суді АІ - поки справа знаходиться ще там ...

Суд АИ в Харькове, а мы в Сумах и письмо пришло в этом году, а когда рассматривалось дело это ??????????, напишешь туда заяву, а дело на пути в Сумы, или поедешь туда, а там найдут отговорку и пошлют, ну всё как в обычной правовой державе. :-) А за совет спасибо. :yes:

Поперед.Далі

Повернутись до Пенсії та судові справи чорнобильців