А теперь как нам готовиться "последний день Помпеи"...
Просматривал стенограмму ВР за 06.09.2011 года... чего только стоит следующее:
Тепер, шановні колеги, ставиться на голосування пропозиція про включення до порядку денного законопроектів, які містяться у додатку номер два, які за пропозиціями… які
депутатські фракції пропонують не включати до проекту порядку денного з різних мотивацій.
Будь ласка, Михайло Чечетов.
12:39:32
ЧЕЧЕТОВ М.В.
Уважаемый Владимир Михайлович, уважаемые коллеги! Мы поддерживаем предложение, что не включать в перечень законопроектов, которые находятся в додатку два.
За исключением законопроекта 7562. Це проект Закону про гарантії держави щодо виконання рішень суду. Це ми пропонуємо включити, обов’язково включити. А решту… 7562 просьба включить. А остальное можно проголосовать за нэвключення.
ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую.
Шановні колеги! Будь ласка, Анатолій Гриценко.
12:40:09
ГРИЦЕНКО А.С.
Шановні колеги! 7562, я нагадаю, що це за законопроект. Це про гарантії держави щодо виконання рішень суду. І пішло в комітет Ківалова.
Але насправді додатками до цього законопроекту фактично скасовуються пільги і право Верховної Ради на формування основ соціальної політики, яке визначено нам Конституцією, і вносяться зміни до 17 законопроектів. Позбавляються пільг починаючи від шахтарів, медиків, ветеранів, інвалідів, чорнобильців усіх категорій. Це перше...
ГОЛОВУЮЧИЙ. Олег Ляшко.
12:40:57
ЛЯШКО О.В.
Дякую. Шановний Володимире Михайловичу, шановні колеги! Я хотів нагадати, що
14 червня 2011 року Верховна Рада абсолютно неконституційно прийняла зміни до Закону про бюджет, яким дала уряду право в ручному режимі регулювати виплати чорнобильцям, дітям війни, ветеранам, пенсіонерам і іншим соціально незахищеним категоріям громадян. Мільйони людей по всій країні обурені цим рішенням Верховної Ради. Група народних депутатів звернулась до Конституційного Суду в чергове визнати такі дії Верховної Ради і Президента, який підписав ці зміни, такими, що не відповідають Конституції.
Законопроект, який зараз пропонує нам включити до порядку денного колега Чечетов, аналогічний. Він спрямований на позбавлення мільйонів українських громадян належних їм по закону соціальних прав. Це є
антиконституційний законопроект. І у випадку включення до порядку денного Верховна Рада підтверджує, що вона про інтереси людей не дбає, а дбає лише про власні інтереси…
ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, всі висловились?
У мене така пропозиція. Зараз я пропоную іти за процедурою, як ми голосуємо за призначення суддів на посади безстроково.
Якщо виникли певні питання до законопроектів, ми зараз їх вилучаємо із цього додатку номер два, а саме законопроект 7562, проект Закону про гарантії держави щодо виконання рішення суду та законопроект 8703 – про допоміжне материнство. Я зараз скажу, ну, послухайте.
Розглянемо питання про включення до порядку денного додатку номер два без цих законів, а потім окремо проголосуємо за включення до порядку денного цих двох законів і все. Ну так, як ми робимо завжди.
Тому я, шановні колеги, ставлю на голосування пропозицію про включення до порядку денного переліку законопроектів, які містяться в додатку номер два,
за винятком законопроектів 7562 і 8703. Прошу визначатись.
12:45:50
За-185
Рішення не прийнято.
Тепер, шановні колеги, прошу уваги! Я ставлю на голосування пропозицію, прошу уваги, шановні колеги,
про включення до порядку денного проекту Закону (реєстраційний номер 7562) про гарантії держави щодо виконання рішень суду. Прошу голосувати.
12:46:24
За-209
Рішення не прийнято.
Остання пропозиція. Ставлю на голосування пропозицію про включення до порядку денного двох законів в пакеті (7562, 8703). Прошу голосувати.
12:47:18
За-210
[b]Рішення не прийнято.
Таким чином, додаток… Шановні колеги, вже проголосували. Таким чином, шановні колеги, додаток номер два не знайшов підтримки.
http://static.rada.gov.ua/zakon/new/STENOGR/06_09.htm
Ну как им хочется "протолкнуть" этот закон №7562 !!!!!