Список форумів ‹ Проблеми чорнобильців ‹ Пенсії та судові справи чорнобильців ‹ Иск на перерасчет пенсии по ст.50, 54 (ЗУ 796-XII)

Иск на перерасчет пенсии по ст.50, 54 (ЗУ 796-XII)

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Юстас Аватар користувача
участник

Татьяна Илиничьна написав:
Обов,язково Вас про це сповіщу.

Ну, как у Вас дела? Насчитали?

ВЛАД прохожий

Всем доброго дня! Муж ликвидатор аварии 1-я кат. инв. 3-я группа.
Суд первой инстанции 14. 09. 2010г.в своем решении удовлетворил иск частично:обязал ПФ произвести перерасчет пенсии с 01.11.2006г. по 31.12.2007г.та с 22.05.2008г.по14.09 2010г.(дата вынесения решения судом.) Но в иске было указано:З подальшим перерахунком та выплатою видповидно до змин диючого законодавства и встановлення новых розмирив прожитковых минимумив.
ПФ подал апеляцию .Я звонила в суд ,мне сказали,что отправляли апеляцию в Харьков,но ее вернули,в связи с изменениями .
Подскажите что нам делать дальше,и подавать ли сейчас другой админ иск о перерасчете с 14.09 2010г.
Всем большое спасибо.

dog-fox Аватар користувача
SuperModerator

ВЛАД написав:
З подальшим перерахунком та выплатою видповидно до змин диючого законодавства и встановлення новых розмирив прожитковых минимумив

Вам должны продолжать платить пенсию и после 14.09.2010.

ВЛАД написав:
ее вернули,в связи с изменениями

С какими изменениями? Судя по дате принятия решения судом (14.09.2010г.) Вы попали под судебные пертрубации(изменение подсудности социальных дел). Если ПФ "неправильно" подал аппеляцию, то это одно дело. В таких случаях суд первой инстанции ,бывает, вводит в действие свое решение и Вам выдают исполнительный лист. Но может быть еще и другая причина - если они отправили Ваше дело в "не тот" суд. Я не буду объяснять всех тонкостей. Тогда Вам необходимо просто ждать. У меня точно такая история, отличие в том, что мое дело не успели "неправильно" отослать. Вот сижу и жду.
Почитайте здесь:
http://pension-ua.flyfolder.ru/topic1512.html
Moderator

Повідомлення 18-02-2011, 23:32
МАН Аватар користувача
активист

Виктор888 написав:
Уважаемые форумчане.Помогите советом, а может и не только.
Я УЛПА 2 категории.Больше года на пенсии (с сентября 2009 года).Когда собирал справки на оформление пенсии, обнаружилось вдруг что, архив организации, откуда меня призывали на ликвидацию, сгорел, это во-первых, в пенсионном фонде мне сказали, что-бы я зря не потел -если-бы даже документы уцелели, все равно мне не выгодно было-бы считать пенсию по тому периоду, мол она-бы была меньше, чем сейчас у меня есть(1025 гривен со всеми накрутками)-это во-вторых.
Сейчас, побывав на этом форуме, я вдруг понял, что можно, наверное что-то изменить в лучшую сторону.Но не знаю как. Есть-ли смысл обращаться в архив ОдВО за той справкой, по которой оплачивали по месту работы, по зонам, с указанием коэффициента по зонам? И еще- можно-ли как-то восстановить ту, сгоревшую, мою заработную плату? Я имею ввиду, если мне все-таки удастся добыть из архива Округа ту маленькую справочку с указанными днями, по зонам и применяемыми коэффициентами и применить ту справку, хоть к средней, на то время зарплате? Собственно это мои мысли, дилетантские. Хочется услышать мнение и совет людей знающих.

А Вы были командированы с предприятия или призваны военкоматом,в принципе большой разницы нет,но призванным на сборы по ПКМУ № 523 расчет пенсии должен быть только из заработка в зоне(выплаченного потом на предприятии),но ПФ противится и этому,а за 57 ст.-здесь только судиться(они ограничивают 1-ю складовую-168 гривень),а вторая из заработка,после 2004 года,не признают изменений в Законах от 17.11.2005 года,только через суд. Вы внимательно почитайте все темы,здесь есть практически всё,только для иска это ВСЁ надо упорядочить.
Найсправедливіші закони не врятують від беззаконня, коли до влади приходять мерзотники.
( Е. Севрус)

Повідомлення 19-02-2011, 09:59
Ксюша посетитель

Добрый день!!!! Уважаемые форумчане!!! Подскажите, пожалуйста, можно ли подать сейчас новое исковое заявление, если у меня первый иск из закрытой датой по 14.09.2010год, еще не отправлено в апелляционный суд.? И правду ли, говорят, что пенсия после перерасчета будет выплачиваться прежняя?? Спасибо большое!!!

Повідомлення 19-02-2011, 10:34
Юстас Аватар користувача
участник

Ксюша написав:
можно ли подать сейчас новое исковое заявление, если у меня первый иск из закрытой датой по 14.09.2010год, еще не отправлено в апелляционный суд.

Как я понимаю у Вас первый иск біл подан по ЦПК, его закрыли Ухвалой от 14.09.2010 года, потому что нужно уже подавать по КАС.
Что Вы сделали после этой даты - 14.09.2010 года?
Конечно нужно подавать новый по КАС, ПРИ ЭТОМ ПИСАТЬ, ЧТО ПРИЛОЖИТЬ ВСЕ ДОКУМЕНТЫ от справы №-такой-то (первой)
Если нужно могу выложить новый АДМИНИСТРАТИВНЫЙ ПОЗОВ (по второму кругу) в котором, в случае положительного решения, будет предусмотрена возможность и в дальнейшем получать пенсию в уже новых, по суду отсуженых, размерах пенсий.

Повідомлення 19-02-2011, 10:48
МАН Аватар користувача
активист

Юстас написав:
Ксюша написав:
можно ли подать сейчас новое исковое заявление, если у меня первый иск из закрытой датой по 14.09.2010год, еще не отправлено в апелляционный суд.

Как я понимаю у Вас первый иск біл подан по ЦПК, его закрыли Ухвалой от 14.09.2010 года, потому что нужно уже подавать по КАС.
Что Вы сделали после этой даты - 14.09.2010 года?
Конечно нужно подавать новый по КАС, ПРИ ЭТОМ ПИСАТЬ, ЧТО ПРИЛОЖИТЬ ВСЕ ДОКУМЕНТЫ от справы №-такой-то (первой)
Если нужно могу выложить новый АДМИНИСТРАТИВНЫЙ ПОЗОВ (по второму кругу) в котором, в случае положительного решения, будет предусмотрена возможность и в дальнейшем получать пенсию в уже новых, по суду отсуженых, размерах пенсий.

Пожалуйста сбросьте и мне в личку.
Найсправедливіші закони не врятують від беззаконня, коли до влади приходять мерзотники.
( Е. Севрус)

Повідомлення 19-02-2011, 11:22
Ксюша посетитель

Большое спасибо за ответ!!!!! Если Вам не трудно , то выложите нам АДМИНИСТРАТИВНЫЙ ПОЗОВ( по второму кругу)!! Напишите, куда Вы мне сбросите этот позов, а то я в этих делах еще "чайник"...

Юстас Аватар користувача
участник

Ксюша
:no2: Напишите мне ответы, которые я Вам задал выше. Могу и высылаю Вам в личку и МАНу позов, который написал совсем недавно одному Чернобыльцу. Если хотите, чтобы был полностью, с уже от Вашего имени, с изложением всех фактов, то нужно мне в личку отправить все исходные документы, которые есть у Вас и немного описать весь этап прохождения по первому делу.
Будете писать - не забывайте прилагать Заяву о пропущеных сроках. Без этого - вернут . В разъяснении к КАС, ПРЯМО ПИШЕТСЯ - если нет заявы о уважительной причине пропуска установленых сроков - оставлять без рассмотрения.

Повідомлення 19-02-2011, 14:12

Юстас
Юстас и все остальные участники, помогите пожалуйста, У Вислого на 17 странице обратилась к нему девушка ГАЛЛИНА, у которой в январе месяце умер папа - ЧЕРНОБЫЛЕЦ 1 категории 1гр. инвалидноти. СВЕТЛАЯ ПАМЯТЬ ЕМУ!!
Галлина спрашивает ,какие льгоы у мамы её, вдовы ЛИКВИДАТОРА.
Ребята, выложите на том сайте всё что знаете о вдовах, У кого есть заявы - выбросите, свяжитесь с Галлиной. Иначе Вислый поимеет на полную. Если можно оповестит меня. Ознакомьте Галлину с этим сайтом.

Повідомлення 20-02-2011, 13:55
Юстас Аватар користувача
участник

Могу выложить очень интересную книгу, в которой собраны все документы, когда-либо выходившие по Чернбыльцам и вообще всё, что касается чернобыльцев. Там собрано всё, но только до 2006 года. Подробно рассказано как начисляется пенсия для Чернобыльцев сейчас. Все формулы начисления. Но там 525 страниц, хотя весит всего бмб.
Качайте по ссылке. http://flyfolder.ru/22006579
Кто хочет напрямую - давайте свой эл.адрес - скину на мыло.
Так как в этой книге есть ответы на все вопросы пенсионного и социального обеспечения Чернобыльцев, кроме судов, пожалуста давайте на неё ссылку в другие темы.

Nickolas Аватар користувача
Site Admin

Юстас написав:
Могу выложить очень интересную книгу, в которой собраны все документы, когда-либо выходившие по Чернбыльцам и вообще всё, что касается чернобыльцев. Там собрано всё, но только до 2006 года. Подробно рассказано как начисляется пенсия для Чернобыльцев сейчас. Все формулы начисления. Но там 525 страниц, хотя весит всего бмб.
Качайте по ссылке. http://flyfolder.ru/22006579
Кто хочет напрямую - давайте свой эл.адрес - скину на мыло.
Так как в этой книге есть ответы на все вопросы пенсионного и социального обеспечения Чернобыльцев, кроме судов, пожалуста давайте на неё ссылку в другие темы.

Будьте внимательны! Книга уже выкладывылась и лежит в свободном доступе ЗДЕСЬ в формате djvu (5945 KB) и дополнительно зазипована (5901KB).
Рядом находится программа чтения книг в формате djvu (3373KB) (у кого не установлена).
Стоит указать и авторов:
Борис Александрович Зайчук, председатель Правления Пенсионного фонда,
Валентина Степановна Никитенко, второй заместитель председателя Правления ПФУ
-= Пенсионер - это профессия! =-

нобоб посетитель

Востаннє редагувалось нобоб в 31-08-2011, 20:21, всього редагувалось 2 разів.

Повідомлення 21-02-2011, 07:55
Юстас Аватар користувача
участник

нобоб написав:
Стоит мне ходить на этот суд? А если пойду мне будут задвать вопросы и что мне говорить.

Вышли в личку, или выложи здесь №Постановы суда, которое вступило в силу, его дату и кем принята.
В суд идти не бойся - разъяснение не может отменить уже вступившее в силу решение суда. Скорей всего, что ни ПФУ, ни ОГИС в суд не явятся. А что говорить - я скажу, прочитав твою Постанову суда.
Точно такая ситуация была с моим земляком неделю назад. Когда он пошёл в суд(ОГИС подал на разъяснение)- никто, кроме него не явился, но он, по указке судьи, подал ещё один админпозов на деяльнисть ПФУ. С одной стороны это было даже лучший выход, потому что по новой постанове ПФУ должен выплатить задолженность и выплачивать её в дальнейшем. Поэтому срочно выкладывай решение суда, а я подготовлю тебе, на всякий случай, новый позов в суд. По обстоятельствам - сразу отдашь в суде.

нобоб посетитель

Востаннє редагувалось нобоб в 31-08-2011, 20:22, всього редагувалось 1 раз.

Повідомлення 21-02-2011, 21:29
нобоб посетитель

Востаннє редагувалось нобоб в 31-08-2011, 20:24, всього редагувалось 2 разів.

Повідомлення 22-02-2011, 00:41

Адміністративний позов
про визнання протиправною відмову Управлінням пенсійного фонду України в ------------ районі м. ------- в перерахунку пенсії за період з -------- по життєво та забов,язання здійснити перерахунок державної та додаткової персії, забеспечивши її виплату.

Я. -----------, є ліквідатором наслідків аварії Чорнобильської катастрофи , про що свідчить посвідчення ліквідатора серії -- № --- , є інвалідом 2-ї групи 1-ї категорії безстроково , захворювання пов,язане з віконанням робіт на ЧАЕС , що підтверджується довідкою ---------- від ----------------. Повністю підпадаю під дію Закону України "Про статус і соціальний захист громадян , які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (796-12). Маю право на відповідні соціальні гарантії та пенсійне забеспечення , згідно діючого законодавства України.
Я з ----- року перебуваю на обліку Управління пенсійного фонду України в ---------- районі ------------ міста або області і повинен, згідно моєх заяви від ------------ року. отримувати пенсію відповідно до Закону України 796-12.
Згідно п.4 ст. 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (796-12) маю право на отримання державної пенсії в розмірі 8 мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії за шкоду здоров,ю , заподіяну здоров,ю -- в розмірі 75% мінімальної пенсії за віком.
Відповідно до ч.3 ст. 67 Закону України 796-12 , яка набрала чинності 31.10.2006 року -- у разі збільшення прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність , визначеного закону, підвищується розмір пенсії, визначений відповідно до ст. 54 цього закону , а також : розмір додаткової пенсії за шкоду , заподіяну здоров,ю особам, віднесеним до 1,2,3,4 категорій та розмір щомісячної компенсації сім,ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи. Перерахунок пенсії здійснюється з дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму.
------ року я звернувся до УПФУ ------ району м. --------- з проханням перерахувати та сплатити мені державну та додаткову пенсію згідно діючого законодавства. Але з листа-відповіді УПФУ ----- району м. ------ я дізнався, що мені відмовлено з ------------ причин.
З таким рішенням Пенсійного фонду я не погоджуюсь. Я стверджую , що ст. 50 та ст. 54 Закону України 796-12 встановлено, що маю право на щомісячну додаткову пенсію за шкоду , заподіяну здоров.ю у розмірі 75% мінімальної пенсії за віком , та розмір моєї державної пенсії не може бути нижчим 8 мінімальних пенсій за віком.
Відповідач у супереч зазначеним нормам не провів відповідне переррахування цих пенсій.
Відповідно до ч.2 ст. 19 Конституції України - органи державної влади та органи місцевого самоврядування , їх посадові особи ЗАБОВ,ЯЗАНІ діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб , що передбачений КОНСТИТУЦІЄЮ та законами УКРАЇНИ.
Згідно з положеннями ч. 4 ст. 9 КАС України -- у разі невідповідності нормативно -правового акта Конституції України , закону України, міжнародного договору, згода на обов,язковість якого надана Верховною Радою України, або іншого правового акту суд застосовує правовий акт, який має вищу юридичну силу.
Виходячи з пріоритетності законів над підзаконними актами , при визначенні розміру пенсії учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС підлягають - ч.1 ст. 50 та ч. 4 ст. 54 Закону України " Про статус ..." (796-12) , а не постанови Кабінету Міністрів України "Про підвищення розмірів пенсії та інших соціальних виплат окремих категорій пенсіонерів" , фінансування яких звужує обсяг встановлекних законом прав.
В своєму листі від ------ на моє прохання Відповідач відмовився перерраховувати розмір пенсійних виплат у відповідності до моєї заяви , чим грубо порушив мої законні права та вимоги чинного законодавства , виходячи з такого :
Ст. 49 Закону України 796-12 від 28.02.1991 року передбачено , що пенсії особам , віднесеним до категорії 1,2,3,4 встановлюються у вигляді :
А) державної пенсії;
Б) додаткової пенсії за шкоду , заподіяну здоров,ю , яка призначається після виникнення права на державну пенсію.
У зв,язку із визнанням згідно з рішенням Конституційного Суду України від 22.05.2008 року №10-рп/2008 змін, внесених до ст. 54 Закону України № 796-12 підпунктами 12 і 15 пункту 28 розділу ІІ Закону України від 28.12.2007 року № 107- VI такими , що не відповідають Конституції України ( є не конституційними) , відповідно :
- диспозиція ст. 50 повинна застосовуватися у редакції із змінами, внесеними згідно із Законом України від 01.07.1992 року № 2532- ХІІ , у редакції Закону України від 06.06.1996 року № 230/96-ВР ;
- диспозиція ст. 54 повинна застосовуватися у редакції із змінами , внесеними згідно із Законом України від 01.07.1992 року № 2532-ХІІ , Декретом КМУ від 26.03.1993 року № 29-93 , у редакції Законів України від 17.06.1993 року № 3285-ХІІ , від 06.06.1996 року № 230/96-ВР.
Так, відповідно до ч.3 ст. 54 Закону України № 796-12 ( у редакції із змінами , внесеними згідно Законом України від 01.07.1992 року № 2532-ХІІ, Декретом КМУ від 26.03.1993 року № 29-93 , у редакції Законів України від 17.06.1993 року № 3285-ХІІ, від 06.06.1996 року № 230/96-ВР), в якій наведено підстави та умови призначення державних пенсій особам , віднесеним до категорії 1 - в усіх випадках розміри пенсій для інвалідів 2-ї групи, щодо яких встановлено зв,язок із Чорнобильською катастрофою, НЕ МОЖЕ БУТИ НИЖЧИМИ НІЖ ВІСІМ МІНІМАЛЬНИХ ПЕНСІЙ ЗА ВІКОМ.
Вихідним критерієм розрахунку державної пенсії є мінімальна пенсія за віком, розмір якої згідно зі ст.28 Закону України "Про загальнообов,язкове державне пенсійне страхування" від 09.07.2003 року № 1058-ІV ( далі Закон № 1058) встановлюється в розмірі визначеного законом прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
За позицією колегії суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України ( Постанова від 24.02.2009 року) -- з огляду на загальні засади пріоритету законів над підзаконними актами при розрахунку державної пенсії, передбаченої ст. 54 Закону № 796-12 , обгрунтованим буде застосування розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність , установлений у законі про державний бюджет України на відповідний рік, з урахуванням якого визначається мінімальний розмір пенсії за віком. При цьому положення ч. 3 ст.28 Закону № 1058-IV не є перешкодою для застосування мінімальної пенсії за віком для розрахунку інших пов,язаних із нею пенсій чи доплат , оскільки чинним законодавством не встановлено іншого мінімального розміру пенсії за віком, крім передбаченого ч.1 цієї статті.
Правові засади формування та застосування державних соціальних стандартів і нормативів , спрямованих на реалізацію закріплених Конституцією України основних соціальних гарантій визначені Законом України "Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії" від 05.10.2000 року № 2017-3.
Статтею 17 данного Закону до основних соціальних гарантій включається мінімальний розмір пенсій за віком.
Частиною 2 зазначеної статті передбачен , що основні державні соціальні гарантії , які є джерелом існування, не можуть бути нижчими від прожиткового мінімуму, встановленого законом.
Стаття 19 зазначає , що виключно законами України визначається мінімальний розмір пенсії за віком.
Конституційний Суд України неодноразово розглядав проблему, ( що зокрема зазначено у рішенні № 8-рп/2005 від 11.10.2005 року по справі "Ж" 1-21/2005) пов,язану з реалізацією права на соціальний захист, неприпустимістю обмеження конституційного права громадян на достатній життєвий рівень, і сформулював правову позицію , згідно з якою Конституція та закони України виокремлюють певні категорії громадян, що потребують додаткових гарантій соціального захисту з боку держави. До них зокрема, належать громадяни, яким пенсія призначається за спеціальними законами. У рішеннях Конституційного Суду України зазначалося, що пільги , компенсації, гарантії \ видом соціальної допомоги і необхідною складовою конституційного права на достатній життєвий рівень, тому звуження змісту та обсягу цього права шляхом прийняття нових законів або внесення змін до чинних законів за ст. 22 Конституції України НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ.
За конституційними нормами, виходячи з пріоритетності законів над підзаконними актами, при визначенні пенсій Позивачу застосуванню підлягають ч.1 ст. 50 та ч. 4 ст. 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" , а не постанови Кабінету Міністрів України, які істотно звужують обсяг встановлених законом прав Позивача.
Із викладеного випливає, що Управлінням ПФУ неправомірно , зокрема у порушення ст. 19 Конституції України, занижений розмір пенсійного забеспечення, обов,язок виплати якого мені покладено на Відповідача , -- у зв,язку із чим вважаю дії Відповідача такими , що порушують мої права на отримання пенсії відповідно ст. ст. 49, 50, 54 Закону України № 796-12 та ст. 46 Конституції України.
У Конституції України УКРАЇНУ проголошено демократичною, соціальною, правовою державою(стаття 1), визнано, що найвищою соціальною цінністю в Україні є ЛЮДИНА, її права і свободи та гарантії визначають зміст і спрямованність діяльності держави, а їх утвердження і забеспечення є головним обов,язком держави ( стаття 3).
Конституційні принципи ,на яких базується здійснення прав та свобод любини і нромадянина в Україні, включаючи і право на забеспечення, передбачені статтями 1,3 частиною 2 статті 6, статтею 8, частиною 2 статті 19, статтями 22,23 , частиною 1 статті 24, статті 46 Конституції україни , набуті в сфері пенсійного забеспечення, не можуть бути скасовані, звужені. Правовою гарантією забеспечення державою даного права є виконання прийнятих на себе зобов,язань, виходячи з положень принципу верховенства права, закріпленого як ст. 8 Конституції україни, так і ст. 8 Кодексу Адміністративного судочинства України.
Невиконання державою своїх соціальних забов,язань щодо окремих осіб ставить громадян у нерівні умови, підриває принцип довіри особи щодо держави, що закономірно призводить до порушення принципів соціальної, правової держави.
Обов,язок держави перед громадянами за шкоду, завдану внаслідок ліквідації аварії на ЧАЕС, визначений ст. 13 Закону україни № 796-12 від 28.02.1991 року. Зазначена стаття передбачає , що Держава бере на себе відповідальність за завдану шкоду громадянам та забов,язується відшкодувати її у тому числі ( пункт 3) матеріальні втрати, що їх зазнали громадяни та їх сім,ї у зв,язку з Чорнобильською катастрофою, відповідно до цього Закону та інших актів законодавства України.
Дія положень Закону України "Про статус ..." (796-12) не може призупинятися іншими законами, крім законами про внесення змін до цього Закону.
Згідно з п. 3 ст. 268 ЦК України - позовна давність не поширюється на вимогу про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, ушкодженням здоров,я або смертю.
Відповідно до ч. 2 ст. 87 Закону України "Про пенсіне забеспечення" -- "Суми пенсії, не одержані з вини органу, що призначає або виплачує пенсію, виплачуються за минулий час без обмеження будь-яким строком."
У зв,язку із викладеним, користуючись правом даним мені статтею 55 Конституції України , статтями 13,14,49,50,54,67,70,71 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"; ст. 28 Закону України " Про загальнообов,язкове державне пенсійне страхування" ; ст. 87 Закону України "Про пенсійне забеспечення" ; статтями 1,3,19, 21, 22, 24, 46 Конституції України,--
ПРОШУ :
1. Прийняти адміністративний позов для розгляду та звільнити -------------- від сплати судового збору згідно п.18 ст. 4 Декрету КМУ "Про державне мито".
2. Визнати неправомірними дії Управління пенсійного фонду україни в ------ районі м.-------- в частині нарахування -------------- (кому) державної та додаткової пенсії в розмірі нижчому ніж встановлено ч.4 ст. 54 та ст. 50 Закону України " Про статус...." (796-12) від 28.02.1991 року, виходячи при розрахунку х розміру мінімальної пенсії за віком на рівні прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність.
3. Зобов,язати Управління ПФУ в ------ районі м. --------- починаючи з --------- року нараховувати ---------- (кому), як учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1-ї категорії, інваліду 2-ї групи , державну та додаткову пенсію у розмірі не нижчому ніж передбаченол ч.4 ст. 54 та ст. 50 Закону України " Про статус ..." (796-12) від 28.02.1991 року, виходячи при розрахунку з розміру мінімальної пенсії за віком на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
4. Допустити негайне виконання судового рішення у разі стягнення всієї суми боргу відповідно до статті 256 КАС України.

Додатки :

Повідомлення 22-02-2011, 00:54

Кому что то не понятно по исковому заявлению - пишите или звоните : 098 203 49 11.
Ребята, может чот то ни так , дайте поправки. Это иск на отсуждение пенсии на сейчас и будущее.
Для прошедших лет, примените Раздел Актуальный иск . :hi:

Повідомлення 22-02-2011, 08:53
Юстас Аватар користувача
участник

Напимонаю, что согласно КАС, обязательно должна быть указана причина пропуска срока обращения. Без указания причины - мск остаётся без рассмотрения. Можно в одном иске, желательно - отдельной Заявой. В разъяснении ВС по применению к прооизводству иска по КАС, НА ЗАЯВИТЕЛЕ ЛЕЖИТ ОБЯЗАННОСТЬ доказать причину пропуска сроков обращения.
Татьяна Илиничьна написав:
1. Прийняти адміністративний позов для розгляду та звільнити -------------- від сплати судового збору згідно п.18 ст. 4 Декрету КМУ "Про державне мито".

Этот пункт желательно убрать из требований ,,ПРОШУ", а перенести в конец позова отдельным предложением.
В 1-ом пункте написать: Прошу суд розглянути позов в скороченому впрвадженні
(потому, что если позов будет рассматриваться в скороченом впровадженн1, то это уже предусматривает - негайне виконання)
И более конкретно указывать требования по 50, 54 стт.
Обязательно просите про вынесение окрэмых ухвал, при вынесении которых судом, ПФ трудно будет в дальнейшем возвращаться к выплате пенсии в старых начислениях. Перед этим в позове укажите причины и примеры, что ПФ постоянно вчиняе(укр.) противоправные действия. Короче каждый пункт,, ПРОШУ" должен подкрепляться обоснованой доказательной базой, чтобы её приняли во ввнимание.
Добавляйте требования:
ПРОШУ СУД:
1. - Зробити перерахунок та виплатити мені пенсію, відповідно до ст.ст. 50, 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в розмірі шести мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю в розмірі 50% мінімальної пенсії за віком з --- травня ---- року
2. – Винести окрему Ухвалу на адресу Головного Управління Пенсійного Фонду України в ------------- області щодо систематичних порушень норм Законів стосовно виплат пенсій інвалідам – Чорнобильцям УПФ України в ---------------районі.
3. Окремою Ухвалою винести попередження УПФ України в -------------районі про систематичні вчинення протиправних дій щодо ненарахуванні та невиплаті пенсій інвалідам – Чорнобильцям, та недопущенні цього в подальшому, попередити про адміністративну та кримінальну відповідальність посадових осіб в систематичних порушеннях Законів України.
Прошу Суд розглянути адміністративний позов в порядку скороченого впровадження.

Додаються:

Повідомлення 22-02-2011, 16:33
shurkop участник

ПРОШУ СУД:
1. - Зробити перерахунок та виплатити мені пенсію, відповідно до ст.ст. 50, 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»...
Я бы выделеное слово заменил на выплачувати , т.к. оно в свое значении подразумевает выплату пенсии на майбутне. А словосполучення выплатити - выплатить сейчас, без последующих действий.

Повідомлення 22-02-2011, 16:42
Nickolas Аватар користувача
Site Admin

shurkop написав:
ПРОШУ СУД:
1. - Зробити перерахунок та виплатити мені пенсію,....

Неужели суд будет делать перерасчет и что-то выплачивать?!!
Суд может обязать РУПФУ сделать перерасчет и выплатить ...
Или я отстал от жизни и суды уже взялись сами пересчитывать и выплачивать?...
-= Пенсионер - это профессия! =-

Повідомлення 22-02-2011, 18:39
Юстас Аватар користувача
участник

Nickolas написав:
Неужели суд будет делать перерасчет и что-то выплачивать?

Правильно! Писал с головы, пропустив Забов'язати Управління пенсійного фонду в -------районі и далее по тексту.
Хотя в Разьяснении ВАСУ по нашим делам, тоже такой ляп допущен, что:
Отже, за конституційними нормами та виходячи з пріоритетності законів над підзаконними актами, суди повинні здійснювати
нарахування та виплату пенсій виходячи з розмірів, встановлених Законом N 796-XII ( 796-12 ).

Так что наша недоработка выглядит как-то безвинно даже, хотя судом может быть замечена и на этом основании - в иске отказано.

нобоб посетитель

прошли мои заседания по поводу разьяснения суда ПФУ и ОГИС суд оставил все в силе. Представитель ПФУ принес в суд бумагу за подписью начальника ПФ. Где они обязуются выплатить всю сумму задолженности.В начале марта получу. В апреле начнется все по новой.

Повідомлення 23-02-2011, 21:23
mekena Аватар користувача
Site Admin

нобоб
Так что суд разъяснил??? :?:
Смерть рашистским оккупантам!

Ксюша посетитель

Юстас Вы посмотрели решение суда,вчера ходила в суд,апелляцию отправили только 2 февраля,и ждать наверное придется долго.И подскажите пожалуйста,подавать мне сейчас второй иск, для перерасчета пенсии, и выплаты ее в дальнейшем с 14.09.2010г
Спасибо.

Поперед.Далі

Повернутись до Пенсії та судові справи чорнобильців