Goldfish написав:
Эфиоп написав:
Ну например где то так…
… «При цьому пенсія по інвалідності учасникам ліквідації наслідків аварії
на Чорнобильській АЕС, які у 1986 році безпосередньо на станції
брали участь у роботах, пов'язаних з усуненням самої аварії, не
може бути нижчою:….( 6-8-10) і по по тексту…
Згодні?

Мого товарища це влаштує... Підтримаєте ?
А почему нет? Я вообще считаю, что платить нужно за ЗАСЛУГИ. Потому как организм у людей разный, не все (к сожалению властей) заболели и вымерли в первые годы.
Поэтому я вообще считаю унизительной процедуру связи инвалидности ликвидаторов с Чернобылем (если, конечно, это не инвалидность от алкоголизма, наркомании и т.п.) А процедура связи смерти с заболеванием, полученным на работах по ликвидации? Мрак... Человеку связывают одно заболевание с ЧАЭС, а он умирает от другого (например, неожиданно от инфаркта)... И всё... оказывается, больше он после этого не заслуженный... и вдове ничего не положено...
Но! Не только на станции непосредственно, а в зоне отчуждения.
Понимаю, что выражаясь словами С.Тигипко "нарываюсь", но я бы не поддержал. Хотя бы из-за того, что из предлагаемой
Эфиоп данной редакции статьи закона непонятно вследствие чего «учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який у 1986 році безпосередньо на станції брав участь у роботах, пов'язаних з усуненням самої аварії» получил инвалидность (попал в ДТП? с крыши соседнего дома ему на голову упала ледяная глыба? во время работы на стройке сорвался с крыши? вместо питьевого спирта выпил технического? и т.д.) - без установления "связи" тупик. Как документально всем подтвердить "з усуненням самої аварії"?
Если бы я имел право предлагать изменения, то измененный абзац в ст.54 Закона №796 – ХII выглядел бы примерно так: (хотя можно было бы и «поторговаться» в пределах не более одного прожиточного минимума в сторону повышения от предложенного варианта, но для этого необходимо знать «цену» варианта за год)
Установити, що у всіх випадках розміри пенсій для інвалідів, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою не можуть бути нижче таких розмірів до прожиткового мінімуму, встановленого законом для осіб, які втратили працездатність:
а) інвалідам I групи – 5
б) інвалідам II групи – 4,5
в) інвалідам III групи, дітям-інвалідам, а також тим, що страждають внаслідок Чорнобильської катастрофи на променеву хворобу – 4
Установити, що у всіх випадках розміри пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, не можуть бути нижче таких розмірів до прожиткового мінімуму, встановленого законом для осіб, які втратили працездатність:
а) тим, що належать до категорії 2 - 3
б) тим, що належать до категорії 3 (із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС) - 2
ПРИ УСЛОВИИ СОХРАНЕНИЯ РАЗМЕРОВ ДОПОЛНИТЕЛЬНОЙ ПЕНСИИ согласно ст.50 и ст.51 Закона №796 – ХII: и возврата п.3 ст 67 «У разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом, підвищується розмір пенсії, визначений відповідно до статті 54 цього Закону, а також розмір додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю, особам, віднесеним до категорії 1, 2, 3, 4, розмір щомісячної компенсації сім'ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи. Перерахунок пенсії здійснюється з дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму.»