Vitaly_UA написав:
Може комусь буде цікаво...
Критеріями для встановлення II групи інвалідності є значні труднощі у здійсненні:
● самообслуговування (що може вимагати застосування спеціальних пристроїв або періодичної допомоги);
● незалежного пересування;
● засвоєння нових знань;
● виконання професійної діяльності;
● розуміння навколишнього середовища та взаємодії з іншими;
● здатності частково або повністю керувати власною поведінкою.
Отже, якщо я подам документи на переоцінку у зв'зку з погіршенням стану, а мої захворювання відсутні у переліку і я сам не лежачий, не пересуваюсь у візку та інше, то мені не доблвлять відсоток а наоборот знімуть і переведуть з 2-ї групи на 3-тю.
Сказали що зараз, чорнобильцям можна забути про переоцінку, краще тихенько сидіти з тим що отримав до війни, і не рипатись бо можна втратити те що було і отримати значно гірші умови чим вони були до цього.
В мене в рішенні так:
5.1.1. Здатність до самообслуговування |помірний ступінь обмеження
51° Здатність до пересування виражений ступінь обмеження
5.1.3 Здатність до оріентаці нормальна здатність
5.1.4. Златність ло спілиування нормальна здатність
5.1.5. здатність до контролю за своек нормальна здатність поведінкою:
5.1.6. Здатність до здобуття освіти: нормальна здатність
5.1.7. Здатність до трудової діяльності виражений ступінь обмеження
Була 3/60% , встановлено 2/80%
Початок- направлення від сімейного лікаря до спеціаліста обласного.рівня в звязку з погіршенням стану здоров'я ( письмове, від руки)
Консультативний висновок спеціаліста обл.рівня, де він ставить коди/діагнози - основа. І він тепер вже дає направлення до районного спеціаліста по місцю проживання, який дає направлення до всіх потрібних лікарів для збору консультативних висновків. Куратор комісії приймає документи і не більше , може затребувати якусь довідку , а змінити чи відмінити висновок спеціаліста про погіршенням стану здоров'я ну ніяк не може.
І ще- всі МРТ /УЗД і т.д потрібні свіжі
Так було в мене.