Список форумів Проблеми чорнобильців Пенсії та судові справи чорнобильців Пенсія чорнобильцям

Пенсія чорнобильцям

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Богдан Аватар користувача
активист

Nixto написав:
ВалДИс написав:
И суммы на оздоровление перечислять туда-же,
т.е. на разворовывание чиновниками ...

Так, дух "совка" сидить в нас твердо ...
Тепер є так, все так не буде !

Viktor3031 Аватар користувача
активист

ВалДИс написав:
Да, и ещё одно. Уж коли у нас нет бесплатной медицины, то наши дополнительные пенсии ,можно было-бы сделать вроде накопительных вкладов на лечение и тратить только на приобретение лекарств и лечение. И суммы на оздоровление перечислять туда-же, а путёвки выдавать не по желанию, а по направлениям лечащих врачей. Ну что-то вроде медицинских страховок, но накопительных.

У нас медицина превратилась уже в прибыльный бизнес. Лечат уже страховщики :shok: и им не нужно ни амбулаторной карточки ни знать чем болел человек, они продают товар! (лекарство).
Деньги должны быть контролируемы, иначе будет грабеж :yes:
Все общественное - неконтролируемое. Дайте лично человеку эти деньги, и он сам разберется, что ему купить.
А в предыдущем посте я говорил о 2 категории, добавьте людям деньги к выплатам, и будет все нормально, или добавьте 2 категории, которые больные и с инвалидностью - люди заслужили.

Тут играть можно цифрами долго, одно понятно, что правительство добавлять выплаты не желает.

ВалДИс Аватар користувача
участник

Это понятно,что сам человек разберётся лучше, но у нас слепили в кучу Пенсии и Дополнительные пенсии за вред причинённый здоровью. И их не разделяют между собой, а требуют повышение Пенсий, а не Дополнительных пенсий, хотя ссылаются на нехватку денег на лекарства и лечение. Вот и надо это как-то разделить. Возьмите в России, там выплаты за вред причинённый здоровью намного больше, чем у нас. И это правильно! Но пока мы не будем конкретно требовать то что хотим, нас вряд-ли поймут чинуши.
жизнь-это миг

МАН Аватар користувача
активист

ВалДИс написав:
Это понятно,что сам человек разберётся лучше, но у нас слепили в кучу Пенсии и Дополнительные пенсии за вред причинённый здоровью. И их не разделяют между собой, а требуют повышение Пенсий, а не Дополнительных пенсий, хотя ссылаются на нехватку денег на лекарства и лечение. Вот и надо это как-то разделить. Возьмите в России, там выплаты за вред причинённый здоровью намного больше, чем у нас. И это правильно! Но пока мы не будем конкретно требовать то что хотим, нас вряд-ли поймут чинуши.

Дима, я тебя понял давно... Но тебе хочетссСя на могилку маленькую звёздочку от Пенсий и большую от дополнительных пенсий, а я например ещё и жить хочу и ...желательно не при "совке", без героев(слесарей-ликвидаторов(своей продукции))!
Найсправедливіші закони не врятують від беззаконня, коли до влади приходять мерзотники.
( Е. Севрус)

evgeniy li прохожий

Скажите пожалуйста на какую пенсию я могу рассчитывать?
Я особа яка постраждала в наслидок Чорнобыльской катострофы(не ликвидатор)имею связь
с Чернобылем,связали с болезнью.
Год рождения:1991(инвалид с детства)
Категория:1
Группа инвалидности:2
Сейчас получаю 1330 грн.пенсии+соц.помощь 330 грн.
Могу ли я рассчитывать на большее

ВалДИс Аватар користувача
участник

МАН написав:
Дима, я тебя понял давно... Но тебе хочетссСя на могилку маленькую звёздочку от Пенсий и большую от дополнительных пенсий, а я например ещё и жить хочу и ...желательно не при "совке", без героев(слесарей-ликвидаторов(своей продукции))!

Ну с тобой и тебе подобными, всё понятно давным давно. Конечно пугает ,а не дай бог и правда пенсии станут платить за то что сделал на ЛПА, а не за то что показал справку что был там. А вот что сделал и заработал-ли пенсию-Это трогать ни-ни. Ну да всё-таки есть надежда, что здравый смысл победит и всё встанет на свои места. Просто нужна стабильность в стране и хоть какое-то время пожить без Выборного пиара. Ведь все понимают, но лишаться голосов боятся вот и пируют такие. Ладно жизнь покажет.
жизнь-это миг

tanya2013 участник

Likvidator написав:
alina написав:
Допоможітьь будь ласка!!!!!!!!!
В мене таке питання: Чи маю право на пенсію, якщо є посвідчення 1 категорії, інвалідність другої групи повязаної з наслідками аварії на ЧАЕС. Якщо я навчаюсь в університеті і отримую степендію?Чи мені дозволені лише виплати в розмірі 280 грн. від чорнобильського фонду. В пенсійному фонді мене не беруть говорячи про те що в мене не має стажу, але підскажіть де брати гроші на лікування, якщо мені навіть пенсії не хочуть виплачувати???Може знаєте якийсь закон на основі якого я можу отримувати пенсію..
Вимагайте через суд по місцю навчання
:
Це Положення розроблено відповідно до статті 48 Закону
України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали
внаслідок Чорнобильської катастрофи"

1.Положення про порядок виплати одноразової
компенсації за шкоду, заподіяну здоров'ю,
особам, які стали інвалідами внаслідок
Чорнобильської катастрофи, та сім'ям за
втрату годувальника
1. Одноразова компенсація встановлена в таких розмірах:
інвалідам I групи - 60 мінімальних заробітних плат;
інвалідам II групи - 45 мінімальних заробітних плат;
3. Виплата одноразової компенсації за шкоду, заподіяну
здоров'ю, особам, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської
катастрофи, проводиться:
працюючим громадянам - за місцем основної роботи (служби,
навчання);

Від районного управління праці та соціального захисту(щорічно):
Згідно зі статтею 48 Закону України від 28 лютого 1991 року №796-Х11 «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» особам, яким заподіяно шкоду здоров’ю внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплачується щорічна допомога на оздоровлення в таких розмірах:

інвалідам 1 та 2 груп – п’ять мінімальних заробітних плат на момент виплати допомоги;

А можна судится за эти выплаты или уже отменены эти статьи ( статус чернобылец категория 1, инвалид 3 группы с детства)

sergeig посетитель

Статьи не отменены, но судиться безперспективно, т.к. в ЗУ "Про бюджет Украины на 2013 год" написано:
4. Установити, що у 2013 році норми і положення статей 20, 21, 22, 23, 30, 31, 37, 39, 48, 50, 51, 52 та 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".......застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України виходячи з наявних фінансових ресурсів Державного бюджету України та бюджету Пенсійного фонду України на 2013 рік, а это не "п’ять мінімальних заробітних плат на момент виплати допомоги", а значительно меньше.

tanya2013 участник

sergeig написав:
Статьи не отменены, но судиться безперспективно, т.к. в ЗУ "Про бюджет Украины на 2013 год" написано:
4. Установити, що у 2013 році норми і положення статей 20, 21, 22, 23, 30, 31, 37, 39, 48, 50, 51, 52 та 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".......застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України виходячи з наявних фінансових ресурсів Державного бюджету України та бюджету Пенсійного фонду України на 2013 рік, а это не "п’ять мінімальних заробітних плат на момент виплати допомоги", а значительно меньше.

А по нововыявленым обстоятельствам, в связи с выиграшами чернобыльцев в Евросуде?

sergeig посетитель

Відповідно до норм ч.2, 3ст. 245 КАС України підставами для перегляду судового рішення за нововиявленими обставинами є:
«1) істотні для справи обставини, що не були і не могли бути відомі особі, яка звертається із заявою, на час розгляду справи;
2) встановлення вироком суду, що набрав законної сили, завідомо неправдивих показань свідка, завідомо неправильного висновку експерта, завідомо неправильного перекладу, фальшивості документів або речових доказів, що потягли за собою ухвалення незаконного або необґрунтованого рішення;
3) встановлення вироком суду, що набрав законної сили, вини судді у вчиненні злочину, внаслідок якого було ухвалено незаконне або необґрунтоване рішення;
4) скасування судового рішення, яке стало підставою для прийняття постанови чи постановлення ухвали, що належить переглянути;
5) встановлення Конституційним Судом України неконституційності закону, іншого правового акта чи їх окремого положення, застосованого судом при вирішенні справи, якщо рішення суду ще не виконано.
Не одно из перечисленных оснований, не подходит для пересмотра дела по вновь выявленным обстоятельствам в связи имеющимися решениями ЕСПЧ по чернобыльцам.

lki посетитель

evgeniy li написав:
Скажите пожалуйста на какую пенсию я могу рассчитывать?
Я особа яка постраждала в наслидок Чорнобыльской катострофы(не ликвидатор)имею связь
с Чернобылем,связали с болезнью.
Год рождения:1991(инвалид с детства)
Категория:1
Группа инвалидности:2
Сейчас получаю 1330 грн.пенсии+соц.помощь 330 грн.
Могу ли я рассчитывать на большее

:bye:
Вы имеете право на государственную пенсию в размере 8-ми минимальных пенсий по возрасту + дополнительную пенсию за вред нанесенный здоровью в размере 75% минимальной пенсии по возрасту. Чтобы получать пенсию в таком размере. Необходимо подать с суд. Пройти районную и апелляционную инстанцию судов. а может и высший административный. После решения апелляционного суда необходимо получить исполнительный лист и решение судов ( районного и апелляционного) в в районном суде. Исполнительный лист отнести в Исполнительную службу, а решение судов ( предварительно для себя снять ксерокопии) в ПФУ, где вы получаете пенсию, с требованием поставить штамп о приеме на ваших копиях суда. Потом подождать 1 год и 2 месяца и подать в Евросуд. Пусть не пугает вас процедура судов. Ничего страшного в этом нет. У каждого второго чернобыльца есть образец заяления в суд.

lki посетитель

tanya2013 написав:
Likvidator написав:
alina написав:
Допоможітьь будь ласка!!!!!!!!!
В мене таке питання: Чи маю право на пенсію, якщо є посвідчення 1 категорії, інвалідність другої групи повязаної з наслідками аварії на ЧАЕС. Якщо я навчаюсь в університеті і отримую степендію?Чи мені дозволені лише виплати в розмірі 280 грн. від чорнобильського фонду. В пенсійному фонді мене не беруть говорячи про те що в мене не має стажу, але підскажіть де брати гроші на лікування, якщо мені навіть пенсії не хочуть виплачувати???Може знаєте якийсь закон на основі якого я можу отримувати пенсію..
Вимагайте через суд по місцю навчання
:
Це Положення розроблено відповідно до статті 48 Закону
України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали
внаслідок Чорнобильської катастрофи"

1.Положення про порядок виплати одноразової
компенсації за шкоду, заподіяну здоров'ю,
особам, які стали інвалідами внаслідок
Чорнобильської катастрофи, та сім'ям за
втрату годувальника
1. Одноразова компенсація встановлена в таких розмірах:
інвалідам I групи - 60 мінімальних заробітних плат;
інвалідам II групи - 45 мінімальних заробітних плат;
3. Виплата одноразової компенсації за шкоду, заподіяну
здоров'ю, особам, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської
катастрофи, проводиться:
працюючим громадянам - за місцем основної роботи (служби,
навчання);

Від районного управління праці та соціального захисту(щорічно):
Згідно зі статтею 48 Закону України від 28 лютого 1991 року №796-Х11 «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» особам, яким заподіяно шкоду здоров’ю внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплачується щорічна допомога на оздоровлення в таких розмірах:

інвалідам 1 та 2 груп – п’ять мінімальних заробітних плат на момент виплати допомоги;

А можна судится за эти выплаты или уже отменены эти статьи ( статус чернобылец категория 1, инвалид 3 группы с детства)

Де ж це ви живете? І що то за працівники пенсійного фонду такі безграмотні. Ви маєте право на пенсію по 2 групі інвалідності не залежно від того, що ви отримуєете і є у вас стаж чи нема. Спочатку напишіть письмову заяву в пенсійний. Отримайте їх дибільну відровідб, а дальше або через суд, або письмово до обласного. республіканського ПФУ.

mekena Аватар користувача
Site Admin

Сегодня перечислили на карту за декабрь... :bye:
Смерть рашистским оккупантам!

голубятник Аватар користувача
активист

mekena написав:

Ну и как - добавили? А нам задерживают. :sad2:

Site Admin

голубятник написав:
mekena написав:

С учетом повышения минималки на 50 грн? Возможно, оно настолько мало, что я сразу и не заметил...

активист

mekena написав:
голубятник написав:
mekena написав:

С учетом повышения минималки на 50 грн? Возможно, оно настолько мало, что я сразу и не заметил...

Ну, как всегда. Много шумихи и крика , а фактически , копеечные добавки. :sad2:

активист

голубятник написав:

По идее на 120 грн. должна быть больше минималка :mda:

Site Admin

Viktor3031 написав:
голубятник написав:

По идее на 120 грн. должна быть больше минималка :mda:

Кто такое сказал?
Была 894 гpн., стала - 949 гpн....

активист

Я имел ввиду нашу минималку "не менше як 225 відсотків" по 3 группе инв... получается на 123 грн больше.

Если с заработка в зоне и пенсия немного выше чем минималка "чернобыльская", то грн на 40 при пересчете :sad2:
Востаннє редагувалось Viktor3031 в 05-12-2013, 14:55, всього редагувалось 2 разів.

Site Admin

Viktor3031 написав:
Если с заработка в зоне и пенсия немного выше чем минималка "чернобыльская", то грн на 40 при пересчете :sad2:

я бы даже сказал на 30... :mda:

активист

mekena написав:
Viktor3031 написав:

А если точнее , на 34 грн. - вот и вся добавка. :sad2:

активист

голубятник написав:
mekena написав:

А если точнее , на 34 грн. - вот и вся добавка. :sad2:

Я так понял, что здесь по перерасчету у каждого индивидуально, у кого 30, у кого 40, а наша (чернобыльская) минималка - число предсказуемое, вот его и можно вычислить еще когда обещала Королевская...
Не очень побаловали :mda:

активист

Viktor3031 написав:
Я имел ввиду нашу минималку "не менше як 225 відсотків" по 3 группе инв... получается на 123 грн больше.

Тут немного некорректно выразился, не "не менше як 225 відсотків", а наша минималка 145%

ВЛАДИМИР К. Аватар користувача
Эксперт

Viktor3031 написав:
Viktor3031 написав:

Тут немного некорректно выразился, не "не менше як 225 відсотків", а наша минималка 145%

Немножко не так

Для ликвидаторов - инвалидов щодо яких НЕ встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою:

11. Мінімальний розмір пенсії становить:
1) для учасників ліквідації
наслідків аварії на Чорнобильській АЕС:
I групи інвалідності — 180 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
II групи інвалідності — 160 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
III групи інвалідності — 145 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;

Для ликвидаторов - инвалидов 1 категории щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою:

12. У разі коли розмір пенсійної виплати (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) не досягає в інвалідів — учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, I групи —
285 відсотків, II групи — 255 відсотків, ІІІ групи — 225 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, виплачується щомісячна державна адресна допомога до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначених розмірів.

Кабінет Міністрів України Постанова від 23.11.2011 № 1210
Моя жизнь - Мои правила.
Не дай Вам Бог жить в эпоху перемен /Конфуций/

МАН Аватар користувача
активист

ВЛАДИМИР К. написав:

Немного не так

Для ликвидаторов - инвалидов щодо яких НЕ встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою:

11. Мінімальний розмір пенсії становить:
1) для учасників ліквідації
наслідків аварії на Чорнобильській АЕС:
I групи інвалідності — 180 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
II групи інвалідності — 160 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
III групи інвалідності — 145 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;

Опять не так. Ликвидаторов - инвалидов без связи много, но они без %. Может постраждавших - инвалидов?
Найсправедливіші закони не врятують від беззаконня, коли до влади приходять мерзотники.
( Е. Севрус)

Поперед.Далі

Повернутись до Пенсії та судові справи чорнобильців