Список форумів ‹ Проблеми чорнобильців ‹ Пенсії та судові справи чорнобильців ‹ Иск на перерасчет пенсии по ст.50, 54 (ЗУ 796-XII)

Иск на перерасчет пенсии по ст.50, 54 (ЗУ 796-XII)

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Nickolas Аватар користувача
Site Admin

apg1958 написав:
Уважаемые участники и сторожилы форума!
Может быть я что - то пропустил, но сегодня при посещении сайта Верховной Рады обнаружил, что в тексте ЗУ 796-12 (редакция от декабря 2009 года, действующий), статьи касающиеся пенсий и доплат содержат цифры, которые были указаны в ЗУ "Про бюджет 2008...." и постановлении КМ от 28 мая 2009 года, которое появилось после Решения КС Украины про неконституционность внесения изменений, в том числе в Закон 796 - 12. Примерно в начале ноября 2010 года просматривая там-же такого не замечал. Просветите будь ласка.

А не обратили внимания на приписки-пояснения типа
"{ Текст статті ХХ в редакції Закону N 107-VI ( 107-17 ) від 28.12.2007
- зміну визнано неконституційною згідно з Рішенням Конституційного Суду N 10-рп/2008 ( v010p710-08 ) від 22.05.2008 }" :?:
А ведь из таких приписок следует, что читаете вы текст, который не является конституционным, и руководствоваться этим текстом нельзя!
(Обсуждалось много раз в разных ветвях и темах форума)
-= Пенсионер - это профессия! =-

юстасс посетитель

Доброе время суток.А кто нибудь может подсказать-какая сейчас ситуация,в апелляционных судах?Если,с июля лежит решение(по пенсии),в апелл.суде(г.Симферополь),которое должно было рассматриваться по ГПК,но,потом,якобы,должны были передать дело в апел.суд,для рассмотрения по КАС(в г.Севастополь),а сейчас,вроде,как,я слышал,что все таки будут рассматривать таки,в Симферополе.Может кто лучше знает ситуацию,по этому вопросу?заранее спасибо за ответы.

Natalia гость

Добрий день!Дуже потрібна допомога по складанню позовної заяви.

Я інвалід 3 -ї групи ,сьогодні отримала 1-шу категорію зв'язок з Чорнобилем .До теперішнього часу отримувала пенсію за віком(820 грн).

Я знаю,що маю право у судовому порядку перерахувати пенсію по ст .ст.50,54,67,39№796-12.

Не знаю з чого починати:
спочатку перейти на пенсію по захворюванню,а далі/одночасно / звернутися з заявою в ПФУ про перерахування пенcії за вищезгаданими статтями?!

Прошу підказати,у якій послідовності мені слід діяти?А також допомогти скласти позовну заяву до адмін.суду на мій емейл:godynka87@ukr.net

З повагою,Наталія.

Юстас Аватар користувача
участник

До сьогоднішнього дня отримували пенсію за віком - пільгову ?
Яка була категорія до пов'язки?

Natalia гость

Дякую за відповідь!
До пов'язки буда 4-та категорія по якій жінки йдуть на пенсію з 50-ти років.

mekena Аватар користувача
Site Admin

Natalia
есть справка, что Вы находились в 30-километровой зоне на ликвидации аварии ЧАЕС?

VladimirD посетитель

mekena, с чего вы взяли что обязательно должна быть справка о нахождении в зоне ? Она может быть и эвакуированной.

Юстас, до связи заболевания с последствиями аварии на ЧАЭС категория была явно не 1-я.

Natalia, изначально обратитесь в УПФУ (местное) для перерасчета вашей пенсии в соотвествии с приобретенным статусом 1-й категории и 3-й группе соответственно на основании ЗУ №796-ХІІ.

Вам пересчитают пенсию с даты обращения, а получив значительно меньший размер пенсии - снова обратитесь за перасчетом на основании ст.ст.49,50,54 с требованием выплачивать не менее 6,5 пенсий по возрасту. Вам откажут, Вы подаете в суд.

Можно и сразу после первого обращения подать в суд (после получения первой неправильной выплаты), но тот несчастный корешок который вам "всучат" в подтверждение об обращении за перерасчетом судья врядли отнесет к доказательстам, если только не пролистает ваше пенсионное дело. А пролистать ваше пенсионное дело невозможно в порядке ст.183-2 КАСУ - придется назначать рассмотрение в общем порядке. Это вам не нужно.

Site Admin

VladimirD написав:
с чего вы взяли что обязательно должна быть справка о нахождении в зоне ? Она может быть и эвакуированной.

С меня в ПФ требовали при подаче заявления. Значит потребуют другую.

VladimirD посетитель

Какую другую ? У человека СВЯЗЬ заболевания на руках!!! МСЕК ???

Повідомлення 25-12-2010, 11:53
Site Admin

VladimirD написав:
У человека СВЯЗЬ заболевания на руках!!! МСЕК ???

ДОКУМЕНТИ, НЕОБХІДНІ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ, ПЕРЕРАХУНКУ ПЕНСІЇ, ПОНОВЛЕННЯ ВИПЛАТИ РАНІШЕ ПРИЗНАЧЕНОЇ ПЕНСІЇ, ПЕРЕВЕДЕННЯ З ОДНОГО ВИДУ ПЕНСІЇ НА ІНШИЙ

....посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та довідка про період (періоди) участі в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за формою, затвердженою постановою Державного Комітету СРСР по праці та соціальних питаннях від 09.03.88 N 122, або довідка військової частини, в складі якої особа брала участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, або довідка архівної установи, або інші первинні документи, в яких зазначено період роботи, населений пункт чи об'єкт, де особою проводились роботи по ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС; посвідчення потерпілого від Чорнобильської катастрофи та довідка про період (періоди) проживання (роботи) на цих територіях, видана органами місцевого самоврядування (при призначенні пенсії із застосуванням норм статті 55 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи") ;

ПОРЯДОК
подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"

VladimirD посетитель

Может я чтото пропустил ???

Где написано что Natalia - ликвидатор ??????

Likvidator эксперт

VladimirD написав:
Может я чтото пропустил ???

Где написано что Natalia - ликвидатор ??????

Пропустили:
Порядок... написав:
посвідчення потерпілого від Чорнобильської катастрофи та довідка про період (періоди) проживання (роботи) на цих територіях,
:bomb:

Natalia гость

Сьогодні в ПФУ дізналась ,що для того,щоб призначити пенсію по інвалідності в розмірі пенсії за віком (п.2 ст.33 ЗУ №1058-4) потрібно бути непрацюючим пенсіонером.Я поки що працюю,3-ю групу і звязок отримала недавно.Ще було сказано,що якщо я подам в адмін. суд і мені призначать 6 мінім. пенсій,то їх виплатять один раз ,а далі будуть платить як і раніше.Незрозуміло чому?

Юстас Аватар користувача
участник

Natalia написав:
,а далі будуть платить як і раніше.Незрозуміло чому?

А тому, що буде таке рішення суду. Все залежить від того як буде складений ПОЗОВ до суду .
Довірте це зробити тим, хто розуміється в цьому.

Al418 активист

Юстас написав:
Natalia написав:
,а далі будуть платить як і раніше.Незрозуміло чому?

А тому, що буде таке рішення суду. Все залежить від того як буде складений ПОЗОВ до суду .
Довірте це зробити тим, хто розуміється в цьому.
Не совсем и не всегда так. Конечно, качество иска играет существенную роль, однако в последнее время существует порочная практика ограничения выплат днем вынесения решения (очевидно, поступило ЦУ "сверху"). Подробнее можно почерпнуть здесь. Не смотря на то, что в той теме рассматриваются перерасчеты, проблемы ограничения те же самые. В любом, даже в самом худшем случае, никто не может помешать Вам подать новый иск и отсудить недоплаченую пенсию за следующие полгода и т.д.

юстасс посетитель

Добрый вечер всем!Я не юрист,и не специалист,в этой области,но скажите мне,пожалуйста,нет ли предпосылок(в связи с реформой суд.системы,и прочими изменениями и решениями КС и т.п.)нет ли предпосылок к тому,что в этом году,уже будет труднее(сложнее,или вообще-будет ли возможно)отсуживать чернобыльские пенсии?спасибо.

Likvidator эксперт

юстасс написав:
....нет ли предпосылок к тому,что в этом году,уже будет труднее(сложнее,или вообще-будет ли возможно)отсуживать чернобыльские пенсии?спасибо.
Чем "толще" закон-тем толще судебное дело:
http://voas.gov.ua/?action=news&id_news=261
Недосконалість пенсійного законодавства, яке з кожним роком ще більш ускладнюється та заплутується, призводить до того, що в Україні пенсії, незважаючи на їх мізерний рівень нараховуються з помилками. Адже, пенсійне забезпечення в Україні наразі регулюється 28 законами, які намагаються охопити основні принципи регулювання для всіх можливих життєвих ситуацій, видів пенсій та їх розмірів.
:evil:

va_gon прохожий

Доброго дня, шановні добродії!
Ось і прийшов час мені звернутися до учасників форуму за консультацією на предмет судової тяганини по перерахунку чорнобильської пенсії.
Моя мати, Гончар М.В., є вдовою учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, а мій батько відносився до 1 категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та був інвалідом 1 групи. Він помер у 1993 році.
З 21.07.07 мати перейшла на пенсію по втраті годувальника і неодноразово зверталася до УПфУ на предмет перерахунку пенсії.
Всі відповіді були накшталт "пенсія призначена відповідно до вимог чинного законодавства"
Станом на 01.10. 2010 року розмір пенсії по втраті годувальника становить 723,00 грн.

У листопаді 2010 року був поданий адміністративний позов в якому просили суд:
1. Визнати протиправними дії УПФУ по відмові в перерахунку пенсії і додаткової пенсії мені з урахуванням мінімальної пенсії за віком.
2. Зобов'язати УПФУ здійснити перерахунок та виплатити мені державної пенсії за віком з серпня місяця 2007 року, виходячи із розмірів мінімальної пенсії за віком з 01.01.2008 року, з урахуванням вимог ч.4 ст.54 (по I групi iнвалiдностi - 10 мiнiмальних пенсiй за віком) , частини 3 статті 67 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (796-12) відповідно до збільшення розміру прожиткового мінімум, встановленого Законом.
3. Зобов'язати УПФУ здійснити перерахунок та виплатити мені додаткових пенсій за шкоду причинену здоров'ю, установив її в розмірі 100% пенсії за віком з серпня місяця 2007 року, виходячи із розмірів мінімальної пенсії за віком, з урахуванням вимог статті 50 та частини 3 статті 67 Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (796-12) відповідно до збільшення розміру прожиткового мінімуму, встановленого Законом.
4. Зобов'язати УПФУ здійснити індексацію належних мені грошових доходів відповідно до рівня інфляції.
5. Зобов'язати УПФУ принести мені вибачення у письмовій формі, взв’язку з нанесенням мені моральної та матеріальної шкоди та відшкодувати мені моральні збитки в сумі десять тисяч гривень.

Ухвалою судді, у цивільній справі окремого провадження залишено без руху заяву Гончар М.В. “ через невідповідність позовної заяви ст.106 КАС України ”
Ухвалою суду надано строк до 02.01.2011 р. для виправлення недоліку заяви, а саме:
У позовній заяві не конкретизовано зміст позовних вимог, зокрема не вказано на який період позивач просить визнати протиправними дії відповідача з відмови у перерахунку пенсії, за який період позивач просить здійснити перерахунок та виплатити пенсію, за який період позивач просить здійснити індексацію, як зазначено в позові, належних їй –позивачу грошових доходів відповідно до рівня інфляції ( яких саме доходів, за який період, з якого розрахунку).
У позовній заяві в повному обсязі не викладені обставини, якими позивач обгрунтовує свої вимоги, зокрема, не зазначено, в чому саме полягає моральна шкода, заподіяна позивачу, якими саме діями відповідача її заподіяно, чим обгрунтовується її розмір, заявлений у позові.

25 грудня 2010 року було подано позов у новій редакції, а саме:
ПРОШУ суд:
1.Визнати протиправними дії УПФУ по відмові в перерахунку пенсії і додаткової пенсії мені з урахуванням мінімальної пенсії за віком за період з 17.06.2008 р. по 26.11.2010 року.
2.Зобов'язати УПФУ здійснити перерахунок та виплатити мені державної пенсії за віком за період з 17.06.2008 р. по 26.11.2010 року.
3.Зобов'язати УПФУ здійснити перерахунок та виплатити мені додаткових пенсій за шкоду причинену здоров'ю, установив її в розмірі 100% пенсії за віком за період з 17.06.2008 р. по 26.11.2010 року.
4.Зобов'язати УПФУ надалі нараховувати мені пенсію згідно до чинного законодавства.
Додатково подавались клопотання:
Клопотання щодо строків звернення до адміністративного суду
Клопотання про відшкодування матеріальної та моральної шкоди заподіяної незаконними та діями органів державної влади, їх посадових і службових осіб при здійсненні ними своїх повноважень

Ухвалою судді від 02 грудня 2010 року позовна заява Гончар М.В. до УПФУ про визнання протиправними дій з відмови у перерахунку пенсії, зобов'язання здійснення перерахунку пенсії, зобов'язання вчинити дії та відшкодування моральної шкоди залишена без руху та надано строк позивачу для усунення її недоліків - до 02 січня 2011 року.
Проте, до вказаного терміну позивачем вимоги ухвали в повному обсязі не виконані (зокрема, не зазначено, за який період позивач просить здійснити індексацію, яких саме доходів, за який період та з якого розрахунку, а у випадку відмови від цієї вимоги про це також не зазначено, крім цього вимоги позивача щодо відшкодування матеріальної та моральної шкоди та їх обгрунтування викладені у вигляді окремого клопотання, тобто не оформлені належним чином та про них не зазначено в самому адміністративному позові), тому позовну заяву слід і та Гончар М.В. повернути.
Керуючись ст, 108 ч. З п. 1 КАС України,
у х в а л и л а:
Позовну заяву Гончар М.В. до УПФУ про визнання протиправними дій з відмови у перерахунку пенсії, зобов'язання здійснення перерахунку пенсії, зобов'язання вчинити дії та відшкодування моральної шкоди вважати неподаною та повернути позивачу.
Копію ухвали про повернення позовної заяви невідкладно надіслати особі, яка її подала, разом із позовною заявою й усіма доданими до неї матеріалами.
Роз'яснити позивачу, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторногозвернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.
На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом 5 днів.

Буду вдячний за рекомендації, щодо подальших дій, а також за зразок "правильно, виграшної" позовної заяви.
Дякую зазделегідь!

___
З повагою
Гончар Василь

Likvidator эксперт

va_gon написав:

Ухвалою судді, у цивільній справі окремого провадження залишено без руху заяву Гончар М.В. “ через невідповідність позовної заяви ст.106 КАС України ”Ухвалою суду надано строк до 02.01.2011 р. для виправлення недоліку заяви, а саме:
У позовній заяві не конкретизовано зміст позовних вимог, зокрема не вказано на який період позивач просить визнати протиправними дії відповідача з відмови у перерахунку пенсії, за який період позивач просить здійснити перерахунок та виплатити пенсію, за який період позивач просить здійснити індексацію, як зазначено в позові, належних їй –позивачу грошових доходів відповідно до рівня інфляції ( яких саме доходів, за який період, з якого розрахунку).
У позовній заяві в повному обсязі не викладені обставини, якими позивач обгрунтовує свої вимоги, зокрема, не зазначено, в чому саме полягає моральна шкода, заподіяна позивачу, якими саме діями відповідача її заподіяно, чим обгрунтовується її розмір, заявлений у позові.
Cуддя "марить" :?: :shok: :?:
ВИТЯГ

З ЦИВІЛЬНОГО ПРОЦЕСУАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ

(станом на 29.11.2010р.))

Розділ IV. ОКРЕМЕ ПРОВАДЖЕННЯ

Глава 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 234. Окреме провадження

1. Окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

2. Суд розглядає в порядку окремого провадження справи про:

1) обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи;

2) надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності;

3) визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою;

4) усиновлення;

5) встановлення фактів, що мають юридичне значення;

6) відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі;

7) передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність;

8) визнання спадщини відумерлою;

9) надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку;

10) обов'язкову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу;

11) розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, щодо юридичних та фізичних осіб.

3. У порядку окремого провадження розглядаються також справи про надання права на шлюб, про розірвання шлюбу за заявою подружжя, яке має дітей, за заявою будь-кого з подружжя, якщо один з нього засуджений до позбавлення волі, про встановлення режиму окремого проживання за заявою подружжя та інші справи у випадках, встановлених законом.

КОДЕКС АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДОЧИНСТВА УКРАЇНИ написав:

Стаття 8. Верховенство права
3. Звернення до адміністративного суду для захисту прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України ( 254к/96-ВР ) гарантується.
4. Забороняється відмова в розгляді та вирішенні адміністративної справи з мотивів неповноти, неясності, суперечливості чи відсутності законодавства, яке регулює спірні відносини. Стаття 71. Обов'язок доказування
2. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.
4. Суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.
Стаття 105. Форма і зміст адміністративного позову
1. Адміністративний позов подається до адміністративного суду у формі письмової позовної заяви особисто позивачем або його представником. Позовна заява може бути надіслана до адміністративного суду поштою.
2. Письмова позовна заява може бути складена шляхом заповнення бланка позовної заяви, наданого судом.
{ Статтю 105 доповнено новою частиною згідно із Законом N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 }
3. На прохання позивача службовцем апарату адміністративного суду може бути надана допомога в оформленні позовної заяви.
4. Адміністративний позов може містити вимоги про:
1) скасування або визнання нечинним рішення відповідача - суб'єкта владних повноважень повністю чи окремих його положень;
2) зобов'язання відповідача - суб'єкта владних повноважень прийняти рішення або вчинити певні дії;
3) зобов'язання відповідача - суб'єкта владних повноважень утриматися від вчинення певних дій;
4) стягнення з відповідача - суб'єкта владних повноважень коштів на відшкодування шкоди, завданої його незаконним рішенням, дією або бездіяльністю;
5) виконання зупиненої чи невчиненої дії;
Стаття 106. Вимоги до позовної заяви
1. У позовній заяві зазначаються:
1) найменування адміністративного суду, до якого подається позовна заява;
2) ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є;
3) ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі;
4) зміст позовних вимог згідно з частиною третьою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів; { Пункт 4 частини першої статті 106 в редакції Закону N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 }
va_gon написав:
25 грудня 2010 року було подано позов у новій редакції, а саме:
ПРОШУ суд:
1.Визнати протиправними дії УПФУ по відмові в перерахунку пенсії і додаткової пенсії мені з урахуванням мінімальної пенсії за віком за період з 17.06.2008 р. по 26.11.2010 року.
2.Зобов'язати УПФУ здійснити перерахунок та виплатити мені державної пенсії за віком за період з 17.06.2008 р. по 26.11.2010 року.
3.Зобов'язати УПФУ здійснити перерахунок та виплатити мені додаткових пенсій за шкоду причинену здоров'ю, установив її в розмірі 100% пенсії за віком за період з 17.06.2008 р. по 26.11.2010 року.
4.Зобов'язати УПФУ надалі нараховувати мені пенсію згідно до чинного законодавства.
Додатково подавались клопотання:
Клопотання щодо строків звернення до адміністративного суду
Клопотання про відшкодування матеріальної та моральної шкоди заподіяної незаконними та діями органів державної влади, їх посадових і службових осіб при здійсненні ними своїх повноважень

Ухвалою судді від 02 грудня 2010 року позовна заява Гончар М.В. до УПФУ про визнання протиправними дій з відмови у перерахунку пенсії, зобов'язання здійснення перерахунку пенсії, зобов'язання вчинити дії та відшкодування моральної шкоди залишена без руху та надано строк позивачу для усунення її недоліків - до 02 січня 2011 року.
Проте, до вказаного терміну позивачем вимоги ухвали в повному обсязі не виконані ....
Керуючись ст, 108 ч. З п. 1 КАС України,
у х в а л и л а:
Позовну заяву Гончар М.В. до УПФУ про визнання протиправними дій з відмови у перерахунку пенсії, зобов'язання здійснення перерахунку пенсії, зобов'язання вчинити дії та відшкодування моральної шкоди вважати неподаною та повернути позивачу.

Суд позову від 25 грудня "не бачив"???
Має сенс,одночасно:
1.Оскаржити ухвалу в ап.суді(порушені підкреслені та червоні норми КАСУ,незрозуміле та не правосудне окреме провадження по ЦПКУ) :idea:
2.Подати новий адміністративний позов(з клопотанням про поновлення строку звернення до адм. суду-більшого 6 міс. Моральну шкоду заявляти не треба-суди її ,як правило,не відшкодовують) :idea:

Site Admin

Likvidator написав:
Моральну шкоду заявляти не треба-суди її ,як правило,не відшкодовують)

Согласен - этот вред еще доказать надо, а в иске, я так понял, в основном требования, не подкрепленные правовой базой и доказательствами...
va_gon написав:

va_gon написав:

Зачем изначально ограничивать срок выплаты пенсии? Достаточно указать с какой даты пересчитать.
va_gon написав:
а этот пункт я бы убрал совсем, если в первых двух (которые можно объеденить в один) не ограничивать дату выплаты.

Natalia гость

До цього часу так і не визначилась,чи треба мені переходити на пенсію по 3-й групі інвалідності 1-ї категорії.
Ще раз про себе:з 2007 року отримую пенсію як потерпіла 4-ї категорії(проживаю на території посиленого рад.контролю).Пенсія з 50 -ти років для жінок.
З грудня 2010 отримала 3-ю групу інвалідності ,1-ша категорія звязок з Чорнобилем.На даний час працюю(пенсія 820 грн).
Двічі була в ПФ,інспектор не радить переходити на пенсію по 3-й групі інвал.,тому що розір пенсії буде менший,що в суд можу звернутись і без переходу.Мій позов буде задоволено без апеляції,але отримаю виплату 6 мін +50% один раз ,а далі ПФ подасть апеляцію,і що зараз вони розглядають справи ,що були на апеляції ще з 2007 року(якщо я її вірно зрозуміла).
Після відвідування ПФ зявляється ще більше питань і зникає всяке бажання боротися.Але прочитавши наш форум,думаю,що боротися терба,адже гірше як є вже не буде.Аби тільки наші депутати на придумали нам ще якісь "пільги" або поправки.

Site Admin

Natalia написав:
Мій позов буде задоволено без апеляції,але отримаю виплату 6 мін +50% один раз ,а далі ПФ подасть апеляцію,і що зараз вони розглядають справи ,що були на апеляції ще з 2007 року(якщо я її вірно зрозуміла).

Что значит один раз? У нас суды принимают решение на весь период, а не на ограниченный. Даже если ПФ подаст апелляцию, то пенсию по инвалидности по ст.54 ПФ выплачивает в размере около 1200 грн. за 3 группу. Апелляция однозначно будет в Вашу пользу, главное правильно написать иск. Думаю, есть смысл переходить на пенсию по инвалидности по ст. 54 Закона №796.

milana посетитель

Добрый вечер! Муж инвалид 2 группы 1 категория. Он выиграл два суда ему перерасчет пенсии делают только на тот период что присудил суд, а дальше пенсию выплачивают 1500. Группа инвалидности по жизнено.Подскажите что делать дальше?

Site Admin

milana
надо было подавать апелляцию на решение суда 1-й инстанции, который ограничил срок выплаты пенсии. А теперь Опять подавайте по новой.

Site Admin

"Пинок от Украины своим гражданам или как я стал адвокатом."
http://wing67chornobil.blox.ua/html

Поперед.Далі

Повернутись до Пенсії та судові справи чорнобильців