Список форумів ‹ Проблеми чорнобильців ‹ Пенсії та судові справи чорнобильців ‹ Иск на перерасчет пенсии по ст.50, 54 (ЗУ 796-XII)

Иск на перерасчет пенсии по ст.50, 54 (ЗУ 796-XII)

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Повідомлення 16-04-2010, 12:10
mekena Аватар користувача
Site Admin

У нас лично, пенсионщики сами без проблем пересчитывают и сразу, как у вас - смотрите сами....
Смерть рашистским оккупантам!

alexsheva Аватар користувача
участник

Выкладываю статью "Адвокат роз'яснює" из журнала "Заработная плата". Возможно она поможет хотя-бы приблизительно рассчитать пенсию с учетом ст..50, 54... Тем более, есть дополнительная пенсия и другие доплаты.

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Могу выложить в .PDF а также даю ссылку на01.01.2009
Розмір мінімальної пенсії за віком
...Сбит с ног - сражайся на коленях, идти не можешь - лежа наступай. В.Ф. Маргелов

alexsheva написав:
Я обращался в прокуратуру по данному вопросу. А уже представитель прокуратуры представлял мои интересы в суде. Но иск составлен по всем прокурорским правилам. Могу выложить... Кстати, суд я выиграл с 2001 по 2008 год. Правда впереди апелляция. Да и власть поменялась... Завтра отсканирую, отредактирую и выложу. ОК?

Я начал заниматься вопросом пересчета чернобыльской пенсии (1 кат. 3 группа). Прошу сбросить всю переписку, начиная от заявления в ПФ, до решения суда, включая иск прокуратуры к ПФ.

участник

Ок! Я подготовлю и сегодня выложу. Могу на емайл, но для этого скиньте в личку свой электронный адрес.
...Сбит с ног - сражайся на коленях, идти не можешь - лежа наступай. В.Ф. Маргелов

k_daniel гость

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Позивач: _________________________
зареєстрований та фактично мешкаю:
83100, м. Донецьк, __________________
тел.: _______
k_daniel@mail.ru

Відповідач: Управління Пенсійного Фонду України
у Ворошиловському районі м. Донецька
83015, м. Донецьк, пр. Миру, 10
тел.: 335-36-40
main@r15.pfu.donbass.com

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання права на отримання пенсійних виплат, спонукання до розрахунку розмірів виплат згідно законодавства та до виплати недоплачених сум

Маючи статус інваліда війни, а також інваліда 2-ої групи, інвалідність встановлено безстроково у зв’язку із участю в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, віднесений до першої категорії осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, - я маю право на відповідні соціальні гарантії та пенсійне забезпечення, згідно діючого законодавства України.
З 18.01.2010 мені Відповідачем призначено пенсію згідно статті 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" у розмірі 1296 грн. 00 коп., яка складається із: основної пенсії у розмірі 820 грн. 00 коп.; додаткової пенсії – 114 грн. 60 коп.; підвищення до пенсії інваліду війни 2-ої групи 229 грн. 20 коп.; цільової грошової допомоги – 50 грн. 00 коп.; доплати до пенсії у зв’язку із зміною прожиткового мінімуму – 53 грн. 80 коп.; доплата за Постановою КМУ №198 від 11.03.2009 р. – 28 грн. 40 коп.
Вважаючи, що призначений мені Відповідачем розмір пенсійних виплат є суттєво заниженим, я звернувся до Відповідача із письмовою вимогою (вх.№96 від 19.04.2010 р.) щодо приведення розміру належних мені пенсійних виплат у відповідність із чинним законодавством, виходячи із розміру мінімальної пенсії за віком, який згідно із абзацом 1 частини 1 статті 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 9 липня 2003 р. N 1058-IV (далі - Закон N 1058-IV) встановлюється в розмірі визначеного законом прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
Розпорядженням №1/225 від 19.04.2010 року Відповідач відмовився перерахувати розмір пенсійних виплат у відповідності до моєї заяви №96 від 19.04.2010 р., пославшись на частину 3 ст. 28 Закону N 1058-IV, згідно із якою: «Мінімальний розмір пенсії за віком, встановлений абзацом першим частини першої цієї статті, застосовується виключно для визначення розмірів пенсій, призначених згідно з цим Законом», та постанову КМУ №654 від 16.07.2008 р., чим грубо порушив мої законні права та вимоги чинного законодавства, виходячи з такого:
Статтею 49 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" від 28 лютого 1991 р. N 796-XII (надалі за текстом – «Закон України №796-ХІІ») передбачено, що пенсії особам, віднесеним до категорій 1, 2, 3, 4, встановлюються у вигляді:
а) державної пенсії;
б) додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю, яка призначається після виникнення права на державну пенсію.
У зв’язку із визнанням згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 22.05.2008 р. N 10-рп/2008) змін, внесених до статті 54 Закону України №796-ХІІ підпунктами 12 та 15 пункту 28 розділу II Закону України від 28.12.2007 р. N 107-VI такими, що не відповідають Конституції України (є неконституційними), відповідно:
- диспозиція статті 50 повинна застосовуватися у редакції із змінами, внесеними згідно із Законом України від 01.07.92 р. N 2532-XII, у редакції Закону України від 06.06.96 р. N 230/96-ВР;
- диспозиція статті 54 повинна застосовуватися у редакції із змінами , внесеними згідно із Законом України від 01.07.92 р. N 2532-XII, Декретом Кабінету Міністрів України від 26.03.93 р. N 29-93, у редакції Законів України від 17.06.93 р. N 3285-XII, від 06.06.96 р. N 230/96-ВР.
Так, відповідно до частини 3 ст. 54 Закону України №796-ХІІ (у редакції із змінами , внесеними згідно із Законом України від 01.07.92 р. N 2532-XII, Декретом Кабінету Міністрів України від 26.03.93 р. N 29-93, у редакції Законів України від 17.06.93 р. N 3285-XII, від 06.06.96 р. N 230/96-ВР) в якій наведено підстави та умови призначення державних пенсій особам, віднесеним до категорії I, в усіх випадках розміри пенсій для інвалідів II (другої) групи, щодо яких установлено зв'язок із Чорнобильською катастрофою, не можуть бути нижчими ніж вісім мінімальних пенсій за віком.
Вихідним критерієм розрахунку державної пенсії є мінімальна пенсія за віком, розмір якої згідно зі ст. 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 9 липня 2003 р. N 1058-IV (далі - Закон N 1058-IV) встановлюється в розмірі визначеного законом прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
За позицією колегії суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України (Постанова від 24.02.2009 року) - з огляду на загальні засади пріоритету законів над підзаконними актами при розрахунку державної пенсії, передбаченої ст. 54 Закону N 796-XII, обґрунтованим буде застосування розміру прожиткового мінімуму для осіб, котрі втратили працездатність, установлений у Законі про Державний бюджет України на відповідний рік, з урахуванням якого визначається мінімальний розмір пенсії за віком. При цьому положення ч. 3 ст. 28 Закону N 1058-IV не є перешкодою для застосування мінімальної пенсії за віком для розрахунку інших пов'язаних із нею пенсій чи доплат, оскільки чинним законодавством не встановлено іншого мінімального розміру пенсії за віком, крім передбаченого ч. 1 цієї статті.
Статтею 1. Закону України «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати» N 1646-VI від 20 жовтня 2009 року, а також статтею 52 Закону України «Про державний бюджет України на 2010 рік» від 27 квітня 2010 року прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць встановлено для осіб, які втратили працездатність у розмірі: з 1 січня 2010 року - 695 гривень, з 1 квітня - 706 гривень, з 1 липня - 709 гривень, з 1 жовтня - 723 гривень, з 1 грудня - 734 гривень.
Таким чином, відповідно до частини 3 ст. 54 Закону України №796-ХІІ (у редакції із змінами , внесеними згідно із Законом України від 01.07.92 р. N 2532-XII, Декретом Кабінету Міністрів України від 26.03.93 р. N 29-93, у редакції Законів України від 17.06.93 р. N 3285-XII, від 06.06.96 р. N 230/96-ВР), статей 1 Закону України «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати» від 20 жовтня 2009 року N 1646-VI та ст. 52 Закону України «Про державний бюджет України на 2010 рік» від 27 квітня 2010 року, - розмір моєї пенсії, як інваліда ІІ (другої) групи, настання інвалідності якого пов’язано із Чорнобильською катастрофою з 18.01.2010 року не може бути нижче 5560 (П’ять тисяч п’ятсот шістдесят) грн.. 00 коп. (= 8 х 695 грн.), а з 01.04.2010 року 5648 (П’ять тисяч шістсот сорок вісім) грн. 00 коп. (= 8 х 706 грн.) з наступним перерахунком в майбутньому із кожним підвищенням прожиткового мінімуму
Крім того в розумінні статей 49 та 50 (в редакції із змінами, внесеними згідно із Законом України від 01.07.92 р. N 2532-XII, у редакції Закону України від 06.06.96 р. N 230/96-ВР) Закону України №796-ХІІ окрім державної пенсії у зазначеному вище розмірі я, віднесений до 1-ої категорії інвалід II групи, маю право на отримання щомісячної додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю у розмірі 75 процентів мінімальної пенсії за віком.
Тобто, починаючи сума щомісячної додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю з 18.01.2010 р. повинна становити 521 (П’ятсот двадцять одну) грн. 25 коп., , а з 01.04.2010 - 529 (П’ятсот двадцять дев’ять) грн. 50 коп. з наступним перерахунком в майбутньому із кожним підвищенням прожиткового мінімуму.
Крім того, згідно із пунктом 2 частини 2 статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» N 3551-XII я (як особа начальницького складу органів Міністерства внутрішніх справ, яка стала інвалідом внаслідок захворювання, одержаного під час виконання службових обов'язків під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи) належу до інвалідів війни та маю право на отримання передбаченого частиною 4 статті 13 цього Закону підвищення щомісячної пенсії у розмірі 40 процентів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність,
Тобто, починаючи з 18.01.2010 р. сума підвищення щомісячної пенсії на підставі частини 4 статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» N 3551-XII повинна становити 278 (Двісті сімдесят вісім) грн. 00 коп., а з 01.04.2010 282 (Двісті вісімдесят дві) грн. 40 коп. відповідно, з наступним перерахунком в майбутньому із кожним підвищенням прожиткового мінімуму
Відповідно до частини третьої статті 67 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», яка набрала чинності 31 жовтня 2006 року, у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом, підвищується розмір пенсії, визначений відповідно до статті 54 цього Закону, а також розмір додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю, особам, віднесеним до 1, 2, 3, 4 категорій, та розмір щомісячної компенсації сім'ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи. Перерахунок пенсії здійснюється з дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму.
Держава бере на себе відповідальність за завдану шкоду громадянам та зобов'язується відшкодувати її за пошкодження здоров'я або втрату працездатності громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що визначено в ст.13 Закону 796-ХІІ.
Дія положень Закону № 796-ХІІ не може призупинятися іншими законами, крім законів про внесення змін до цього Закону, при цьому звертаємо увагу на той факт, що, зокрема, Законом України «Про державний бюджет України на 2010 рік» не було внесено обмежень до застосування Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в частині розміру виплат, а також ані на станом на дату звернення до Відповідача за призначенням пенсії (18.01.2010 року), ані на дату подання цієї позовної заяви Кабінет Міністрів України на виконання Закону України «Про державний бюджет України на 2010 рік» не приймав рішення щодо перегляду деяких розмірів виплат, визначених Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».
Відповідно до частини другої статті 19 КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ, - органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені КОНСТИТУЦІЄЮ та законами України.
Із викладеного випливає, що Відповідачем неправомірно, зокрема : у порушення статті 19 КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ, занижений розмір пенсійного забезпечення, обов’язок виплати якого мені покладено на Відповідача, - у зв’язку із чим вважаю дії Відповідача такими, що порушують мої права на отримання пенсії відповідно ст.. 49, 50, 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та статтю 46 КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ.

Законом України від 18.02.2010 р. N 1691-VI (що набув чинності з дня опублікування - 10.03.2010) внесено зміни до статті 15 ЦПК України, згідно з якими Суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи щодо спорів з приводу призначення, обчислення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням та інших соціальних виплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг, речового майна, пайків або грошової компенсації замість них.
Відповідно до статті 3 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.
Способами захисту цивільних прав та інтересів відповідно до частини 2 статті 16 ЦК є, зокрема: визнання права; припинення дії, яка порушує право; примусове виконання обов'язку в натурі.
У зв’язку із викладеним, користуючись правом даним мені статтею 55 КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ, статтями 49, 50, 54, 67 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (у редакції із змінами , внесеними згідно із Законом України від 01.07.92 р. N 2532-XII, Декретом Кабінету Міністрів України від 26.03.93 р. N 29-93, у редакції Законів України від 17.06.93 р. N 3285-XII, від 06.06.96 р. N 230/96-ВР), пунктом 2 частини 2 статті 7 та частиною 4 статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» N 3551-XII, статтею 16 ЦК України, статтями 3, 15, 118-120 ЦПК України, -
П Р О Ш У С УД :
1. Визнати за Позивачем - Культе Віктором Вільєвичем право отримувати:
- державну пенсії - у розмір не менш вісьмох мінімальних пенсій за віком (прожиткових мінімум на одну особу в розрахунку на місяць встановленого для осіб, які втратили працездатність), станом на момент виплати, а також
- додаткову пенсію за шкоду заподіяну здоров'ю - у розмірі 75 процентів мінімальної пенсії за віком, а також
- суму підвищення щомісячної пенсії у розмірі 40 процентів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
та зобов’язати Управління ПФУ в Ворошиловському районі м.Донецька припинити дії, що порушують права Позивача.
2. Зобов’язати Відповідача – Управління ПФУ у Ворошиловському районі м.Донецька поновити порушені права Культе Віктора Вільєвича та привести розмір пенсій, що належать виплаті йому у відповідність до Закону України №796-ХІІ (у редакції із змінами , внесеними згідно із Законом України від 01.07.92 р. N 2532-XII, Декретом Кабінету Міністрів України від 26.03.93 р. N 29-93, у редакції Законів України від 17.06.93 р. N 3285-XII, від 06.06.96 р. N 230/96-ВР), пунктом 2 частини 2 статті 7 та частиною 4 статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» N 3551-XII , статті 1 Закону України «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати» від 20 жовтня 2009 року N 1646-VI та ч.1 статті 52 Закону України «Про державний бюджет України на 2010 рік», зокрема:
- державної пенсії - у розмір не менш вісьмох мінімальних пенсій за віком (прожиткових мінімум на одну особу в розрахунку на місяць встановленого для осіб, які втратили працездатність), станом на момент виплати
- додаткової пенсії за шкоду заподіяну здоров'ю - у розмірі 75 процентів мінімальної пенсії за віком
- суми підвищення щомісячної пенсії у розмірі 40 процентів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
3. Зобов’язати Управління ПФУ у Ворошиловському районі м. Донецька сплатити Культе Віктору Вільєвичу недоплачені внаслідок неправомірного розрахунку суми.
4. У зв’язку із тим, що я не володію достатніми пізнаннями у сфері пенсійного та соціального забезпечення, внаслідок чого маю певні труднощі у самостійному обчислені сум, що підлягають щомісячній виплаті Відповідачем, а також недоплачених сум внаслідок неправомірного розрахунку, - прошу Суд зобов’язати Управління ПФУ в Ворошиловському районі м. Донецька надати в судове засідання відповідні розрахунки.
5. Враховуючи, що Управління ПФУ в Ворошиловському районі м. Донецька утримало нараховані та належні до виплати мені суми в рахунок компенсації надмірно (за думкою Відповідача) сплачених за період січень-квітень 2010 року виплат, внаслідок чого я взагалі залишився без коштів до існування, прошу Суд допустити негайне виконання судового рішення;
6. Звільнити мене від сплати судового збору при поданні дійсної заяви – на підставі пункту 18 частини першої статті 4 Декрету КМУ «Про державне мито», а також від сплати витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи – на підставі пункту 5) частини 4 статті 81 ЦПК України.

Додаються:
1. фотокопія розпорядження УПФУ в Ворошиловському р-ні м.Донецька №1/225 від 19.04.2010.
2. фотокопія посвідчення особи постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії.
3. фотокопія посвідчення про статус інваліда війни
4. фотокопія довідки МСЕК.
5. копія позовної заяви із копіями всіх документів, що приєднуються до неї

29.04.2010 В.В._______

k_daniel гость

Доброго здоровья всем участникам.))

Прошу прощения, при вставке сообщения не сохранлось исходное форматирование текста, но думаю, что смысл понятен. Кому нужно - отредактирует...

(Переделал иск под ГПК, сегодня сдал. Посмотрим как будут слушать - по результатам напишу) :victory:

участник

k_daniel написав:
(Переделал иск под ГПК, сегодня сдал. Посмотрим как будут слушать - по результатам напишу)

Спасибо за образец искового заявления. Составлено профессионально! Очень пригодится в практике нашим коллегам по борьбе за свои права.
Внимательно следим за развитием событий... :victory:

Повідомлення 08-06-2010, 12:19
участник

Nickolas написав:
PS. Вообще-то мы сильно уходим от титульной темы ...

Конечно оффтоп! Может перенести данные посты в отдельную тему. Например "Как правильно размещать дополнительные материалы на сайте".

Повідомлення 08-06-2010, 12:33
Nickolas Аватар користувача
Site Admin

alexsheva написав:
Nickolas написав:
PS. Вообще-то мы сильно уходим от титульной темы ...

Конечно оффтоп! Может перенести данные посты в отдельную тему. Например "Как правильно размещать дополнительные материалы на сайте".

Выделил их в отдельную тему "Размещение материалов на сайте
в разделе "Общие вопросы".

Здесь последние два сообщения будут удалены.
-= Пенсионер - это профессия! =-

Здравствуйте.
Очень нужна помощь по составлению иска.
Возможно у кого-то есть в электронном виде??

Буду очень благодарна.
/1 категория черноб. 2-инвалидности в связи с черноб./

имейл aa1985@ukr.net
Хочу помочь тете отсудить полагающуюся по закону пенсию!!! /1 категория черноб. 2- инвалидн/

участник

Саша /1 категория 2инв./
Ссылка на пакет документов у Вас в личке.

ban прохожий

To alexsheva
Добрый день!
Можно и мне ссылочку на пакет документов.
Заранее благодарен (мать 1 категория черноб. 2-инвалидности в связи с чернобылем).

участник

ban написав:
Можно и мне ссылочку на пакет документов.

Ссылка на пакет документов у Вас в личке.

Lozik посетитель

Здравствуйте!
Если не затруднит дайте и мне ссылку на пакет документов. Заранее благодарен.

участник

Lozik написав:
Если не затруднит дайте и мне ссылку на пакет документов

Проверьте ЛС

Коллега гость

Доброго здоровья всем!
У меня вопрос к знатокам положения вещей.
Суть вопроса в следующем - есть положительное решение суда вступившее в законную силу, находится в ПФУ истца. Процесс пересчета пенсии как известно длительный и может занять не один месяц. А за выплаты по задолженностям за предыдущие периоды и вообще - необозримое будующее. Здоровье людей чернобыльцев к сожадению оставляет желать лутшего (ухудшается с каждым днем). В случае смерти истца в период до пересчета пенсии и наступления выплаты задолженности за предыдущие периоды - будет ли произведена выплата ближайшим родственникам (муж, дети)? Ведь все же решение суда вынесено при жизни истца. Кто может прояснить ситуацию?
С уважением, Коллега.

Site Admin

невыплаченная пенсия достанется наследникам - жене, детям.

Коллега гость

mekena, большое спасибо за внимание.
:hi:

Лучик гость

Добрый день, получил положительное решение суда, но отказали на будущее. У всех такое положение?

Site Admin

Лучик написав:
но отказали на будущее.
что и кто отказал на будущее?

shurkop участник

Вопрос знатокам юриспруденции: пенсия на данный момент по инвалидности в размере пенсии по возрасту(ст.33 ЗУ № 1058) могу ли подавать в суд на ПФУ о перерасчете пенсии по ст.54 Закона №796-12 ?

Site Admin

shurkop написав:
могу ли подавать в суд на ПФУ о перерасчете пенсии по ст.54 Закона №796-12 ?

Да, если есть инвалидность по болезни, связанной с ликвидацией аварии последствий на ЧАЭС, если инвалидность по общему заболеванию - то нет.

shurkop участник

Да, инвалидность и заболевание связаны с работами по ликвидации аварии на ЧАЕС.

Site Admin

shurkop ну, тогда вперед в управление ПФ писать заявление о переходе на пенсию по инвалидности по ст. 54 ЗУ № 796-12, после чего начислять по постанове кабмина и после чего иск в суд на ПФ, следуя теме данного топика...
:read:

участник

mekena написав:
Лучик писал(а):но отказали на будущее.
что и кто отказал на будущее?

У меня аналогичная ситуация. Дело рассматривалось в административном суде. Потом было перенаправлено в ГПК на апелляцию. 12 августа состоялся суд. Решение было коротким
Суд зобов'язав відповідача здійснити нарахування та виплату пенсії Особа_1 починаючи з 22.05.2008 року без зазначення кінцевої дати такого перерахунку, тобто проводити нараховування пенсій і в подальшому. Такий висновок суду не ґрунтується на законі, оскільки захисту підлягає вже порушене право (ст.104 КАС України, ч.І ст.З ЦПК України), а не те, яке може бути порушено в майбутньому. Оскільки позивачу нарахування і виплата пенсії відповідно до ст.ст.50, 54 Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» не проводилося до часу розгляду справи в суді першої інстанції, то перерахунок пенсії слід робити по час ухвалення постанови суду, тобто по 16 листопада 2009 року

Естественным был и сигнал к атаке, "3 зеленых свистка"
Керуючись ст. ст.209,303,304-1,307,308,309,313,314,316 ЦПК України, п.1 розділу XII «Прикінцеві положення» Закону України № 2453-УІ від 07.07.2010 року «Про судоустрій і статус суддів», колегія суддів судової палати в цивільних справах апеляційного суду .....................області вирішила:
Постанову ..................... міськрайонного суду Кіровоградської області від 16 листопада 2009 року в частині зобов'язання управління Пенсійного фонду України в місті ....................... здійснити перерахунок і виплату Особа_1 з 22 05.2008 року змінити, вказавши кінцеву дату проведення перерахунку і виплату пенсії позивачу за період з 22 травня 2008 року по 16 листопада 2009 року.
В решті постанову ........................... міськрайонного суду Кіровоградської області від 16 листопада 2009 року залишити без змін.
Рішення є остаточним і касаційному оскарженню не підлягає.

Все кто остался а Днепропетровском КАС получили постановы без конечной даты. Но им все-равно не выплачивается пенсия по новым критериям. Такой вот суд по ГПК... :bomb:

Поперед.Далі

Повернутись до Пенсії та судові справи чорнобильців