Добрый день!
Сегодня посетил ПФ,заявление приняли с натугой. После получения ответа, я подсчитаю цену позыва и постараюсь выложить на сайте, ПОЗОВНУ ЗАЯВУ, оформленную в порядке предусмотренном Гражданско-процессуальным кодексом Украины (ЦПК України). Такие дела сейчас рассматриваются в порядке гражданского судопроизводства.
Управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м. СУМИ
пенсіонера Орлова Анатолія Івановича
м. Суми вул. Харківська 112 кв.21
інваліда 3 групи зв'язок з аварією на ЧАЕС
ЗАЯВА
У відповідності до ст. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської аварії» мені, як інваліду 3-ї групи по захворюванню, причинний зв`язок із Чорнобильською аварією якого встановлено експертною комісією, призначена державна пенсія не може бути нижче 6 мінімальних пенсій за віком. Крім того, у відповідності до ст.50 вищенаведеного Закону також повинна призначатися додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров`ю, в розмірі 50% мінімальної пенсії за віком. Закон набрав чинності з 19 грудня 1991 року, проте передбаченої Законом щомісячної державної і додаткової пенсії ,- я досі не отримував. Пенсія призначено i виплачується мені в меншому розмiрi, ніж це передбачено Законом.
Законами України «Про Державний бюджет України на 2006 рік», «Про Державний бюджет України на 2007 рік» та «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» дію положень ст.ст.50,54 вищезгаданого Закону було призупинено, але відповідно до Рішень Конституційного Суду України № 6-рп/2007 від 09.07.2007 року та № 10-рп/2008 від 22.05.2008 року положення законів про державний бюджет, якими обмежувалося моє право на отримання щомісячної державної і додаткової пенсії ,були визнані неконституційними та втратили свою чинність з дня їх ухвалення.
Враховуючи, що рішення Конституційного Суду України є обов’язковим до виконання на території України, прошу Вас призначити мені з 1 січня 2006 року державну пенсію у розмірі 6 мінімальних пенсій за віком, та додаткову пенсію за шкоду заподіяну здоров’ю у розмірі 50% мінімальної пенсії за віком, здійснити перерахунок пенсії за відповідний час, та сплачувати іі в подальшому виходячи з визначеного законом розміру мінімальної пенсії за віком. Мінімальна пенсія за віком -706 гр. на 01.04.2010р.. Закон ВР №1646-4 від 20.10.2009р., а також прошу надати окрему довідку про дату виплати і суму сплаченої державної та додаткової пенсії роздільно, помісячно починаючи з 1 січня 2006 року.
Про результати розгляду моєї заяви прошу мене повідомити письмово.
6 квітня 2010 року А.І.Орлов
пишу и слушаю
http://radio.vefire.ru/channel/ShansonRusskiyStil/