Список форумів ‹ Проблеми чорнобильців ‹ Пенсії та судові справи чорнобильців ‹ Начисление пенсии по двум ведомостям

Начисление пенсии по двум ведомостям

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
mekena Аватар користувача
Site Admin

Я пришел в ПФУ с чистого листа. То есть, не переходил с одного вида на другой. От предыдущей пенсии я отказался по заявлению и получил аттестат по какое время мне выплачено. После этого писал заявление о назначении пенсии по инвалидности, с предоставлением всех необходимых доков.

Лука19

mekena написав:
Я пришел в ПФУ с чистого листа. То есть, не переходил с одного вида на другой. От предыдущей пенсии я отказался по заявлению и получил аттестат по какое время мне выплачено. После этого писал заявление о назначении пенсии по инвалидности, с предоставлением всех необходимых доков.

Госбюджет финансирует только все дополнительные пенсионные начисления, которые есть в спецзаконах. Т.е. платит все, что нарисовало государство помимо общего закона. Если вы стали инвалидом по общему заболеванию, то получите пенсию по общему закону за счет ПФ. А если вы инвалид и имеете право на пенсию по чернобыльскому закону, то вашу пенсию финансируют два источника - ПФ и госбюджет. ПФ платит в размерах по общему закону(как от общего заболевания), а бюджет доплачивает разницу. То есть, если вы написали заяву с чистого листа назначить вам пенсию по чернобыльскому закону, то не значит, что вам все это выплачивает госбюджет. ПФ расщепляет источники, как предусмотрено Законом о пенсионном страховании (привел его выше)

При цьому різниця між розміром пенсії, на який має право особа відповідно до зазначених законодавчих актів, та розміром пенсії із солідарної системи відповідно до цього Закону фінансується за рахунок коштів Державного бюджету України
Востаннє редагувалось Лука19 в 11-11-2011, 12:36, всього редагувалось 1 раз.

Likvidator эксперт

Лука19 написав:

какая разница получал или нет.
Любая пенсия по спецзакону имеет несколько источников.
При цьому різниця між розміром пенсії, на який має право особа відповідно до зазначених законодавчих актів (спецзаконы), та розміром пенсії із солідарної системи відповідно до цього Закону фінансується за рахунок коштів Державного бюджету України.

Только разница (!!!) финансируется из госбюджета.
Стаття 55. Умови надання пенсій за віком особам, які
працювали або проживали на територіях
радіоактивного забруднення
Призначення та виплата пенсій названим категоріям провадиться
відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне
пенсійне страхування" ( 1058-15 ) і цього Закону.
{ Частина третя статті 55 із змінами, внесеними згідно із Законом
N 3108-IV ( 3108-15 ) від 17.11.2005 }
{ Стаття 55 в редакції Закону N 2532-12 від 01.07.92 }
Востаннє редагувалось Likvidator в 11-11-2011, 12:42, всього редагувалось 1 раз.

Likvidator эксперт

Лука19 написав:

Для обчислення розміру пенсії по інвалідності за Законом України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” спочатку обчислюється розмір пенсії за віком, на яку мала б право особа після досягнення пенсійного віку (з урахуванням страхового стажу до періоду із дня встановлення інвалідності до досягнення застрахованою особою пенсійного віку).

Эти пенсии не имеют отношения к инвалидам- чернобыльцам(со связью):
ПЕНСІЇ ПО ІНВАЛІДНОСТІ В СОЛІДАРНІЙ СИСТЕМІ

Стаття 30. Умови призначення пенсії по інвалідності

1. Пенсія по інвалідності призначається в разі настання
інвалідності, що спричинила повну або часткову втрату
працездатності внаслідок загального захворювання (в тому числі
каліцтва, не пов'язаного з роботою, інвалідності з дитинства
) за
наявності страхового стажу, передбаченого статтею 32 цього Закону.

2. Пенсія по інвалідності призначається незалежно від того,
коли настала інвалідність: у період роботи, до влаштування на
роботу чи після припинення роботи.

3. Пенсія по інвалідності від нещасного випадку на
виробництві та професійного захворювання призначається відповідно
до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне
страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного
захворювання, які спричинили втрату працездатності"

Солидарная система(2 ведомости) возможна исключительно для пенсий по возрасту :из бюджета ПФУ+из бюджета Украины.
Пенсии инвалидов ЧАЕС,согласно спецзакону - чисто государственные:
спецзакон написав:
Стаття 54. Державна пенсія особам, віднесеним до категорії 1
та у зв'язку з втратою годувальника
Востаннє редагувалось Likvidator в 11-11-2011, 13:04, всього редагувалось 1 раз.

Лука19

Ликвидатор писал:
Солидарная система(2 ведомости) возможна исключительно для пенсий по возрасту

Эти пенсии не имеют отношения к инвалидам- чернобыльцам(со связью):

Никогда не пишите того, чего не знаете. Как врач говорю.
Из солидарной системы выплачиваются не только пенсии по возрасту, но и пенсии по инвалидности вследствии общего заболевания. Как выплачивались бы и инвалидам чернобыльцам, если бы они изъявили желание получать пенсию по общему закону.
Інвалідам з числа осіб, інвалідність яких настала внаслідок Чорнобильської катастрофи та інвалідам з числа військовослужбовців строкової служби за їх вибором призначається пенсія по інвалідності відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” або згідно із законами України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” і „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

И не путайте понятия "державна пенсия" и "держбюджет".
У нас все пенсии, что выплачивает ПФ "державні". А недержавні пенсії выплачивают недержавні пенсійні фонди.

Likvidator эксперт

Лука19 написав:
У нас все пенсии, что выплачивает ПФ "державні". А недержавні пенсії выплачивают недержавні пенсійні фонди.

А Вы , собственно о каком "державном ПФ" рассуждаете: "коллегиальном" ПФУ который действовал до 1 января 2011, ПФ имени премьера Януковича ,или ПФ имени Льовочкина :?:
ПП ЗУ 1058-15 написав:
12. Перетворення Пенсійного фонду в неприбуткову самоврядну
організацію здійснюється відповідно до окремо прийнятого
спеціального Закону. До прийняття відповідного рішення функції
виконавчої дирекції Пенсійного фонду, її територіальних органів
виконують відповідно Пенсійний фонд України та головні управління
Пенсійного фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах
Києві та Севастополі і управління Пенсійного фонду України в
районах, містах, районах у містах. { Абзаци перший та другий
пункту 12 розділу XV замінено абзацом згідно із Законом N 639-VI
( 639-17 ) від 31.10.2008 - зміни діють не пізніше ніж до 1 січня
2011 року
}

Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців із дня набрання чинності цим Законом:
включити до складу правління Пенсійного фонду України не менш
як по три представники від об'єднань профспілок та об'єднань
організацій роботодавців - за пропозиціями відповідних сторін;

визначити уповноважений банк.

Документ 1261-2007-п, остання редакцiя вiд 18.04.2011, чинний написав:
Затвердити Положення про Пенсійний фонд України, що
додається.

Прем'єр-міністр України В.ЯНУКОВИЧ
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 24 жовтня 2007 р. N 1261

ПОЛОЖЕННЯ
про Пенсійний фонд України
17. Пенсійний фонд України є юридичною особою, має
самостійний баланс,
рахунки в уповноваженому банку...

ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 6 квітня 2011 року N 384/2011

ПОЛОЖЕННЯ

14. Гранична чисельність працівників Пенсійного фонду України
затверджується Кабінетом Міністрів України.

Структура апарату Пенсійного фонду України затверджується
Головою правління Пенсійного фонду України за погодженням із
Міністром.

Штатний розпис, кошторис апарату Пенсійного фонду України
затверджуються Головою правління Пенсійного фонду України за
погодженням із Міністерством фінансів України.

Пенсійний фонд України є юридичною особою, має печатку із
зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням,
власні бланки, рахунки в органах Державної казначейської служби
України та уповноважених банках
.

Глава Адміністрації
Президента України С.ЛЬОВОЧКІН
:?: :mda:

Лука19

Likvidator написав:
Лука19 написав:

А Вы , собственно о каком "державном ПФ" рассуждаете: "коллегиальном" ПФУ который действовал до 1 января 2011, ПФ имени премьера Януковича ,или ПФ имени Льовочкина :?:
ПП ЗУ 1058-15 написав:
12. Перетворення Пенсійного фонду в неприбуткову самоврядну
організацію здійснюється відповідно до окремо прийнятого
спеціального Закону. До прийняття відповідного рішення функції
виконавчої дирекції Пенсійного фонду, її територіальних органів
виконують відповідно Пенсійний фонд України та головні управління
Пенсійного фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах
Києві та Севастополі і управління Пенсійного фонду України в
районах, містах, районах у містах. { Абзаци перший та другий
пункту 12 розділу XV замінено абзацом згідно із Законом N 639-VI
( 639-17 ) від 31.10.2008 - зміни діють не пізніше ніж до 1 січня
2011 року
}

Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців із дня набрання чинності цим Законом:
включити до складу правління Пенсійного фонду України не менш
як по три представники від об'єднань профспілок та об'єднань
організацій роботодавців - за пропозиціями відповідних сторін;

визначити уповноважений банк.

Документ 1261-2007-п, остання редакцiя вiд 18.04.2011, чинний написав:
Затвердити Положення про Пенсійний фонд України, що
додається.

Прем'єр-міністр України В.ЯНУКОВИЧ
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 24 жовтня 2007 р. N 1261

ПОЛОЖЕННЯ
17. Пенсійний фонд України є юридичною особою, має
самостійний баланс,
рахунки в уповноваженому банку...

ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 6 квітня 2011 року N 384/2011

ПОЛОЖЕННЯ

14. Гранична чисельність працівників Пенсійного фонду України
затверджується Кабінетом Міністрів України.

Структура апарату Пенсійного фонду України затверджується
Головою правління Пенсійного фонду України за погодженням із
Міністром.

Штатний розпис, кошторис апарату Пенсійного фонду України
затверджуються Головою правління Пенсійного фонду України за
погодженням із Міністерством фінансів України.

Пенсійний фонд України є юридичною особою, має печатку із
зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням,
власні бланки, рахунки в органах Державної казначейської служби
України та уповноважених банках
.

Глава Адміністрації
Президента України С.ЛЬОВОЧКІН
:?: :mda:

Вы меня с кем то попутали. Я не писал про державный ПФ. Я писал, что ПФ выплачивает державные пенсии. :nono:

Likvidator эксперт

Лука19 написав:
Вы меня с кем то попутали. Я не писал про державный ПФ. Я писал, что ПФ выплачивает державные пенсии. :nono:

В Україні державні пенсії виплачувались до 01.01.2004 року
З переходом до системи пенсійного страхування під пенсіями маються на увазі пенсійні виплати коштами Пенсійного фонду України.

Лука19

Likvidator написав:
Лука19 написав:
В Україні державні пенсії виплачувались до 01.01.2004 року
З переходом до системи пенсійного страхування під пенсіями маються на увазі пенсійні виплати коштами Пенсійного фонду України.
Значит вы получаете недержавну пенсию согласно Закона " Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"

Site Admin

Получил сегодня ответ на мое заявление, где спрашивал по поводу основания начисления по двум ведомостям и требовал начислять по одной ведомости в размере указанном в ст. 54 и в решении суда.

Ответ на 2 страницы. Сначала о том, получателем какой пенсии я являюсь, когда принимал участие в ЛПА (???), подтверждение, что по ст. 54 надо платить не менее чем...., о ст. 63 закона, что финансир. затрат осущ. за счет госбюджета, и вот теперь следующий абзац:
Одновременно, ст. 67 закона определено, что конкретные размеры всех доплат, пенсий и компенсаций повышаются кабмином Укр.
Потом вспомнили постанову № 654 от 2008 года, о внесении изменений в закон о госбюджете 2011 и, ессно и, наконец, постанову 745, которая установила основной размер моей пенсии 820 грн. :shock:

Теперь главный и ключевой абзац:
- Поскольку Законом " О внесении в Закон "О госбюджете Ук. на 2011 год" и постановой кабмина от...№ 745 не предусмотрены расходы на выплату пенсий в размерах, которые установлены по решению суда, выплата этих пенсий проводится в размерах, предусмотренных и профинансированных за счет госбюджета Укр.
Учитывая вышеизложенное, и в целях недопущения нецелевого использования бюджетных средств, в ноябре 2011 г. основным способом в плановый период Вам выплачена пенсия в размере 1685,60 грн., в том числе: .......

Последняя доплата пару дней назад в размере 345,2 грн. называется - ежемесячная адресная помощь инвалиду __ гр., приравненному к инвалидам войны (ПКМУ от 28.07.2010 г. № 656) - не помню, нам такое платили ? :?:

Отакэ. Ну что скажите, какие мысли?
Думаю можно для начала к прокурору для порядка, чтоб отписку получить для ЕС. В суд не вижу смысла, вряд-ли это что-то изменит, если они и так не выполняют решение суда.

Да, кстати, по поводу двух ведомостей, на что я акцентировал особое внимание - аж ни слова!

ir участник

Ответ ( сегодня ) на звернення до ДУ Урядовий контакт-центр.

Ви перебуваєте на обліку......, Сумма пенсії на підставі рішення суду виплачена...... ЗУ Про державний бюджет України на 2011 рік ( із змінами) передбачено, що у 2011 році норми і положення ст. 39,50,51,52,54 ЗУ нашего закона не буду печатать - знаем, застосовуються у порядку та розмірах, встановлених КМУ, виходячи з наявного фінансового ресурсу бюджету ПФУ на 2011р. Кошти в держбюджеті враховані в розмірах, передбачених постановою №745. Дальше указаны минимум для инв. 3 гр. Відповідно до ст. 63 ЗУ 796-12 фінансування витрат здійснюється за рахунок коштів держбюджету Тому на листопад поточного року нарахована пенсія в сумі...

И.....основной прикол в том, что подписано письмо в.о. начальника головного управл. пенс. фонда - начальником управления в моем районе. Мы и не знали, что это одно лицо.

ir участник

ЗУ Про изменения в бюджет 2011 и постановой КМУ не указано НЕ выплачивать размер пенсии по решению суда. Мекена, правильно? Я думаю, самый начинающий адвокат обратил-бы на это внимание. На всяк случай пересмотрю еще раз ЗУ и 745

ir участник

Просмотр - не може бути нижче.... . У меня редактор будет свободен только завтра после 23.00 и то по скайпу, буду составлять заяву в проокуратуру, выполнение решения суда. Какие мысли?

Богдан Аватар користувача
активист

ir написав:
ЗУ Про изменения в бюджет 2011 и постановой КМУ не указано НЕ выплачивать размер пенсии по решению суда. Мекена, правильно? Я думаю, самый начинающий адвокат обратил-бы на это внимание. На всяк случай пересмотрю еще раз ЗУ и 745

Та ні, просто це прописано в Конституції України
Стаття 124. Правосуддя в Україні здійснюється виключно судами. Делегування функцій судів, а також привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами не допускаються.
Юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виникають у державі.
Судочинство здійснюється Конституційним Судом України та судами загальної юрисдикції.
Народ безпосередньо бере участь у здійсненні правосуддя через народних засідателів і присяжних.
Судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України.

та в КАС України
Стаття 255. Наслідки набрання законної сили судовим рішенням
1. Постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України.
Тепер є так, все так не буде !

ir участник

Та да... и Конституция и Законы Украины. Токо где мы находимся, кто выполняет, почему мы судимся, вечный вопрос.

Goldfish Аватар користувача
активист

mekena написав:
Получил сегодня ответ на мое заявление

ir написав:
Ответ ( сегодня ) на звернення

Надо же... они один и тот же бред пишут по всей Украине, как под копирку... То же самое: "Кошти в Державному Бюджеті враховані в розмірах, передбачених постановою КМУ № 745..." Ну просто руки опускаются от бессилия перед бредом, когда 6 июля было предусмотрено то, что принято почти на месяц раньше...
А притянутое решение КСУ от 03.10.1997 г. об однопредметных законах? И никто не упоминает, что в решении КСУ речь идет о двух редакциях Конституции... и вообще, это решение "про відмову провадження"... А вот о других решениях КСУ, где говорится о недопустимости внесения законом о Бюджете изменений в другие законы... об этом молчат... Как и о том, что ст.245 КАСУ предусмотрено:
"3. Перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами в
разі прийняття нових законів, інших нормативно-правових актів,
якими скасовані закони та інші нормативно-правові акти, що діяли
на час розгляду справи, не допускається, крім випадків, коли вони
пом'якшують або скасовують відповідальність фізичної особи."

Хотя, о чем это я? КАС - это ведь для административных судов... А правительству и ПФ этого знать не надо... они и так разберутся, какие решения выполнять, как начислять...
"Никогда не бывает так плохо, чтобы не могло быть еще хуже"(Тувим)

Site Admin

ir написав:
буду составлять заяву в проокуратуру, выполнение решения суда. Какие мысли?
я тоже буду что-то ваять на выходных, хотя заранее предполагаю бесперспективность этой затеи, но для коллекционирования ответов власти, которые подтверждают нарушение прав пригодится для подачи жалобы в Страсбург. :yes:

Шо ж они про две ведомости ничего не ответили? :unknown:

активист

mekena написав:
Шо ж они про две ведомости ничего не ответили?

У нас тоже сначала пели о двух ведомостях. Теперь рассказывают иначе: недоплата по решениям суда до октября включительно будет выплачена, когда будет финансирование.
А вот с 1 ноября... Цитирую:
"Щодо порушеного питання про зменшення розміру пенсії повідомляємо наступне. Відповідно до вимог ст.2, 6 КАС України в порядку адміністративного судочинства захисту підлягають тільки порушені права, а не ті, які можуть бути порушені в майбутньому.
Виходячи із змісту ст.5 КАС судом у конкретній справі вирішується спір, предмет якого існує на час розгляду справи. Отже, зобов'язання, встановлені в резолютивній частині рішення суду, не можуть поширюватися на майбутнє. Тобто, виплати, призначені до виконання судового рішення, продовжуються до внесення змін до норм законодавства, яким керувався суд при винесенні рішення..."
Мрак... и никакой ст.22 и 58 Конституции, никакой ст. 71 ЗУ № 796-12...

Site Admin

Goldfish написав:
Тобто, виплати, призначені до виконання судового рішення, продовжуються до внесення змін до норм законодавства, яким керувався суд при винесенні рішення..."
Это ПФУ такое написал?

ir участник

mekena написав:
ir написав:
буду составлять заяву в проокуратуру, выполнение решения суда. Какие мысли?
я тоже буду что-то ваять на выходных, хотя заранее предполагаю бесперспективность этой затеи, но для коллекционирования ответов власти, которые подтверждают нарушение прав пригодится для подачи жалобы в Страсбург. :yes:

Шо ж они про две ведомости ничего не ответили? :unknown:

Вы задавали вопрос который не имеет под собой закона - вот и промолчали - ушли от ответа.
В Киеве не было двух ведомостей, я не могу задавать вопрос ПФУ и комментировать ответ. Если нужна помощь редактирования бросайте в личку.

активист

mekena написав:
Это ПФУ такое написал?

Да... В постановлениях судов и ПИ и апелляционного конечная дата не указана...
Собираюсь в прокуратуру...

Site Admin

ir написав:
Если нужна помощь редактирования бросайте в личку.
Можно выработать сообща основные тезисы и требования к прокуратуре..
:yes:
Goldfish написав:
Собираюсь в прокуратуру...
ну больше вариантов нет... Я еще попробую взять ИЛ и открыть исполнит. производство, так, для проформы...

Niklsa участник

mekena
Мені прибризло така саме відповідь прийшла з ПФ. Готую заяву в прокуратуру міста -згідно 175 ст. Кримінального кодексу Украіни- з позивом до ПФ.
Востаннє редагувалось Niklsa в 25-11-2011, 22:25, всього редагувалось 1 раз.

Site Admin

Niklsa написав:
Готую заяву в прокуратуру міста -згідно 175 ст. Кримінального кодексу Украіни- з позивом на ПФ.
175-я не покатит - у нас не более 1-го месяца и нет умышленности в действиях ПФУ. Они исполнители. Та статья катит для собственников-работодателей... А какой иск, о чем? О неправомерности действий, опять по новой? Не вижу смысла. Уже есть решение суда, которое не выполняется. Тем более неизвестно еще какое решение суда будет в этих условиях.

Niklsa участник

mekena
Вам з 2 групою нарахували 1685.60 гр.- а мені з 3 групою нарахували 1505.01 гр.. Ху.ня не грае. З повагою до Вас -все буде добре.

Поперед.Далі

Повернутись до Пенсії та судові справи чорнобильців