Список форумів Проблеми чорнобильців Пенсії та судові справи чорнобильців Пенсія чорнобильцям

Пенсія чорнобильцям

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Yurias участник

Подав позов в травні,відкрили провадження в кінці серпня і всьо.Заглохл

dog-fox Аватар користувача
SuperModerator

Yurias написав:
Подав позов в травні,відкрили провадження в кінці серпня і всьо.Заглохл

А що було написано в ухвалі?
Moderator

Yurias участник

Ухвала на відкриття судової справи.

Yurias участник

Передивився на сайті КМ всі ухвалені постанови і ухвали.Ця постанова відсутня.

SuperModerator

Yurias написав:

Я подавав позов у вересні, через місяць з'явилася ухвала про відкриття провадження. Що справа буде розглянута у спрощеному порядку, без виклику сторона та протягом двох місяців.
Moderator

shurkop участник

Yurias написав:
Це все зрозуміло,що абсурд.Але що є то є.При моїй нарахованій пенсії 52841,доплата складе 2923.Сумно.

Якісь невірний розрахунок доплати у вас. 52841 - 23610 = 29231
29231 х 0,4 = 11692,4 грн. Якось так. 23610 + 11692,4 = ваша пенсія з 01.01.2025 :victory:

Yurias участник

Я так також рахував,але закрались сумніви.Порахуйте в кого 80000 гр.нараховано.

SuperModerator

shurkop написав:
Yurias написав:
Це все зрозуміло,що абсурд.Але що є то є.При моїй нарахованій пенсії 52841,доплата складе 2923.Сумно.

Якісь невірний розрахунок доплати у вас. 52841 - 23610 = 29231
29231 х 0,4 = 11692,4 грн. Якось так. 23610 + 11692,4 = ваша пенсія з 01.01.2025 :victory:

52841 / 2361 = 22.38, що більше за 21, тоб то К=0,1
29231 * 0.1 = 2923 => 23610 + 2923 = 26553грн.
Moderator

Yurias участник

На viber "Я чорнобилець" почали пропонувати варіанти розрахунку.Дереки найбільш реальний.

Borzow Аватар користувача
эксперт

Yurias написав:
На viber "Я чорнобилець" почали пропонувати варіанти розрахунку.Дереки найбільш реальний.

Доброе утро.Что-то поиском не находит эту группу.Скиньте ссылку на эту группу.
Теория - это когда все всё знают, но ничего не работает.
Практика - это когда всё работает, но никто не знает почему.
Мы совмещаем теорию и практику - У НАС НИХРЕНА НИЧЕГО НЕ РАБОТАЕТ И МЫ НЕ ЗНАЕМ ПОЧЕМУ!!!

SuperModerator

Заходите в "Я чорнобилець" в Viber: https://invite.viber.com/?g2=AQBwjFBB%2 ... VvmtZTB%2F
Moderator

Borzow Аватар користувача
эксперт

dog-fox написав:
Заходите в "Я чорнобилець" в Viber: https://invite.viber.com/?g2=AQBwjFBB%2 ... VvmtZTB%2F

Благодарю.Уже зашёл!
Теория - это когда все всё знают, но ничего не работает.
Практика - это когда всё работает, но никто не знает почему.
Мы совмещаем теорию и практику - У НАС НИХРЕНА НИЧЕГО НЕ РАБОТАЕТ И МЫ НЕ ЗНАЕМ ПОЧЕМУ!!!

SuperModerator

Прохання, всі моніторят сайт КМУ, хто першим знайде постанову, кидайте посилання.
Moderator

Yurias участник

В новому Законі про пенсійне забезпечення коефіцієнти збільшені на 0,1.Це офіційний проект,куди внесені показники постанови.Виклав на Я чорнобилець у вайбер.

SuperModerator

Yurias написав:
В новому Законі про пенсійне забезпечення коефіцієнти збільшені на 0,1.Це офіційний проект,куди внесені показники постанови.Виклав на Я чорнобилець у вайбер.

...і всі ці зміни вносяться безпосередньо до тіла Закону √796-12
Moderator

Yurias участник

Внести вони не можуть без Верховної Ради.До виконання ПФ постанова,і внесли в проект нового пенсійного Закону.Але ж там прописано,що на 2025 рік і на період дії військового становища.Напевно з перспективою в майбутньому виплачувати в повному розмірі.Якщо доживемо.

serg462 Аватар користувача
посетитель

Друзі! Не ругайтеся. Можливо не в ту тему пишу. Але я є інвалід по війні по Чорнобилю. 1 категорія 2 група інвалідності. Питання про зарбіток у Чорнобилі. Кажуть, що є якась комісія... А де її знайти. Я в Києві.
Для кого-то икра красная крупная, а кому-то жемчуг мелковат

SuperModerator

Yurias написав:

По моїй справі суд нарешті ухвалив рішення 16.12.24. У реєстрі воно з'явилося сьогодні. Заглядайте до реєстру судових рішень, може й щодо вас суд ухвалив рішення
Moderator

SuperModerator

serg462 написав:
Друзі! Не ругайтеся. Можливо не в ту тему пишу. Але я є інвалід по війні по Чорнобилю. 1 категорія 2 група інвалідності. Питання про зарбіток у Чорнобилі. Кажуть, що є якась комісія... А де її знайти. Я в Києві.
Прочитайте цю тему.
topic3776.html
Moderator

SuperModerator

Відповідь ПФУ на прохання повідомити загальну суму витрат, яку витрачає ПФУ на подання апеліційних скарг на рішення судів України, щодо скасування обмеження виплати пенсій громадянам, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відповідно до рішення Конституційного суду України √2-р(ІІ) /2024 від 20 березня 2024 року.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMseLefXzxC_3wNlzulAOkFizbfaTgX3gLrEHYRHPd-hY1kuNTSk6e06BoW5IyUEg928mxVl55IMhEMiQxnyphLqAUBsh_31RgvUr88zXLkLibSD9C_3cUENttntitzLutizamvj6oQ6a7sEfkBg1QiQUNzIewSF9dWJSe_VzQZMCdrcreY5GSVcknNEZY/s1754/%D0%92%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%B0%D0%BF.%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B8.jpg
Moderator

Vitaly_UA участник

Зараз сужусь з департаментом соцполітики щодо отримання довідки. Суть позову - що робити, якщо підприємство є, але воно змінило право власності, а документи були знищені ще 1987 році під час пожару??? Це підтверджено документально.
Чому у постанові не враховуються такі фактори як війни, пожари, повені та інші стихійні лиха? Чи є десь аналогічні випадки і рішення по ним?

SuperModerator

У держбюджеті-2025 скасовано надбавки для деяких груп пенсіонерів-чорнобильців, які не проживали у Чорнобильській  зоні з 1986-го по 1993 рік. Водночас соціальні гарантії та пільги та "чорнобильців" і ліквідаторів залишаються незмінними.
У березні 2025 року було проведено щорічний перерахунок пенсій. Тож у квітні люди, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, а також постраждалі від Чорнобильської катастрофи, отримають надбавку до пенсії.
Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповіла народна депутатка, членкиня комітету ВР з питань бюджету Леся Забуранна.

https://youtu.be/1_gzoZL-Hqk?si=2cpj3pdQoiDL2l_b
Moderator

Yurias участник

В квітні 2025 було проведено перерахунок.Який?В квітні отримають надбавку?Яку?Де документи?Вона читала бюджет 2025 і проєкт пенсійного Закону?

Эфиоп Аватар користувача
активист

Процес пенсійної реформи в Україні має розпочатися до липня 2025 року – меморандум з МВФ
15:54, 23 ГРУДНЯ 2024
https://sud.ua/uk/news/publication/3189 ... ndum-s-mvf
Щоб досягти більшої правової визначеності та уникнути додаткового тиску на витрати на пенсії, спричиненого законодавчою неоднозначністю, ми подамо до парламенту до кінця березня 2025 року:
- зміни до законодавства для забезпечення негайного набрання чинності частиною 5 статті 61 Закону 3354 (йдеться про ч. 5 ст. 61 закону про правотворчу діяльність, яка передбачає, що визнання КСУ нормативно-правового акта або окремого його структурного елемента неконституційним, або таким, що втратив чинність, не відновлює дію нормативно-правового акта або його окремого структурного елемента, що діяв раніше.. Відповідний законопроект 12165, як писала «Судово-юридична газета», вже зареєстрований у парламенті Галиною Третьяковою. Вочевидь, йдеться про те, що, до прикладу, визнання закону про зменшення чи скасування певних видів пенсій неконституційним не означатиме, що автоматично діятиме закон, який регулював відносини до їх зменшення чи скасування).

:mda:
Зачем смотреть вперёд, когда весь опыт сзади?...

serg462 Аватар користувача
посетитель

Третьякова ранее руководила страховой "АСКА". Работал с ней в одном здании возле КИСИ. Имел "честь" сталкиваться.... Страшный человек. Совести нет от слова совсем.
Для кого-то икра красная крупная, а кому-то жемчуг мелковат

Поперед.Далі

Повернутись до Пенсії та судові справи чорнобильців