Список форумів ‹ Проблеми чорнобильців ‹ Пенсії та судові справи чорнобильців ‹ начисление пенсии после решения суда

начисление пенсии после решения суда

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Богдан Аватар користувача
активист

Viktor3031 написав:
Сегодня пришло письмо из суда 1 инстанции: -"... районний суд повертає без віконання Вашу заяву про роз*яснення судового рішення по справі №... за Вашим позовом до УПФУ та заяву про прийняття додаткової постанови, оскільки 01 вересня2011р. вказана справа була направлена з апеляційною скаргою УПФУ до ... апеляційного адміністративного суду та до теперішнього часу не повернута."

Еще раз убеждаюсь, что если власть надумала, что сделать- она будет это делать любыми способами...

Суддя знову неправий:
Відповідно до ч.2 ст.170 КАСУ ... 2. Подання заяви про роз'яснення судового рішення допускається, якщо воно ще не виконано або не закінчився строк, протягом якого судове рішення може бути подане для примусового виконання. Жодного слова про знаходження справи в суді апеляційної інстанції.
Що робити:
Відповідно до ч.6 ст.170 КАСУ ухвалу про роз'яснення судового рішення або відмову у його роз'ясненні може бути оскаржено - Тобто, подайте апеляцію на ухвалу про відмову в роз`ясненні. Це знову час, але що поробиш ...
Тепер є так, все так не буде !

Viktor3031 Аватар користувача
активист

Богдан
Суддя знову неправий:
Відповідно до ч.2 ст.170 КАСУ ... 2. Подання заяви про роз'яснення судового рішення допускається, якщо воно ще не виконано або не закінчився строк, протягом якого судове рішення може бути подане для примусового виконання. Жодного слова про знаходження справи в суді апеляційної інстанції.
Що робити:
Відповідно до ч.6 ст.170 КАСУ ухвалу про роз'яснення судового рішення або відмову у його роз'ясненні може бути оскаржено - Тобто, подайте апеляцію на ухвалу про відмову в роз`ясненні. Це знову час, але що поробиш ...

Сроки уже вышли, да и пусть уже будет как есть (тем более, что на этом эпопея не закончилась). Посмотрю, что скажет апеляционный суд. Могут присудить выплату только за пол года, все зависит от сегодняшних и подальших действий властей.

Патриот Аватар користувача
участник

Я уже устал бороться с этим произволом в судах. В каждом судовом решении, в том числе и в апелляционной инстанции описки. Причем каждая описка отличается от другой. На мои заявления об исправления суды тупо не отвечают. После жалобы председателю начинаются ответы, с опозданием на два месяца. Копии решений суды не выдают, хотя написал уже четыре заявления о выдаче в районный и апелляционный суд. Узнаю только о решениях с помощью реестра. Апелляционный суд пишет, что дело отправили 22 июля, районный суд пишет, что дело не получили. Три месяца дело непонятно где, согласно ихних писем. И апогеем этого беспредела стала выдача мне по почте исполнительного листа с четырьмя описками. Завтра опять понесу этот исполнительный лист назад из заявлением об исправлении. ВОПРОС: []Кому написать жалобу про этот беспредел в судах-нарушении судами Закона о обращении, Кодекса и т.д. [][color=red][/color]

ВЛАДИМИР К. Аватар користувача
Эксперт

Патриот написав:
Я уже устал бороться с этим произволом в судах. В каждом судовом решении, в том числе и в апелляционной инстанции описки.

Было такое. Ответ пом.судьи - загруженность работы суда, издержки производства, пишите заявление об исправлении.
На приём к Председателю суда!

активист

Патриот написав:
Я уже устал бороться с этим произволом в судах. В каждом судовом решении, в том числе и в апелляционной инстанции описки. Причем каждая описка отличается от другой. На мои заявления об исправления суды тупо не отвечают. После жалобы председателю начинаются ответы, с опозданием на два месяца. Копии решений суды не выдают, хотя написал уже четыре заявления о выдаче в районный и апелляционный суд. Узнаю только о решениях с помощью реестра. Апелляционный суд пишет, что дело отправили 22 июля, районный суд пишет, что дело не получили. Три месяца дело непонятно где, согласно ихних писем. И апогеем этого беспредела стала выдача мне по почте исполнительного листа с четырьмя описками. Завтра опять понесу этот исполнительный лист назад из заявлением об исправлении. ВОПРОС: []Кому написать жалобу про этот беспредел в судах-нарушении судами Закона о обращении, Кодекса и т.д. [][color=red][/color]

Звичайно, що так не повинно бути, адже порушується ЗАКОН. Звичайно, що є несумлінні й безвідповідальні судді і половина з них хапуги.
Але давайте реально прикинемо ситуацію, що склалась: суди виявились заложниками ситуації, яку породила держава. Сьогодні в судах першої, апеляційної та касаційної інстанцій накопичились десятки, сотні тисяч справ по соціальних виплатах. В судах існує навіть своя, окрема черга, для справ даної категорії.
Так, суди допускають тяганину, описки, некваліфікованість, справи зависають, неможливо прослідкувати їх рух і т.д. - але як може бути інакше при такій кількості справ ?! Де і як їм, судам, взяти додаткові людські, матеріальні та фінансові ресурси аби "перелопатити" все це ? Суди просто, чисто фізично, не в змозі дати собі з цим всім раду. Набагато гірше те, що держава навіть не робить спроби розв`язати цей вузол. Виглядає так, що вона - ДЕРЖАВА - навмисне створила цей коловорот аби максимально затягнути розгляд справ і проведення виплат.
Я не захищаю суди, я теж в трьох судових процесах, я теж не сприймаю їх некомпетентності і заангажованості, продажності, але давайте внесемо трішки об`єктивності - винні не тільки суди, більше винна ДЕРЖАВА ...
Хоч нам від цього не легше.

голубятник Аватар користувача
активист

Патриот написав:
Я обращался в РАДУ СУДДІВ С ЖАЛОБОЙ НА СУДЬЮ , проверено срабатывает. А дальше можна в ВИЩЮ РАДУ СУДДІВ. Все приходит в итоге до Голови суду. :yes:

активист

голубятник написав:
Я обращался в РАДУ СУДДІВ С ЖАЛОБОЙ НА СУДЬЮ , проверено срабатывает. А дальше можна в ВИЩЮ РАДУ СУДДІВ.

Конкретніше, плз.

активист

Богдан написав:
голубятник написав:
Я обращался в РАДУ СУДДІВ С ЖАЛОБОЙ НА СУДЬЮ , проверено срабатывает. А дальше можна в ВИЩЮ РАДУ СУДДІВ.

Конкретніше, плз.
Как обратиться до РАДИ СУДДІВ см. тема: Обращение к председателю апел.суда 01-05-2011, 7:46. :yes:

активист

голубятник написав:
Богдан написав:
голубятник написав:

Конкретніше, плз.
Как обратиться до РАДИ СУДДІВ см. тема: Обращение к председателю апел.суда 01-05-2011, 7:46. :yes:

Дякую, голубятник, перегляну тему.

Likvidator эксперт

голубятник написав:
Патриот написав:
Я уже устал бороться с этим произволом в судах. В каждом судовом решении, в том числе и в апелляционной инстанции описки. Причем каждая описка отличается от другой. На мои заявления об исправления суды тупо не отвечают.

...Я обращался в РАДУ СУДДІВ С ЖАЛОБОЙ НА СУДЬЮ , проверено срабатывает. А дальше можна в ВИЩЮ РАДУ СУДДІВ. Все приходит в итоге до Голови суду. :yes:
А я попытался "пугнуть" суд жалобой голове суду:
Про розгляд цього звернення письмово повідомити позивача в визначені законом строки.
У разi подальшої неправомiрної бездіяльності суду я буду вимушений звернутися до Ради суддiв України, Вищої Ради юстицiї та у мiжнароднi правозахиснi iнстанцiї
Было замечены некоторые обещания подчиненных(не болеее) головы до истечения 1 месяца.Будем посмотреть на ответ :bomb:

активист

Likvidator написав:

Цитата: Про розгляд цього звернення письмово повідомити позивача в визначені законом строки.

У разi подальшої неправомiрної бездіяльності суду я буду вимушений звернутися до Ради суддiв України, Вищої Ради юстицiї та у мiжнароднi правозахиснi iнстанцiї

Было замечены некоторые обещания подчиненных(не болеее) головы до истечения 1 месяца.Будем посмотреть на ответ

Добре, якщо Ви скаржитесь на бездіяльність секретарки в канцелярії або техпрацівниці, а якщо "бездіяльний" конкретний суддя, який має розглянути Ваше клопотання ? Ви впевнені, що оскаржуєте його бездіяльність з користю для справи ?

Berta гость

Здравствуйте! Всем кто может помочь помогите : Слышали, что не смотря на постанову КМУ №745 от 6.07.2011.г возобновили выплаты пенсий и доплат по выигранным судам чернобыльцам.
Если кто знает номер распоряжения в пенсионный фонд и разъяснений кабинета министров, касательно выплат пенсий по судам, сообщите на форуме!!!

mekena Аватар користувача
Site Admin

Berta написав:
Если кто знает номер распоряжения в пенсионный фонд и разъяснений кабинета министров, касательно выплат пенсий по судам, сообщите на форуме!!!

Зображення

У нас прошла инфа, что пенсию в октябре начислят частями - в первых числах по постанове, в 20-х - доплатят по решению суда.

dog-fox Аватар користувача
SuperModerator

mekena написав:
У нас прошла инфа, что пенсию в октябре начислят частями - в первых числах по постанове, в 20-х - доплатят по решению суда.

Да, видно экономика действительно "растет". После исполнения ПФ решения суда, по моему делу, получил первую выплату пенсии за сентябрь (по 2-й группе). А вот с долгом, с мая 2010 года, все остановилось. В местном ПФ сказали, что не дают денег на погашения долгов. Вот видно по этому и производят проверки ПФ, ищут любые зацепки, что бы не платить долги. Чисто бизнесовый подход Тигипко.
Moderator

активист

dog-fox написав:
mekena написав:

Да, видно экономика действительно "растет". После исполнения ПФ решения суда, по моему делу, получил первую выплату пенсии за сентябрь (по 2-й группе). А вот с долгом, с мая 2010 года, все остановилось. В местном ПФ сказали, что не дают денег на погашения долгов. Вот видно по этому и производят проверки ПФ, ищут любые зацепки, что бы не платить долги. Чисто бизнесовый подход Тигипко.
А мне в ПФ сказали выплата задолжености - сентябрь после 25-го числа. Сказали Киев задерживает. :unknown:

Site Admin

Ну что там слышно? Время "Ч" - 27 число, в ПФУ уже должны были насчитать пенсии на октябрь для подачи списков в банки...

активист

mekena написав:
Ну что там слышно? Время "Ч" - 27 число, в ПФУ уже должны были насчитать пенсии на октябрь для подачи списков в банки...
Пока от ПФ -"тишина". Сегодня ничего не перечислили за отсудженный долг. :unknown:

Likvidator эксперт

Богдан написав:
Likvidator написав:

Цитата: Про розгляд цього звернення письмово повідомити позивача в визначені законом строки.

Было замечены некоторые обещания подчиненных(не болеее) головы до истечения 1 месяца.Будем посмотреть на ответ

Добре, якщо Ви скаржитесь на бездіяльність секретарки в канцелярії або техпрацівниці, а якщо "бездіяльний" конкретний суддя, який має розглянути Ваше клопотання ? Ви впевнені, що оскаржуєте його бездіяльність з користю для справи ?
Я впевнений,що оскаржую бездіяльність голови суду,який перевантажив суддю,а також не навів порядку серед помічників та секретарів,які не бажають виконувати свої функції :mda:

активист

Likvidator написав:
Богдан написав:
Likvidator написав:

Я впевнений,що оскаржую бездіяльність голови суду,який перевантажив суддю,а також не навів порядку серед помічників та секретарів,які не бажають виконувати свої функції :mda:
А я жаловался на судью, когда к ниму все пришло ОН поорал сначала, а потом все сделал четко по закону. Ну скажем необидел. :yes:

Berta гость

Здравствуйте! Очень нужен юридический совет по ухвале суду. "Позов задовільнити. Зобов'язати управління ПФУ здійснити перерахунок і виплачувати як інваліду 1 кат. 3 гр. інвалідності державноі пенсіі починаючи з 29 жовтня 2010р. у розмірі 6 мін.пенсій за віком, та доплат......... ,встановлених ЗУ Про Державний бюджет Ук. на відповідний рік або іншим відповідним законодавством з урахуванням виплачених сум до виникнення обставин, з якими закон пов'язує виникнення зміну або припинення спірних правовідносин". Мне перестали выплачивать пенсию по суду с июля , ссылаясь на 745 постанову КМУ. Подскажите пожалуйста как быть, правомерность действий ПФУ, куда обращаться?

Site Admin

Berta написав:
Мне перестали выплачивать пенсию по суду с июля , ссылаясь на 745 постанову КМУ.

Ну потому и перестали, так как сказано в решении суда:
Berta написав:
до виникнення обставин, з якими закон пов'язує виникнення зміну або припинення спірних правовідносин"
вот и они и возникли, в закон внесли изменения...

Berta написав:
куда обращаться?

да к ним и обратитесь письменно, интересно, что ответят. Думаю, примерно то же, что и я тут...

активист

Berta написав:
Здравствуйте! Очень нужен юридический совет по ухвале суду. "Позов задовільнити. Зобов'язати управління ПФУ здійснити перерахунок і виплачувати як інваліду 1 кат. 3 гр. інвалідності державноі пенсіі починаючи з 29 жовтня 2010р. у розмірі 6 мін.пенсій за віком, та доплат......... ,встановлених ЗУ Про Державний бюджет Ук. на відповідний рік або іншим відповідним законодавством з урахуванням виплачених сум до виникнення обставин, з якими закон пов'язує виникнення зміну або припинення спірних правовідносин". Мне перестали выплачивать пенсию по суду с июля , ссылаясь на 745 постанову КМУ. Подскажите пожалуйста как быть, правомерность действий ПФУ, куда обращаться?

За такого формулювання резолютивної частини постанови - рішення, на жаль, не на Вашу користь, дії УПФ правомірні.

активист

Богдан написав:
Viktor3031 написав:
Ребята, получил сегодня такую постанову, сейчас в недоумении- как дальше поступить, что б не "наломать дров". У кого было такое- подскажите пожалуйста, что сней делать- ждать пока пенсионный подаст на апеляцию ? Или делать какие то движения самому ?

Якщо справа розглядалась в порядку скороченого провадження (вступна частина постанови не наведена), то суддею в постанові допущена помилка. Відповідно до п.8 ч.6 ст.183-2 КАСУ у постанові, прийнятій в скороченому провадженні, зазначається обов’язок відповідача виконати постанову негайно. Таке рішення суду відразу вступає в законну силу, незалежно від оскарження постанови суду в апеляційному порядку.
Які потрібно «делать движения» самому:
1. Терміново написати заяву в суд ПІ з проханням прийняття відповідно до п.2 ч.1 ст. 168 КАС додаткової постанови про визначення способу виконання судового рішення («допустити негайне виконання постанови») або, як варіант, написати до суду ПІ заяву про роз’яснення судового рішення відповідно до ст.170 КАСУ, де так само поставити питання про роз’яснення способу виконання судового рішення (суд розглядає заяву про роз'яснення судового рішення протягом десяти днів).
2. Отримати в суді ПІ виконавчий лист і подати його в ДВС до негайного виконання. Постанова про відкриття виконавчого провадження має бути винесена ДВС наступного дня, ВЛ має бути відразу звернений до примусового виконання – без надання Боржнику строку для самостійного виконання судового рішення (ст.ст.25, 30 ЗУ «Про виконавче провадження).
А яку заяву траба написати,щоб суд ПІ відкликав справу з апеляшки та змінив постанову. Мені в суді ПІ сказали ,як ще на апеляшку непішло, то ми зміним постанову суду самі. А якще пішло треба писати заяву. В моїй постанові пропущений запис негайне виконання. :unknown:

активист

голубятник написав:
А яку заяву траба написати,щоб суд ПІ відкликав справу з апеляшки та змінив постанову. Мені в суді ПІ сказали ,як ще на апеляшку непішло, то ми зміним постанову суду самі. А якще пішло треба писати заяву. В моїй постанові пропущений запис негайне виконання.

Чому ж Ви не виясните де Ваша справа - в суді ПІ чи в апеляції ?!

Likvidator эксперт

Богдан написав:
Berta написав:

За такого формулювання резолютивної частини постанови - рішення, на жаль, не на Вашу користь, дії УПФ правомірні.
:nono:
Таке рішення суду з 29.10.2010 не має обмеження у часі(не вказано певний час закінчення його дії)
Зображення [/quote]

745 Постанова КМУ не є закон :nono:
Ст.71 закону 796-12 пов'язує зміни правовідносин,виключно з законом:
Стаття 71. Особливості внесення змін до цього Закону
Дія положень цього Закону не може призупинятися іншими законами, крім законів про внесення змін до цього Закону.
{ Закон доповнено статтею 71 згідно із Законом N 231-V ( 231-16 ) від 05.10.2006 }
Голова Верховної Ради Української РСР Л.КРАВЧУК
м. Київ, 28 лютого 1991 року N 796-XII

Обращаться в прокуратуру с жалобой:" О незаконном прекращении исполнения решения суда" :!:
Приклад рішення суду обмеженого у часі:
Зобов’язати управління Пенсійного Фонду України в Березнівському районі Рівненської області нарахувати і виплатити ОСОБА_1 додаткову пенсію за шкоду заподіяну здоров’ю, як особі, віднесеній до четвертої категорії постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС, відповідно до ч.3 ст.51 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»в розмірі 15 процентів мінімальної пенсії за віком за період з 01 жовтня 2010 року по 01 лютого 2011 року з врахуванням виплачених сум.

Обмежене в часі по дату рішення суду
28.03.3011 року
Зобов’язати Управління Пенсійного Фонду України в Нікопольському районі здійснити ОСОБА_1 перерахунок державної та додаткової пенсії за шкоду завдану здоров’ю, згідно ст.ст. 50, 54 Закону України „Про статус та соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” в розмірі 8 мінімальних пенсій за віком та 75 % мінімальної пенсії за віком з урахуванням ч. 1 ст. 28 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” з 10.06.2010 року по 28.03.2011 року та виплатити заборгованість.
Востаннє редагувалось Likvidator в 28-09-2011, 15:51, всього редагувалось 4 разів.

Поперед.Далі

Повернутись до Пенсії та судові справи чорнобильців