Патриот написав:
Не винесена і заперечення я не подавав, так як не знав чи подав ПФ скаргу. Але дивлячись реестр побачив уже ухвалу по своїй справі апеляційного суду. Але біда в тому, що вона ніяк не дійде до районного. Переписку з апеляційним судом проводив два місяці, а вірніше я писав, а суд не відповідав. В районному справи не має. Як результат потрібно їхати до апеляційного і там попробувати качати свої права. Але думаю там також мені скажуть допобачення. Тому на форумі посилання на статті Кодексу мені смішать, так як в цій країні ніхто не виконує законодавство.
Якщо є ухвала ААС про відкриття апеляційного провадження, яка десь «гуляє» (вами не отримана - а разом з нею і апел.скарга) є сенс поїхати до ААС і там ознайомитись з апеляційною скаргою ПФ (отримати копію), на яку подати письмове заперечення. Суддя-доповідач повинен призначити справу до апеляційного розгляду після проведення підготовчих дій ( в т.ч. надання пропозиції щодо подання заперечення на апеляційну скаргу). Апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції мала б бути розглянута протягом одного місяця з дня постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження (ст.ст. 190,191, 195-1 КАС).
Подання заперечення на апеляційну скаргу є маленьким важелем, що може спонукати суд до апеляційного розгляду справи швидше, аніж в загальному порядку, коли апеляційна скарга може бути розглянута через 1-2 роки.
В районний суд справа повернеться тільки після прийняття рішення ААС по апеляційній скарзі.