vic написав:
~Jhellico написав:
А военные, госслужащие и т.п. тоже получают не "пенсiйнi виплати"? :p
По моему то, что они получают называется не адресна допомога, а пенсия, часть которой они получают из средств пенсионного фонда, часть из госбюджетных средств.
Но мы ушли в сторону от понятия
адресна допомога, лично меня интересует вопрос: что это такое? Почему в постановлении КМ №684 говорится не об увеличении
пенсионных выплат, а о предоставлении ежемесячной
адресной помощи к пенсии (доплаты) в сумме необходимой для достижения определенного размера пенсии. Если кто-то способен растолковать эти вопросы, я буду очень благодарен.
Это ...из мееестных бюджетов и продовольственных складов,та"благодійних надходжень від підприємств, установ та організацій"

например:
"Про порядок надання адресної
допомоги малозабезпеченим
громадянам
Відповідно до статей 6, 13, 18, 23 Закону України „ Про місцеві державні адміністрації”, статті 1 Закону України „ Про звернення громадян”, з метою упорядкування системи надання адресної допомоги пенсіонерам, інвалідам, малозабезпеченим громадянам, що мешкають в Миколаївському районі:
1. Затвердити порядок надання адресної допомоги малозабезпеченим громадянам (додається).
2. Розпорядження голови райдержадміністрації від 13 квітня 13.04.2004 № 140-р. „Про порядок надання адресної допомоги малозабезпеченим громадянам”, зареєстрованим в Миколаївському районному управлінні юстиції від 22.04.2004р.№ 4/43, вважати таким що втратило чинність.
3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Потьомкіна О.В.
Перший заступник голови
райдержадміністрації О.М.Біжан
Затверджено
розпорядженням голови
райдержадміністрації
від _______________№____
П О Р Я Д О К
надання адресної допомоги малозабезпеченим громадянам
1. Загальні положення.
1.1 Адресна допомога малозабезпеченим громадянам може бути як грошовою , так і натуральною. Надається вона за рахунок коштів районного бюджету, благодійних надходжень від підприємств, установ та організацій.
1.2. Адресна допомога надається громадянам, що мешкають в Миколаївському районі за їх особистою заявою та клопотань сільських, селищного голів, громадських організацій на ім’я голови райдержадміністрації.
1.3. Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації веде облік надання усіх видів адресної допомоги.
2. Види адресної допомоги.
Грошова допомога.
2.1.Грошова допомога надається один раз на рік, не більше встановлених розмірів;
- інвалідам, учасникам бойових дій в залежності від ступеня потреб – від 50-100 грн.;
- малозабезпеченим громадянам у зв’язку з тяжким матеріальним становищем – до 30 грн.;
- у разі нещасних випадків, які пов’язані з втратою здоров’я, тяжкою хворобою та проведенням лікування заявника або членів його родини( за наявності медичного підтвердження) – до 50 грн.
-опікунам, які мають на утриманні дітей – сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, та які здійснюють догляд за недієздатним громадянами – до 50 грн.;
- у випадку стихійного лиха, пожежі, необхідністю проведення складної хірургічної операції ( за наявності медичного підтвердження) – до 100 грн.
2.2.Працівники сільських та Ольшанського селищного центрів соціального захисту населення проводять обстеження матеріально – побутових умов проживання заявника, результати якого відображаються у відповідному акті, який разом з клопотанням сільського (селищного) голови, номером особистого рахунку заявника в ощадбанку, в разі необхідності, з медичними підтвердженнями, виносяться на розгляд комісії по розгляду заяв громадян про надання адресної допомоги малозабезпеченим громадянам, засідання якої проводяться кожної третьої середи місяця.
2.3. Районна комісія розглядає матеріали про надання грошової допомоги, встановлює її розмір, оформляє своє рішення протокольно, вносять пропозиції голові райдержадміністрації для прийняття розпорядження.
2.4. Проект розпорядження про надання грошової допомоги малозабезпеченим громадянам готує секретар комісії в призначений термін.
2.5.Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації веде облік надання грошової допомоги.
3. Натуральна допомога.
3.1. Натуральна допомога надається малозабезпеченим громадянам (за її наявності) з районного продовольчого фонду у вигляді продуктів харчування за особистою заявою громадян на ім’я голови райдержадміністрації, за списками малозабезпечених громадян району, які затверджуються головою райдержадміністрації до 30 грудня.
3.2. Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації веде облік виданої натуральної допомоги.
Похоже,в "ПОВЫШЕНИЕ ПЕНСИЙ" ОТ КОАЛИЦИИ,включено ...ФСЕ и неоднократно