Список форумів Проблеми чорнобильців Пенсії та судові справи чорнобильців Пенсія чорнобильцям

Пенсія чорнобильцям

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Lydmila гость

Підкажіть, будь ласка, чи повинні тепер в кого пенсія була органічена до 23610 донарахувати різницю з застосуванням коеф? Постанова КМУ вже набрали чинності, а на порталі ПФУ нічого не міняється. Комусь вже перерахували?

Yurias участник

Чекаємо.Постанова від 3.01.25р.На все потрібен час.

dog-fox Аватар користувача
SuperModerator

Lydmila написав:
Підкажіть, будь ласка, чи повинні тепер в кого пенсія була органічена до 23610 донарахувати різницю з застосуванням коеф? Постанова КМУ вже набрали чинності, а на порталі ПФУ нічого не міняється. Комусь вже перерахували?

Постанову, швидше за все, ухвалювали для того, щоб обмежити перевищуючі 10 прожиткових мінімумів пенсії, що вже виплачуються. І швидше за все необхідно спочатку подати до суду на ПФУ і після позитивного рішення вам перерахують пенсію, спочатку прибравши обмеження і відразу застосують коефіцієнт.
Подивіться це відео, починаючи з 22:45 хв.

https://www.youtube.com/live/mVzHQi-Z8Y ... DTfXMpUT23
Moderator

Yurias участник

Він так само оперує тими самими документами,що і ми.Звичайний адвокат,який заробляє за рахунок таких як ми.Я впевнений що зроблять перерахунок усім,тому що в проекті закону про пенсійне забезпечення така сама градація.В законі 796 не прописане обмеження в ст.67.В прикінцевих положеннях немає нічого про обмеження пенсії.А в самому положенні зроблено наголос нараховано,перераховано пенсії по таким то законам.Немає обмеження ні в одному законі.

SuperModerator

Yurias написав:
Він так само оперує тими самими документами,що і ми.Звичайний адвокат,який заробляє за рахунок таких як ми.Я впевнений що зроблять перерахунок усім,тому що в проекті закону про пенсійне забезпечення така сама градація.В законі 796 не прописане обмеження в ст.67.В прикінцевих положеннях немає нічого про обмеження пенсії.А в самому положенні зроблено наголос нараховано,перераховано пенсії по таким то законам.Немає обмеження ні в одному законі.

Занадто ви добре думаєте про наш ПФУ. Це звичайно тільки моя думка, але чому ПФУ не зробив перерахунок (прибрав обмеження) у квітні місяці, після ухвалення рішення Конституційним судом? Коли я написав скаргу(запит) до ПФУ, мені відмовили, пославшись на те, що немає підстави, а простіше сказати, - надіслали відписку.
ПФУ щось зробить, якщо тільки дадуть команду згори.
Moderator

Yurias участник

Дали таку саму відписку.Також давав запит.Вони писали що нараховано згідно законодавства.Зараз законодавство врегульоване.Хай не так як хотілось,але все-таки як є.І буде для всіх однаково.В мене відкрили провадження 28 серпня,досіх пір немає рішення.Бо була команда притримати рішення до вирішення питання на законодавчому рівні.

Yurias участник

Ст.46 Бюджету 2025 конкретно говорить про пенсії які нараховані,роблю наголос-нараховані.Мені нараховано 62 тис.,а платять 23610.Одне слово нараховані врегульовує весь процес.Не які платяться,на які не розповсюджується,а нараховані.

Lydmila гость

Читаючи постанову теж вважаю, що повинні всім донаразувати. Тому і питаю, чи комусь вже зробили перерахунок. Тоді і йти до ПФУ. Бо поки на порталі автоматом не перерахуть, а ПФУ нічого не скажуть

Yurias участник

Не робиться за один день.Треба чекати,до кінця місяця

Арнольд участник

Кто получил заоблачные пенсии через суды? Умерову приставят общественный совет. Идет голосование!

https://www.youtube.com/watch?v=oAMSFMeEwSY
:mda:

Colonel посетитель

Зачем у нас принимают законы, которые сразу пытаются нарушить. Рассказывают про одного работающего на одного пенсионера, про непоступления в бюджет, про жадных военных и чернобыльцах. Всё виноваты, кроме тех, кто принимает законы, и те, кто должен следить за их выполнением.
Даже сейчас, во время войны, семьи погибших и пропавших без вести бегают по судам, пытаясь отсудить положенные им выплаты.
Каждый год что-то придумывают, и сразу находят лазейки не выполнять.
Смотришь на этот цирк, и понимаешь, что он никогда не закончится.

Эфиоп Аватар користувача
активист

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович: “Для нас важливо зберегти справедливість.
https://www.facebook.com/watch/?v=3964431200494533
Зачем смотреть вперёд, когда весь опыт сзади?...

shurkop участник

На сайти "Я-чернобилець" є відео за 15.01.25 с Ю-туба про перерахунок пенсії інвалідам ЧАЕС в кого розмір пенсії перевищує 23610 грн. такий розрахунок тут ще викладався. Можливо хтось прокоментує цю подію. :bye:

Yurias участник

Коментарі почитайте до відео.

SuperModerator

shurkop написав:
На сайти "Я-чернобилець" є відео за 15.01.25 с Ю-туба про перерахунок пенсії інвалідам ЧАЕС в кого розмір пенсії перевищує 23610 грн. такий розрахунок тут ще викладався. Можливо хтось прокоментує цю подію. :bye:

Я взагалі не зрозумію, як ці адвокати проводять розрахунки. У першому прикладі розрахунок начебто правильний:
25 000 грн. - 23 610 грн. = 1390 грн.
1390 грн. х 0,5 = 695 грн.
23 610 грн. + 695 грн. = 24 305 грн.
зменшення на 695 грн.

У другому прикладі вже є незрозуміле:
40 000 грн. - 30 693 грн. = 9 037 грн.
9 037 грн. х 0,3 = 2 792,1 грн.
2 792,1 + 30 693 грн. = 33 485,1 грн.
зменшення на 6 514,9 грн.

- чому від 40000 віднімають 30693 (2361х13), а не 23610?
- чому 2792,1 складають з 30693?
Moderator

shurkop участник

Yurias написав:
Коментарі почитайте до відео.

Шось жодного коментаря не побачив під відео, мабуть ми різні відео дивимось. :nono:

Yurias участник

А ютубі.

shurkop участник

Yurias написав:
А ютубі.

А у ютубі є один коментар якій спростовує розрахунок журналіста з того відео, а решта це пусте...

Yurias участник

Я зрозумів,що ведучий не знає методику розрахунку,бо він запитує у коментатора чи він володіє інформацією з ПФ.

shurkop участник

Yurias написав:
Я зрозумів,що ведучий не знає методику розрахунку,бо він запитує у коментатора чи він володіє інформацією з ПФ.

Так ми теж не маємо цієї методи, можливо наши розрахунки й вірні, але де гарантія що у ПФ вони такі ж.

ViKToR4508 Аватар користувача
посетитель

У другому прикладі вже є незрозуміле:
40 000 грн. - 30 693 грн. = 9 037 грн.
9 037 грн. х 0,3 = 2 792,1 грн.
2 792,1 + 30 693 грн. = 33 485,1 грн.
зменшення на 6 514,9 грн.

- чому від 40000 віднімають 30693 (2361х13), а не 23610?
- чому 2792,1 складають з 30693?

На мою думку,міністерки обмовилася про те,що коефіцієнт буде застосовуватися до всяких надбавок,а не до самої пенсії,з якої сплачені страхові внески. Тому від 40000 загальної пенсії відняли таку бу мовити тєло пенсії 30000. А до залишку(доплати,індексації і тд.)застосували коефіцієнт.Отриману суму додали до тєла пенсії,тому такий розрахунок,но ето нє точно.

Lydmila гость

Добрий день. Кому вже зробили перерахунок по новій постанові?

SuperModerator

Lydmila написав:

За чутками тим, у кого пенсія вже була більшою ніж 23610.
Moderator

shurkop участник

dog-fox написав:
Lydmila написав:

За чутками тим, у кого пенсія вже була більшою ніж 23610.

Та ні, мені вже з листопада після того як виграв апеляційний суд за рішенням Конституційного Суду від 20.03.24 не хочуть нараховувати. А згідно постанови № 1 від 03.01.25 тягнуть гумку, вони вивчають це питання.
Військовим можливо рахують в першу чергу.

Yurias участник

Та да,хто по факту вже отримував більше 23610.

Поперед.Далі

Повернутись до Пенсії та судові справи чорнобильців