Список форумів Проблеми чорнобильців Пенсії та судові справи чорнобильців Пенсія чорнобильцям

Пенсія чорнобильцям

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Олдыш участник

Валиус написав:
На 13-00 26 грудня вебпортал вже 3 дні не працює, а у вас ще вчора працював. Чи в глубінного государства і свій глубінний пенсійний фонд?

Не зрозумів.
Я зайшов 25.12, перевірив, всі нарахування на місці. Зайшов на форум, відписався. Про яке "глубінне " мова? І

Олдыш участник

Зайшла перерахована.

mekena Аватар користувача
Site Admin

Олдыш написав:
Зайшла перерахована.

Максималка?
Смерть рашистским оккупантам!

Олдыш участник

mekena написав:
Олдыш написав:
Зайшла перерахована.

Максималка?

В мене 3/60% , на 2 /80% була б максималка

Vitaly_UA участник

В мене також 3/60%, зайшла по старому без перерахунку.

Олдыш участник

Vitaly_UA написав:
В мене також 3/60%, зайшла по старому без перерахунку.

До 1 грудня ви отримували по рішенню суду? Партизан?

ВЛАДИМИР К. Аватар користувача
Эксперт

Не забываем:
Перерасчёт при заработаном
Кз>2,9013

Перерасчёт нецелесообразно:
При заработанном Кз<2,9013
Расчёт пенсии остаётся по виртуальному
Кз=2,9013
Моя жизнь - Мои правила.
Не дай Вам Бог жить в эпоху перемен /Конфуций/

Colonel посетитель

Я в ПФ справку о заработной плате сдал 2 года назад. Теперь они мне отвечают, что будут проверять обоснованность её выдачи комиссией военкомата. Просто гениально. Вроде не отказали, но и не признали. Главное, запрос не о том, выдавали ли вы такую справку, а на основе каких документов выдавали. И хотя у меня все документы в порядке, чувствую, без суда не обойдётся. Что-то напоминает справку профессора Преображенского. Швондеры на местах главнее законов, комиссий и документов.

Эксперт

Справка о заработке при ЛПА на ЧАЭС
выдаётся фин.частью , расчетным отделом Предприятия , предоставляется в
ПФ для расчёта Кз, пенсии.

При предъявлении
справки с в/ч
выданной на руки с кол.
выездами в зону отчуждения, кратностью
оплаты , средней зарплаты за весь
период пребывания , с мокрой печатью,
подписями командира части , нач.
фина.
Моя жизнь - Мои правила.

Colonel посетитель

ВЛАДИМИР К. написав:
Справка о заработке при ЛПА на ЧАЭС
выдаётся фин.частью , расчетным отделом Предприятия , предоставляется в
ПФ для расчёта Кз, пенсии.

При предъявлении
справки с в/ч
выданной на руки с кол.
выездами в зону отчуждения, кратностью
оплаты , средней зарплаты за весь
период пребывания , с мокрой печатью,
подписями командира части , нач.
фина.

Я был не партизан, а кадровый. В 1986 году финчасть никаких справок при выплатах не давала. Деньги все я получил в штабе в Ораное.
А когда кинулся в архив за справкой, то мне пришел ответ, что финансовые документы к ним не поступали. Часть, в которой я проходил командировку была расформирована ещё в 1987 году.
Имея на руках все необходимые документы, я обратился в комиссию при облвоенкомате, где мне выдали справку согласно моим выездам в зону и зарплате,больше ничего. Справка выдана по форме приказа министерства соцполитики №536 от 03.09.2012. На данный момент это единственная утвержденая форма справки. С остальными справками произвольной формы точно через суд придётся доказывать, если только ПФ раньше её не принял. Наверное, раньше на это смотрели проще, особенно если ты уходил на пенсию 20 лет назад.

Site Admin

Colonel написав:
ВЛАДИМИР К. написав:

Я был не партизан, а кадровый..

Мне кажется, больше толку и результата в плане суммы пенсии, Вы бы имели на военной пенсии после парочки судов по новым справкам по ден.содержанию.
Намного больше максималки (с вашим в/званием).

Colonel посетитель

mekena написав:
Colonel написав:
ВЛАДИМИР К. написав:

Я был не партизан, а кадровый..

Мне кажется, больше толку и результата в плане суммы пенсии, Вы бы имели на военной пенсии после парочки судов по новым справкам по ден.содержанию.
Намного больше максималки (с вашим в/званием).

Проблема в том, что у меня выслуга только 21 год. Считали, получается 18000 грн. По чернобыльской выходит больше.

Site Admin

Colonel написав:

Проблема в том, что у меня выслуга только 21 год. Считали, получается 18000 грн. По чернобыльской выходит больше.

Разница с 25 годами всего 5% оклада по выслуге.

Colonel посетитель

mekena написав:
Colonel написав:

Разница с 25 годами всего 5% оклада по выслуге.

Надо довести дело с Кз по справке до ума, а то если уйти опять на военную пенсию, то ничего потом не докажешь.

Эксперт

ЗАКОН УКРАЇНИ
Документ 1584-IX

Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб

II. Прикінцеві та перехідні положення

2.Установити, що у разі якщо в осіб із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, визначених статтею 10 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", стосовно яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, а також в осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, у складанні ядерних зарядів та здійсненні на них регламентних робіт, внаслідок чого стали особами з інвалідністю,

щомісячний розмір пенсійних виплат (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат та компенсацій до пенсій, установлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) не досягає в осіб з інвалідністю I групи - 100 відсотків, в осіб з інвалідністю II групи - 80 відсотків, в осіб з інвалідністю III групи - 60 відсотків розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за попередній рік,

таким особам з інвалідністю виплачується щомісячна державна адресна допомога до пенсії (далі - щомісячна допомога до пенсії) в сумі, якої не вистачає до зазначених розмірів.
Моя жизнь - Мои правила.

dog-fox Аватар користувача
SuperModerator

Зашла, вчера.
Moderator

Олдыш участник

З 1 Березня перерахунок пенсій буде

Валиус посетитель

Олдыш написав:
З 1 Березня перерахунок пенсій буде

І не будемо портити нерви цими судами. 18 тищ. - це, правда, не 21 тища. Но і хер з ними - хай пацюки подавляться... Здоров"є важливіше...

Олдыш участник

Валиус написав:
І не будемо портити нерви цими судами. 18 тищ. - це, правда, не 21 тища. Но і хер з ними - хай пацюки подавляться... Здоров"є важливіше...

І жаба здоров'я не приносить. В прямому і переносному смислі. А що жаба душить багатьох то це точно, недавно був в диспансері, наслухався ...

Site Admin

З 1 березня 2023 року на 20 % індексуються мінімальні розміри пенсій чорнобильцям. Передбачається, що в усіх випадках розміри пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи, не можуть бути нижчими:

8208 грн — для осіб з I групою інвалідності (+1368 грн);
6566,40 грн — з II групою (+1094,40 грн);
5061,60 грн — з III групою та для дітей з інвалідністю (+843,60 грн).

Эксперт

Для всех чернобыльцев 1кат.
Моя жизнь - Мои правила.

Эксперт

Для участникам ЛПА 1кат.
по ст.10 ЗУ 796-12
Мин.пенсия с 01.03.2023г.
От средней Зср. за 2022г. = 13376грн.
1гр. =13376грн.      (100%)
2гр. =10700грн.      (80% )
3гр. = 8025грн. (60% )
:mda:
Моя жизнь - Мои правила.

Site Admin

Yurias написав:
Ні,чорнобилець.Але є інвалід війни.Всім,в кого є посвідчення інваліда війни першої чи другої групи можуть отримати 16 тис.Чотири місяці по 4000 гр.Реєстрація почалася 16.02.,я зареєструвався 18.02.,а 25.02. отримав 4000 гр.Зайдіть на є-ветеран і там є пояснення.Все дуже просто,головне щоб був електронний підпис.

Так, я знаю. В перший день намагався зареєструватись і система не пустила мене. Тому вирішив, що нас це не стосується.
Цікаво, як пересвідчитись про наявність себе в реєстрі ветеранів війни?
Мінветеранів саме з нього робить веріфікацію і потім надсилає дані для перерахування грошей.

В Дії не підтягується електронне посвідчення інваліда війни, що говорить про те, що мене немає в реєстрі.

У Вас є електронне посвідчення в Дії?

Yurias участник

Немає в Дії.Якщо у Вас є посвідчення і отримуєте пільги ,то Ви є в реєстрі.Сміливо реєструйтесь і отримуйте кошти.Наших збудоражив,і вже також отримують.

Олдыш участник

Запрацював кабінет на порталі ПФУ. Індексацію основного розміру пенсії провели, +3 000 , але появився пункт "Обмеження в індексації з 1.3.2023 року" і мінус 2000. Що за обмеження?

Поперед.Далі

Повернутись до Пенсії та судові справи чорнобильців