argon писал(а):
сап писал(а):
Случайный Прохожий писал(а):
О справках ничего Вам сказать не могу. Надо справку увидеть своими глазами. Если грамотно судиться, то судовый сбор сейчас 640 грн, но суд может от него освободить по ходатайству, или отсрочить, или он Вам вернётся после выигрыша. Плюс работа юриста - как договоритесь. К выбору юриста надо подходить тщательно, от этого зависит успех. Или сами изучайте то, о чём я писал выше и действуйте. Но учтите - ошибок делать нельзя. Проиграете. Вы где живёте?
Спасибо , что ответили . Я из Полтавы . По поводу справки , я присмотрелся , там дублируется запись с трудовой , тогда то был заключен срочный трудовой договор на такой то срок и продлен на такой то срок . Но ПФ требует , что бы была ссылка , что заключение договора дает право на льготное исчисление стажа , что я считаю не нормальным .Худо бедно , а я теряю 2,5 г. стажа , а это в пределах 200 гр. в месяц . И жена теряет 1,5 год . А форма т.2 как то может помочь в этом вопросе ? Беда в том , что это было 30 лет тому назад . Экспедиции , где мы работали уже давно нет .
``...наявність письмового трудового договору не є виключною підставою для пільгового обчислення страхового стажу .``
topic417.htmlРаджу передивитися всю тему (і інші на цю ж тематику), і Ви переконаєтесь, що полярники вже вирішували подібні проблєми

Дякую , що відповіли . Але :
ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
5. Період роботи до 1 січня 1991 року в районах Крайньої Півночі та місцевостях, прирівняних до районів Крайньої Півночі колишнього Союзу РСР, а також на острові Шпіцберген зараховується до страхового стажу в порядку і на умовах, передбачених законодавством, що діяло до 1 січня 1991 року.
Пільгове обчислення страхового стажу застосовується для осіб, які працювали в районах Крайньої Півночі та місцевостях, прирівняних до районів Крайньої Півночі, та на яких поширювалися пільги, передбачені для працюючих в районах Крайньої Півночі та місцевостях, прирівняних до районів Крайньої Півночі, відповідно до Указу Президії Верховної Ради Союзу РСР від 10 лютого 1960 року "Про впорядкування пільг для осіб, які працюють в районах Крайньої Півночі і в місцевостях, прирівняних до районів Крайньої Півночі", постанови Ради Міністрів Союзу РСР від 10 лютого 1960 року № 148 "Про порядок застосування Указу Президії Верховної Ради Союзу РСР від 10 лютого 1960 року "Про впорядкування пільг для осіб, які працюють в районах Крайньої Півночі і в місцевостях, прирівняних до районів Крайньої Півночі", Указу Президії Верховної Ради Союзу РСР від 26 вересня 1967 року "Про розширення пільг для осіб, які працюють в районах Крайньої Півночі і в місцевостях, прирівняних до районів Крайньої Півночі".
Пільгове обчислення страхового стажу провадиться на підставі трудової книжки, або письмового трудового договору, або довідки, в яких ЗАЗНАЧЕНО період роботи в районах Крайньої Півночі та місцевостях, прирівняних до районів Крайньої Півночі, та КОРИСТУВАННЯ ПІЛЬГАМИ, передбаченими вищезазначеними нормативно-правовими актами.
В прикінцевих положеннях я виділив великими літерами - зазначено користування пільгами - А в мене , ні в трудовій а ні в довідках з архиву , нема посилань на те , що маю право на пільговий стаж . Це якась така хитра пастка , тому що при укладанні договора , автоматом повинен отримувати пільги , на підставі Указу від 60 р.