irina писал(а):12 месяцев дают лучший коэффициент.
Насколько?
irina писал(а):12 месяцев дают лучший коэффициент.
ViktorZ писал(а):irina писал(а):1) 10% от 480 это 48 месяцев (при стаже 40 лет). 60-48=12 месяцев.
2) 10% от стажа 39 лет 11 месяцев это 47 месяцев? Или я не правильно округляю? 60-47=13 месяцев.
12 месяцев дают лучший коэффициент.
Извините, я не врубаюсь: что такое 60 и почему от них нужно отнимать 10% стажа?
ЗУ1058 писал(а):Стаття 40. Порядок визначення заробітної плати (доходу) для обчислення пенсії
1. Для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року, незалежно від перерв, та за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року.
irina писал(а):leo писал(а):irina писал(а):при 479 месяцах я могу из 5 лет оставить 13 "хороших" месяцев, а при 480 - 12
Мне почему-то кажется, Вы неверно понимаете оптимизацию.
Возможно выбросить 10% от стажа
- если добавите только стаж, у Вас остается та оптимизация, что была (во всяком случае я так понимаю)
- если добавите и стаж и зарплату отминусуется 10% от 480 мес.
Между прочим, не всегда выходит лучший результат при всех 10%, у некоторых лучший результат дают и меньшие%%.
Я хочу добавить и стаж и зарплату. Тогда мои варианты:
1) 10% от 480 это 48 месяцев (при стаже 40 лет). 60-48=12 месяцев.
2) 10% от стажа 39 лет 11 месяцев это 47 месяцев? Или я не правильно округляю? 60-47=13 месяцев.
12 месяцев дают лучший коэффициент.
Ирина писал(а): Вчера пошла в ПФ на консультацию и инспектор мне сказала, что оптимизация при повторном перерасчете вообще не проводится, а берутся данные из которых рассчитывалась первоначальная пенсия!
Likvidator писал(а):Ирина писал(а): Вчера пошла в ПФ на консультацию и инспектор мне сказала, что оптимизация при повторном перерасчете вообще не проводится, а берутся данные из которых рассчитывалась первоначальная пенсия!
irina писал(а):Likvidator писал(а):Ирина писал(а): Вчера пошла в ПФ на консультацию и инспектор мне сказала, что оптимизация при повторном перерасчете вообще не проводится, а берутся данные из которых рассчитывалась первоначальная пенсия!
Насколько я понимаю...первоначальная пенсия Вам назначена с 04.01.2006 с оптимизацией...
[b]Вы не уточняли,что имел ввиду инспектор?
Да, пенсия назначена 04.01.06 с оптимизацией. И теперь инспектор говорит, что данные до 2000 года ей не нужны и оптимизировать их она не будет, потому что их уже оптимизировали при первичном назначении. А оптимизация после 2000 года при повторном назначении пенсии не предусмотрена.
irina писал(а):Да, пенсия назначена 04.01.06 с оптимизацией. И теперь инспектор говорит, что данные до 2000 года ей не нужны и оптимизировать их она не будет, потому что их уже оптимизировали при первичном назначении. А оптимизация после 2000 года при повторном назначении пенсии не предусмотрена.
irina писал(а):А оптимизация после 2000 года при повторном назначении пенсии не предусмотрена.
leo писал(а):Не верьте инспектору... Подавайте документы...Вы имеете право взять распечатку расчета пенсии, тогда увидите как проведена оптимизация.
Likvidator писал(а):Ми здесь ничего,из инструкций- 2008 в части оптимизации... не пропустили
абзац первый части 1 статьи 40 писал(а):Для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців
страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року, незалежно від перерв,
та за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року.
Ярик писал(а): Получен такой ответ: 5.03.2008г.Вы подали документы на перерасчет по стажу и зарплате за период с 1.08.1955 по 31.07.1960 и с1.07.2000 по 30.04.2005г. На основании постановы Кабмина №530. Так как после 01.01.2004г. Ваш стаж равен 1год04мц Вы имеете право на перерасчет согласно абзаца 2 п 4 ст.42 Закона т. е. по стажу. Кст с 1.01.2008г=0.48333. Кзр=1.02326 (ноэто по справке за 2 года а не 5)..ЧТО СОВЕТОВАТЬ ЧЕЛОВЕКУ????
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 28 травня 2008 р. N 530
Київ
Деякі питання соціального захисту окремих категорій громадян
15. Ця постанова набирає чинності починаючи з 22 травня 2008 року.
Прем'єр-міністр України Ю. ТИМОШЕНКО
Стаття 45. Строки призначення (перерахунку) та виплати пенсії
5. Документи про призначення (перерахунок) пенсії розглядає територіальний орган Пенсійного фонду та не пізніше 10 днів з дня їх надходження приймає рішення про призначення (перерахунок) або про відмову в призначенні (перерахунку) пенсії.
Стаття 27. Притягнення до кримінальної відповідальності не інакше як за скаргою потерпілого
Справи про злочини, передбачені статтею 125, частиною 1 статті 126 Кримінального кодексу України, а також справи про злочини, передбачені статтею 356 Кримінального кодексу України щодо дій, якими заподіяно шкоду правам та інтересам окремих громадян, порушуються не інакше як за скаргою потерпілого, якому і належить в такому разі право підтримувати обвинувачення. В цих справах дізнання і досудове слідство не провадяться.
Стаття 356. Самоправство
Самоправство, тобто самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій, правомірність яких оспорюється окремим громадянином або підприємством, установою чи організацією, якщо такими діями була заподіяна значна шкода інтересам громадянина, державним чи громадським інтересам або інтересам власника, -
карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців.
Рекомендую,после подаисания пенсионной реформы написать в УПФУЯрик писал(а):Уважаемый Ликвидатор! Получив такой ответ - женщина еще раз сходила в УПФУ и задала вопрос, почему не применяют справку за 5лет. Ей ответили что надо было приносить такую справку в течении 2004года. ...Почему нельзя оптимизировать месяца после 1.01.2004года? Человек обратился за советом а я сам еще мало знаю. Заранее благодарю за совет.
За вибором особи, яка звернулася за призначенням пенсії, з періоду, за який враховується заробітна плата (дохід) для обчислення пенсії, виключається період до 60 календарних місяців страхового стажу, з урахуванням періодів, які включаються до страхового стажу згідно з абзацом третім статті 24 цього Закону та підряд будь-якого періоду за умови, що зазначені періоди у сумі складають не більш як 10 відсотків тривалості страхового стажу, врахованого в одинарному розмірі. Додатково за бажанням особи можуть бути виключені періоди строкової військової служби, навчання, догляду за інвалідом І групи або дитиною-інвалідом віком до 16 років, за пенсіонером, який за висновком медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, за період з 1 липня 2000 року до 1 січня 2005 року, а також періоди, коли особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню відповідно до пунктів 8, 13 і 14 статті 11 цього Закону. У всіх випадках, крім випадку, передбаченого абзацом другим цієї частини, період, за який враховується заробітна плата, не може бути меншим, ніж 60 календарних місяців.
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0
| |