Список форумов Загальна категорія Питання Lanetы Выплата пенсии осужденному

Выплата пенсии осужденному

Незвичні питання c неординарними висновками
Filaton гость

Сообщения: 2
Откуда: Покровск
Добрый день. Выплата пенсии осужденному закончилась в сентябре 2016 года по причине окончания доверенности, возобновили доверенность только в мае 2017. В Пенсионном фонде выплату пенсии не возобновляют, доверенность не принимают, мотивируя тем, что прошло более пол года и не было движения по счету, что пенсионер должен лично подать заявление в управление ПФУ (когда освободится). Подскажите, пожалуйста, так ли это?

mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4671
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
Может это поможет чем-то:
Призначення
В установу виконання покарань може потрапити особа, якій уже було призначено пенсію. Такі особи продовжують отримувати її під час відбування покарання. А громадяни, які набули право на пенсію вже під час відбування покарання, підлягають державному пенсійному забезпеченню на загальних підставах. Розмір їхньої пенсії визначається згідно із чинним законодавством і не потребує іншого, спеціального, механізму обчислення. Водночас для цих осіб передбачено особливий порядок звернення з приводу призначення пенсії, що відрізняється від загальновстановленого.
Засуджений подає заяву про призначення пенсії через представника, який діє на підставі виданої йому довіреності, посвідченої нотаріально, в орган, що призначає пенсію за місцем розташування виправного закладу .
Представник особи, яка відбуває покарання, подає необхідні документи для призначення пенсії документи, передбаченні Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України „ Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 р. № 22-1.
Відповідно до порядку, передбаченого статтею 122 Кримінально-виконавчого кодексу, на бажання засудженого відповідні документи для призначення пенсії може подавати він сам.
У цьому разі особа, яка під час відбування покарання набула право на пенсію, подає в адміністрацію виправного закладу клопотання про забезпечення належних умов для призначення їй пенсії за місцем розташування виправного закладу, зокрема щодо виклику представників Пенсійного фонду України та офіційного прийому ними у визначеному порядку необхідних документів безпосередньо від особи, яка відбуває покарання.
Адміністрація виправного закладу протягом не більш як 30 днів із дня реєстрації клопотання забезпечує зустріч засудженого з представником Пенсійного фонду та всебічно сприяє належному оформленню й поданню ним відповідних документів.
Витрати на відрядження представників Пенсійного фонду для здійснення заходів щодо оформлення належних документів відшкодовуються у визначеному порядку за рахунок отриманих внаслідок цього пенсій відповідними особами, які відбувають покарання.
Для оформлення пенсії громадяни подають:
Заяву про призначення пенсії;
Паспорт або інший документ, що посвідчує особу;
Довідку про заробіток (у разі потреби);
Трудову книжку та інші документи, що підтверджують стаж роботи.
Смерть рашистским оккупантам!

Filaton гость

Сообщения: 2
Откуда: Покровск
Спасибо большое, но через администрацию колонии делать не хочется, т.к. в фонд колонии уходит 50%


Вернуться в Питання Lanetы