Rumba » 20-07-2017, 18:07
Прошу прощения, я что-то перепутал события и Соболева с Березюком.. И про коэф-т есть
19:27:04
СОБОЛЄВ С.В.
Шановні колеги, я думаю, це одне з найважливіших голосувань, яке повинно ухвалити це скликання парламенту. Наша фракція дуже довго обговорювала це питання. Ми побачили всі варіанти, які вносились і раніше робочими групами, і останній варіант, який зараз є. П'ять застережень, які є ключовими. І ми б хотіли це почути з уст Прем'єра і голови профільного комітету пані Денісової почути.
Перше застереження. Найважливіша річ – це, щоб жоден пенсіонер у результаті цієї реформи не втратив від цієї реформи. Тому коефіцієнт 1,35, який зараз існує, повинен збережений бути на період, поки реформа не запрацює по повній програмі.
Друге. Ми розуміємо, що не може бути ніякого оподаткування пенсій, але в той же час…
Але в той же час не може бути ніяких спеціальних пенсій. Якщо це під стенограму буде заявлено Прем'єром і головою комітету, я вважаю, це буде перемога цього парламенту.
Третє. Для нас дуже принципово, щоб підвищення пенсій відбувалося з коефіцієнтом не нинішнім мінімальної заробітної плати, а як мінімум потрійним коефіцієнтом, бо ми це право…
ГОЛОВУЮЧИЙ. Будь ласка. Ще 30 секунд, але завершуйте вже, пане Сергію. Добре? 30 секунд.
СОБОЛЄВ С.В. Бо ми це право передаємо уряду, і ми хочемо почути, щоб уряд вніс цю пропозицію.
І останнє, п'яте. Для нас є принциповим, щоб диференціація пенсій відбулась не завтра і післязавтра, а виходячи із трудового стажу, пенсійного страхового стажу, і тоді це буде справедливо і відкрито.
Якщо ці п’ять пропозицій враховуються у відповідній постанові, ми готові розглянути це питання. Дякую.