Проект ПАДКО и первая редакция Закона № 1058-IV были вполне прозрачны (иначе бы я и не подумал писать своего "Мастера").poladich писал(а):Отмечалось также, что принятие законопроекта будет способствовать обеспечению прозрачности и прогнозируемости пенсионной системы.
Nickolas писал(а):Проект ПАДКО и первая редакция Закона № 1058-IV были вполне прозрачны (иначе бы я и не подумал писать своего "Мастера").poladich писал(а):Отмечалось также, что принятие законопроекта будет способствовать обеспечению прозрачности и прогнозируемости пенсионной системы.
poladich писал(а):В Украине рассматривают поправки в Закон "Об общеобязательном государственном пенсионном страховании"
.За прийняття документу, авторами якого є НУНСівці Микола Кульчинський та Зиновій Шкутяк, за основу проголосували 57 депутатів з 226 необхідних.
Цим законопроектом, зокрема, пропонувалося встановити, що обчислення усіх пенсій проводиться відповідно до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".
"Тобто, право на пенсію, в тому числі при зменшенні пенсійного віку, може визначатися спеціальним законом, але обчислення розміру цієї пенсії здійснюється відповідно до єдиного порядку обчислення пенсії", - йдеться у пояснювальній записці до документу
13:33:52
СУХИЙ Я.М.
Шановні колеги, давайте раз у цьому залі поставимо крапку у цій темі, яка мусолиться час від часу і будоражить людей. Ну, давайте, шановні колеги, хто намагається займатися соціальною політикою, не плутайте соціальна привілея, соціальна пільга і соціальна компенсація. Мені, тут я знаю у сесійній залі є колишні губернатори такі, як і я. Мені досить було того, щоб розібратися, що таке держслужба. Шановні, обмеження на держслужбовця, необхідність працювати поза КЗоТом, у неділю, у святкові дні, неважно – це компенсація от така пенсія. Якщо ви не вірите, прошу дуже, зверніться у райдержадміністрацію, облдержадміністрацію, спитайтеся, які у них зарплати у цих спеціалістів провідних, керівників управлінь. Спитайтеся, як вони працюють і які на них обмеження, на членах їхніх сімей.
А тепер саме головне, чого я попросився на цю трибуну. Мені неприємно, коли народним депутатам України починають колоти очі про їхні пенсії і про те, як, якби ці всі депутати, а їх зараз 680 чоловік, пенсіонерів наших, які в цьому залі були з нами і зараз є, якби вони всі померли, то було би щастя велике. Запам'ятайте собі, будь ласка, на 13,7 мільйона чоловік, пенсіонери народні депутати України якби і не отримували, прийшлося би по 6 копійок кожному пенсіонеру. Це врятує бюджет Пенсійного фонду?
З А К О Н У К Р А Ї Н И
“Про скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні”
Цей Закон передбачає скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні, існування яких суперечить положенню частини другої статті 24 Конституції України.
Стаття 1
Скасувати пункт 13 розділу XV Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”. Відповідно пункт 14 цього Закону вважати пунктом 13, пункт 15 - пунктом 14, пункт 16 - пунктом 15.
Стаття 2
Особам, які мають право на отримання пенсій відповідно до законів України “Про державну службу”, “Про Кабінет Міністрів України”, “Про Національний банк України”, “Про дипломатичну службу”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, “Про прокуратуру”, “Про статус народного депутата України”, “Про статус суддів”, “Про судову експертизу”, “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів”, “Про наукову та науково-технічну діяльність”, Митного кодексу України, Положення про помічника-консультанта народного депутата України, проводиться обчислення розмірів цих пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”.
Стаття 3
Для обчислення розмірів пенсій особам, яким були призначені пенсії до 31 грудня 2003 року включно, може застосовуватися порядок обчислення пенсій, що встановлений в Законі України “Про пенсійне забезпечення”, та порядок перерахунку пенсій, що встановлений в статті 43 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”.
vict писал(а):В повестку Рады на четверг нагло впихнута пенсионная реформа
argon писал(а):Коэффициент расчета пенсии для работающих пенсионеров не увеличили
Ох і жадні ці працюючі пенсіонери, їм все мало, а отримують і зарплату, і пенсію... Так от - фігвам!
Leonid писал(а):
Цей "фігвам" колись повернеться до тебе...
Leonid писал(а):argon писал(а):Коэффициент расчета пенсии для работающих пенсионеров не увеличили
Ох і жадні ці працюючі пенсіонери, їм все мало, а отримують і зарплату, і пенсію... Так от - фігвам!
[i]Стаття 25. Коефіцієнт страхового стажу ...
"2. Крім індексації пенсії, передбаченої частиною першою цієї статті, щороку починаючи з 1 березня поточного року у разі, якщо середня заробітна плата (дохід) по Україні, з якої сплачено страхові внески, за минулий рік зросла, здійснюється перерахунок раніше призначених пенсій із застосуванням заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, підвищеної на коефіцієнт, який відповідає не менш як 20 відсоткам показника зростання середньої заробітної плати (доходу) по Україні, з якої сплачено страхові внески, порівняно з попереднім роком, але не менше зростання рівня інфляції (індексу споживчих цін) за минулий рік.”
"Законопроектом пропонується внести зміни до законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»: 5) змінити механізм щорічного перерахунку раніше призначених пенсій з 1 березня поточного року, а саме, збільшувати не пенсію, як передбачено сьогодні, а заробітну плату, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію."
" ЛЯШКО О.В.
Олег Ляшко, Радикальна партія, позафракційний. Шановні колеги народні депутати, звертаю вашу увагу, що до порядку денного сьогоднішнього засідання пропонується включити законопроект урядовий за номером 1117, який називається "Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії".
Так от я звертаю увагу депутатів, ті, хто буде голосувати за цей законопроект про включення його до порядку денного, що цей законопроект передбачає суттєве зниження пенсії для військовослужбовців, шляхом внесення змін до статей 14 і 37 до Закону про пенсійне забезпечення осіб, звільнених від військової служби. І якщо ми проголосуємо за включення цього законопроекту до порядку денного і підтримаємо зниження пенсії для військовослужбовців, то ті хто голосував за цей закон, хай тоді йдуть і розказують військовослужбовцям, чому вони в них забирають копійчані пенсії. Я звертаюсь до колег депутатів не голосувати за законопроект 1117 про…
ГОЛОВУЮЧИЙ. Спасибі. Переходимо до розділу про включення до порядку денного сесії. І я хочу ще раз нагадати шановним народним депутатам, що на Погоджувальній раді депутатських фракцій, яка відбулася сьогодні, ми погодили рішення про перелік питань, які необхідно включити до порядку денного сесії. Зокрема: питань стосовно внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексу України, застосування амністії в 2013 році, про Заяву Верховної Ради України про підтримку курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу.
Тому переходимо до голосування цього переліку законів. Прошу народних депутатів голосувати. Прошу депутатів голосувати.
16:16:51
За-318
Степан писал(а):Про законопроект 1117, котрий на мою думку нічого не міняє в осучасненні пенсій. Пропонується:Тобто і далі будуть поділені пенсіонери на чорних і білих, бо залишили "із застосуванням заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію". Тобто в одних є середня за 2007-й, інших за 2008-й, третіх за 2009-й, четвертих за 2010-й, пятих за 2011-й, в шостих середня за три минулі роки. Тобто при одинакових коефіцієнтах стажу і зарплати пенсія і далі буде відрізнятися у два рази. де ж обіцяна справедливість? Але комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів на своєму засіданні 10 січня 2013 року розглянув проект Закону 1117 рапортує:
- Код: Выделить всё
"2. Крім індексації пенсії, передбаченої частиною першою цієї статті, щороку починаючи з 1 березня поточного року у разі, якщо середня заробітна плата (дохід) по Україні, з якої сплачено страхові внески, за минулий рік зросла, здійснюється перерахунок раніше призначених пенсій із застосуванням заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, підвищеної на коефіцієнт, який відповідає не менш як 20 відсоткам показника зростання середньої заробітної плати (доходу) по Україні, з якої сплачено страхові внески, порівняно з попереднім роком, але не менше зростання рівня інфляції (індексу споживчих цін) за минулий рік.”
Може хлопці із комітету у школі пропускали уроки арифметики? Бо добуток ( тобто розмір пенсії ) від перестановки множників ( а саме коефіцієнта індексації ) не міняється.
"Законопроектом пропонується внести зміни до законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»: 5) змінити механізм щорічного перерахунку раніше призначених пенсій з 1 березня поточного року, а саме, збільшувати не пенсію, як передбачено сьогодні, а заробітну плату, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію."
Та найцікавіше чи законопроект №1117 включили до порядку денного? Із стенограми вчорашнього засідання:Я так розумію - не включили.
" ЛЯШКО О.В.
Олег Ляшко, Радикальна партія, позафракційний. Шановні колеги народні депутати, звертаю вашу увагу, що до порядку денного сьогоднішнього засідання пропонується включити законопроект урядовий за номером 1117, який називається "Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії".
Так от я звертаю увагу депутатів, ті, хто буде голосувати за цей законопроект про включення його до порядку денного, що цей законопроект передбачає суттєве зниження пенсії для військовослужбовців, шляхом внесення змін до статей 14 і 37 до Закону про пенсійне забезпечення осіб, звільнених від військової служби. І якщо ми проголосуємо за включення цього законопроекту до порядку денного і підтримаємо зниження пенсії для військовослужбовців, то ті хто голосував за цей закон, хай тоді йдуть і розказують військовослужбовцям, чому вони в них забирають копійчані пенсії. Я звертаюсь до колег депутатів не голосувати за законопроект 1117 про…
ГОЛОВУЮЧИЙ. Спасибі. Переходимо до розділу про включення до порядку денного сесії. І я хочу ще раз нагадати шановним народним депутатам, що на Погоджувальній раді депутатських фракцій, яка відбулася сьогодні, ми погодили рішення про перелік питань, які необхідно включити до порядку денного сесії. Зокрема: питань стосовно внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексу України, застосування амністії в 2013 році, про Заяву Верховної Ради України про підтримку курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу.
Тому переходимо до голосування цього переліку законів. Прошу народних депутатів голосувати. Прошу депутатів голосувати.
16:16:51
За-318
Nikolay писал(а):Кто-нибудь может привести формулу, которая будет использоваться при перерасчете пенсии в случае, если законопроект 1117 будет принят?
Зс - середня заробітна плата (дохід) у середньому на одну застраховану особу в цілому в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії. Порядок визначення показників зазначеної заробітної плати затверджується Пенсійним фондом України за погодженням з центральними органами виконавчої влади у галузі статистики, економіки, соціальної політики і фінансів;
К - кількість місяців страхового стажу, за які розраховано коефіцієнти заробітної плати (доходу) застрахованої особи.
Стаття 42. Індексація та перерахунок пенсій у зв'язку із збільшенням середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки України, прожиткового мінімуму та страхового стажу
Зс - середня заробітна плата (дохід) по Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії. Порядок визначення показників зазначеної заробітної плати затверджується Пенсійним фондом України за погодженням з центральними органами виконавчої влади у галузі статистики, економіки, соціальної політики і фінансів;
К — страховий стаж за місяці, які враховано для визначення коефіцієнта заробітної плати (доходу) застрахованої особи.
Стаття 42. Індексація та перерахунок пенсій у зв'язку із збільшенням середньої заробітної плати (доходу) по Україні, з якої сплачено страхові внески, прожиткового мінімуму та страхового стажу
5) змінити механізм щорічного перерахунку раніше призначених пенсій з 1 березня поточного року, а саме, збільшувати не пенсію, як передбачено сьогодні, а заробітну плату, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію
Заступник Голови Комітету С.Куніцин
У разі якщо особа має право на отримання пенсії відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” та цього Закону, призначається одна пенсія за її вибором. При цьому різниця між розміром пенсії, на який має право особа відповідно до зазначеного Закону, та розміром пенсії із солідарної системи відповідно до цього Закону фінансується відповідно до умов, передбачених Законом України “Про наукову і науково-технічну діяльність”.
Дмитрий Исаев писал(а): Уважаемые, я конечно и раньше удивлялся, Почему вот так просто проходят всякие глупости в законах, а с некоторых пор всё больше убеждаюсь, что по другому у нас и нельзя.
dog-fox писал(а):Дмитрий Исаев писал(а): Уважаемые, я конечно и раньше удивлялся, Почему вот так просто проходят всякие глупости в законах, а с некоторых пор всё больше убеждаюсь, что по другому у нас и нельзя.
ЗАКОНЫ должны писать люди с интегральным мышлением. Сколько таких людей в ВР Украины???
Дмитрий Исаев писал(а):Помимо, того что законы необходимо писать грамотно-их надо ещё и читать нормально ....
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0
| |