Список форумов Проблеми чорнобильців Пенсії та судові справи чорнобильців Иск на перерасчет пенсии по ст.50, 54 (ЗУ 796-XII)

Иск на перерасчет пенсии по ст.50, 54 (ЗУ 796-XII)

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Богдан Аватара пользователя
активист

Сообщения: 969
Откуда: Львів
Likvidator писал(а):
А як бути з не відкликаною правовою позицією ВАСУ:
Цитата: Вважаємо, з наведеною позицію варто погодитися з огляду на те, що постанова Кабінету Міністрів України "Про компенсаційні виплати особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської
катастрофи" ( 836-96-п ) є підзаконним нормативно-правовим актом,
а у разі виникнення колізії між її нормами та нормами Закону
України "Про статус і соціальний захист громадян, постраждалих
внаслідок Чорнобильської катастрофи" ( 796-12 ), застосуванню
підлягають положення останнього.

Та немає значення в даній ситуації жодна позиція ВАСУ - з благословення і подачі Гаранта при мовчазняй згоді мінюсту, мінпраці, прокуратури і решти інстанцій, яких це повинно стосуватись, в країні тупо не виконуються судові рішення, які вступмли в законну силу і є ОБОВ`ЯЗКОВИМИ для виконання. По аналогії - а чому ж тоді повинні виконуватись всі інші судові рішення або просто вимоги законів ? Давайте випустимо всіх зеків, почнемо їздити по дорогах на червоне світло і з лівостороннім рухом, давайте не будемо платити податки, зрештою - давайте дамо по пиці якомусь з народних обранців, просто вважаючи що він не має депутатської недоторканності ...
На сьогоднішній день важливіше, мабуть, інше.
Однозначно, що призначення пенсій в фориматі 6-8-10 відповідає ЧИННОМУ законодавству в конституційній редакції на момент виникнення спірних правовідносин (нюанси типу дата закрита чи ні, збільшення пенсій в 2,5-3,5 рази і т.п. зараз до уваги не беремо).
Чому влада просто не відмінить ці норми закону про призначення пенсій? Та тому, що потім посилання суду на такий НЕКОНСТИТУЦІЙНИЙ нормативно-правовий акт можна буде оскаржити в суді, в якому б ручному режимі вони (суди) не працювали. А от що робити, коли є судове рішення, є виконавче провадження, є штрафи, є звернення в првоохоронні органи щодо кримінального перслідування, а пенсії не виплачуються - питання ... Що ТЕПЕР оскаржувати в судах ?
Погодьтесь, що сьогодні актуально і всім гуртом необхідно спільно виробити алгоритм, концепцію, схему саме ОБОВ`ЯЗКОВОСТІі ВИКОНАННЯ судового рішення.
Тепер є так, все так не буде !

Лука19

Богдан. Как вы считаете, удастся ли реально сохранить размер минимальной пенсии в 6-8-10 прожиточного минимума ?

Дмитрий Исаев Аватара пользователя
активист

Сообщения: 1016
Откуда: Запорожская-обл.
Лука19 писал(а):
Богдан. Как вы считаете, удастся ли реально сохранить размер минимальной пенсии в 6-8-10 прожиточного минимума ?


Хоть я и не Богдан, но мне кажется, что это возможно только в варианте, если изменят всю статью 54 и сделают её хотя-бы в том виде, в каком она была принята законом №3285-12 от 17.06.1993г. Или другой, но такой-же вариант. Другого выхода мне пока не видится.

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3876
Откуда: Запоріжжя
Богдан писал(а):
в країні тупо не виконуються судові рішення, які вступмли в законну силу і є ОБОВ`ЯЗКОВИМИ для виконання

Да нет, в стране полностью РАЗРУШЕНА судебная ветвь власти.
Почитайте: Цинічне захоплення судової влади триває
За даними "Української правди", до ВРЮ звернулися кілька народних депутатів, зокрема регіонал Ірина Бережна. Тими ж днями до ВРЮ звернулася Анжела Лабунська, яка входить до групи Жеваго і нещодавно залишила Блок Тимошенко, але з іншого приводу і щодо інших суддів.

Бережна заявляє, що протягом 2009-2010 років кілька десятків суддів-криміналістів ВСУ колегіально виносили незаконні рішення.

Виявляється - і саме це викрила депутат Бережна - на спільних засіданнях Судової палати у кримінальних справах та Військової судової колегії ВСУ судді змінювали вироки особам, засудженим до довічного позбавлення волі. Вони призначали їм 15 років ув’язнення.

В розпорядженні "Української правди" є депутатське звернення Бережної, у якому вона вказує на конкретні рішення ВСУ і на двох сторінках обґрунтовує їх незаконність.

Аж ніяк не применшуючи трирічного юридичного досвіду приватного нотаріуса Бережної, яка з 2007 року працює народним депутатом від Партії регіонів, варто зауважити одну річ: коли Бережна тільки народилась на світ у 1980 році, багато хто з нинішніх суддів-криміналістів ВСУ уже вершили правосуддя.
Moderator

ЯЛидия посетитель

Сообщения: 56
Откуда: Харьков
Так. Вчера получила решение второе решение апелляционного суда (первое было в марте по жалобе ПФ, потом я подала кассационную жалобу, ВАСУ опять вернуло в апел. суд жалоба ПФ). Ухвала один в один -первое постановление апелляционного суда, по которому я уже до ноября получала пенсию. Самое главное, что решение от 23.01.2012 о том что мне положена пенсия 6мин + 50%мин. так же в решении сказано, что формируя бюджет КМУ обязан соблюдать законы. Смотрела решения ВАСУ в реестре выложены последние от 12-14.01 там тоже так.
Подруга из ПФ сказала, что в прошлый понедельник всем ПФ дано указание подавать апелляционные жалобы по вновь открывшимся обстоятельством, в связи с решением КСУ. Те в шоке, потому что срок дали - три недели, а это не только мы, но и дети войны. Это юристам не спать, ни есть и все равно не успеешь.
Понимаю, что теперь сидим ждем и думаем зачем, если все равно не платите?. Может надо продумывать всем вместе возражения в суд, что бы быть готовыми? Зачем эта суета?
И если у меня ухвала от 23.01.2012г., то какая апелляция. они знали о рассмотрении в ВАСУ и ап. суде. Все повестки и постановления я получала по почте, они тем более. Ухвала после решения КСУ, Апелляционная жалоба ПФ.
Может просто к сведению, может кто -что посоветует?

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3876
Откуда: Запоріжжя
ЯЛидия писал(а):
Подруга из ПФ сказала, что в прошлый понедельник всем ПФ дано указание подавать апелляционные жалобы по вновь открывшимся обстоятельством, в связи с решением КСУ.

Юридический бред этой "власти", потому что

...перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами починається з виникнення таких обставин та подання до суду заяви про перегляд...
В адміністративному судочинстві перелік підстав визначено ст. 245 КАС України та складається з:
1) істотних для справи обставин, що не були і не могли бути відомі особі, яка звертається із заявою, на час розгляду справи;
2) встановлення вироком суду, що набрав законної сиди, завідомо неправдивих показань свідка, завідомо неправильного висновку експерта, завідомого неправильного перекладу, фальшивості документів або речових доказів, що потягли за собою ухвалення незаконного або необґрунтованого рішення;
3) встановлення вироком суду, що набрав законної сили, вини судді у вчиненні злочину, внаслідок якого було ухвалено незаконне або необґрунтоване рішення;
4) скасування судового рішення, яке стало підставою для прийняття постанови чи постановлення ухвали, що належить переглянути;
5) встановлення Конституційним Судом України неконституційності закону, іншого правового акта чи їх окремого положення, застосованого судом при вирішенні справи, якщо рішення суду ще не виконано.
Крім того, частиною 3 статті 245 КАС України передбачено додаткову підставу перегляду рішень за нововиявленими обставинами у разі прийняття нових законів, інших нормативно-правових актів, якими скасовано закони та інші нормативно-правові акти, що діяли на час розгляду справи, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність фізичної особи. Зазначена підстава сприяє реалізації принципу рівності усіх учасників адміністративного процесу перед законом і судом, закріпленому ст. 10 КАС України, оскільки, враховуючи презумпцію винуватості органу державної влади, надає право подання заяви про перегляд рішення за нововиявленими обставинами з вищезазначеної підстави лише фізичній особі.
Як вже зазначалось в процесуальних кодексах викладено перелік підстав для звернення заяв про перегляд рішення за нововиявленими обставинами, основу яких складають істотності для справи обставини, що не були і не могли бути відомі особі, яка звертається з заявою на час розгляду справи слід звернути увагу на наступні особливості. Перша, для прийнятності заяви про перегляд рішення, яке набрало законної сили необхідно, щоб зазначені істотні обставини існували на час розгляду справи по суті, але особа, яка подає заяву про перегляд рішення за нововиявленими обставинами не знала та не могла знати про наявність цих обставин.
Окремо, потрібно зауважити, що нововиявленими обставинами є лише ті фактичні дані, які в установленому порядку спростовують факти, які було покладено в основу судового рішення. Тобто, для перегляду рішення за нововиявленими обставинами необхідно, щоб такі обставини впливали на юридичну оцінку фактів, на підставі якої ухвалено оскаржуване рішення.
Щодо перегляду рішення за нововиявленими обставинами на підставі рішення Конституційного Суду України, слід зауважити, що підставою є лише визнання неконституційним закону, іншого нормативно-правового акту, застосованого судом, якщо рішення ще не виконано. Випадок, коли Конституційним Судом України надано офіційне тлумачення положень Конституції України та законів України, в тому числі і у випадку, коли це тлумачення суперечить роз’ясненням Верховного Суду України з питань застосування законодавства або рекомендаційному роз’ясненню Вищого спеціалізованого суду з питань застосування законодавства щодо розгляду справ відповідної судової юрисдикції не є підставою для перегляду рішення в порядку провадження за нововиявленими обставинами.
Крім того, не може бути підставою для перегляду за нововиявленими обставинами й рішення Конституційного Суду України про визнання неконституційним закону або іншого нормативно-правового акту, якщо рішення, яке підлягає перегляду, вже виконано.

Видно тупо подгоняют под
В адміністративному судочинстві перелік підстав визначено ст. 245 КАС України та складається з:

4) скасування судового рішення, яке стало підставою для прийняття постанови чи постановлення ухвали, що належить переглянути;
Moderator

Absent Аватара пользователя
участник

Сообщения: 191
Откуда: Харьков
dog-fox писал(а):
Юридический бред этой "власти"

Тем не менее что им КАС..если на Конституцию плюют... Пока народ в стойле... можно и покуролесить... Прохфи все таки...
Смертный..скользи по жизни..но не налегай на нее (Эпикур)

голубятник Аватара пользователя
активист

Сообщения: 1206
Откуда: Кривой Рог
Absent писал(а):
dog-fox писал(а):
Юридический бред этой "власти"

Тем не менее что им КАС..если на Конституцию плюют... Пока народ в стойле... можно и покуролесить... Прохфи все таки...
Если так дело у них и дальше пойдет, тогда начнут ПФ подавать и касаційні скарги? Наверно будут "тянуть резину" до выборов , чтобы увельнуть от этой проблемы. :unknown:

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3876
Откуда: Запоріжжя
голубятник писал(а):
тогда начнут ПФ подавать и касаційні скарги?

Уже начали. По мне ПФ подал кассацию, где-то в сентябре 2011 года. Я об этом узнал случайно (лояльно настроенный юрист в нашем ПФ). Больше того, показали мне ответ ВАСУ, в котором жалобу оставили без рассмотрения, а ПФонду прямо сказали, что "...вы просрочили сроки подачи кассационной жалобы, а о их восстановлении в своей жалобе не ухом не рылом..." и в конце так "...но это не лишает вас возможности подать жалобу повторно" :shok:
Moderator

голубятник Аватара пользователя
активист

Сообщения: 1206
Откуда: Кривой Рог
dog-fox писал(а):
голубятник писал(а):
тогда начнут ПФ подавать и касаційні скарги?

Уже начали. По мне ПФ подал кассацию, где-то в сентябре 2011 года. Я об этом узнал случайно (лояльно настроенный юрист в нашем ПФ). Больше того, показали мне ответ ВАСУ, в котором жалобу оставили без рассмотрения, а ПФонду прямо сказали, что "...вы просрочили сроки подачи кассационной жалобы, а о их восстановлении в своей жалобе не ухом не рылом..." и в конце так "...но это не лишает вас возможности подать жалобу повторно" :shok:
Дык если и примет ВАСУ касаційну скаргу к рассмотрению ( ну если ПФ обратится с такой заявой и ВАСУ ее примет как аргумент), то вроде как должны прислать почтой 2-й экземпляр скарги? :?:

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3876
Откуда: Запоріжжя
голубятник писал(а):
то вроде как должны прислать почтой 2-й экземпляр скарги?

А толку? Кассация на основании
dog-fox писал(а):
ст. 245 КАС України
4) скасування судового рішення, яке стало підставою для прийняття постанови чи постановлення ухвали, що належить переглянути;

просто тупо отменяет решение под надуманным предлогом и передает дело на рассмотрение в апелляцию, а та тупо выносит новое решение
ЯЛидия писал(а):
по вновь открывшимся обстоятельством, в связи с решением КСУ

Хотя оно ни в какие ворота не входит, и ВСЕ !!! Что опять, только теперь чернобыльцу подавать кассацию??? И какое будет решение, вы не догадываетесь???
Moderator

Пред.

Вернуться в Пенсії та судові справи чорнобильців

cron