Список форумов Загальна категорія Країна-окупант рф, СНД та інші країни Пенсия не гражданину Украины

Пенсия не гражданину Украины

Рос. пенсії, пенсіонери, стаж та заробітки;
Інші країни СНД
excontroller гость

Сообщения: 2
Добрый день!
Интересно мнение форумчан вот по какому вопросу:
С 1984 по 1998 г.г., работал авиадиспетчером (список №1) в а/п Борисполь. В 1998 переехал в Россию, принял гражданство.Живу и работаю здесь до сих пор (обычный стаж). Приближается 50 лет. Но в РФ стаж по списку №1, с 1992 не считают...
Можно-ли приехав в Украину и получив вид на жительство (есть родня), оставаясь гражданином РФ, оформить пенсию?
Заранее спасибо за соображения!

Nickolas Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 3226
Откуда: Харьков

excontroller,
Смотрим,
Закон № 1058-IV 'Об общеобязательном государственном пенсионном страховании' писал(а):
Стаття 8. Право громадян України на отримання пенсійних виплат та соціальних послуг
1. Право на отримання пенсій та соціальних послуг із солідарної системи мають:
1) громадяни України, які застраховані згідно із цим Законом та досягли встановленого цим Законом пенсійного віку чи визнані інвалідами в установленому законодавством порядку і мають необхідний для призначення відповідного виду пенсії страховий стаж, а в разі смерті цих осіб - члени їхніх сімей, зазначені у статті 36 цього Закону, та інші особи, передбачені цим Законом;
2) особи, яким до дня набрання чинності цим Законом була призначена пенсія відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення" ( 1788-12 ) (крім соціальних пенсій) або була призначена пенсія (щомісячне довічне грошове утримання) за іншими законодавчими актами, але вони мали право на призначення пенсії за Законом України "Про пенсійне забезпечення" - за умови, якщо вони не отримують пенсію (щомісячне довічне грошове утримання) з інших джерел, а також у випадках, передбачених цим Законом, - члени їхніх сімей.
2. Право на отримання довічної пенсії та одноразової виплати за рахунок коштів Накопичувального фонду мають застраховані особи і члени їхніх сімей та/або спадкоємці на умовах та в порядку, визначених цим Законом.
3. Особи, які не підлягають загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню, але добровільно сплачували страхові внески в порядку та розмірах, встановлених цим Законом, до солідарної системи та/або накопичувальної системи пенсійного страхування, мають право на умовах, визначених цим Законом, на отримання пенсії і соціальних послуг за рахунок коштів Пенсійного фонду та/або отримання довічної пенсії чи одноразової виплати за рахунок коштів Накопичувального фонду.
4. Іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, мають право на отримання пенсійних виплат і соціальних послуг із системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування нарівні з громадянами України на умовах та в порядку, передбачених цим Законом, якщо інше не передбачено міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Остается посмотреть Соглашение о гарантиях прав граждан государств-участников Содружества Независимых Государств в области пенсионного обеспечения от 13 марта 1992 года.( Документ 997_107 )

PS. Дополнительно по пенсиям для авиадиспетчеров надо бы глянуть и в закон № 1788-XII "О пенсионном обеспечении" ...
-= Пенсионер - это профессия! =-

Сообщение 13-08-2009, 05:35
excontroller гость

Сообщения: 2
Спасибо большое!

NORD посетитель

Сообщения: 26
Откуда: Украина

Интересно,какие основания для получения ВНЖ в Украине собирался excontroller предъявить в таком возрасте,они должны быть гораздо более вескими,нежели получение пенсии по списку №1?Поройтесь в пенсионном законодательстве РФ.там в отличии от ПЗ Украины всё должно быть прописано,получить пенсию легче будет в РФ.Напомните ПФРУ об обязательствах,взятых ей в Международных Соглашениях,не буду перечислять,всё равно Вы это не прочитаете.


Вернуться в Країна-окупант рф, СНД та інші країни