Список форумов Різне ЗМІ та інтернет - відомості Встречная "оптимизация" или Як "розвантажити" фонд?

Встречная "оптимизация" или Як "розвантажити" фонд?

Оперативні ЗМІ (в інтернеті) з пенсійних питань
Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Встречная "оптимизация" :shock: :shock: :shock:
Як "розвантажити" фонд?

...Щодо доплат за понаднормовий стаж, то вони також не забезпечені додатковими страховими внесками. Торік було підвищено вартість року страхового стажу з одного відсотка до 1,35 відсотка та здійснена актуалізація заробітку, який враховується при призначенні (перерахунку) пенсій, виходячи з розміру середньої заробітної плати - 928,81 грн, посилено диференціацію розмірів пенсій залежно від страхового стажу та сплачених внесків. На сьогодні близько 50 відсотків пенсіонерів отримують пенсію, основний розмір (нарахований згідно зі ст. 27 закону) якої менший за мінімальну пенсію. А в решти виплата більша за мінімальну і відповідним чином диференційована. У подальшому виплата пенсіонерам, у яких основний розмір пенсії менший за мінімальну, зменшуватиметься. Тому пропонуємо у подальшому внести зміни до пенсійного законодавства з метою ліквідації надбавки до пенсії за понаднормовий стаж як таку, що порушує прямопропорційну залежність розміру пенсії від суми сплачених внесків та страхового стажу. До слова, обсяг коштів, потрібних для доплат до основного розміру пенсій за понаднормовий стаж, може становити цьогоріч 11,2 млрд грн.

Загалом запропонована оптимізація пенсійних виплат дасть змогу вивільнити страховий Пенсійний фонд від невластивих йому виплат в обсязі до 19,9 млрд грн.

Тетяна КІР'ЯН,
директор НДІ праці і зайнятості населення, кандидат економічних наук,
академік АЕНУ, заслужений економіст України,

Микола ШАПОВАЛ,
заступник директора з наукової роботи, кандидат економічних наук,
заслужений працівник соціальної сфери України
??????
Последний раз редактировалось Likvidator 07-07-2009, 18:56, всего редактировалось 2 раз(а).

Сообщение 07-07-2009, 18:54
Слава40 активист

Сообщения: 651
Ну и дают академики. Им подавай додатковые взносы сейчас.А то что пенсионер проработав после пенсии 20 лет и платил взносы в ПФ не всчет. Ну да это же платили СССР а теперь надо себе любимым. И не предлагают ежегодное осовременнивание ввести как закон. Власть и обслуживающая ее академическая "элита" готова придумать что угодно, чтобы угодить правящему классу.

Сообщение 08-07-2009, 09:46
atnest активист

Сообщения: 561
Откуда: Odessa
Власть и обслуживающая ее академическая "элита" готова придумать что угодно, чтобы угодить правящему классу.

Вау, уже зреет классовая ненависть...и это правильно!
А дальше?
Вперед заре на встречу...?

Слава40 активист

Сообщения: 651
Классовая ненависть тут ни причем.Где они были раньше когда ПАДКО за наших академиков составляли закон 1058-5. Хотя если быть справедливыми многое НАШИ ИСПОГАНИЛИ в американском проекте было даже осовременивание ежегодное. Наши переделыватели и улучшатели скоро так переделают закон,что мы его не узнаем.

Сообщение 09-07-2009, 07:33
poladich Аватара пользователя
активист

Сообщения: 653
Откуда: Харьков
Слава40 писал(а):
НАШИ ИСПОГАНИЛИ в американском проекте было даже осовременивание ежегодное

Там не было такого изначально, американский вариан не предполагал такой уровень инфляции (в США он очень маленький, почему - это другая проблемма) и инфляционный подъем зарплат, а, значит, осовременивание в нашем понимании и незакладывалось. Посмотрите, за 5мес.2009г средняя зарплата не достигла уровня 2008г, если мыслить , что последующие полтора года она останется на том же уровне (понятно, что этого не будет), то перерасчет зарплаты после двух лет работы не даст прибавки в пенсии, т.е. осовременивание для такого варианта и не нужно.

Сообщение 09-07-2009, 08:30
Nickolas Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 3226
Откуда: Харьков

poladich писал(а):
Слава40 писал(а):
НАШИ ИСПОГАНИЛИ в американском проекте было даже осовременивание ежегодное

Там не было такого изначально, американский вариан не предполагал такой уровень инфляции (в США он очень маленький, почему - это другая проблемма) и инфляционный подъем зарплат, а, значит, осовременивание в нашем понимании и незакладывалось.
USAID/ПАДКО много лет работали в Украине (в т.ч. в 90-е годы) и хорошо освоили национальные особенности.
В числе их предложений норма ежегодного осовременивания присутствовала и заканчивалась словами: "... а при резком росте инфляции - два раза в год".
-= Пенсионер - это профессия! =-


Вернуться в ЗМІ та інтернет - відомості