Список форумов Пенсії та види пенсій Шахтарські пенсії Как считают шахтерский стаж?

Как считают шахтерский стаж?

Облік стажу та заработку, пенсії, регрес ...
Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Gantell писал(а):
Здраствуйте, я проработал на угольной шахте 14 лет и 9 месяцев не хватало 3 месяца до 15 лет подземного стажа. Пошел устроился в Киевский метрострой, отработал проходчиком подземным 4 разряда, 5 месяцев с запасом, а пенсионный фонд не защитал подземный стаж, так как не связано с углем. Может такое быть или обман???? Пенсия на данный момент 1569 грн.

Маловато стажа незаконно насчитал ПФ:
Пенсію йому було призначено за віком на пільгових умовах (робота за списком № 1).

Відповідачем страховий стаж був врахований по 31.08.2013 року та склав 37 років 3 місяця 19 днів, у тому числі на підземних роботах в шахті - 25 років 11 місяців 2 дні.

Відповідно до положень п. 3 ст.24 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» за кожний повний рік стажу роботи на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, зайнятість на яких давала та дає право на пенсію на пільгових умовах, до страхового стажу додатково зараховується по одному року.

Позивач не згоден з діями відповідача в частині нарахування розміру пенсії та не зарахування до його пільгового страхового стажу додатково по одному року, у зв'язку з чим його страховий стаж мав складати не 25 років 11 місяців, а 51 рік 10 місяців.

Тому він вважає, що загальний страховий стаж складає не 37 років 3 місяця, а 64 роки 1 місяць.

У зв'язку з чим нарахування пенсії повинно бути іншим і складатися із пільгового страхового стажу 51 рік 10 місяців.

Тому правильний розрахунок коефіцієнту стажу наступний:

51 (збільшені вдвічі згідно закону роки пільгового страхового стажу) Х 12 (кількість місяців у році) = 612 місяців +10 (місяців пільгового страхового стажу) = 622 (місяця пільгового страхового стажу);

622 (місяці пільгового страхового стажу) +(12 (кількість місяців у році) Х12+3 місяця (різниці між загальним страховим стажем та пільговим страховим стажем) = 622+147 (загальний страховий стаж)=769 місяців.

З цього не вірно розраховується і коефіцієнт страхового стажу відповідно до ст. 25 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» 769 (сума місяців страхового стажу) Х 1,35% (величина оцінки одного року страхового стажу) /1200 (цифра з формули встановленої законом ст. 25) = 0,865125 - коефіцієнт страхового стажу, який не може перевищувати 0,85 (відповідно до ч.2 ст.25 Закону № 1058), тому повинен був враховуватися саме цей коефіцієнт.

argon Аватара пользователя
активист

Сообщения: 1032
Откуда: Київ
Likvidator писал(а):
~Jhellico писал(а):
Gantell писал(а):
Пошел устроился в Киевский метрострой, отработал проходчиком подземным 4 разряда, 5 месяцев с запасом, а пенсионный фонд нк защитал подземный стаж, так как не связано с углем. Может такое быть или обман????

Закон «Про підвищення престижності шахтарської праці» писал(а):
Дія цього Закону поширюється на працівників, які видобувають вугілля, залізну руду, руди кольорових і рідкісних металів, марганцеві та уранові руди, працівників шахтобудівних підприємств, які зайняті на підземних роботах повний робочий день, та працівників державних воєнізованих аварійно-рятувальних служб (формувань) у вугільній промисловості - за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затвердженим Кабінетом Міністрів України (далі - шахтарі), та членів їх сімей.

Однозначный обман:
Кома у простому реченні

У простому реченні кома ставиться:

1. Між однорідними членами речення, які не з’єднані сполучниками:

Вуз готує економістів різного профілю, зокрема: бухгалтерів, менеджерів, фахівців з міжнародної економіки і права та ін .


15-я шахта метростроя глубиной в 26 метров.
Изображение


Кінь не валявся десятиліття: http://metro.dp.ua/build.html
Снайпер, куди попав - туди і цілився.

Пред.

Вернуться в Шахтарські пенсії