Список форумов Проблеми чорнобильців Загальні питання чорнобильців Монетизація пільг: оплата ЖКГ

Монетизація пільг: оплата ЖКГ

Крім пенсійних
ЧАЭС BORIS участник

Сообщения: 160
Откуда: Чёрное море
Ещё присутствует какой-то коэффициент (в каждой области разный) который уменьшает льготную норму кубов.

Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
ЧАЭС BORIS писал(а):
Норма газу 4 куби на кв.м + 20 (плита, колонка)


Что-то многовато получается. У меня зимой 2020-2021г льготная норма была 168 м3, а апрель-106,3 м3. Если я свои м2 умножу на 4 куба и прибавлю 20 кубов, то у меня получится льготная норма- 612кубов. Где ошибка?

До 100 кв. 4м.куб на метр кв. На 2 пільговиків

МАН Аватара пользователя
активист

Сообщения: 2232
Откуда: Dnipro
https://wiki.1551.gov.ua/pages/viewpage ... d=18056085
Соціальні нормативи (норми) користування житлово-комунальними послугами
13,65 м2 загальної площі на одну особу та додатково 35,22 м2 на домогосподарство.
Мабуть треба рахувати ще так.
Найсправедливіші закони не врятують від беззаконня, коли до влади приходять мерзотники.
( Е. Севрус)

ЧАЭС BORIS участник

Сообщения: 160
Откуда: Чёрное море
Площа житла, на яку надається знижка, при розрахунках плати за опалення становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метрів на сім’ю.

Скорее всего мне подходит такой вариант расчёта, но его надо ещё умножить на корректирующий коэффициент (для каждой области свой).


21+21=42+10.5=52.5*4=210*0.787=165.27м3 это зимняя льготная норма, которая каждый год уменьшается, а начиналась льгота с 680м3.

Borzow Аватара пользователя
эксперт

Сообщения: 771
Откуда: Донбасс
ЧАЭС BORIS,если вы инвалид войны и вместе с супругой нетрудоспособны,то там совсем другие параметры по нормативу на площадь!!!
Теория - это когда все всё знают, но ничего не работает.
Практика - это когда всё работает, но никто не знает почему.
Мы совмещаем теорию и практику - У НАС НИХРЕНА НИЧЕГО НЕ РАБОТАЕТ И МЫ НЕ ЗНАЕМ ПОЧЕМУ!!!

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3857
Откуда: Запоріжжя
Borzow писал(а):
ЧАЭС BORIS,если вы инвалид войны и вместе с супругой нетрудоспособны,то там совсем другие параметры по нормативу на площадь!!!


2. Установити соціальну норму житла, в межах якої держава надає громадянам пільги на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком для:

1) оплати житлової послуги - послуги з управління багатоквартирним будинком; витрат на управління багатоквартирним будинком - 21 кв. метр загальної площі на одну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю;

2) оплати комунальних послуг - послуг з постачання теплової енергії для потреб централізованого або автономного опалення, з постачання та розподілу природного газу або постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення незалежно від джерела та виду енергії - 21 кв. метр опалюваної площі на одну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

Для сімей ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань, що складаються лише з непрацездатних осіб (статті 12, 13, 14 і 15 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та статті 6-1, 6-2, 6-3, 6-4 Закону України “Про жертви нацистських переслідувань”), у разі використання природного газу для індивідуального опалення зазначена норма становить 42 кв. метри опалюваної площі на одну особу, яка має право на знижку плати, та додатково 21 кв. метр на сім’ю.

ПОСТАНОВА КМУ № 409 від 6 серпня 2014 р.
Стаття 4. Ветерани війни

Ветеранами війни є особи, які брали участь у захисті Батьківщини чи в бойових діях на території інших держав.

До ветеранів війни належать: учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни.

ЗАКОН УКРАЇНИ № 3551-XII від 22 жовтня 1993 року
Moderator

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Borzow писал(а):
ЧАЭС BORIS,если вы инвалид войны и вместе с супругой нетрудоспособны,то там совсем другие параметры по нормативу на площадь!!!

А с 10.06.2021 добавляются "інші пільги":
Закон від 05.02.2021 № 1217-IX
Якщо фізична особа має право на пільги згідно з кількома законами, до реєстру застрахованих осіб включається інформація про всі ознаки такого статусу. У разі якщо фізична особа, яка має і використовує право на пільги на підставі одного із законів України, використовує також своє право на інші пільги як член сім’ї пільговика, який має право на пільги згідно з іншими законами, така фізична особа включається до реєстру застрахованих осіб також як член сім’ї пільговика. Перелік та складові ознак особливостей статусу особи, що включаються до персональної електронної облікової картки, визначаються Пенсійним фондом за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту населення;
.....
4. Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців з дня опублікування цього Закону:

забезпечити розроблення та затвердження нормативно-правових актів, що випливають із цього Закону;

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

5. Кабінету Міністрів України щорічно, починаючи з 2021 року, інформувати Верховну Раду України про стан виконання цього Закону.

Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Зайшло 619 грн., непонятно шо. Мат.допомога написано

mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4659
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
Виплати соціального фонду - надійшло 814 грн.
Смерть рашистским оккупантам!

Borzow Аватара пользователя
эксперт

Сообщения: 771
Откуда: Донбасс
mekena писал(а):
Виплати соціального фонду - надійшло 814 грн.

Что-то для квартиры многовато.У меня на дом 538 гр.
Теория - это когда все всё знают, но ничего не работает.
Практика - это когда всё работает, но никто не знает почему.
Мы совмещаем теорию и практику - У НАС НИХРЕНА НИЧЕГО НЕ РАБОТАЕТ И МЫ НЕ ЗНАЕМ ПОЧЕМУ!!!

Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Зайшли комунальні, 490.61. Тип виплати- субсидія, пільга. Що за виплата 619 незнаю, Тип виплати- мат.допомога.

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Likvidator писал(а):
Borzow писал(а):
ЧАЭС BORIS,если вы инвалид войны и вместе с супругой нетрудоспособны,то там совсем другие параметры по нормативу на площадь!!!

А с 10.06.2021 додаються "інші пільги":
Закон від 05.02.2021 № 1217-IX
Якщо фізична особа має право на пільги згідно з кількома законами, до реєстру застрахованих осіб включається інформація про всі ознаки такого статусу. У разі якщо фізична особа, яка має і використовує право на пільги на підставі одного із законів України, використовує також своє право на інші пільги як член сім’ї пільговика, який має право на пільги згідно з іншими законами, така фізична особа включається до реєстру застрахованих осіб також як член сім’ї пільговика.

Інші пільги передбачені відновленою КСУ редакцією ст. 60:
Рішення Конституційного Суду № 6-р/2018 від 17.07.2018 писал(а):
3.2. Стаття 60 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" від 28 лютого 1991 року № 796-XII у редакції Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" від 28 грудня 2014 року № 76-VIII втратила чинність та не підлягає застосуванню з дня ухвалення Конституційним Судом України цього Рішення.

Застосуванню підлягає стаття 60 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" від 28 лютого 1991 року № 796-XII у редакції до внесення змін Законом України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" від 28 грудня 2014 року № 76-VIII, а саме:

"Стаття 60. Інші пільги та компенсації особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, можуть надаватись й інші пільги та компенсації, передбачені законодавством України".


Чи означає це, що на підставі рішення КСУ та діючого сімейного Кодексу :
А: Одинока застрахована особа-пільговик має 2 види пільг: :?:
1. Як пільговик.
2. Також,як член сім’ї одинокої особи
Б: Дружина пільговика,яка проживає(зареєстрована) за іншою адресою має право на пільги,як член сім’ї пільговика :?:
Сімейний кодекс України писал(а):
2. Сім'ю складають особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки.

Подружжя вважається сім'єю і тоді, коли дружина та чоловік у зв'язку з навчанням, роботою, лікуванням, необхідністю догляду за батьками, дітьми та з інших поважних причин не проживають спільно.

Дитина належить до сім'ї своїх батьків і тоді, коли спільно з ними не проживає.

3. Права члена сім'ї має одинока особа.

4. Сім'я створюється на підставі шлюбу, кровного споріднення, усиновлення, а також на інших підставах, не заборонених законом і таких, що не суперечать моральним засадам суспільства.

Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Уряд схвалив законопроект щодо монетизації пільг з оплати проїзду
Уряд на засіданні 9 червня схвалив законопроект „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг”.

Законопроектом пропонується внести зміни до законів України, якими передбачається, що пільги з оплати проїзду та інші надаються на підставі рішень органів місцевого самоврядування і виплачуються у визначеному ними порядку та розмірах у формі грошової компенсації.

Також вносяться зміни до законів України „Про транспорт” та „Про автомобільний транспорт” у зв’язку із запровадженням грошової компенсації замість пільг з оплати проїзду.

Прийняття законопроекту дасть можливість органам місцевого самоврядування самостійно вирішувати питання надання пільг з оплати проїзду та сприятиме адресності їх надання.

Думаю, в якому місті є електротранспорт- порахують по ньому, 60 поїздок в місяць. Цікаво, як будуть міжміські вираховувати. І хто хто, а перевізники радо приймуть закон до виконання. Чого не скажеш про місцеву владу

МАН Аватара пользователя
активист

Сообщения: 2232
Откуда: Dnipro
Сейчас возвращают деньги за билеты или нет, мне с 2019 не было, может кто знает? Стоит ли сохранять билеты?
Найсправедливіші закони не врятують від беззаконня, коли до влади приходять мерзотники.
( Е. Севрус)

ЧАЭС BORIS участник

Сообщения: 160
Откуда: Чёрное море
Сегодня уже 20 июля, а ощадбанк молчит. В личном кабинете нет начисления за июнь.

Дед Пыхто Аватара пользователя
посетитель

Сообщения: 62
Откуда: Kharkov, Ukraine
ЧАЭС BORIS писал(а):
Сегодня уже 20 июля, а ощадбанк молчит. В личном кабинете нет начисления за июнь.

Аналогично. В Кабмине деньги закончились

mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4659
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
Мне поступили 8 июля 822 грн.
Смерть рашистским оккупантам!

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3857
Откуда: Запоріжжя
ЧАЭС BORIS писал(а):
Сегодня уже 20 июля, а ощадбанк молчит. В личном кабинете нет начисления за июнь.


Дед Пыхто писал(а):
ЧАЭС BORIS писал(а):
Сегодня уже 20 июля, а ощадбанк молчит. В личном кабинете нет начисления за июнь.

Аналогично. В Кабмине деньги закончились


Попри перевиконання плану доходів за перше півріччя, видатки загального фонду держбюджету менші плану на 44,3 млрд грн (7,3%) - не виконаний план видатків за програмами МОЗ, Міноборони, Мінсоцполітики Мінагрополітики.
:mda:
Moderator

ЧАЭС BORIS участник

Сообщения: 160
Откуда: Чёрное море
Мин. соц. молчит, ощад молчит зато коммунальные службы уже начинают угрожать отключениями. Видать наши льготы начинают накрываться медным тазом.

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
ЧАЭС BORIS писал(а):
Мин. соц. молчит, ощад молчит зато коммунальные службы уже начинают угрожать отключениями. Видать наши льготы начинают накрываться медным тазом.


:nono:
Верховна Рада заборонила під час карантину і протягом 30 днів після його скасування штрафувати за несвоєчасну оплату комунальних послуг. На це звернула увага Спілка власників житла України.

Про це йдеться в Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» (проєкт № 3219), який було ухвалено парламентом 17 березня. Його підтримали 336 нардепів.

Зокрема, зазначеним Законом заборонили:

нараховувати і стягувати штрафи за несвоєчасну оплату комуналки;
“відрізати” послуги ЖКГ, якщо за них не заплатили або заплатили не повністю;
примусово виселяти або забирати житло, що належить громадянам, в рахунок боргів за ЖКГ;
примусово виселяти за борги по ЖКП з житла, яке належить державі, громадському житловому фонду і житловому фонду соціального призначення.
3. На період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни забороняється:

прийняття рішення про скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи на підставі інформації про тривалу відсутність (понад 60 днів) особи за місцем проживання, яка дає обґрунтовані підстави вважати, що внутрішньо переміщена особа повернулася до покинутого місця постійного проживання;
зупинення публічним акціонерним товариством “Державний ощадний банк України” видаткових операцій за поточним рахунком внутрішньо переміщеної особи за відсутності проходження фізичної ідентифікації;
здійснення контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання/перебування;
нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги;
припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі;
примусове виселення із житла та примусове стягнення житла (житлових будинків, частин житлових будинків, квартир, кімнат у квартирах, кімнат, житлових секцій чи блоків у гуртожитках, інших жилих приміщень), що належить на праві приватної власності громадянам України під час примусового виконання рішень судів щодо стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги;
примусове виселення громадян за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг із жилих приміщень у будинках державного, громадського житлового фонду та житлового фонду соціального призначення.

Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
На готівку переходьте. 8.07.2021 пільга зарахована і успішно вже реалізована :)

mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4659
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
Поступила монетизация.
Смерть рашистским оккупантам!

alex47. Аватара пользователя
участник

Сообщения: 78
Откуда: Луганская обл.
В средствах массовой информации разгоняется инфа о том, что для жителей регионов, которые попали в "красную" зону карантина будут
увеличены льготы на коммунальные услуги ( увеличены социальные нормы потребления, в частности газа ) на 50 %.
Подпадают ли под это увеличение льготы инвалида-чернобыльца ?
Помогите найти постанову КМУ.
Буду благодарен всем.

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3857
Откуда: Запоріжжя
alex47. писал(а):
В средствах массовой информации разгоняется инфа о том, что для жителей регионов, которые попали в "красную" зону карантина будут
увеличены льготы на коммунальные услуги ( увеличены социальные нормы потребления, в частности газа ) на 50 %.
Подпадают ли под это увеличение льготы инвалида-чернобыльца ?
Помогите найти постанову КМУ.
Буду благодарен всем.

Нарахування субсидій для домогосподарств у регіонах з “червоним” рівнем карантинних обмежень здійснюється на збільшені соціальні нормативи (САЙТ Мінсоц.)

Хотя в информации МиСоцПолитики идет ссылка на "...нормативи визначені постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409 “Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування”...", а там всегда упоминается словосочетание "...під час надання пільг і субсидій..." :unknown:
Moderator

alex47. Аватара пользователя
участник

Сообщения: 78
Откуда: Луганская обл.
Не надо ничего искать. Всё встало на свои места - это постанова КМУ от 25,03,2020 г, № 247 "Про особливості надання житлових
субсідії". Постанова нормальная ( даже не ожидал ), но конкретно всё по поводу субсидий.

Пред.След.

Вернуться в Загальні питання чорнобильців

cron