Список форумов Загальна категорія Суди та судочинство Судопроизводство во время карантина

Судопроизводство во время карантина

Суди, підсудність, виконавче провадження. Судочинство.
Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Изменения в КАСУ:
3. Під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 47, 79, 80, 114, 122, 162, 163, 164, 165, 169, 177, 193, 261, 295, 304, 309, 329, 338, 342, 363 цього Кодексу а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, забезпечення доказів, а також щодо строків звернення до адміністративного суду, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, пред’явлення зустрічного позову, розгляду адміністративної справи, апеляційного оскарження, розгляду апеляційної скарги, касаційного оскарження, розгляду касаційної скарги, подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами, продовжуються на строк дії такого карантину.
Строк, який встановлює суд у своєму рішенні, не може бути меншим, ніж строк карантину, пов′язаного із запобіганням поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

3_1. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється шляхом накладення електронного підпису, якщо особа немає такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус” або Державною судовою адміністрацією України.

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Вища рада правосуддя звернулася до Державної судової адміністрації України щодо прискорення роботи над Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою (ЄСІТС), зокрема доручила невідкладно надати на затвердження положення про ЄСІТС в частині забезпечення участі осіб у судових засіданнях дистанційно. Вища рада правосуддя наполягає, щоб ця система запрацювала не пізніше 1 травня 2020 року.

Нагадаємо, що Державна судова адміністрація України планувала запустити підсистему «Електронний суд» ще торік – з 1 березня 2019 року і навіть розмістила про це офіційне оголошення. Але напередодні Вища рада правосуддя запропонувала Державній судовій адміністрації відкликати оголошення про створення ЄСІТС. Того ж дня Державна судова адміністрація України ухвалила рішення відкликати офіційне оголошення про початок функціонування ЄСІТС, мотивувавши його численними скаргами від користувачів та необхідністю доопрацювання системи. З того часу поступу в цій сфері не спостерігалося.

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Судьи в Украине устроили бунт из-за снижения зарплат до 47 000 гривен.

Об этом сообщил Центр противодействия коррупции со ссылкой на обращение судей в Верховный суд Украины.

Так, украинские судьи возмутились, что им во время карантина будут платить зарплаты в размере 47 000 гривен. Они убеждены, что на такие зарплаты в Украине «невозможно выжить и честно судить».

Суди наражаються на небезпеку unsure
Розглядаючи справи, що пов’язані з порушенням правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил та продовжуючи розгляд інших справ, суди наражаються на небезпеку. Вони, як і правоохоронці, на передньому краї боротьби з інфекцією, а тому належать до органів, безпосередньо задіяних у заходах, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Крім того, зазначеним Законом № 3279-д збільшується фінансування державного телебачення, музеїв, будівництва нових доріг та аеропортів, що свідчить про достатню фінансову спроможність держави в цей період.

Запроваджені обмеження є непропорційними, оскільки встановлюючи єдиний розмір максимальної заробітної плати чи винагороди, у більшій мірі обмежують саме суддів, ніж інших державних службовців.


Вернуться в Суди та судочинство

cron