Список форумов Проблеми чорнобильців Пенсії та судові справи чорнобильців Зразкова справа з п`ятикратного розміру

Зразкова справа з п`ятикратного розміру

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
http://reyestr.court.gov.ua/Review/85836048
До Верховного Суду надійшло подання судді Харківського окружного адміністративного суду Білової О.В. про розгляд адміністративної справи №520/1972/19 за позовом ОСОБА_1 до Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії, як зразкової.

Провадження у зазначеній справі відкрито ухвалою судді Харківського окружного адміністративного суду Білової О.В. від 02 квітня 2019 року.

У позовній заяві позивач просить:

- визнати дії Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова при вирішенні звернення ОСОБА_1 як дискримінаційні щодо перерахунку пенсії, яке було подано до Київського об`єднаного ПФУ в м. Харкові;

- визнати протиправними дії Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м.Харкова щодо відмови у перерахунку пенсії ОСОБА_1 , як учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відповідно до частини третьої ст. 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи";

- зобов`язати Київське об`єднане ПФУ в м. Харкові відповідно до частини третьої ст. 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" здійснити з 01.10.2017 перерахунок ОСОБА_1 пенсії по інвалідності, обчисленої з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року та виплатити різницю між належною до сплати та фактично виплаченою пенсією за період з 01.10.2017 до моменту здійснення перерахунку.

Звернення з таким позовом до суду обґрунтовано тим, що позивач брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи як військовозобов`язаний під час проходження військових зборів, внаслідок чого частково втратив працездатність та став особою з інвалідністю, а відтак, належить до кола військовослужбовців і за рівнем соціального забезпечення має бути прирівняний до військовослужбовців дійсної строкової служби. Однак, відповідне письмове звернення про призначення пенсії у порядку ч.3ст. 59 Закону України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" було протиправно залишено територіальним органом ПФУ без задоволення.

У поданні судді Білової О.В. зазначено, що у провадженні Харківського окружного адміністративного суду та інших судів знаходяться типові справи, що мають ознаки даної справи: позивачі - фізичні особи громадяни, котрі брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під час проходження саме військових зборів, оскаржують відмови територіальних органів ПФУ з приводу призначення пенсій у порядку ч. 3 ст. 59 Закону України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", спір у яких виник з аналогічних підстав, у відносинах, що регулюються одними нормами права.

Розглянувши матеріали типових справ у поєднанні зі справою, за якою надійшло подання про її розгляд як зразкової, Верховний Суд дійшов висновку, що ці справи відповідають ознакам типових, визначених пунктом 21 частини першої статті 4 Кодексу адміністративного судочинства України, оскільки:

позивачами у них є особи, які під час проходження військових зборів брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і внаслідок цього стали особами з інвалідністю;

відповідачем у них є один і той самий суб`єкт владних повноважень (територіальний орган Пенсійного фонду України), на пенсійному обліку якого перебувають позивачі;

спір виник з аналогічних підстав у відносинах, що регулюються одними нормами права (у зв`язку з відмовою територіального органу Пенсійного фонду України у здійсненні перерахунку пенсії по інвалідності, особам, які під час проходження військових зборів брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та внаслідок цього стали особами з інвалідністю, відповідно до частини третьої статті 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи");

позивачі заявили аналогічні позовні вимоги (по-різному висловлені, але однакові по суті: визнати протиправними дії відповідача щодо відмови позивачу у перерахунку пенсії, як учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відповідно до частини третьої статті 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" та зобов`язати відповідача здійснити перерахунок пенсії з інвалідності, обчисленої з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, відповідно до частини третьої статті 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи").

Відповідно до частини п`ятої статті 290 Кодексу адміністративного судочинства України Верховний Суд вирішує зразкові справи за правилами спрощеного позовного провадження з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

9. Опублікувати цю ухвалу про відкриття провадження у зразковій справі на офіційному веб-порталі судової влади України, а також в одному із загальнодержавних друкованих засобів масової інформації.

10. Роз`яснити, що з моменту опублікування оголошення вважається, що всі заінтересовані особи належним чином повідомлені про розгляд зразкової справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Cпрощене провадження перетворилось у затягнуте:(Оголосити перерву у розгляді зразкової справи №520/1972/19 до 29 січня 2020 року.
Згідно з частиною третьою статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частин третьої та шостої статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

З урахуванням наведеного та з метою повного і всебічного з`ясування всіх обставин цієї справи, суд доходить висновку про необхідність витребувати від Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області належним чином засвідчену копію пенсійної справи ОСОБА_1 .

За наведених обставин спір, розгляд якого розпочато, не може бути вирішений 18 грудня 2019 року, а тому за правилами статті 223 КАС України необхідно оголосити перерву в її розгляді.

На підставі викладеного, керуючись статтями 9, 77, 80, 223, 248 КАС України, Суд, -

УХВАЛИВ:

Оголосити перерву у розгляді зразкової справи №520/1972/19 до 29 січня 2020 року.

Витребувати від Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області належним чином засвідчену копію пенсійної справи ОСОБА_1 .

Витребувані докази надіслати до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду у п`ятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4659
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
Я никак не пойму - к чему эти зразковы справы, если всем и так уже автоматом пересчитали и данную проблему решили законодательно?
Смерть рашистским оккупантам!

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
mekena писал(а):
Я никак не пойму - к чему эти зразковы справы, если всем и так уже автоматом пересчитали и данную проблему решили законодательно?

Не всем особам з інвалідністю, указанным в абзаце 3 ст.59 , проблему решили: :nono:
Особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи(1), інших ядерних аварій та випробувань(2), у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження служби (3)і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до цього Закону або за бажанням таких осіб - з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

Обратите внимание, что после решения КСУ , абзац 3 ст. 59 относится ко всем ОСОБАМ :
Відповідно до частини першої статті 24 Основного Закону України громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

...

Конституційний Суд України дійшов висновку, що положення частини третьої статті 59 Закону щодо визначення розміру відшкодування заподіяної внаслідок ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС шкоди при обчисленні пенсії виходячи з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, що поширюються лише на категорію військовослужбовців, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, є такими, що суперечать Конституції України.


ПФУ желают через "зразковый суд" наказать часть инвалидов-ликвидаторов ,имеющих возможность через отдельные суды отстоять предусмотренную Законодателем и КСУ возможность получать пенсии не "відповідно до цього Закону"-а получать "зразкові пенсии з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, " :bomb:

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3857
Откуда: Запоріжжя
Likvidator писал(а):
На підставі викладеного, керуючись статтями 9, 77, 80, 223, 248 КАС України, Суд, -

УХВАЛИВ:

Оголосити перерву у розгляді зразкової справи №520/1972/19 до 29 січня 2020 року.


УХВАЛА 29 січня 2020 року, м.Київ

справа №520/1972/19
.......................................................................................................................................
УХВАЛИВ:

Розгляд зразкової справи №520/1972/19 призначити в судовому засіданні з викликом сторін.

Повідомити учасників справи, що розгляд справи відбудеться 10 лютого 2020 року о 10-00 год. в приміщенні суду за адресою: вул. Московська, 8, корпус 5, м. Київ, 01029.
Moderator

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3857
Откуда: Запоріжжя
dog-fox писал(а):
УХВАЛИВ:

Розгляд зразкової справи №520/1972/19 призначити в судовому засіданні з викликом сторін... ...відбудеться 10 лютого 2020 року о 10-00 год...

                                              Відомості про справу
                                         Касаційний адміністративний суд

Єдиний унікальний номер справи     520/1972/19 Подання про розгляд адміністративної справи як зразкової справи
                                                             
Номер провадження                  Пз/9901/11/19

Дата реєстрації                    07.05.2019

Склад суду                         головуючий суддя: Мороз Л.Л.;
                                   суддя-доповідач: Мороз Л.Л.,
                                   суддя-учасник колегії: Берназюк Я.О.,
                                   суддя-учасник колегії: Бучик А.Ю.,
                                   суддя-учасник колегії: Желєзний І.В.,
                                   суддя-учасник колегії: Рибачук А.І.
                                       

Сторони у справі                   Представник позивача: Адвокат Чубко Оксана Миколаївна,
                                   Відповідач (Боржник): Головне управління Пенсійного фонду України в
                                                          Харківській області,
                                       
                                   Позивач (Заявник): Браховецький Борис Павлович

Суть спору                         про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії

Стадія розгляду (Дата)             10.02.2020

Cтадія розгляду (Назва)            Призначено до судового розгляду 25.02.2020 09:30
Moderator

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3857
Откуда: Запоріжжя
РІШЕННЯ Іменем України

...........................................................................................................................................

Керуючись статтями 9, 241-246, 262, 290 Кодексу адміністративного судочинства України, Суд,

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 задовольнити частково.

Визнати протиправною бездіяльність Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області щодо відмови ОСОБА_1 у перерахунку пенсії як учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відповідно до частини третьої ст. 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області обчислити ОСОБА_1 пенсію по інвалідності у відповідності до ч. 3 ст. 59 Зaкoну Укрaїни «Прo стaтус і сoціaльний зaxист грoмaдян, які пoстрaждaли внaслідoк Чoрнoбильськoї кaтaстрoфи», виходячи з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, починаючи з 26 квітня 2019 року.

В задоволенні решти позовних вимог відмовити
...

Верховний Суд України: 25 лютого 2020 року, РІШЕННЯ по справі №520/1972/19

т.е. с моменту ПОДАННЯ Харківського окружного адміністративного суду до Верховного Суду ??? :unknown:

...а позивач просив:
У позовній заяві позивач просить:

- визнати дії Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова при вирішенні звернення ОСОБА_1 як дискримінаційні щодо перерахунку пенсії, яке було подано до Київського об`єднаного ПФУ в м. Харкові;

- визнати протиправними дії Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м.Харкова щодо відмови у перерахунку пенсії ОСОБА_1 , як учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відповідно до частини третьої ст. 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи";

- зобов`язати Київське об`єднане ПФУ в м. Харкові відповідно до частини третьої ст. 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" здійснити з 01.10.2017 перерахунок ОСОБА_1 пенсії по інвалідності, обчисленої з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року та виплатити різницю між належною до сплати та фактично виплаченою пенсією за період з 01.10.2017 до моменту здійснення перерахунку.
Moderator

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
dog-fox писал(а):
РІШЕННЯ Іменем України

...........................................................................................................................................

Керуючись статтями 9, 241-246, 262, 290 Кодексу адміністративного судочинства України, Суд,

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 задовольнити частково.

Зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області обчислити ОСОБА_1 пенсію по інвалідності у відповідності до ч. 3 ст. 59 Зaкoну Укрaїни «Прo стaтус і сoціaльний зaxист грoмaдян, які пoстрaждaли внaслідoк Чoрнoбильськoї кaтaстрoфи», виходячи з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, починаючи з 26 квітня 2019 року.

В задоволенні решти позовних вимог відмовити
...

Верховний Суд України: 25 лютого 2020 року, РІШЕННЯ по справі №520/1972/19

т.е. с моменту ПОДАННЯ Харківського окружного адміністративного суду до Верховного Суду ??? :unknown:


...а позивач просив:
У позовній заяві позивач просить:

- визнати дії Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова при вирішенні звернення ОСОБА_1 як дискримінаційні щодо перерахунку пенсії, яке було подано до Київського об`єднаного ПФУ в м. Харкові;

- визнати протиправними дії Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м.Харкова щодо відмови у перерахунку пенсії ОСОБА_1 , як учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відповідно до частини третьої ст. 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи";

- зобов`язати Київське об`єднане ПФУ в м. Харкові відповідно до частини третьої ст. 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" здійснити з 01.10.2017 перерахунок ОСОБА_1 пенсії по інвалідності, обчисленої з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року та виплатити різницю між належною до сплати та фактично виплаченою пенсією за період з 01.10.2017 до моменту здійснення перерахунку.

Однако, согласно мнению суда ....26.04.2019- это не момент подання, а ...последний день периода отсуствия права:
Водночас, у період з 01 жовтня 2017 року до 25 квітня 2019 року у позивача було відсутнє право на отримання пенсії по інвалідності саме, виходячи з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, оскільки у цей період стаття 59 Зaкoну Укрaїни «Прo стaтус і сoціaльний зaxист грoмaдян, які пoстрaждaли внaслідoк Чoрнoбильськoї кaтaстрoфи» поширювалась лише на осіб, що на момент участі у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС проходили дійсну строкову службу.

Аналогічна позиція міститься у постановах Верховного Суду від 23 квітня 2019 року, справа № 822/1311/18, від 12 грудня 2019 року, справа № 816/2085/18 від 18 липня 2019 року, справа № 816/105/18, від 20 листопада 2019 рок, справа № 360/572/19, від 17 грудня 2019 року, усправа № 808/2492/18.:
:roll:
Скорее всего текст зразкового рішення имеет очевидные очепятки...
Смотрим "аналогичную" позицію постанови Верховного Суду від 23 квітня 2019 року, справа № 822/1311/18 ( http://reyestr.court.gov.ua/Review/81889701 ),которая полностью лишает истца 5-тикратного размера:
21 листопада 2017 року ОСОБА_2 звернувся до відповідача із заявою про перерахунок пенсії по інвалідності, як ліквідатору Чорнобильської катастрофи, виходячи з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня відповідного року.

Листом від 04 грудня 2017 року № 101/Я-16 позивачу відмовлено у здійсненні перерахунку пенсії відповідно до вимог частини 3 статті 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", із змінами, внесеними згідно із Законом України "Про несення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" від 03 жовтня 2017 року № 2148-VІІІ, оскільки позивач приймав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС не під час проходження дійсної строкової служби.

Вважаючи таку відмову незаконною, позивач звернувся до суду з даним позовом.

Задовольняючи частково адміністративний позов суди виходили з того, що відповідач не довів правомірності своїх дій щодо непроведення перерахунку та виплати пенсії позивачу з врахуванням статті 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", оскільки позивач як особа, яка брала участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи як військовослужбовець, відноситься до категорії осіб, яка має право на отримання пенсії, обчисленої з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

Дослідивши спірні правовідносини, колегія суддів зазначає таке.
....
15 листопада 2017 року (після внесення змін до ст. 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи") постановою Кабінету Міністрів України за № 851 "Про внесення змін до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" внесено зміни до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1210, а саме: у першому реченні пункту 1 слова і цифри "статей 54 і 57 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" замінено словами і цифрами "статей 54, 57 і 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", та доповнено Порядок пунктом 9-1 такого змісту: "За бажанням осіб, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби та внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року".

Отже, наведеним підтверджується, що пункт 9-1 Порядку № 1210 прийнятий на реалізацію норми ч. 3 ст. 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", а відтак може бути застосований виключно до осіб, на яких поширюється дія ч. 3 ст. 59 вказаного Закону.

При цьому особам, які отримують пенсію на підставі ст. 54 Закону № 796-ХІІ, пенсія розраховується за п. 9 Порядку № 1210.

Аналогічний правовий висновок викладений в постанові Верховного Суду від 11.12.2018 у справі № 822/1346/18, від 26.03.2019 у справі № 816/99/18.

Отже, на момент участі у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС позивач не проходив дійсну строкову службу, а тому останній не відповідає всім критеріям, наявність яких обумовлює право особи на перерахунок пенсії за ч. 3 ст. 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" та п. 9-1 Порядку № 1210, оскільки його участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбувалася поза межами проходження дійсної строкової служби, у зв'язку з чим положення ч. 3 ст. 59 Закону № 796-ХІІ та п. 9-1 Порядку № 1210 на нього не поширюються.

Згідно зі ст. 22 Конституції України права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Відмова відповідача у перерахунку пенсії позивача не призведе до зменшення розміру пенсії, яку він отримував до цього, і не є звуженням обсягу вже набутих ним прав та/або позбавленням його права на соціальний захист.

За встановлених обставин, суди попередніх інстанцій дійшли помилкового висновку про задоволення позовних вимог..

Відповідно до ч. 1 ст. 351 КАС України підставами для скасування судових рішень повністю або частково і ухвалення нового рішення або зміни рішення у відповідній частині є неправильне застосування норм матеріального права або порушення норм процесуального права.

Керуючись статтями 345, 351, 355, 356 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Касаційну скаргу Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області задовольнити.

Рішення Хмельницького окружного адміністративного суду від 24 квітня 2018 року та постанову Вінницького апеляційного адміністративного суду від 29 серпня 2018 року скасувати.

Ухвалити нове рішення.

В задоволенні позову ОСОБА_2 до Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області відмовити.

Постанова суду касаційної інстанції є остаточною та оскарженню не підлягає.



А.Ю. Бучик

М.М. Гімон

Л.Л. Мороз

Судді Верховного Суду

Эта "аналогичная позиция" пересматривается за виключними обставинами:
17 травня 2019 року
Відкрити провадження за заявою ОСОБА_1 про перегляд за виключними обставинами постанови Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 23.04.2019р. у справі №822/1311/18 за його позовом до Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про визнання відмови протиправною та зобов`язання вчинити дії.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/81889701

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3857
Откуда: Запоріжжя
УХВАЛИЛА:

Клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Доручити Харківському апеляційному суду (61001, м. Харків, майдан Героїв Небесної Сотні, 36) забезпечити проведення судового засідання, призначеного на 27 січня 2021 року о 15 годині 30 хвилин, в якому братиме участь Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області, - в режимі відеоконференції.


УХВАЛА 20 січня 2021 року м. Київ Справа № 520/1972/19
Moderator

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3857
Откуда: Запоріжжя
Власть сделала "ход конем", пересчитав Кзп, в 2021 году. Теперь у Верховного Суда Украины есть возможность резонно вынести решение, по этому делу, не в пользу истца.

Если основной массе пенсию по 5-и кратке пересчитали в 07.2019 г. из расчета Кзп за
2019г. - Кзп = (4173 х 5) / 7810,88=2,67127
то в 2020 перерасчета не было, так как пенсия из расчета Кзп за
2020г. - Кзп = (4723 х 5) / 9205,19=2,56540 была бы меньше, а это запрещено законодательно.
И вот теперь, в 2021 г. появилась возможность пересчитать пенсию из расчета Кзп за
2021г. - Кзп = (6000 х 5) / 10340,35= 2,90126, так как он стал больше предыдущего. :hi:
Moderator

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3857
Откуда: Запоріжжя
Продолжаются "танцы с бубном":

16 квітня 2021 року
Верховний Суд УХВАЛА Справа № 520/1972/19:
УХВАЛИЛА:

У задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Чубко Оксани Миколаївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.


21 квітня 2021 року
Верховний Суд УХВАЛА Справа № 520/1972/19

УХВАЛИЛА:

Заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Чубко Оксани Миколаївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Забезпечити участь представника ОСОБА_1 - адвоката Чубко Оксани Миколаївни у судовому засіданні у зразковій справі № 520/1972/19 за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії, призначеному на 21 квітня 2021 року о 16 годині в режимі відеоконференції відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23 квітня 2020 року № 196.

Роз`яснити представнику ОСОБА_1 - адвокату Чубко Оксані Миколаївні, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції вона зобов`язана: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за допомогою програмного забезпечення «EasyCon» за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити представнику ОСОБА_1 - адвокату Чубко Оксані Миколаївні, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

:танцую:
Moderator

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3857
Откуда: Запоріжжя
ПОСТАНОВИЛА:

Апеляційні скарги Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, ОСОБА_1 , який дії через адвоката Чубко Оксану Миколаївну, ОСОБА_4 , ОСОБА_2, ОСОБА_3 залишити без задоволення.

Рішення Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 25 лютого 2020 року
та Ухвалу Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 15 вересня 2020 року залишити без змін.

Постанова набирає законної сили з дати її прийняття, є остаточною й оскарженню не підлягає.


ПОСТАНОВА (вступна та резолютивна частини) Справа № 520/1972/19 від 12 травня 2021 року
Moderator

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
dog-fox писал(а):
ПОСТАНОВИЛА:

Апеляційні скарги Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, ОСОБА_1 , який дії через адвоката Чубко Оксану Миколаївну, ОСОБА_4 , ОСОБА_2, ОСОБА_3 залишити без задоволення

В результате от "зразковості" ничего не осталось:
Річ у тім, що військовослужбовці дійсної строкової військової служби мали порівняно низький рівень матеріального забезпечення (доходу), тому, очевидно, держава для того, щоб виправити правове становище цих військовослужбовців відносно часу і ступеня участі в ліквідації аварії, визначила розмір, з якого має обчислюватися і призначатися їм пенсія, у вигляді п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати. Спочатку за первинною редакцією норми, яка регулювала порядок обчислення пенсій військовослужбовцям дійсної строкової служби (частина четверта статті 57 Закону № 796-XII), ця величина обраховувалася з мінімальної заробітної плати «в республіці». У редакції Закону України від 19 грудня 1991 року № 2001-XII «Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» визначалася з «мінімальної заробітної плати», а в редакції Закону України від 5 жовтня 2006 року № 231-V «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» - з «мінімальної заробітної плати, що був встановлений на час їхнього перебування в зоні відчуження» (частина третя статті 59 Закону № 796-XIІ). Як згадувалося вище, Законом № 2148-VIII ця величина обраховується з «мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року».
...
Отож для задоволення вимог позивача про призначення і виплати пенсії з 01 жовтня 2017 року немає законодавчих підстав.

Отож позивач має право на перерахунок пенсії відповідно до частини третьої статті 59 Закону № 796-ХІІ та 91 Порядку № 1210, тому що за цими правовими нормами передбачені частиною третьою статті 59 Закону №796-ХІІ пенсії обчислюються саме з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня відповідного року, але не встановлюються в розмірі шляхом множення розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на відповідний період часу, на визначену в законі кратність, і без застосування механізму обчислення цих пенсій, визначеного пунктом 91 Порядку № 1210.
При цьому Закони № 796-XII та № 2262-XII не містять положень про те, що пенсія по інвалідності розраховується саме в п`ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня відповідного року, водночас передбачають проведення розрахунку пенсії в порядку, передбаченому КМУ, за формулою, у якій однією зі складових є п`ятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня відповідного року.

Стосовно вимоги представника позивача - адвокат Чубко О. М. нарахувати та виплатити йому пенсію в порядку та розмірі, визначених законами № 796-XII та № 2262-XII, слід зазначити, що відповідно до пункту «г» частини першої статті 3 Закону № 2262-XII умови, норми і порядок пенсійного забезпечення, встановлені цим Законом для військовослужбовців строкової служби та членів їх сімей, поширюються також (якщо не передбачено інше), зокрема, на військовозобов`язаних, призваних на навчальні, спеціальні або перевірочні збори, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії або каліцтва, що їх вони дістали при виконанні службових обов`язків у період проходження цих зборів, та членів їх сімей.

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3857
Откуда: Запоріжжя
ПОСТАНОВИЛА:

Апеляційні скарги Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, ОСОБА_1 , який дії через адвоката Чубко Оксану Миколаївну, ОСОБА_4 , ОСОБА_2, ОСОБА_3 залишити без задоволення.[воката Чубко Оксану Миколаївну, ОСОБА_4 , ОСОБА_2, ОСОБА_3 залишити без задоволення.


Интесесная личность адвокат Оксана Чубко (фон-Чарторийська-де-Лузіньян) (ВИДИО) Плотно занимается чернобыльскими делами.
Moderator

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
dog-fox писал(а):

Интесесная личность адвокат Оксана Чубко (фон-Чарторийська-де-Лузіньян) (ВИДИО) Плотно занимается чернобыльскими делами.

Сколько инвалидов чернобыльцев с помощью адвоката через 2 года "плотно отримують" по 20865 гривен :?: :mda:
КАНДИДАТ ВІД НАРОДУ
ОКСАНА ЧУБКО – ЦЕ ЗМІНИ,
ПОРЯДОК, РОЗВИТОК!
5 листопада 2009р. подано заяву до ЦВК
на пост Президента України
без документу про внесення грошової застави.

https://sites.google.com/site/ukrainazavtra/
:huh:
3 положительных и 37 отрицательных отзыва unsure

Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
0502490474 - адвокат Оксана , Київ. Знаю людей, які отримують відсуджені з її допомогою пенсії по віку , але з чорнобильського заробітку. При зарплаті в 130 крб. людина з Кролевця пр рішенню суду 13000 3 роки тому отримувала. Дзвоніть, якщо є бажаючі


Вернуться в Пенсії та судові справи чорнобильців

cron