Список форумов Різне Новини, події, коментарі Новини Пенсійного фонду України

Новини Пенсійного фонду України

Новини ПФУ, МінПраці, КабМіну и т.і..,
dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
Пенсионный фонд утвердил новый вид удостоверений
Специалисты ПФУ заверили, что в принудительном порядке принуждать обменивать удостоверение старого образца на карточку не будут. Человек сам в праве решать, какое удостоверение выбрать – бумажное или в виде банковской карточки.

Отмечается, что все прежде выданные удостоверения считаются действительными и будут в обращении до завершения срока их действия.

Нововведенное удостоверение будет подтверждать статус пенсионера. Владелец такого удостоверения сможет спокойно предъявлять его, пользуясь правом на льготный проезд, или рассчитываясь во время покупок, для получения определенных скидок.


ПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА 03.11.2017 № 26-1
Moderator

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
Изображение
Moderator

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
На виконання норм частини четвертої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” з 1 квітня 2020 року органами Пенсійного фонду України проведено автоматичний перерахунок виплат пенсіонерам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсій продовжували працювати.

Перерахунок пенсій проведено без звернень пенсіонерів з урахуванням страхового стажу, набутого по лютий 2020 року.

При проведенні перерахунку обрано більш вигідний для пенсіонера варіант: з урахуванням лише страхового стажу або з урахуванням страхового стажу та заробітної плати.

В результаті перерахунку розмір пенсії збільшено 357,1 тисячі осіб. Середній розмір підвищення – 170,80 грн.

Пенсійний фонд перерахував пенсії працюючим пенсіонерам
Moderator

mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4659
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
Пенсійний фонд України у твоєму смартфоні в будь-який час

Пенсійний фонд України закликає пенсіонерів в умовах карантину користуватися можливостями, які надає мобільний додаток "Пенсійний фонд".

Як зазначають в ПФУ, за допомогою додатку можна, залишаючись вдома: ознайомитись з інформацією щодо набутого страхового стажу, сплати роботодавцями страхових внесків; переглядати інформацію в Електронному реєстрі листків непрацездатності та відомості про трудову діяльність; скористатись послугою "Пенсійний калькулятор”, який допоможе розрахувати майбутню пенсію за віком;

подати заяву на призначення або перерахунок пенсії, в тому числі за принципом “одне відвідування”;

переглянути інформацію електронної пенсійної справи; звертатись до Пенсійного фонду зі своїми запитаннями та отримувати на них відповіді.

Мобільний додаток “Пенсійний фонд” підходить для пристроїв з операційними системами як Android, так й IOS. Указані операційні системи можна завантажити в Google Play та AppStore відповідно. Система встановлюється на смартфон безкоштовно.

Відкривши мобільний додаток, буде запропоновано обрати варіанти входу в особистий кабінет.

У додатку є кілька таких способів входу.

Один з способів - за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Для цього він має бути збереженим у телефоні. Також потрібно із запропонованого переліку вибрати акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК), що видав електронний ключ, і залишити позначку, ким є користувач: "фізичною" або "юридичною" особою.

Ще один спосіб - за допомогою GovID. Тут відкриється панель, де пропонується здійснити вхід, обравши із запропонованого переліку банк, у якому обслуговується користувач. Після цього необхідно ввести номер банківської картки, після чого одразу надійде смс-повідомлення з шістьма цифрами, які потрібно ввести у поле на екрані.

Є також спосіб реєстрації в додатку. Але для цього потрібне особисте відвідування Пенсійного фонду, де видадуть логін і пароль. Проте під час карантину реалізувати цей варіант неможливо.

"Після швидкої процедури реєстрації в додатку користувачу відкривається перелік послуг, які можливо отримати через мобільний додаток “Пенсійний фонд”", - зазначили в ПФУ.

Мобільний додаток “Пенсійний фонд” – покрокова інструкція встановлення:
https://www.pfu.gov.ua/vl/216110-mobiln ... novlennya/
Смерть рашистским оккупантам!

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
Зміни в організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги.

Кабінетом Міністрів України 29 березня 2021 року прийнято Зміни в організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги
Кабінетом Міністрів України 29 березня 2021 року прийнято постанову № 277 „Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України”.

Відповідно до постанови, до 1 вересня 2021 року Пенсійний фонд України проведе перший конкурс для відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. До його проведення виплату і доставку пенсій здійснюватиме АТ „Укрпошта”.

За місцем фактичного проживання з 1 вересня 2021 року отримуватимуть пенсії та грошову допомогу:
-люди з інвалідністю І групи;
-особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;
-особи, які досягли 80-річного віку;
-одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

Особи з вищезазначених категорій отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через організацію, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених.

Інші категорії пенсіонерів, які на сьогодні отримують виплати у відділеннях АТ «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, до 1 вересня 2021 року повинні обрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати пенсій з переліку https://www.pfu.gov.ua/1906048-perelik-bankiv.../.

У разі, якщо до визначеного терміну громадяни не зроблять вибір, виплата пенсій кожному з таких одержувачів з 1 вересня 2021 року здійснюватиметься через поточний рахунок в АТ “Ощадбанк”, який буде відкритий за зверненням органу Пенсійного фонду України, про що одержувача буде проінформовано. Громадяни можуть будь-коли змінити уповноважений банк за власним бажанням.
Moderator

mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4659
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
Проведено перерахунок пенсій з 1 квітня 2021 року

Після отримання даних з Державної податкової служби про суми нарахованих та сплачених страхових внесків за 1 квартал 2021 року органами Пенсійного фонду України з 1 квітня проведено перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Перерахунок проведено особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули не менш як 24 місяці страхового стажу або менш як 24 місяці страхового стажу, за умови, що після призначення (попереднього перерахунку) пенсії пройшло не менш ніж два роки.

Перераховано пенсії 633,0 тисячам пенсіонерів. Збільшено пенсії 313,0 тисячам пенсіонерів. Середній розмір підвищення склав 193,32 гривні.

Перерахунок здійснено без звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України

В червні, крім перерахованої пенсії, буде виплачено доплату за квітень та травень 2021 року.
Смерть рашистским оккупантам!

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
Жителі непідконтрольних українському уряду територій Донецької та Луганської областей з 2014 року не отримали щонайменше 900 мільярдів гривень пенсій, заявила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.
«Розрахункова сума пенсійних виплат за період з серпня 2014 року по жовтень 2020-го складає майже 900 мільярдів... Це ті гроші, якби нічого не сталося, ми людям виплачували би пенсії. Але ж ми не знаємо, чи ті люди живі, де вони, хто вони. От це те, що я казала, що було до війни 1278 тисяч пенсіонерів в Донецькій і в Луганській областях. Але ми знаємо й іншу цифру, втрати надходжень до Пенсійного фонду внаслідок окупації окремих районів Донецької і Луганської областей також за період з серпня 2014 року по травень 2021 року. Це 141 мільярд гривень. Це втрати держави. І людські, і економічні», – сказала Лазебна.
Moderator



dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
Постановою Кабінету Міністрів України від 6 жовтня 2021 р. №1033 “Про внесення змін до бюджету Пенсійного фонду України на 2021 рік” внесено наступні зміни:
-доходи та видатки бюджету Пенсійного фонду України збільшено на 18,5 млрд грн. З урахуванням внесених змін доходна та видаткова частини бюджету Пенсійного фонду України у 2021 році становитимуть 516,8 млрд грн.
Зміни зумовлені необхідністю забезпечити виконання ухвалених Верховною Радою та Урядом рішень щодо перерахунків пенсійних виплат у зв’язку з:
=проведенням з 1 березня індексації пенсій на 11% (постанова Кабінету Міністрів України від 22.02.2021 № 127 “Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році”),
=встановленням з 1 липня щомісячної доплати до “військових” пенсій в розмірі до 2000 грн (постанова Кабінету Міністрів України від 14.07.2021 № 713 “Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб”),
=зростанням з 1 липня розміру мінімальної пенсії по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС та мінімальної пенсійної виплати ліквідаторам аварії на ЧАЕС 1 категорії (Закон України від 29.06.2021 № 1584 “Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб”),
=встановленням з 1 липня щомісячної доплати до пенсії особам з інвалідністю 1 групи (постанова Кабінету Міністрів України від 21.07.2021 № 748 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2021 р. № 127”).
ℹ️Зазначені виплати здійснюються за рахунок власних коштів Пенсійного фонду України та коштів по перерозподілу видатків споживання, передбачених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15.07.2021 № 779-р “Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству соціальної політики на 2021 рік”.
Бюджет Пенсійного фонду України на 2021 рік (зі змінами) є збалансованим.
Moderator

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
В Пенсионном Фонде Украины разъяснили, почему некоторые пенсионеры получают пенсии раньше остальных.

При составлении графика получения пенсий, ПФУ выполняет требования закона, а это значит, что некоторые категории граждан получают пенсии раньше остальных.
В разъяснении ПФУ сказано, что в приоритете люди, имеющие особые заслуги перед Украиной и самые социально незащищенные категории.
Пенсии выплачивают с 4-го по 25-е число месяца.

- Первыми выплаты получают лица с инвалидностью вследствие войны, участники боевых действий и члены семей погибших военнослужащих.
- Далее производятся выплаты получателям социальной пенсии: лицам, утратившим кормильца и людям с инвалидностью.
- Затем на очереди неработающие пенсионеры по возрасту.
- Работающие же пенсионеры получают выплаты последними.

Отмечается, что для каждого пенсионера в ПФ Украины определена дата пенсионной выплаты, но в открытом доступе этот график не публикуется и относится к документам для служебного пользования.
Moderator

mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4659
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
ЯКІ ПЕРЕРАХУНКИ ПЕНСІЙ ПРОВЕДЕНО З 1 СІЧНЯ 2022 РОКУ

1. На виконання постанови Кабінету Міністрів України № 1052 від 11.10.2021, якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України № 674 від 03.08.2020, з 01 січня 2022 року проведено перерахунки пенсій у зв’язку з втратою годувальника, призначених відповідно до частини четвертої статті 41 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

Забезпечено встановлення мінімального розміру пенсійної виплати кожному з непрацездатних батьків та дружині (чоловіку) загиблих, померлих (таких, що пропали безвісти) осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, на рівні 7 800 гривень.

Збільшено розміри пенсій 3 361 особі, середній розмір підвищення – 1895,26 грн, з них підвищено пенсії:

до 1000 грн – 115 осіб;
понад 1000 грн – 3 246 осіб.

2. Крім того, на виконання постанови Кабінету Міністрів України № 1307 від 09.12.2021 “Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1210 і від 26.09.2012 № 886” з 01 січня 2022 року проведено перерахунки пенсій по інвалідності осіб із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, визначених статтею 10 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, стосовно яких установлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, у складанні ядерних зарядів та здійсненні на них регламентних робіт, внаслідок чого стали особами з інвалідністю, пенсії по інвалідності, а також пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи за осіб з їх числа.

У разі доцільності, пенсії обчислено виходячи із заробітної плати, визначеної з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати станом на 1 січня 2021 року (після визначення показника середньої заробітної плати за 2021 рік та середньомісячного коефіцієнта заробітної плати станом на 01.01.2022, у разі доцільності, буде проведено відповідний перерахунок пенсій), обчисленої за формулою, встановленою пунктом 9-1 постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1210.

Розміри пенсій збільшено 21 204 осіб, середній розмір їх підвищення – 2 903,21 грн., з них підвищено пенсії:

на суму до 1000 грн – 2 246 осіб;
на суму понад 1 000 грн –18 958 осіб.
Смерть рашистским оккупантам!

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
У Пенсійному фонді України розповіли, як змінюватимуться пенсії, які належать учасникам бойових дій. Враховуючи, що відповідні виплати залежать від прожиткового мінімуму, у 2022 році вони будуть підвищуватися двічі. Більше того, нагадаємо, що 1 березня 2022 року відбудеться індексація всіх пенсій.

Так, за даними ПФ, збільшення до пенсій людям, у кого статус учасника бойових дій, складе 25% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб:

483,5 гривень до 1 липня 2022 року;
506,75 гривень з 1 липня 2022 року;
523,25 гривень з 1 грудня 2022 року.

Що ж до мінімальної пенсії, яка нараховується особам з інвалідністю, отриманою під час бойових дій, вона становитиме 650%, 525% та 360% від прожиткового мінімуму для непрацездатних. Відсотковий розмір залежить від групи встановленої інвалідності. А виплати її будуть такими:

12571 гривень, 10153 гривень, 6942,4 гривні до 1 липня 2022 року для I, II, III груп, відповідно;
13175,5 гривень, 10641,75 гривень, 7297,2 гривень з 1 липня 2022 року для I, II, III груп, відповідно;
13604,5 гривень, 10988,25 гривень, 7534,8 гривень з 1 грудня 2022 року для I, II, III груп, відповідно.

А також мінімальна пенсія для тих, хто брав участь у бойових діях, становитиме 210% від прожиткового мінімуму в Україні:

4061,4 гривень до 1 липня 2022 року;
4256,7 з 1 липня 2022 року;
4395,3 гривень з 1 грудня 2022 року.
Moderator

mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4659
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
ГРОШОВІ ДОПОМОГИ, ПІЛЬГИ ТА СУБСИДІЇ ЛЮДИ ОТРИМАЮТЬ НАВІТЬ ЯКЩО ЧЕРЕЗ БОЙОВІ ДІЇ ОРГАНИ СОЦЗАХИСТУ НЕ ПРАЦЮЮТЬ

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики, повідомила, що Уряд ухвалив напрацьований Мінсоцполітики механізм для своєчасного нарахування та виплати людям грошових допомог, пільг та субсидій в умовах, коли органи соціального захисту не мають змоги працювати в тих чи інших населених пунктах через активні бойові дії.

«Окупанти сподіваються, що їх намагання влаштувати гуманітарну блокаду паралізують владу, змусять опустити руки, сказати, що ми не маємо можливості працювати, і кинути людей. Можливо, вони судять по собі. Але в Україні такого не буде. Для нашого уряду соціальний захист кожної людини – це наш персональний фронт, і ми будемо битись на ньому за кожного! Тому не дочекаються, ми будемо знаходити нові і нові способи, як забезпечити підтримку людям», - прокоментувала Марина Лазебна.

Нарахування та виплата грошових допомог, пільг та субсидій здійснюється органами соціального захисту районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських рад.

Але у зв’язку з проведенням активних бойових дій в окремих містах і районах органи соціального захисту не мають фізично можливості працювати, а отже провести нарахування і виплату грошових допомог, пільг та субсидій.

В таких випадках на центральному рівні Міністерство соціальної політики України забезпечить фінансування грошових допомог, пільг та субсидій відповідно до наявних реєстрів отримувачів та процедур захищеного інформаційного обміну, які є основою Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

Міністерство спрямує кошти до АТ «Ощадбанк», а АТ «Ощадбанк», в свою чергу, забезпечить їх перерахування безпосередньо людям.

Тим громадянам, які одержували виплати через банки, АТ “Ощадбанк” перерахує кошти на їхні банківські рахунки.

Тим громадянам, які отримували виплати через Укрпошту, АТ “Ощадбанк” здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”.

Для того, щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України. Зробити це можна протягом 60 календарних днів з дати зарахування переказів.

«Завдяки тому, що ми розпочали впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, виявились підготовленими до таких форс-мажорів і можемо пропонувати рішення для захисту людей. Адже якраз одним з головних завдань побудови ЄІССС було - забезпечити централізоване нарахування допомог, пільг, субсидій та їхню виплату одразу на рахунки людей, щоб не ганяти кошти з центру на області, потім на райони, міста, і лише потім людям» - зазначила Марина Лазебна.
Смерть рашистским оккупантам!

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
Важливо!!!

До уваги пенсіонерів Чернігівщини, які отримували пенсії на рахунки, відкриті в АТ “ПОЛІКОМБАНК”!

Пенсію, яка не була зарахована на Ваш рахунок в АТ “ПОЛІКОМБАНК” Ви можете отримати у відділенні АТ “Ощадбанк”.

Пенсійний фонд України сформував для вас грошовий переказ через платіжну систему переказів від АТ “Ощадбанк” “MY TRANSFER” (“Швидка копійка”).

Обрати відділення Ощадбанку можливо за посиланням: https://www.oschadbank.ua/aktualnij-rez ... bankomativ.

Для уточнення інформації пропонуємо звертатися:
- до Контактцентру Пенсійного фонду України за телефонами
0 800 503 753,
044 281 08 70,
044 281 08 71
- або за додатковим телефоном
(0472) 56 78 05
(відповідальна особа - Віолетта Леонідівна).
Moderator

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 року № 162 “Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану” (із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2022 року № 343) з урахуванням листів Міністерства розвитку громад та територій України від 25 березня 2022 року №7/20/2870-22 та Міністерства соціальної політики України від 25 березня 2022 року № 3075/0/2-22/54 розпочато фінансування та виплату пенсій за квітень 2022 року.

Впродовж 25-27 березня 2022 року на загальну суму 8 778,3 млн грн профінансовано пенсії 1 941,0 тис. одержувачам, з яких 1 388,0 тис. осіб отримують пенсії через уповноважені банки, 553,0 тис. осіб – через АТ “Укрпошта”:

– 25 березня – 610,3 тис. пенсіонерам в Луганській та Чернігівській областях на суму 2 925,8 млн грн;

– 26 березня - 824,4 тис. пенсіонерам в Миколаївській, Сумській та Херсонській областях на суму 3 433,8 млн грн;

– 27 березня – 506,3 тис. пенсіонерам в Київської області на суму 2 418,7 млн грн.

Банками зараховано пенсії на рахунки 100 % пенсіонерів (1 388,0 тис осіб).

АТ “Укрпошта” розпочато доставку виплат у Сумській області.

На пенсійні виплати за березень 2022 року спрямовано 47,8 млрд грн.

Станом на 29 березня 2022 року банки зарахували кошти на рахунки 99,99 % одержувачів. За повідомленням АТ “Укрпошта” в регіонах, де проводиться виплата, доставлено 84,19 % профінансованої суми 10,6 млрд грн.

За зверненнями осіб станом на 29 березня 2022 року надано 407,7 тис. пенсійних послуг, у тому числі 29 березня 2022 року – 29,7 тисяч.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2021 року № 1272 “Деякі питання надання допомоги в рамках Програми “єПідтримка” сформовано та передано зацікавленим органам станом на 29 березня 2022 року 555 реєстрів та інформації про зарахування допомоги в рамках Програми “єПідтримка?. На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 07 березня 2022 року № 215 “Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану” АТ “Ощадбанк” передано 191 реєстр для виплати коштів, – повідомив Пенсійний фонд України на своїй сторінці у мережі
Moderator

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
Запитуєте: Якщо пенсіонеру надали статус зниклої безвісти особи, чи зберігається за ним виплата пенсії?
Відповідаємо: Особа набуває статусу такої, що зникла безвісти за особливих обставин, з моменту внесення про неї відомостей, що містяться у заяві про факт зникнення, до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, у порядку, передбаченому законодавством, та вважається такою, що зникла безвісти за особливих обставин, з моменту подання заявником заяви про факт зникнення особи.
Після встановлення пенсіонеру статусу особи, зниклої безвісти за особливих обставин, виплата пенсії призупиняється. Виплата пенсії поновлюється після особистого звернення такої особи до органів Пенсійного фонду України.
Довідково:
Правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин визначає Закон України “Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин”.
Згідно зі статтею 47 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" пенсія виплачується пенсіонеру за місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України. Враховуючи Закон України “Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин”, особа, зникла безвісти, є фізичною особою, стосовно якої протягом певного часу немає відомостей про її місцеперебування.

Джерело
Moderator

mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4659
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
З 1 липня відбудеться підвищення пенсій: хто та скільки отримає

З 1 липня українців чекає чергове підвищення пенсій у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму на 93 грн (з 1934 до 2027 грн) для осіб, які втратили працездатність. Підвищення відбудеться відповідно до статті 7 Закону України про «Про державний бюджет України на 2022 рік».

Таким, чином з 1 липня відбудуться такі підвищення:

Мінімальна пенсія за віком непрацюючих пенсіонерів зросте на 93 грн (з 1934 до 2027 грн);
Мінімальна пенсія шахтарів зросте на 279 грн (від 5802 до 6081 грн);
Мінімальна пенсія сім'ям військовослужбовців у разі втрати годувальника зросте на 186 грн (з 3868 до 4054 грн);
Мінімальні пенсійні виплати особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій зростуть на:

- І група інвалідності – 604,50 грн (з 12571 до 13175,50 грн);
- ІІ група інвалідності – 488,25 грн (з 10153,50 до 10641,75 грн);
- ІІІ група інвалідності – 334,80 грн (з 6962,40 грн до 7297,20 грн);
- учасники бойових дій – 195,30 грн (з 4061,40 до 4256,70 грн).

Підвищення ветеранам війни та членам сімей загиблих/померлих ветеранів війни зростуть на:

- І група інвалідності – 46,50 грн (з 967 до 1013,50 грн);
- ІІ група інвалідності – 37,20 грн (з 773,60 до 810,80 грн);
- ІІІ група інвалідності – 27,90 грн (з 580,20 грн до 608,10 грн);
учасники бойових дій – 23,25 грн (з 483,50 до 506,75 грн);
- учасники війни – 18,60 або 13,95 (з 386,80 до 405,40 та з 290,10 до 304,05 відповідно);
- члени сімей загиблих – 23,25 грн (з 483,50 до 506,75 грн);
- члени сімей померлих – 9,30 грн (з 193,40 до 202,70 грн).

Підвищення жертвам нацистських переслідувань з числа осіб з інвалідністю та членам сімей померлих жертв нацистських переслідувань зростуть на:

- І група інвалідності – 46,50 грн (з 967 до 1013,50 грн);
- ІІ група інвалідності – 37,20 грн (з 773,60 до 810,80 грн);
- ІІІ група інвалідності – 27,90 грн (з 580,20 грн до 608,10 грн);
- члени сімей – 23,25 грн (з 483,50 до 506,75 грн);

Пенсія за особливі заслуги перед Україною:

- для осіб, нагороджених трьома та більше орденами, чотирма і більше медалями «За відвагу», почесними званнями «Народний», а також для матерів, які виховали п’ятьох та більше дітей), зросте на 32,55 і 37,20 грн (з 676,90 та 773,60 до 709,45 та 810,80 грн);
- для ветеранів війни, нагороджених за бойові дії, спортсменів, космонавтів, народних депутатів, членів Уряду зросте на 25,25 та 30,55 грн (з 483,50 та 678,90 до 508,75 та 709,45 грн);
- для осіб, відзначених почесними званнями «Заслужений», державними преміями, грамотами, нагороджених орденами, депутатів обласних та районних рад зросте на 18,60 та 23,25 грн (з 386,80 та 483,50 до 405,40 та 506,75 грн)

максимальнмй розмір пенсії збільшиться на 930 грн (з 19340 до 20270 грн);

Надбавка почесним донорам зросте на 11,50 грн (з 239,30 до 250,80 грн)

Розмір підвищеної пенсії кожному пенсіонеру визначатимуть індивідуально, в залежності від перерахованих складових пенсійної виплати особи за матеріалами пенсійних справ. Звертатися до Пенсійного фонду для перерахування не потрібно. Виплата перерахованих пенсій розпочнеться з 4 липня.
Смерть рашистским оккупантам!






dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
2 вересня 2022 року набув чинності Закон України від 15.08.2022 № 2506-IX “Про внесення зміни до статті 40 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо оптимізації заробітної плати при обчисленні пенсії за періоди страхового стажу під час воєнного стану”.

Закон дозволяє, якщо це доцільно, виключити із періоду, за який враховується зарплата для обчислення пенсії, місяці заробітної плати, нарахованої в період воєнного стану та впродовж трьох місяців після його припинення.

Нагадаємо, що для обчислення пенсії враховується заробітна плата за всі періоди страхового стажу з липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також може враховуватися заробітна плата за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року.

Нарахована заробітна плата кожної людини враховується для пенсії через індивідуальний коефіцієнт зарплати.

Він визначається за кожен місяць періоду, за який враховується заробітна плата для обчислення пенсії, шляхом співвідношення суми заробітної плати застрахованої особи та середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, за один і той же місяць.

Варто зазначити, що не завжди людина має високі заробітки. Саме тому передбачено можливість виключення із періоду, за який враховується зарплата для обчислення пенсії, місяців із невигідним заробітком (низькими коефіцієнтами). Таке “виключення” – називають оптимізацією заробітку.

В результаті оптимізації збільшується зарплата, з якої обчислюється пенсія і, як результат, збільшується розмір пенсії.
Moderator

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
Пенсионеры стали получать какие-то 530 грн. Причем не возможно понять какие критерии для получения данной суммы. Если кто в теме, отпишитесь.
Moderator

След.

Вернуться в Новини, події, коментарі