Список форумов Загальна категорія Законопроекти Кабінет міністрів України ухвалив законопроект...

Кабінет міністрів України ухвалив законопроект...

Обговорення законопроектів та постанов уряду
argon Аватара пользователя
активист

Сообщения: 1032
Откуда: Київ
Случайный Прохожий писал(а):
dog-fox писал(а):
Случайный Прохожий писал(а):
Как посчитать осовремененную пенсию? Что на что делить, умножать? Кто разобрался, подскажите пожалуйста!

Почитайте это: Единая формула начисления пенсий.

Спасибо, разобрался с формулой. Кс считается по ст.25 ЗУ 1058. Непонятно только для подсчёта брать 1.35 или 1.00 (оценка одного года страхового стажа).

Беріть 1.0.
1,35 діє до кінця цього року при виході на пенсію і перерахунку. ''Осучаснення'' 1 :1 зроблять без звернення у ПФ.
Снайпер, куди попав - туди і цілився.

Екатерина посетитель

Сообщения: 25

Доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи має сенс подати заяву на перерахунок працюючому пенсіонеру в цьому році, поки діє коефіцієнт 1,35?

Степан посетитель

Сообщения: 53
Откуда: Украина
З 11 жовтня 2017 року в Україні набуває чинності пенсійна реформа. 10 жовтня закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" опублікували в парламентській газеті "Голос України"; зазначено, що документ набуває чинності наступного дня після опублікування. http://www.golos.com.ua/article/294535

abj посетитель

Сообщения: 11
Откуда: Киев
Екатерина писал(а):
Доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи має сенс подати заяву на перерахунок працюючому пенсіонеру в цьому році, поки діє коефіцієнт 1,35?
Так все таки по какому коэфициенту будут делать перерасчет по стажу до конца 2017г 1.35 или 1? Кто то может толком объяснить.

ВЛАДИМИР К. Аватара пользователя
Эксперт

Сообщения: 3112
abj писал(а):
Екатерина писал(а):
Доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи має сенс подати заяву на перерахунок працюючому пенсіонеру в цьому році, поки діє коефіцієнт 1,35?
Так все таки по какому коэфициенту будут делать перерасчет по стажу до конца 2017г 1.35 или 1? Кто то может толком объяснить.



"4-3. Пенсії, призначені відповідно до цього Закону до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій", з 1 жовтня 2017 року перераховуються із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, обчисленої як середній показник за 2014, 2015 та 2016 роки із застосуванням величини оцінки одного року страхового стажу в розмірі 1 %.

4-4. З 1 жовтня 2017 року по 31 грудня 2017 року при призначенні пенсії застосовується середня заробітна плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, обчислена як середній показник за 2014, 2015 та 2016 роки із застосуванням величини оцінки одного року страхового стажу в розмірі 1,35 %.

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2148-19/page3
Моя жизнь - Мои правила.
Не дай Вам Бог жить в эпоху перемен /Конфуций/

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Екатерина писал(а):
Доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи має сенс подати заяву на перерахунок працюючому пенсіонеру в цьому році, поки діє коефіцієнт 1,35?

Спробуємо розібратись у змінах законодавства:
Стаття 25. Коефіцієнт страхового стажу

1. Коефіцієнт страхового стажу, що застосовується для обчислення розміру пенсії, визначається із заокругленням до п'яти знаків після коми за формулою:



Кс - коефіцієнт страхового стажу;

См - сума місяців страхового стажу;

Вс - визначена відповідно до цього Закону величина оцінки одного року страхового стажу (у відсотках). За період участі в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування величина оцінки одного року страхового стажу дорівнює 1%.

{Абзац п'ятий частини першої статті 25 із змінами, внесеними згідно із Законами № 107-VI від 28.12.2007, № 2148-VIII від 03.10.2017}

4-6. Протягом двох років з дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" пенсіонери, яким проведено перерахунок пенсії відповідно до абзацу п’ятого частини четвертої статті 42 цього Закону, можуть за поданою заявою провести перерахунок на умовах, передбачених абзацами першим - третім частини четвертої статті 42 цього Закону. При цьому обчислення страхового стажу, який дає право на такий перерахунок, починається з дня, що настає за днем, по який обчислено страховий стаж під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

{Розділ XV доповнено пунктом 4-6 згідно із Законом № 2148-VIII від 03.10.2017}


4. У разі якщо застрахована особа після призначення пенсії продовжувала працювати, перерахунок пенсії проводиться з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. Перерахунок пенсії проводиться із заробітної плати (доходу), з якої обчислена пенсія.

За бажанням пенсіонера перерахунок пенсії проводиться із заробітної плати за періоди страхового стажу, зазначені в частині першій статті 40 цього Закону, із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

У разі якщо застрахована особа після призначення (перерахунку) пенсії має менш як 24 місяці страхового стажу, перерахунок пенсії проводиться не раніше ніж через два роки після призначення (попереднього перерахунку) з урахуванням страхового стажу після її призначення (попереднього перерахунку) та заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію.

Якщо пенсіонер, який продовжував працювати, набув стажу, достатнього для обчислення пенсії відповідно до частини першої статті 28 цього Закону, за його заявою проводиться відповідний перерахунок пенсії незалежно від того, скільки часу минуло після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, з урахуванням заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію.

Органи Пенсійного фонду щороку з 1 квітня без додаткового звернення особи проводять перерахунок пенсії тим особам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на проведення перерахунку, передбаченого абзацами першим - третім цієї частини, на найбільш вигідних умовах. Порядок такого перерахунку пенсії встановлюється правлінням Пенсійного фонду за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту населення.

{Частину четверту статті 42 доповнено новим абзацом згідно із Законом № 2148-VIII від 03.10.2017}

Частина перша статті 40 писал(а):
Стаття 40. Порядок визначення заробітної плати (доходу) для обчислення пенсії

1. Для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв.

{Абзац перший частини першої статті 40 в редакції Законів № 3668-VI від 08.07.2011, № 1043-VIII від 29.03.2016}

У разі якщо страховий стаж становить менший період, ніж передбачено абзацом першим цієї частини, враховується заробітна плата (дохід) за фактичний страховий стаж.

За вибором особи, яка звернулася за призначенням пенсії, з періоду, за який враховується заробітна плата (дохід) для обчислення пенсії, виключаються періоди до 60 календарних місяців страхового стажу, з урахуванням будь-яких періодів незалежно від перерв, що включаються до страхового стажу згідно з абзацом третім частини першої статті 24 цього Закону, та будь-якого періоду страхового стажу підряд за умови, що зазначені періоди в сумі складають не більш як 10 відсотків тривалості страхового стажу, врахованого в одинарному розмірі. Додатково за бажанням особи можуть бути виключені періоди строкової військової служби, навчання, догляду за особою з інвалідністю I групи або дитиною з інвалідністю віком до 16 років, за пенсіонером, який за висновком медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, за період з 1 липня 2000 року до 1 січня 2005 року, а також періоди, коли особа підлягала загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню відповідно до пунктів 7, 8 і 9 статті 11 цього Закону. У всіх випадках, крім випадку, передбаченого абзацом другим цієї частини, період, за який враховується заробітна плата, не може бути меншим, ніж 60 календарних місяців.

Висновки:
1. За рахунок проведеної за бажанням особи додаткової оптимізації - ( виключення невигідних місяців заробітку ,які становлять не більш як 10 відсотків тривалості страхового стажу, врахованого в одинарному розмірі.) збільшений при перерахунку за бажанням працюючого пенсіонера заробіток може суттєво збільшити осучаснену пенсію навіть при зменшеній до 1% вагі одного року стажу.
2.Так,як у жовтні- грудні 2017 діє інша редакція статті 25,.... замість заяви про перерахунок ,працюючому пенсіонеру треба подати дві заяви- першу про припинення виплати обчисленої при зменшеному Кс пенсії; Другу- про призначення пенсії з жовтня- грудня 2017 року на "пільгових умовах" пенсійної реформи .... ;)
3. Відсутність Порядку такого перерахунку пенсії не дозволяє надати однозначну відповідь навіть працюючим пенсіонерам,яким автоматично перерахують пенсію ....

abj посетитель

Сообщения: 11
Откуда: Киев
"
ВЛАДИМИР К. писал(а):
4-3. Пенсії, призначені відповідно до цього Закону до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій", з 1 жовтня 2017 року перераховуються із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, обчисленої як середній показник за 2014, 2015 та 2016 роки із застосуванням величини оцінки одного року страхового стажу в розмірі 1 %.
Это перерасчет или же так называемое осовременивание пенсий. А я имел в виду перерасчет по стажу работающему пенсионеру после приобретения 24мес. стажа в 2017г будет браться коэф. 1.35 или 1 ? Я вышел на пенсию в 2015г но работаю по сей день. Так вот при перерасчете по старому закону бралась бы ср. з/п по которой расчитывали первичную пенсию (в 2015г. 2960грн) умножали на коэф. з/п и на коэф. стажа + 24мес. получаем пересчитанную пенсию по стажу без учета коэф. з/п. А как будут считать по новому- вопрос?

ВЛАДИМИР К. писал(а):
4-4. З 1 жовтня 2017 року по 31 грудня 2017 року при призначенні пенсії застосовується середня заробітна плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, обчислена як середній показник за 2014, 2015 та 2016 роки із застосуванням величини оцінки одного року страхового стажу в розмірі 1,35 %.
Это первичное начисление пенсии.

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2148-19/page3[/quote]

~Jhellico Аватара пользователя
эксперт

Сообщения: 3007
Откуда: Україна, Чернігів

abj писал(а):
Екатерина писал(а):
Так все таки по какому коэфициенту будут делать перерасчет по стажу до конца 2017г 1.35 или 1?

1.

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3875
Откуда: Запоріжжя
~Jhellico писал(а):
abj писал(а):
Екатерина писал(а):
Так все таки по какому коэфициенту будут делать перерасчет по стажу до конца 2017г 1.35 или 1?

1.

А если в этот промежуток (...з 1 жовтня 2017 року по 31 грудня 2017 року...) перейти с пенсии по инвалидности на пенсию по возрасту?
Moderator

~Jhellico Аватара пользователя
эксперт

Сообщения: 3007
Откуда: Україна, Чернігів

dog-fox писал(а):
А если в этот промежуток (...з 1 жовтня 2017 року по 31 грудня 2017 року...) перейти с пенсии по инвалидности на пенсию по возрасту?

С пенсии по инвалидности по Закону 1058 - точно 1, с другого закона - скорее всего, 1.

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
~Jhellico писал(а):
abj писал(а):
Екатерина писал(а):
Так все таки по какому коэфициенту будут делать перерасчет по стажу до конца 2017г 1.35 или 1?

1.

А как быть с неизменным требованием п.4 ПП ЗУ 1058-18 о не допущении уменьшения размера Зп ⋅ Кс :
4. У разі якщо внаслідок перерахунку пенсії за нормами цього Закону її розмір зменшується, пенсія виплачується в раніше встановленому розмірі.
:?:
Стаття 27. Розмір пенсії за віком

1. Розмір пенсії за віком визначається за формулою:

П = Зп ⋅ Кс

~Jhellico Аватара пользователя
эксперт

Сообщения: 3007
Откуда: Україна, Чернігів

Likvidator писал(а):
А как быть

У кого размер пенсии после перерасчёта с 01.10.2017 получился меньше, сформировалась доплата до предыдущего размера.


Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
gvf писал(а):
https://www.kmu.gov.ua/news/denis-shmigal-uryad-proponuye-vstanovlyuvati-shchorichnu-indeksaciyu-pensij-ne-piznishe-1-bereznya



Зокрема, з 2022 року передбачається встановлення щорічної індексації пенсій не пізніше 1 березня.

Однако,до 01.03.2022 "denis-shmigal-uryad" вряд-ли сможет что либо решить :nono:
Таким образом ,можно эту новость считать продолжением (в 2021 году) отмены ежегодной индексации пенсий :?:

Пред.

Вернуться в Законопроекти

cron