Список форумов Проблеми чорнобильців Різне - спілкування, пошуки, гумор КОРОНОВІРУС

КОРОНОВІРУС

Спілкування чорнобильців з різнобічних питань
Сообщение 19-04-2020, 22:27
Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Radcha писал(а):
Likvidator, 你在整个头上呢? 如果我是惊人的,你喜欢什么样的灌木丛?
Дивно виглядає двойний переклад :mrgreen:

Це переклад на китайський формули конотопського вірусу :?: :
В Сумской области назвали район Конотопа эпицентром коронавируса в регионе
Почти половина из 56 человек, кто заболел раньше, приходятся на Конотоп и район
.
:huh:
Де, бляха-муха, хоч один блокпост на виїзді з села Козачого"? - обурився Семеніхін.

Сообщение 20-04-2020, 04:21
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
За фактом порушення карантину під час великодніх богослужінь у Почаївській і Святогірській лаврах розпочато кримінальні провадження, - Нацполіція
Божественна літургія в Почаївській Свято-Успенській лаврі на Тернопільщині відбулася з участю великої кількості вірян. Згідно з попередніми домовленостями з духовенством Почаївської лаври, богослужіння мало проводитися з виконанням всіх умов і правил щодо карантину. Парафіяни мали перебувати на прилеглій території, а не в храмі.

Великоднє богослужіння розпочалося о 23:00. У цей час поліцейські зафіксували скупчення людей у храмі, ще кілька десятків прихожан перебували на вулиці. Здебільшого не дотримувалися дистанції. Крім того, під час відправи духовенство відчинило двері монастиря, і віряни, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину...
А у Святогірській Свято-Успенській лаврі на Донеччині було зафіксовано скупчення кількасот людей, які не дотримались соціальної дистанції, і частина з них перебувала без масок.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України, яка ,передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Ну - ну... Посадити попа МП? Як і все - місія нездійсненна..

Сообщение 20-04-2020, 15:28
Likvidator эксперт

Сообщения: 7606

Мільйон треба заплатити вченим москалям :mda:
В Москве донорам устойчивой к коронавирусу плазмы крови будут платить. Плата установлена из расчета 1250 рублей за каждые 150 миллилитров или 5000 рублей за 600 миллилитров, сообщает «Интерфакс» со ссылкой на пресс-службу мэрии столицы.

Сдать кровь могут россияне, переболевшие COVID-19 и выработавшие иммунитет. При этом объем разовой донации должен быть не менее 300 миллилитров и не более 600 миллилитров с погрешностью не больше 10%.

Сообщение 20-04-2020, 17:13
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Нобелівський лауреат заявив, що коронавірус створили в китайській лабораторії під час експериментів із вакциною від ВІЛ

Коронавірус SARS-CoV-2 створили в лабораторії, імовірно, стався випадковий витік. Таку думку в ефірі телеканала CNews 17 квітня висловив французький вірусолог, лауреат Нобелівської премії 2008 року Люк Монтаньє.

На його думку, структура вірусу демонструє, що це – розробка молекулярних біологів, а не витвір природи. У SARS-CoV-2 є сліди ВІЛ і малярії, заявив 87-річний Монтаньє

Він припустив, що новий коронавірус могли синтезувати під час пошуку вакцини проти ВІЛ; ці роботи, за його даними, вели в лабораторії Уханського інституту вірусології протягом приблизно 20 років.

Монтаньє вважають одним із першовідкривачів ретровірусу ВІЛ, першу роботу на цю тему він опублікував 1983 року.
У науковому світі є консенсус щодо природного походження SARS-CoV-2. Його резервуаром вважають кажанів, а здатності до зараження людей вірус, імовірно, набув через тварин-інтермедіаторів (змій або панголінів).

Альтернативну думку в інтерв'ю "Радио Свобода" висловлювала чеська вірусологиня Соня Пекова. Вона вважає неприродною регулювальну ділянку вірусу, що наштовхнуло її на думку про зміну його генокоду людиною.

Сообщение 20-04-2020, 17:53
Арнольд участник

Сообщения: 214
Likvidator писал(а):
Мільйон треба заплатити вченим москалям :mda:
В Москве донорам устойчивой к коронавирусу плазмы крови будут платить. Плата установлена из расчета 1250 рублей за каждые 150 миллилитров или 5000 рублей за 600 миллилитров, сообщает «Интерфакс» со ссылкой на пресс-службу мэрии столицы.

Сдать кровь могут россияне, переболевшие COVID-19 и выработавшие иммунитет. При этом объем разовой донации должен быть не менее 300 миллилитров и не более 600 миллилитров с погрешностью не больше 10%.

У тех, кто переболел COVID-19, тесты на антитела не показывают иммунитет от коронавируса.
Об этом заявила эксперт Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ) Мария Ван Керкхове.
Ранее сообщалось, что эксперты ВОЗ пока не могут однозначно сказать, вырабатывается ли иммунитет от коронавируса у тех, кто переболел COVID-19. Исследования показывают, что у одних людей антитела вырабатываются, у других — нет.

Накануне немецкий вирусолог, профессор Кирстен Дростен назвал бесполезными тесты на антитела к коронавирусу. По его словам, они реагируют на все коронавирусные инфекции, не узнавая COVID-19.

https://www.rosbalt.ru/world/2020/04/17 ... itorchoice

Сообщение 21-04-2020, 18:27
Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Людей непрерывно заражают с помощью тестов на Covid-19!
30-го марта люксембургская посредническая фирма Eurofins, отвечающая за поставку и проверку качества тестов на Covid-19, оповестила правительственные лаборатории Великобритании об обнаружении в их партии поставок коронавируса. В официальном письме фирмы утверждалось, что вирус был найден в ключевых комплектующих теста, а именно в зондах и капсулах, поставляемых из США.
....Последнее время я часто задавался вопросом, почему в таких странах, как Италия и Испания, население которых вот уже полтора месяца сидит в условиях жесткого карантина, смертность от Covid-19 никак не идет на убыль? За все это время количество летальных исходов в этих странах колеблется в пределах 500−800 в день! А ведь согласно мнению самых уважаемых специалистов, инкубационный период Covid-19 составляет в среднем 14 дней. Если это так, тогда с каким бы опозданием люди бы ни были загнаны в условия домашней изоляции (на что, кстати, все еще ссылаются наивные обыватели), то через две недели должен был бы наблюдаться резкий спад показателя смертей от коронавируса. Но почему-то этого не происходит
...


Сообщение 22-04-2020, 08:28
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Легені просто згоріли: на Буковині родина за 3 дні втратила юних братів і бабусю, батько – у важкому стані
19-річний Андрій був госпіталізований 17 квітня за направленням сімейного лікаря з діагнозом "негоспітальна правобічна верхньодольова пневмонія". Експрес-тест на COVID-19 дав негативний результат, проте лікарі підозрювали у пацієнта коронавірусну інфекцію – серед контактів нібито був підтверджений випадок. Із пневмонією зліг і його старший брат – 24-річний Іван.

Стан братів стрімко погіршувався – Андрій помер пізно увечері 19 квітня, а вранці 21-го не стало й Івана....Як повідомили OBOZREVATEL родичі хлопців, важких хронічних хвороб у братів не було, проте Андрій у дитинстві багато хворів – то бронхіт, то запалення легенів. Однак обидва виросли міцними і здоровими, займалися будівництвом. Старший брат у травні повинен був одружитися...

В один момент хлопці відчули себе погано – почався кашель. Деякий час лікувалися вдома, а потім звернулися в амбулаторію. Лікар призначив якісь уколи, проте незабаром самопочуття погіршилося і братів відправили до районної лікарні...
Однак на цьому біди сім'ї не закінчилися – за інформацією двоюрідної сестри хлопців, увечері після похорону Івана та Андрія стало відомо, що в лікарні померла і їхня бабуся.

У важкому стані перебуває глава сім'ї – батько навіть не знає, що втратив двох синів.


Дааа блін, а тих, хто всеодно не вірить в загрозу більшає... В тому ж закритому Козацькому пруть на мера Конотопа Семенихіна , що він підняв шум і заставив виставити там пости. Хоча вже два десятки підтверджених і 4 померли. В сусідніх Бочечках вчора похорон- померла жінка , в якої син і дочка були на ізоляції, бо мали позитивні тести. І сусіди переживали , аби скоріше похоронити і "не було на селі п'ятна " !!!!! Померла сердечниця була. Народ якийсь вальтонутий


Сообщение 22-04-2020, 12:01
Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Radcha писал(а):
Експрес-тест на COVID-19 дав негативний результат, проте лікарі підозрювали у пацієнта коронавірусну інфекцію – серед контактів нібито був підтверджений випадок. ...
Народ якийсь вальтонутий

Прим.Ред. - Дорогие братья и сестры!
Именно тестами и заражают народ коронавирусом. Так, несомненно, заразили и всех монахов в Киево-Печерской лавре, а также священников храмов. Это враги Церкви сделали для того, чтобы сорвать празднование Светлой Пасхи Христовой.

Этим, кстати, и объясняются факты, когда первое тестирование не показывает заражение, второе может также не показать, а вот на третий раз уже показывается заражение коронавирусом. Первым тестом заражают, и это проявляется в человеке при последующих тестированиях. Не позволяйте проводить над собой тесты от коронавируса, т.к. ими вас и могу заразить. Имеющий разум, да разумеет!

Первая запись скрижалей Джорджии:
Текст на английском языке гласит:

Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.

Русский текст гласит (с некоторыми неточностями):

Пусть земное население никогда не превышает 500.000.000, пребывая в постоянном равновесии с природой

Сообщение 23-04-2020, 02:07
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Театр абсурду "по Миколайовські " продовжується
параліч медичної допомоги може настати вже завтра-головлікар миколаївської інфекційки Федорова про боротьбу з коронавірусом у місті

Сообщение 23-04-2020, 07:40
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Коронавірус SARS-CoV-2 може переміщуватися у повітрі на відстань до чотирьох метрів , а також залишається на підошвах взуття. Про це йдеться у дослідженні, опублікованому на сайті Центру контролю та профілактики захворювань (CDC).

Як зазначається, хворий на коронавірус може заражати інших із значно більшої дистанції, ніж це було встановлено раніше.

"Характеристики розподілу аерозолю ... вказують на те, що відстань передачі COVID-19 може бути 4 метри", - йдеться у дослідженні.

Окрім цього, вчені встановили, що вірус може також залишатися на підошвах взуття. Зокрема, для дослідження науковці використали зразки взуття, взяті з лікарні в Ухані

"Половина зразків з підошви взуття медичного персоналу показала позитивний результат. Тому підошва взуття медичного персоналу може функціонувати як носій", - йдеться у матеріалі.


Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 22 квітня в Україні 6592 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 174 летальні, 467 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 467 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 349 випадків;
Волинська область — 176 випадків;
Дніпропетровська область — 150 випадків;
Донецька область — 16 випадків;
Житомирська область — 287 випадків;
Закарпатська область — 218 випадків;
Запорізька область — 141 випадок;
Івано-Франківська область — 589 випадків;
Кіровоградська область — 251 випадок;
м. Київ — 989 випадків;
Київська область — 390 випадків;
Львівська область — 274 випадки;
Луганська область — 26 випадків;
Миколаївська область — 82 випадки;
Одеська область — 148 випадків;
Полтавська область — 116 випадків;
Рівненська область — 353 випадки;
Сумська область — 86 випадків;
Тернопільська область — 471 випадок;
Харківська область — 82 випадки;
Херсонська область — 72 випадки;
Хмельницька область — 54 випадки;
Чернівецька область — 1053 випадки;
Черкаська область — 206 випадків;
Чернігівська область — 13 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

На амбулаторному лікуванні 4 466 пацієнтів, з них 334 дитини. Усього госпіталізовано 2 126 осіб, з них 97 дітей. На апараті штучної вентиляції легенів знаходиться 92 людини.

Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померла 174 людини, з них 90 чоловіків та 84 жінок. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (85%).

Загалом 424 людини вже одужали, з них 27 дітей, — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Сообщение 23-04-2020, 09:39
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
На ранок 23 квітня зафіксовано 578 нових випадків COVID-19 в Україні, загалом - 7170, померли 187 осіб, 504 - одужали, - МОЗ
За даними ЦГЗ, станом на 9:00 23 квітня в Україні 7170 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 187 летальних, 504 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 578 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 353 випадки;
Волинська область — 188 випадків;
Дніпропетровська область — 186 випадків;
Донецька область — 21 випадок;
Житомирська область — 304 випадки;
Закарпатська область — 230 випадків;
Запорізька область — 146 випадків;
Івано-Франківська область — 644 випадки;
Кіровоградська область — 258 випадків;
м. Київ — 1059 випадків;
Київська область — 451 випадок;
Львівська область — 282 випадки;
Луганська область — 27 випадків;
Миколаївська область — 99 випадків;
Одеська область — 161 випадок;
Полтавська область — 161 випадок;
Рівненська область — 396 випадків;
Сумська область — 89 випадків;
Тернопільська область — 499 випадків;
Харківська область — 101 випадок;
Херсонська область — 77 випадків;
Хмельницька область — 61 випадок;
Чернівецька область — 1140 випадків;
Черкаська область — 220 випадків;
Чернігівська область — 17 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 23 квітня 2020 року до Центру надійшло 1409 повідомлень про підозру на COVID-19. Загалом від початку 2020 року надійшло 21 058 повідомлень про підозру на COVID-19.



Схоже, потрібен десант в Чернігівську обл. Он з'їздили в Миколаївську і область обігнала Сумську.

Сообщение 23-04-2020, 14:34
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Літні люди з COVID-19 часто мають атипові симптоми хвороби: вірус вражає їхню нервову систему і "вимикає", - CNN
COVID-19 зазвичай сигналізується трьома симптомами: лихоманкою, постійним кашлем і задишкою. Але літні люди - вікова група, найбільш схильна до ризику важких ускладнень або смерті від цієї хвороби - можуть не мати жодної із цих характеристик.
Про це із посиланням на висновки деяких лікарів пише CNN, інформує Цензор.НЕТ.

Зазначається, що літні люди можуть здаватися "вимкненими" - демонструючи нетипову поведінку відразу після зараження коронавірусом. Вони можуть спати більше звичайного або перестати їсти. Вони можуть також здаватися неприродно апатичними або в замішанні, втрачаючи орієнтацію в просторі.

Сообщение 23-04-2020, 16:50
Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Radcha писал(а):
[i]За даними ЦГЗ, станом на 9:00 23 квітня в Україні 7170 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 187 летальних, 504 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 578 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:


Донецька область — 21 випадок;
Луганська область — 27 випадків;
Миколаївська область — 99 випадків;
Сумська область — 89 випадків;
Чернігівська область — 17 випадків.


Схоже, потрібен десант в Чернігівську обл. Он з'їздили в Миколаївську і область обігнала Сумську.

Сумському "зло-раднику" пропоную десантуватись у Туркменію:
МЗС Туркменістану: У нас коронавірусу немає, ми нічого не приховуємо
Скільки українців померло від коронавірусу: список по областях

Донецька область – 1;
Сумська область – 4;
Чернігівська область – 1;

https://24tv.ua/health/vid_koronavirusu ... i_n1306458

Сообщение 23-04-2020, 21:37
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Медзаклади мають організувати безперервну вакцинацію населення, - постанова головного санлікаря.
"Людям, яким понад 65 років, а також тим, у кого є хронічні захворювання, рекомендовано вакцинуватися від грипу та пневмококової інфекції. Це допоможе захистити їх від захворювань, які можуть ускладнити перебіг нової коронавірусної інфекції", - йдеться в повідомленні.

Крім того, потрібно забезпечити доступ до екстреної вакцинації та імунізації за епідемічними показаннями.

Постанову розміщено на сайті Міністерства охорони здоров'я.


88% пацієнтів з COVID-19 не вижили на ШВЛ, - американські вчені
Вчені проаналізували 2600 випадків захворювання коронавірусною хворобою в Нью-Йорку, коли пацієнтів підключали до штучної вентиляції легенів.
Це одне з найбільших досліджень того, як протікає захворювання COVID-19 і наскільки ефективні різні види терапії, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Bloomberg.

Вчені проаналізували результати лікування в 12 лікарнях Нью-Йорка в період з 1 березня до 4 квітня. Вони прийшли до висновку, що 553 пацієнти або 21% з тих, чиї випадки оцінювалися під час дослідження, померли. Але серед 12% людей, які були в такому важкому стані, що їх підключили до апаратів ШВЛ, смертність становила 88%.

Кількість смертей виявилася особливо страшною серед людей старше 65 років, яких підключили до апаратів штучної вентиляції легенів. Лише 3% таких хворих на COVID-19 виживали. При цьому, серед чоловіків рівень смертності вищий, ніж серед жінок...При відсутності ліків від коронавірусу штучна вентиляція легенів є одним зі способів полегшити стан пацієнтів, які страждають від нестачі кисню. Але з'являється дедалі більше свідчень того, що більшість із тих, кого підключають до ШВЛ, потім не можуть відключити від апарату.

Сообщение 25-04-2020, 10:32
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Radcha писал(а):
11.04.2020 в світі було 100 000 жертв, які набиралися 4 місяці , за останній тиждень +50 000 . Темпи прискорилися жахливо.

Від COVID-19 у всьому світі померло понад 195 тис. осіб
За останній тиждень -45000 померлих. Майже на 5000 менше . Може притихне. Хоча паска внесе свої дані...
P.S. Ні, не менше...На момент публікації новини кількість жертв сягнула 200 698 осіб.

Сообщение 03-05-2020, 19:54
Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Radcha писал(а):
Може притихне. .

Отак може притихнути:
Громадською організацією «Центр сприяння жертвам політичної агресії» (адреса: 61075, Харківська обл., м. Харків, вул. Михайла Водяного, 78, ідентифікаційний код - 43514377) (далі - позивач або ГО «Центр сприяння жертвам політичної агресії») подано на розгляд Окружному адміністративному суду м. Києва позов до Кабінету Міністрів України (адреса місцезнаходження: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2) (далі - відповідач або КМ України або КМУ), у якому позивач просить суд:

- визнати неправомірною постанову Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», із змінами, внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 року № 215, від 20 березня 2020 року № 242, від 25 березня 2020 року № 239 , від 29 березня 2020 року № 241, від 2 квітня 2020 року № 255;

- скасувати постанову Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", із змінами внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 року № 215, від 20 березня 2020 року № 242, від 25 березня 2020 року № 239 , від 29 березня 2020 року № 241, від 2 квітня 2020 року № 255.

Мотивуючи позовні вимоги позивач вказує, що приймаючи оскаржувану постанову з усіма її редакціями, КМУ взяв на себе виконання не властивих йому функцій. Тому фактично була здійснена підміна поняття правовий режим надзвичайного стану режимом карантину.
:unknown:
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/88985190

Сообщение 05-05-2020, 04:28
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Сумська, Чернігівська , Хмельницька обл. одні з небагатьох серед тих, хто майже переміг коронавірус. Тут найкраща в світі медицина , лікарі, найсвідоміші громадяни ... 1-2 людина виявлених за добу - це ж так мало ! При тому, що на лінії другі машини хлібовозки і молоко збирачі[це те, що видно щодня] (Велике діло- статистика.. І віра, замішана на недовірі...)

Сообщение 06-05-2020, 22:56
Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Radcha писал(а):
віра, замішана на недовірі...

1978:....
Очень вырос в целом мире
Гриппа вирус — три-четыре! —
Ширится, растёт заболевание.
Если хилый — сразу в гроб!
Сохранить здоровье чтоб —
Применяйте, люди, обтирания!...


2009: Одной из главных тем, которые обсуждали белорусский и украинский лидеры, стала охватившая Украину эпидемия гриппа.

“Подлетаю к вам и думаю: неужели у вас тоже проблемы со свободой слова? Все в масках... У нас так оппозиция на демонстрации ходит. Я думаю, это не с этим связано? То есть, свободы слова у вас в избытке. Только марлевых повязок не хватает, как и у нас. Но ничего, мы вместе справимся с этим горем!" В первые минуты пребывания в Украине, еще у трапа самолета, Александр Лукашенко шутил с журналистами на темы политики и гриппа. При этом белорусский лидер заявил, что проблема эпидемии – надуманна.

На вопросы журналистов о главных проблемах, которые президент Белоруссии приехал решать в украинскую столицу, Лукашенко сказал, что для него главное, чтобы визит способствовал преодолению паники, распространяемой в обеих странах.

“В Украине это точно паника! Сто процентов, - заявил президент Белоруссии, добавив, что постепенно паника подбирается и к его стране. - Поэтому нужно успокоиться и жить".

Высказался Лукашенко и о причинах паники: "Это обычная провокация фармацевтических компаний. Я уверен на 98%, что это их замашки, они хотят на людской беде заработать денег. А в Украине к тому же политический фон особенный к этому подхлестывает".

Чим далі у "ліс", тим товще... пропаганда фармацевтичних компанній 2020 року

2020: Відомий співак у своїй новій композиції про карантин через COVID-19 жартівливо пообіцяв відсидіти в ізоляції, а потім взяти вила і ...

Сообщение 07-05-2020, 02:56
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
"Шукати "нульових пацієнтів" безглуздо".
Вивчення зразків коронавірусу SARS-CoV-2 у 7600 пацієнтів засвідчує, що він циркулював у людській популяції з осені минулого року й дуже швидко поширився після першого зараження. Про це йдеться в дослідженні британських і французьких науковців, яке опубліковано 5 травня на сайті ScienceDirect.

"Філогенетичні оцінки підтверджують, що пандемія COVID-19 почалася між 6 жовтня й 11 грудня 2019 року, що відповідає часу потрапляння агента в організм людини", – ідеться в резюме.
Науковці виявили 198 мутацій вірусу, повторювані мутації можуть вказувати на продовження адаптації SARS-CoV-2 до його нового носія – людини, ідеться в публікації. Водночас різноманітність штамів SARS-CoV-2 фіксують у всьому світі, без виражених регіональних особливостей.

Дослідження також доводить природне походження коронавірусу, але не дає 100-відсоткової гарантії, що первинним носієм були підковоносі кажани.

Як сказав один з авторів публікації Франсуа Баллу телеканалу CNN, аналіз виключає будь-який сценарій, який передбачає, що SARS-CoV-2 міг бути в популяції задовго до того, як його ідентифікували. Перехід із тварини на людину стався 2019 року, отже, надій на те, що вірус уже заразив значну частину населення Землі і привів до появи стійкого імунітету, немає. Інфіковано не більше ніж 10% людей, сказав Баллу.

Водночас наявність величезної кількості мутацій не робить вірус небезпечнішим, вважає генетик.

Виявлено докази швидкого поширення коронавірусу всіма континентами за кілька тижнів чи навіть місяців до того, як влада повідомляла про спалах COVID-19; це свідчить про те, що "спроби виявити "нульового пацієнта" безглузді, їх занадто багато", заявив Баллу.

Сообщение 07-05-2020, 03:33
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Станом на 15:00 6 травня, в світі зареєстровано 3 747 313 випадків зараження коронавірусом COVID-19,
з них:
1 250 602 одужали.
258 962 померли
Станом на 7.05.2020. Усього в світі 3818759 захворіло, 264 810 померли

Україна. Поточна статистика по коронавірусу на 7.05.2020
Всього інфі­ковано 13184
Смер­тельні випадки 327 (2,5%)
Виду­жали 2097 (15,9%)
Наразі хворіють 10760 (81,6%)
з них серйозні
та критичні випадки 169

Сообщение 07-05-2020, 08:51
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
92 людини протестовано на імунітет до коронавірусу: у двох виявили високий титр антитіл, але вони не були хворі COVID-19, - МОЗ
Відповідаючи на запитання, коли Україна може почати масштабну ІФА-діагностику (імуноферментний аналіз, на виявлення антитіл до коронавірусу), він відповів: "Ми рухаємося в цьому напрямку, вже зроблені вітчизняні тест-системи для тестування. Наприклад, у Сумській і у Черкаській областях вже 92 людини протестовано, у вдвох виявили високий титр антитіл, при цьому вони не були хворими на коронавірусну хворобу. Ми плануємо розширювати тестування, щоб в подальшому зрозуміти, як серологічні дослідження можуть використовуватись для стримування епідемії. Зараз вони можуть показувати нам чутливість системи епіднагляду до виявлення хворих на коронавірус. Можна ретроспективно брати якийсь населений пункт або заклад охорони здоров'я протестувати всіх медичних працівників, подивитись в кого є антитіла, і порівняти, скільки було виявлено хворих. Потім можна прогнозувати, що нам слід робити, щоб запобігти захворюваності серед медичних працівників. Якщо в ІФА додатуть антиген, зараз тільки антитіла, тоді можна використовувати це для діагностики. Це буде круто, оскільки наша система охорони здоров'я має обладнання, яке дозволяє нам робити мільйон тестів на добу".

Сообщение 07-05-2020, 17:07
mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4659
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
Рада приравняла медиков, которые погибли от COVID-19, к военным
Согласно принятому Верховной Радой закону, в случае смерти медика вследствие коронавирусной инфекции COVID-19 его семье должны выплатить помощь в размере 750 прожиточных минимумов, что сейчас составляет 1,58 млн грн.
___________________
Лично я не против и только За!
Ну вот смотрите. При данных обстоятельствах медики приравнены к военным, революционеры, свергающие власть тоже, а ликвидаторов наоборот - нах убрали из текста проекта нового закона о ветеранах!
Как вам такое нравится?
Смерть рашистским оккупантам!

Сообщение 07-05-2020, 17:40
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
mekena писал(а):
Рада приравняла медиков, которые погибли от COVID-19, к военным
Согласно принятому Верховной Радой закону, в случае смерти медика вследствие коронавирусной инфекции COVID-19 его семье должны выплатить помощь в размере 750 прожиточных минимумов, что сейчас составляет 1,58 млн грн.
___________________
Лично я не против и только За!
Ну вот смотрите. При данных обстоятельствах медики приравнены к военным, революционеры, свергающие власть тоже, а ликвидаторов наоборот - нах убрали из текста проекта нового закона о ветеранах!
Как вам такое нравится?

Я був в поліклініці. Бачив, як ведуть себе медики, як вони виконують рекомендації МОЗ .. І мені тепер не дивно, що 20 % виявлених саме медики. Але можливо мені не повезло і я не те побачив.
Що до ліквідаторів- зараз ще йде процес видачі посвідчень нового зразка. І обіцяють переглянути наш закон. Будемо жити по закону для чорнобильців, скоріше всього.

Пред.След.

Вернуться в Різне - спілкування, пошуки, гумор