Список форумов Загальна категорія Питання Lanetы МСЕК не передав витяг МСЕК до органу що призначає пенсію.

МСЕК не передав витяг МСЕК до органу що призначає пенсію.

Незвичні питання c неординарними висновками
laneta участник

Сообщения: 420
Откуда: Poltava
У 2005 році МСЕК не передав витяг з акту огляду у МСЕК ні до УПФУ ні до УПСЗН де знаходилися пенсійні справи сина інваліда дитинства. Лише нещодавно нам вдалося визнати юридично факт належності довідки МСЕК за 2005 рік якою встановлено інвалідність 1 групи пожиттєво. У 2005 році мною як матірью писалася заява про призначення соціальної допомоги як дитині інваліду з 16 до 18 років згідно медичного висновку як дитині інваліду до 18 років. І ми її отримували бо на той час я не могла знайти усі потрібні медичні документи щоб встановити факт встановлення нам ЗАОЧНО першої групи інвалідності. В довідці МСЕК так і написано: Огляд вперше - заочно.
Питання: Як повинні повести себе згідно чинного законодавства працівники УПСЗН в такому випадку. Виплатити належні йому суми за увесь період починаючи з 2005 року чи з дня подання заяви про призначення соц. допомоги?

mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4671
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
laneta писал(а):
Питання: Як повинні повести себе згідно чинного законодавства працівники УПСЗН в такому випадку. Виплатити належні йому суми за увесь період починаючи з 2005 року чи з дня подання заяви про призначення соц. допомоги?

З дня подачи заявления.
Если бы подали заявления в 2005-м, УТСЗН отказалось бы выплачивать, обжаловали бы отказ в суде, суд приял решение в вашу пользу - тогда бы УТСЗН выплачивало с 2005 г. - опять же с дня подачи заявления.
Смерть рашистским оккупантам!

laneta участник

Сообщения: 420
Откуда: Poltava
З 2005 року по 2007 рік виплачували як дитині інваліду до 18 років ( згідно довідки ЛКК про яку я дізналася тільки після того як через суд витребувала матеріали особової справи по соціальній допомозі) . Потім у 2007 році почали виплачувати як інваліду дитинства 3 групи до 2008 рік. Цю довідку видану начебто знову на першому огляді на 1 рік надіслали з МСЕК . Але нам відомо було що у 2005 році було встановлено 1 групу пожиттєво. З 2008 року я встановлювала кожен запис лікарів в судовому порядку. Поки не дійшла черга встановити факт належності нам копії довідки МСЕК про першу групу. У суду враховуючи попередні рішення встановлені в судовому порядку ( медичних доркументів, факт направлення документів на МСЕК у 2005 році) не було сумнівів у достовірності копії довідки МСЕК за 2005 рік.
Тепер питання: Виходить що нам виплачували з 2007 року по 2008 рік соціальну допомогу як інваліду з дитинства 3 групи. Хоч у той період був інвалідом з дитиинства 1 групи факт якої встановлено у травні цього року. Чи потрібно вимагати доплати соціальної допомоги за 2007 рік по 2008 рік? Розмір допомоги суттєво більший інваліду 1 групи з надбавкою на догляд аніж інваліду 3 групи.

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
laneta писал(а):
У 2005 році мною як матірью писалася заява про призначення соціальної допомоги як дитині інваліду з 16 до 18 років згідно медичного висновку як дитині інваліду до 18 років. І ми її отримували бо на той час я не могла знайти усі потрібні медичні документи щоб встановити факт встановлення нам ЗАОЧНО першої групи інвалідності. В довідці МСЕК так і написано: Огляд вперше - заочно.
Питання: Як повинні повести себе згідно чинного законодавства працівники УПСЗН в такому випадку. Виплатити належні йому суми за увесь період починаючи з 2005 року чи з дня подання заяви про призначення соц. допомоги?

Чинне законодавство, починаючи з 2003 року передбачає отаке:
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
від 17 серпня 2002 р. N 1146
Київ

Про вдосконалення механізму надання
соціальної допомоги


Відповідно до Стратегії подолання бідності, затвердженої
Указом Президента України від 15 серпня 2001 р. N 637
( 637/2001 ), з метою поглиблення адресності соціальної допомоги
та спрощення механізму її надання Кабінет Міністрів України
п о с т а н о в л я є:

1. Запровадити з 1 січня 2003 р. призначення всіх видів
соціальної допомоги місцевими органами праці та соціального
захисту населення за єдиною заявою.

...
3. Міністерству праці та соціальної політики:

до 1 жовтня 2002 р. затвердити форму заяви для призначення
всіх видів соціальної допомоги ( z0475-15 ) та підготувати
рекомендації щодо відповідної організації роботи місцевих органів
праці та соціального захисту населення;

забезпечити створення програмного комплексу для
автоматизованого опрацювання документів з питань призначення всіх
видів соціальної допомоги за єдиною заявою, формування єдиної бази
даних та реєстру одержувачів цієї допомоги.

4. Міністерству праці та соціальної політики, Міністерству
економіки та з питань європейської інтеграції, Міністерству
фінансів привести нормативно-правові акти з питань, що регулюють
порядок надання всіх видів соціальної допомоги, у відповідність із
цією постановою.


Прем'єр-міністр України А.КІНАХ



Вернуться в Питання Lanetы