Список форумов Різне Новини, події, коментарі 2008 – рік пенсійної реформи

2008 – рік пенсійної реформи

Новини ПФУ, МінПраці, КабМіну и т.і..,

Сообщение 27-03-2008, 07:42
poladich Аватара пользователя
активист

Сообщения: 653
Откуда: Харьков
Выступление Тимошенко на Кабмине в среду

Тепер пенсії. Скільки я на своєму політичному віку пам’ятаю виборів, всі говорили одну фразу: „Ми приберемо зрівнялівку у виплаті пенсій. Ми зробимо так, що пенсіонери будуть отримувати пенсію в залежності від стажу, зарплати і в залежності від того взагалі, на якій роботі вони були, на шкідливій роботі, чи вони просто були на такій роботі, яка, власне, зберігала їх здоров’я”. Все це наш уряд вперше врахував і ми зробили не просто підвищення пенсій, а ми зробили суттєву, я би сказала, навіть масштабну диверсифікацію виплати пенсій у залежності від стажу, в залежності від середньої зарплати і в залежності від шкідливості праці, яка була під час трудового стажу. Ми зробили таку диференціацію, що зараз кожен пенсіонер, можливо, і не задоволений тим, що одним підняли пенсію на 300 грн., другим підняли пенсію на 10 грн., але це підняття пенсії відбувалося виключно в залежності від трудового стажу і середньої заробітної плати.

І ми отримали в середньому по Україні, якщо брати грудень до грудня, зростання пенсії на 37 %. Але в той же час, подивіться, яка відбулася диференціація. Покажіть, будь ласка. Ви бачите, що практично сьогодні в країні мало залишилося пенсіонерів, які мають однакову пенсію, тому що вона вкорегована буквально до гривні. І сьогодні кожен пенсіонер відчуває, що до нього поставилися справедливо.

І ми ще покінчили з таким ганебним явищем, коли пенсія розраховувалася по середній заробітній платі, яка була ще за "царя Панька" порахована, а сьогоднішня середня заробітна плата для працівників тієї ж галузі, тих же підприємств іноді складала в два рази більше, але це не враховувалось у підрахунку пенсій для людей. Ми для того, щоб збільшити зараз пенсії, взяли сучасну середню заробітну плату, і відносно сучасної середньої заробітної плати зробили диференціацію нарахування пенсій. Ви бачите, що є люди, які отримали від 10 до 50 грн., є люди, які отримали від 50 до 100, і від 100 до 200. Це практично головна група пенсіонерів, які отримали такий приріст.

Є люди, які працювали на особливо шкідливих роботах, які працювали там, де потрібно було вже давно їм підвищити пенсії. Таких людей небагато, але вони іноді отримали зовсім радикальне підвищення пенсій (ви бачите це по таблиці, яка у вас перед очима).

І в цілому, я прошу показати. Ось приблизно градація сьогоднішніх пенсій від мінімальних пенсій до максимальних, як вони розподіляються сьогодні, яка кількість пенсіонерів, який розмір пенсій має. І ви бачите, що дійсно із зрівнялівкою в пенсійному забезпеченні раз і назавжди покінчено. Але це не значить, що ми зупинилися, категорично не значить.

Я можу вам сказати, що в найближчий час (покажіть наступний слайд), з 1 квітня ми покінчимо з тим просто недопустимим явищем, коли в країні є пенсіонери, які в порушення Конституції отримували менше прожиткового мінімуму. І це значить, що у нас було майже 2 млн. пенсіонерів, які не дотягували до прожиткового мінімуму. З 1 квітня буде поставлена крапка, у нас не буде з 1 квітня жодного пенсіонера в країні, який би отримав менше прожиткового мінімуму.

Це значить, що для мінімальних пенсій на одного утриманця в разі втрати годувальника та непрацюючого інваліда пенсія з 1 квітня збільшиться в 1,7 рази, мінімальна пенсійна виплата на двох утриманців в разі втрати годувальника – в 2 рази і мінімальна пенсійна виплата на трьох утриманців в разі втрати годувальника – в 2,5 рази. Крім того, люди, які отримували нижче прожиткового мінімуму, все це буде вирівняно.

Ще одне досягнення уряду, яке свідчить про те, що наш уряд сказав і зробив, а не сказав і черговий раз, як деякі політики, просто ввів в оману, це виконання Закону „Про дітей війни”. Це стосується 6 млн. пенсіонерів у нашій країні, і наш уряд зробив просто крок, який обіцяли всі політичні сили, – ми прирівняли дітей війни до учасників війни, практично всі вони стали учасниками війни, і вони отримали добавку саме згідно Закону „Про дітей війни” кожний до своєї пенсії, і ця добавка на рівні 47 грн. – так, як отримували учасники війни. Зрівняння цих статусів, безумовно, є виконання Закону „Про дітей війни”.
http://for-ua.com/press/2008/03/26/183156.html

Сообщение 27-03-2008, 09:01
leo Аватара пользователя
активист

Сообщения: 679
Мадам Ю:
Зараз все це докорінно міняється. Чесна приватизація, чесне поводження з землею, з надрами, чесне повернення податку на додану вартість, про який я скажу далі, нормальна сплата податків, це стає крок за кроком нормою життя нашої країни.


Она бедненькая думает, что ей уже поверили. Театр абсурда.

Сообщение 27-03-2008, 09:18
poladich Аватара пользователя
активист

Сообщения: 653
Откуда: Харьков
leo писал(а):
Она бедненькая думает, что ей уже поверили

Только согласный быть лохом ей поверит. В ее выступлении сказано, что и зарплату бюджетникам в этом году повысили на 31%, с какой полки она упала?

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
poladich писал(а):
http://obkom.net.ua/news/2008-03-19/0950.shtml

Кабинет Министров на очередном заседании в среду 19 марта рассмотрит концепцию проведения пенсионной реформы

А выполнять действующую "концепцию"...уже не надо :?: :shock: :?:
http://www.pfond.poltava.ua/vseinterv.html
Якими є перспективи подальшого підвищення пенсій?

Пенсії за законами України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" і "Про наукову і науково-технічну діяльність" підлягають щорічному перерахунку з 1 березня в разі збільшення величини середньомісячної заробітної плати в Україні за минулий рік.
Попередні дані цієї величини свідчать, що таке зростання у 2007 відбулося. Отже, є всі підстави вважати, що й нинішнього року багатьом пенсіонерам пенсії перерахують з 1 березня 2008 р. Такі щорічні перерахунки проводяться в порядку, що затверджується Кабінетом Міністрів України.Наступне підвищення пенсій відбудеться з 1 квітня в зв'язку із збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб: з 470 грн. до 481 грн. Далі – з 1 липня, коли прожитковий мінімум буде 482 грн., і з 1 жовтня – 498 грн. Також з 1 жовтня 2008р. будуть проведені перерахунки пенсій в зв'язку з переоцінкою страхового стажу – за 1 рік роботи буде враховуватися 1,35 замість 1,2 заробітку.
Громадянам, які не отримали суттєвого підвищення пенсій з нового року, буде продовжуватися їх індексація згідно з відповідним законодавством.



Пред.

Вернуться в Новини, події, коментарі