Список форумов Проблеми чорнобильців Різне - спілкування, пошуки, гумор КОРОНОВІРУС

КОРОНОВІРУС

Спілкування чорнобильців з різнобічних питань
Сообщение 25-03-2020, 19:50
ЧАЭС BORIS участник

Сообщения: 160
Откуда: Чёрное море
Корисна інформація . Яка?

Сообщение 25-03-2020, 21:36
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
ЧАЭС BORIS писал(а):
Корисна інформація . Яка?

Наприклад, комусь конче потрібен психіатр, а оголошено карантин , до поліклініки не доїхати. І так до любого лікаря по профілю в вайбері чи ватцапі. Можна ж і в режимі відео. Пілюлю не дасть, але проконсулювати може. І написати назву препарату. Результат мало чим відрізняється від походу в поліклінвку- бесіда і ьумажка з назвою препарату :mrgreen:
Зрозумів. Я давав відповідь на допис dog-foksa, написав окремий пост. Потім подумав, що незрозуміло получилося, відповів як потрібно. А цей окремий не відредактував, бо чомусь нема кнопки видалити. Так що вибачаюся
Последний раз редактировалось Radcha 26-03-2020, 09:49, всего редактировалось 2 раз(а).

Сообщение 26-03-2020, 05:34
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Інститут молекулярної біології може випускати набори на 10 тисяч тестів на COVID-19 за тиждень, все питання в фінансуванні
В Інституті розроблена, виготовлена і повністю готова до використання "Тест-система для діагностики коронавірусу COVID-19" на основі кількісної полімеразної реакції (ПЛР). Система пройшла реєстрацію, підтверджена її точність і специфічність на рівні 99,9%. Собівартість однієї реакції на цьому тесті - 250 грн, тоді як закордонні аналоги коштують 370-450 грн. Наразі Інститут отримав 350 тис. гривень від держави і виготовив перші партії тестів на 600 аналізів, які передані в Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ та Центр громадського здоров'я МОЗ.Він зазначив, що менш ніж за тиждень науковці можуть зробити набори на 10 тис вимірювань, а за 10-12 днів - на 50 тисяч.

"Головне, що для цього потрібно - кошти. Ми повинні інвестувати в нашу науку та забезпечити ефективний захист українців. Масштабне виготовлення та використання тест-систем також дозволить нам бути незалежними від іноземних виробників; заощадити на вартості систем та їхній доставці; швидко виробляти необхідну кількість систем залежно від епідеміологічної ситуації. Ще одна проблема: за словами науковців, вірус сильно мутує. Це також потрібно враховувати під час виготовлення тест-систем", - розповів чиновник.

Сообщение 26-03-2020, 06:56
dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
Как коронавирус попадает в организм человека и что происходит дальше? Почему для некоторых людей коронавирус более опасен? Отчего Италии такая тяжелая ситуация с заболеваемостью, а в Японии нет ни карантина, ни эпидемии? Влияют ли климатические особенности страны на распространение коронавируса? Насколько оправданы "выжидательный" карантин или введение чрезвычайного положения? Можно ли заразиться вирусом на улице? Когда нужно надевать маску или латексные перчатки? Какова эффективная профилактика коронавирусной инфекции? Есть ли специфическое лечение "от коронавируса"?

Вирусолог: Проблема не в коронавирусе, а в общей системе здравоохранения и образования (ВИДИО)

48:10 - интерферон и коронавирус;
49:48 - чем лечат коронавирусную инфекцию;
Moderator

Сообщение 26-03-2020, 09:38
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
80% російської допомоги Італії малокорисні для боротьби з COVID-19, а всі надіслані експерти є військовими, - La Stampa
Як відзначають співрозмовники видання, 80% російських поставок є "абсолютно марними або малокорисними" для Італії для боротьби з COVID-19 і є нічим більшим, аніж виправданням. Росія прислала країні обладнання для дезінфекції територій та іншу схожу спецтехніку, тоді як Китай, приміром, медичні маски і апарати ШВЛ.

Видання непокоїться, що всі прибулі фахівці є військовими, а операцію координує міністерство оборони Росії, а не міністерство охорони здоров'я. Всі військові мають високі звання: генерали, полковники, майори, і "вільно пересуваються по території Італії, в декількох кроках від баз НАТО".

"Путін побачив у коронавірусі можливість закріпитися на італійській політичній сцені і італійський прем'єр не посоромився своєї підтримки в цій нелегкій кризі, прийнявши все це для закріплення чудових особистих стосунків з політичною стороною Москви", - пише газета.

Прем'єр-міністр Джузеппе Конте, пише газета, погодився прийняти російську допомогу для "зміцнення прекрасних особистих стосунків" з Москвою

Сообщение 26-03-2020, 11:51
Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Radcha писал(а):
... в нас же настав час щасливого життя і виконання законів . Відповіді не потребую, віриш?

То: топикстартер Radcha
- Замість полеміки та тиражування на форумі з інтернету більше тридцяти " відповідей(ответов) самому собі" , прочитайте та спробуйте виконувати рекомендації супермодератора, щодо правил цього форуму :
dog-fox писал(а):
Посетителям:
1.Прежде чем создавать новую тему, следует просмотреть имеющиеся.
Это для того, чтобы не повторяться - ни с вопросами, ни с ответами.
2.Прежде чем задать вопрос, подумайте - возможно это проблема для обсуждения и обратиться с ней нужно в другой раздел.
Не называйте тему "SOS", "Помогите" и т.п. - в такие темы, как правило, никто не заглядывает.
Отвечающим:
1. Отвечать только на вопрос топикстартера (начавшего тему).Комментировать ответы и вступать в полемику друг с другом здесь не следует - используйте личную переписку, для этого существует кнопка "ЛС" под сообщением.

Сообщение 26-03-2020, 17:26
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Потрібно виділяти гроші на ще живих людей до 65, а не на трупи, - Ємець. ВIДЕО
"Я закликаю не лише державу, а й бізнес України приєднатися і свідомо зробити так, щоб у нас тести - і експрес, і серологічні - були масово для всіх українців. Ми ж знаємо статистику, скільки в нас людей від 65 років. Хоч це і прикро, але тривалість життя середня для чоловіків, по-моєму, становить 65 років. Тому я скажу відверто, що фінансисти, які нам мають допомагати, починають розраховувати на тих людей, які в нас ще живі. Я не жартую і не лякаю. Я постійно кажу: ви підрахуйте, скільки нам треба виділити фінансів на живих людей, а не на трупи", - зазначив Ємець.
Ну що ж, так і повинно бути.. Нафіга кому потрібні старики. Одна обуза і дурість від них, особливо на виборах.

Сообщение 26-03-2020, 17:35
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Radcha писал(а):
Мэр Конотопа заявил о первом случае коронавируса в Сумской области"В Конотопе только что диагностировали первый случай заболевания на коронавирус. Женщина 76 лет из села Казацкого Конотопского района. На данный момент находится в реанимации ЦРБ. Принимаем все необходимые меры. Человек в сознании и подключен к аппарату искусственной вентиляции легких", - сообщил Семенихин в фейсбуке.

Женщине сделали два быстрых теста, оба показали положительный результат. Анализы направлены на подтверждение в сумскую лабораторию.


В Козацьке завезли 50 тестів. Ще вранці укрпоштою. До цього визначили контакти. Але медики поки що не з'явилися, хто і як братиме тести? Це ж потрібен захисний одяг, респіратори і т.д. Адже кожен , хто в списку контактних, може бути з коронавірусом covid19. А може і ніхто не буде носієм, бо поки зроблять аналіз померлої в Сумах, пройде час. Медики говорять, що тести показали коронавірус, але який саме вони не показують. Отакн

Сообщение 26-03-2020, 17:53
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Їздив в АТБ. Передімною працівниця протерла ручку вхідних дверей і пішла. Я зайшов. Після мене йшли люди і ніхто ручки не протирав, а двері потрібно тягнути на себе. На касі термінал стоїть так, що покупець не може сам протягти карту , а касирша таким недовольним тоном каже , давайте я сама. Вона в перчатках , але в них же обслуговувала покупців до мене і після мене. Це явно не карантинні дії. І плюс під маркетом синячок сидить, просить на пузирьок. Дай, бо плюну ? Народу менше, ризик всерівно є. Мабуть потрібно по Пушкіну:
Мой друг, пора на хутора!
Там средь унылой,серой хери
Нет преопаснейших бактерий
Для нашего с тобой нутра.
Там браги сварим мы бидон
Нарежем сала, хлеба, лука
И ни одна болячка, сука,
Не пошатнет здоровья трон

Сообщение 27-03-2020, 03:32
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Коронавірус поширюється дедалі швидше: за 2 дні захворіло 100 тисяч осіб, - ВООЗ
"Пандемія COVID-19 прискорюється з експоненційною швидкістю. Перші 100 000 випадків припадають на 67 днів. Другі - на 11 днів. На треті 100 000 пішло лише 4 дні. Четверті - тільки 2 дні. Без агресивних дій у всіх країнах мільйони можуть померти", - заявив глава ВООЗ.

Сообщение 27-03-2020, 08:13
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
"Тіло батька винесли з лікарні в мішку і закрили двері", - доньки померлого від коронавірусу розповіли, як ховали батька.

"Помер тато зранку. Подзвонили з лікарні моїй сестрі, сказали, щоб приїхала своїм транспортом, із домовиною і забрала тіло. З чоловіком на своєму бусі сестра поїхала по тата", - розповіла Анна Поліщук.
"Нам видали батька в чорному пакеті. Тато був важкий, підняти неможливо було самому. І ось цей пакет просто тягнувся по землі. Сам чоловік мій це робив руками і тягнув. Пакет чорний обірвався в руках. Це було щось страшне. Ніхто не вийшов навіть у труну поставити", - каже Ольга Тутова."Вона була дужа важка. Ми просили допомоги — ніхто не реагував. Ми ту труну тягнемо, дошки розсипаються, бо це був асфальт. До нас вийшли на поміч лише після того як ми подзвонили до головного лікаря інфекційної лікарні. Вийшов чоловік повністю одягнутий у захисний костюм, і почав дорікати нам, що не ми (родичі) маємо цим займатися, а санепідемслужба", – додає Ольга.
"Люди в селі бояться, відмовилися викопати могилу. Мер Монастириська знайшов людину, яка викопала могилу. Опускали тіло мер, його заступник, голова сільської ради і мій зять. Сестра світила телефоном, а вони закопували яму, бо був вечір", - розповіла Ганна Поліщук.

Ні в Ольги, ні в її чоловіка, які забирали тіло померлого, не було захисного одягу. Мікроавтобус, у якому везли труну, вони потім продезінфікували, як могли, самостійно.


І це в Україні лише 5 померлих... А що буде далі? Мабуть , копати яму заздалегідь, і якщо вже захворів, поки ноги несуть, томати своїм ходом до неї. Бо нема ,виходить , в країні такої служби, щоб знали, що робити, як робити і чим робити. Це такі реалії. А може, цензор бреше? Тоді к ногтю Бутусова!

Сообщение 27-03-2020, 20:31
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
абсолютний "чорний" рекорд із моменту спалаху епідемії в Італії
Станом на вечір 27 березня в Італії від коронавірусу померло 9134 особи, що на 969 більше, ніж вчора. Це найвище зростання від початку надзвичайної ситуації. У четвер приріст становив 662 особи. 50 померлих - це жертви, яких не включили під час оприлюднення даних попередньої доби.

Загалом в Італії налічується 66,414 пацієнтів із коронавірусом. Приріст останньої доби становив 4401 випадок зараження, із них у Ломбардії - 2409.

При цьому кількість тих, хто вилікувався, за останню добу відчутно нижча ніж у попередні дні. Так, за останні 24 години з лікарень виписали 589 осіб, тоді як у попередні дні кількість людей, які одужали, іноді перевищувала тисячу

Дааа. Оце косить. В нас багато хто не вірить в те, що цей вірус взагалі є в Україні . От видумали , аби землю забрати - і все... Питаю, а що в Італії чи Іспанії хочуть забрати? Мовчить..

Сообщение 27-03-2020, 20:42
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Ставніцер про готовність Одещини протистояти коронавірусу
"В Одеській області п'ять разів за останній тиждень змінювався список опорних лікарень. Щоразу сотні волонтерів, бізнесменів, небайдужих людей у буквальному сенсі на півдорозі розвертають машини, забиті коробками з антисептиком і масками, і їдуть в інший кінець області... Глава облохоронздоров'я Оксана Сорочан, кожні півтори години зривається в сльози. Губернатор Максим Куций не плаче, але рішень не приймає", - написав він.

Ставніцер зазначив, що виконав прохання президента Зеленського і організував бізнес на допомогу області в боротьбі з коронавірусом.

"200 власників найбільш ключових підприємств регіону цілодобово працюють над тим, щоб знайти не тільки дорогі апарати ШВЛ, а й елементарні маски, костюми, окуляри, рукавички, бахіли. І оплачують їх. 20 менеджерів залишили свою роботу, не сплять і не їдять, щоб забезпечити закупівлі, документообіг, логістику, комунікації і все, що потрібно Штабу"..
За його словами, партнери з ОДА за цей час тільки подзвонили кілька разів з питанням про те, скільки грошей здали бізнесмени.

"Знаєте, що було в Одеському аеропорту, коли туди привезли тести з Китаю? Представники різних регіонів побилися між собою і з Національною гвардією за ці коробки. Кожен почав брати собі те, що бачив - довелося перекривати виїзд з аеропорту. Таке відбувається під час безвладдя. І це страшніше, ніж порожні лікарні", - написав Ставніцер.

"Я не можу пересувати ноги владі. Я не можу змушувати працювати облохоронздоров'я, командувати лікарями, піднімати зі стільців співробітників ОДА і робити так, щоб їхній штаб працював насправді, а не на папері. І не хочу! У мене немає медичної освіти, і кажуть, що я не повинен вказувати лікарям. Добре. Покажіть мені, хто повинен? В одеській області цієї людини немає. Повний параліч", - додав він

Схоже, в нас і влада не вірить , що covid19 вже в хаті . Печалька...

Сообщение 27-03-2020, 23:18
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Коронавірус змінюється - слабшає і підлаштовується під людей, - біолог-генетик Коляда
"Всі віруси виникають як щось дуже гостре, вступають з людиною в контакт, починають дуже сильно призводити до негативних наслідків. Потім їхня логіка полягає в тому, щоб прийти до якогось симбіозу. Щоб людина, яка чхає, яка переносить максимальну кількість цього вірусу іншим, жила як можна довше. І наступного року також могла заражати цим вірусом інших", - пояснив Коляда.

За його словами, вірус "хоче жити" і буде робити все, щоб його носій жив і продовжував поширювати його якомога довше.

Водночас і у людей виникає як індивідуальний, так і колективний імунітет, що дозволяє боротися з коронавірусом, зазначив Коляда

Сообщение 28-03-2020, 07:14
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Іспанія повернула в Китай неякісні тести на коронавірус: точно такі ж купував Київ

Реакція Києва:
"Про тести, від яких відмовилася Іспанія... Спершу зазначу: компанія Bioeasy із 12 березня 2020 має сертифікат РЄ на продаж чотирьох :mrgreen: видів експрестестів. Суттєве зауваження: Іспанія відмовилася від партії тестів на антиген, а Україна отримала тести на антитіла. У цьому і є їхня велика відмінність", – зазначив Поворозник.
Последний раз редактировалось Radcha 28-03-2020, 08:45, всего редактировалось 2 раз(а).

Сообщение 28-03-2020, 08:35
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
В Україні залишилися три області, де немає жодного випадку коронавірусу. Інтерактивна карта
І яка ж причина? Перше, що приходить на думку: нема здорових людей,є погано оглянуті..

Сообщение 30-03-2020, 04:05
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
За даними ЦГЗ МОЗ України
... станом на 22:00 29 березня в Україні 475 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 ПЛР-дослідженням. Усього зафіксовано 10 летальних випадків від COVID-19 в Україні. Загалом 6 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі"
Последний раз редактировалось Radcha 30-03-2020, 04:34, всего редактировалось 7 раз(а).

Сообщение 30-03-2020, 04:13
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
МОЗ визначило 240 лікарень першої хвилі для госпіталізації пацієнтів із COVID-19
"Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Госпіталізовані з COVID-19 мають отримувати всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану, а ті пацієнти, які потрапили до лікарні через інші захворювання, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується. Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів - температурі вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання - дзвонити до 103.

Сообщение 30-03-2020, 04:40
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Усі, хто повертаються в Україну, примусово пройдуть обсервацію
А 130 000 завезених до 29.03 порозбігалися по всій країні і не становлять загрози?
А оці вивезені з В'єтнаму- коли туди потрапили? Блін, про конституційні свої
права добре пам'ятають.. Я б хрен їх вивозив, тим більше, якщо вони поїхали туди тиждень назад, жопи на пляжах погріти. Барани.

Сообщение 30-03-2020, 16:05
dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
На час карантину генеалогічний ресурс My heritage відкрив "колоризатор" чорно-білих світлин. Усього за кілька секунд будь-яке старе фото стає повнокольоровим. Нумо, друзі історики-краєзнавці, витягаймо зі схронів раритетні світлини і надаємо їм колір!
Moderator

Сообщение 31-03-2020, 17:45
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Лікар головної "коронавірусної лікарні" Росії, який контактував із Путіним, заразився COVID-19
Разом із президентом Росії Володимиром Путіним інфекційну лікарню в Комунарці 24 березня відвідали мер Москви Сергій Собянін, віцепрем'єр Росії Тетяна Голікова і прессекретар президента Дмитро Пєсков. Всі вони спілкувалися з Денисом Проценком, не дотримуючись при цьому рекомендованої Всесвітньою організацією охорони здоров'я соціальної дистанції як мінімум в 1 метр.

Тоді Проценко попередив Путіна про можливе повторення в Росії "італійського сценарію" з великою кількістю хворих і померлих.


ТОП КОМЕНТАРІ
+27обліковий запис
давай , Проценко , не підвиди - весь Світ , за тебе , кулаки тримає !
31.03.2020 17:04
+26Roman Podyu 5027fa4e
Кацапы, сэр.
31.03.2020 17:04
+18RustIck
Ха! Ждемс!

Сообщение 31-03-2020, 19:27
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Вінницькі медики розробили перший в Україні протокол лікування від коронавірусу
Зазначається, що це медикаментозне лікування ще до етапу застосування апаратів штучної вентиляції легенів.

Мороз повідомила, що для лікування використовують групу протималярійних препаратів, а також препарати, які застосовують при лікуванні СНІДу, оскільки в склад генома вірусу Covid-19 входить частина генома вірусу імуннодефіциту людини

Сообщение 01-04-2020, 03:33
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Просто усвідомте – на 40 млн людей в Україні лише 15 апаратів штучної легені. Шашлики, кажете? У супермаркет без захисту?
Тести. Захист лікарів. ШВЛ. ЕКМО. Кисень. Додаткові ліжка. Мобільні госпіталі. Ось це і був виклик завтрашнього дня, а не маски, якими й далі займається влада. Але час спливає. Виклик завтрашнього дня став викликом сьогодення. На тлі відсутності у країні ЕКМО, браку 2 тис. розумних ШВЛ середнього та експертного класу, маски – це х...йня собача.

Передайте хтось Володимирові Олександровичу. Нехай повідомить усім нам у наступному своєму відеозверненні до народу, до чого будуть під'єднувати 16-го важкого пацієнта реанімації в 40-мільйонній країні, коли йому знадобиться штучна легеня?!


PS
Колишня міністр охорони здоров'я в Зверненні до Ілона Маска попросила апарати ШВЛ до України
"Мене звуть Уляна Супрун. Я - колишня глава МОЗ України. Україна потребує апаратів ШВЛ. Ми маємо їх лише 3500 на 37 млн осіб"

Сообщение 02-04-2020, 16:44
dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3858
Откуда: Запоріжжя
85% людей, що померли від COVID-19, мали вік старше 50-ти років.

Майже всі померлі мали важкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, хвороби нирок та легень.

Загалом станом на 2 квітня 2020 року від COVID-19 в Україні померло 20 людей: 15 жінок та 5 чоловіків.

Серед чоловіків:
40-49 років — 1 людина;
60-69 років — 1 людина;
80-89 років — 1 людина;
50-59 років — 2 людей.

Серед жінок:
50-59 років — 6 людей;
60-69 років — 5 людей;
70-79 років — 2 людей;
30-39 років — 2 людей.

Троє з усіх померлих мали в анамнезі поїздки за кордон протягом останніх 14 діб до появи клінічних симптомів.

Середня тривалість від появи симптомів захворювання до настання смерті склала 9 діб, а від моменту госпіталізації до смерті — 4 дні.

Усі 20 пацієнтів були госпіталізовані. Із них 60% отримували лікування у відділеннях інтенсивної терапії та перебували на штучній вентиляції легень чи екстракорпоральній мембранній оксигенації.

Також усі люди, що померли від COVID-19, мали позитивний результат лабораторного дослідження на збудник цієї хвороби.

Центр громадського здоров’я України
Moderator

Сообщение 03-04-2020, 11:23
Radcha активист

Сообщения: 1349
Откуда: Україна
Летальність від COVID-19 в Україні 2,4%, у світі - 5,2%, - головний санлікар Ляшко
Спеціально продивився блок новин на 1 каналі РФ. Жодного слова про померлих. Є статистика по нових виявлених і вилікуваних...

Пред.След.

Вернуться в Різне - спілкування, пошуки, гумор