Список форумов Загальна категорія Пенсії за роботу на Крайній Півночі Стаж в районах Крайнего Севера - доки

Стаж в районах Крайнего Севера - доки

Особливості обліку стажу та заробітків на Крайній Півночі, пільги по виходу на пенсію.
Nickolas Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 3226
Откуда: Харьков

В теме "Стаж в районах Крайнего Севера" появилось предложение:
Харп писал(а):
P.S.: Возможно есть необходимость создать тему в которой можно будет выкладывать документальные доказательства судебных разбирательств?
Ведь прецеденты я уверен есть и положительные и отрицательные.
С уважением к форуму, форумчанам и Nickolasу

Вот - создал. Используйте во благо.
-= Пенсионер - это профессия! =-

Сообщение 13-01-2014, 21:10
Харп посетитель

Сообщения: 12
Откуда: Харьков
Итак начало 2009 год иск против ПФ:
Харп писал(а):
У Чугуївський мiськрайонний суд
площа Леніна,2, м. Чугуїв
Харківській області iнд: 63500

Позивач:

Вiдповiдач: Пенсiйний Фонд України
управління в Чугуївському районі, Харківській обл.,
вул. Леонова, 4-а, м. Чугуїв,
Харківській областi, iнд.: 63503
Тел.: (246) 26947, 23486
Адміністративний позов
про скасування Рішення №11540-02/23 від 02.10.2009 року про відмову про нарахування пенсії від Пенсійного фонду України управління в Чугуївському районі Харківської області та прийняття нового

22 липня 2009 року мною було подано документи на призначення пенсії за віком до Пенсійного фонду України управління в Чугуївському районі Харківської області, як громадянин, який працював в районах Крайньої Півночі. 02 жовтня 2009 року мені було надано відмову за №11540-02/23 у зв'язку з тим, що я не маю достатнього стажу роботи в районах Крайньої Півночі.
Пенсійний фонд України управління в Чугуївському районі Харківської області мотивує відмову посилаючись на ст. 1 п. 1 Тимчасової Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про гарантії прав громадян, які працювали в районах Крайньої Півночі та місцевостях, які прирівняні до районів Крайньої Півночі у галузі пенсійного забезпечення, яка підписана в Москві 15.01.1993р., яка передбачає пільгове пенсійне забезпечення із зниженням пенсійного віку на 5 років громадянам, які працювали не менш 15 календарних років в районах Крайньої Півночі, та посилаються на те, що мій стаж складає всього 12 років 5 місяців.
Але згідно з тією ж Тимчасовою Угодою між Урядом України і Урядом Російської Федерації про гарантії прав громадян, які працювали в районах Крайньої Півночі та місцевостях, які прирівняні до районів Крайньої Півночі у галузі пенсійного забезпечення ст. 1 п. 3 також передбачає: у випадках, коли законодавством однієї з Сторін, що домовляються, передбачені більш пільгові умови і норми пенсійного забезпечення громадян, які працювали у районах Крайньої Півночі і у місцевостях, які прирівняні до районів Крайньої Півночі, при призначенні пенсії по старості (за віком) на території даної держави застосовується чинне законодавство цієї Сторони.
Закон Російської Федерації "О трудовых пенсиях в Российской Федерации", Стаття 28. п. 1.6. встановлює, що «гражданам, проработавшим в районах Крайнего Севера не менее 7 лет 6 месяцев, трудовая пенсия назначается с уменьшением возраста, установленного статьей 7 настоящего Федерального закона, на четыре месяца за каждый полный календарный год работы в этих районах.»
Таким чином враховуючи те, що я проробив 12 років та 5 місяців в умовах Крайньої Півночі, мій пенсійний стаж повинен буті скорочений на 4 роки від загально прийнятого пенсійного віку.

Таким чином, дії управління пенсійного фонду України в Чугуївському районі Харківської області вважаю такими, що порушують мої права на отримання пенсії відповідно ст. 1 п. 3 Тимчасової Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про гарантії прав громадян, які працювали в районах Крайної Півночі та місцевостях, які приррівнені до районів Крайної Півночі у галузі пенсійного забезпечення та статтю 46 Конституції України.
Користуючись правом даним мені ст.. 55 Конституції України, ст.. 105 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», ст. 6, 104, 105, 106, 118 КАС прошу:
1. Скасувати Рішення Управління Пенсійного фонду України в Чугуївському районі Харківської області у зв’язку зі зменшенням пенсійного віку відповідно ст. 1 п. 3 Тимчасової Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про гарантії прав громадян, які працювали в районах Крайної Півночі та місцевостях, які прирівнені до районів Крайної Півночі у галузі пенсійного забезпечення та Закону Російської Федерації "О трудовых пенсиях в Российской Федерации", ст. 28. п. 1.6.
2. Зобов’язати Управління Пенсійного фонду України в Чугуївському районі Харківської області прийняти рішення про призначення мені пенсії за віком згідно частиною третьої статті 27 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Додатки:
1. Копія заяви до управління пенсійного фонду України в Чугуївському районі Харківської області
2. Копія відповіді управління пенсійного фонду України в Чугуївському районі Харківської області
3. Копія Рішення про призначення пенсії.
4. Копія трудової книжки.
5. Копія паспорта та ідентифікаціного коду.

____ 2009 року. _______________


В феврале 2010 годы было принято решение:
http://i082.radikal.ru/1103/21/9faa97fbed27.jpg
http://i010.radikal.ru/1103/23/7f4ca9be0f42.jpg
http://i031.radikal.ru/1103/21/425d8c93a9a4.jpg

В марте 2010 года ПФ подал на Апелляцию и апелляционный суд вынес решение о неправомерности назначения пенсии.
В апреле того же года мы отправили заявление в ВАС Украины в результате чего почти через год 10 марта 2011 года ВАСУ принял решение о пересмотре дела:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/14153347
http://reyestr.court.gov.ua/Review/14153345

В итоге дело пересмотрели и 12 декабря 2013 года вынесли решение:
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/36413546
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/36470249

По прошествии чуть больше 4 лет после самого первого заседания суда готовимся к пересмотру дела в суде первой инстанции.

P.S.: Спасибо за тему. Сибирякам желаю терпения, т.к. добиваться правды придется очень долго.

Харп посетитель

Сообщения: 12
Откуда: Харьков
Прошло повторное заседание суда первой инстанции.
Решение: отказать в полном объеме.
Подали на апелляцию с приложением копии выигранного дела в Киеве по аналогичному делу (разница только в том, что у нас 12,5 лет а в том деле 8 лет) Указали на то, что живем в одной стране и трактовать законы было бы неплохо одинаково.
Теперь взрыв: решение апелляционного суда - отказать в полной мере!
Подали повторно в ВАСУ и приложили решение по 3 (трем) аналогичным делам с решением в пользу истца (Авдеевка, Киев, Одесса). Ждем решения.

Харп посетитель

Сообщения: 12
Откуда: Харьков
ВАСУ отказали в связи с отсутствием обоснований для рассмотрения. Вот так.


Вернуться в Пенсії за роботу на Крайній Півночі