Список форумов Загальна категорія Переходи на інші пенсії та види пенсій переход с военной на гражданскую

переход с военной на гражданскую

Переведення на інший вид пенсії (за віком, по інвалідності), на іншу пенсію (страхова, наукова, військова, чорнобильська та інші)
mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4659
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
Павленко С.В. писал(а):
В данный момент имею на руках "Постанову про відкриття виконавчого провадження". Завтра поеду в ПФ.

А зачем туда ехать? Все сделает ИС без вас.
Смерть рашистским оккупантам!

spshnk@gmail.com гость

Сообщения: 2
Вы не могли бы выложить копию окончательного решения суда? Я в начале пройденного Вами пути.

Павленко С.В. посетитель

Сообщения: 26
Откуда: г.Киев
Сьогодні отримав першу перераховану пенсію. Місяць назад - все що було недораховано за 20 місяців + пенсія. Після останнього повідомлення відщбулися події: ПФ продав апеляцію, але не сплатив судовий збір- ЇЇ було відхилено і повернено в суд першої інстанції. Потім вони намагалися в судовому порядку відмінити виконавче провадження- суд першої інст. відхилив це своєю постановою. Взагалі пройшло 20 місяців, відбулося 8 судових засідань (постанов різного змісту було штук 35). До адвоката звертався тільки 3 рази, решта все сам з допомогою Ангелів Хранителів. Якщо хто Надумає боротися читайте вищевикладене. Тільки треба врахувати, що якщо раніще судилися на стадії неправильного розрахунку пенсії, то тепер в суд треба подавати тільки після переходу на пенсію за віком (навіть меньшу за військову, але в перспективі при правильному розрахунку -значно більшою). В крайньому випадку, якщо нічого не вийде-завжди можна повернутися на військову.Згідно існуючих законів-хоч кожен день м.переходити з різних пенсій.
Форму заяви викладаю:

Начальнику управління пенсійного фонду України в хххххххххххх районі
СххххххОххххххх Миколайовичу
Кхххххх Вххххх Яхххххча
вул.Схххххххх 88, кв.25 , м.Сххххххххххххнів
тел.067-ххххххххх


Заява
В березні 2016 року за моєю заявою ПФУ м.ХХХХХХХ ХХХХХХХької області було зроблено попередній розрахунок пенсії за віком за №1====/== від 01.03.2016 року, право на яку маю з __ січня 2016 року.
До 01.07.2016 року я отримував пенсію за вислугою років відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб звільнених з військової служби та деяких інших осіб». Після призначення цієї пенсії я продовжував працювати, що підтверджується копією трудової книжки.
З 01.07.2016 року я перейшов на пенсію згідно Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
При оформленні документів на отримання пенсії згідно Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» працівником ПФУ м. Сххххххх Хмельницької області мені стало відомо, що при розрахунку буде застосовано показник середньої заробітної плати (доходу) за 2007 рік – 1197,91 грн з чим я був категорично не згоден, але це не було враховано і пенсію призначено саме із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу) за 2007 рік – 1197,91.

Прошу:
1.Здійснити перерахунок державної пенсії за віком відповідно до частини 2 статті 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
З 1 січня 2012 року, при обчисленні розміру майбутньої пенсії має застосовуватись показник середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу в цілому по Україні, з якої сплачені страхові внески, за три календарні роки, що передують зверненню за призначенням пенсії. Тобто в 2016 році застосовується показник середньої заробітної плати за 2013, 2014 та 2015 роки, а саме - 2979,46 грн., 3149,41 грн. та 3661,41 грн. відповідно:
(2979,46 + 3149,+3661,41)/3=3266 грн.60 коп.
Таким чином, при обрахуванні пенсії, відповідно до статті 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», середня заробітна плата (дохід) у середньому на одну застраховану особу в цілому в Україні, з якої сплачено страхові внески за три календарні роки, складає 3236 грн.60 коп.
2. Врахувати, те що я не перераховую вже призначену пенсію, а лише вперше звертався саме за призначенням пенсії відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та те, що я на протязі 2003-2015 років для подальшого отримання гідної пенсії сумлінно сплачував максимальні внески в Пенсійний фонд України, а перерахована УПФУ пенсія менше 2,7 рази ніж належить при застосуванні порядку розрахунку прописаного в Законі України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
3.Врахувати правові позиції, викладені за аналогічними позовами до Пенсійного фонду України у Постановах Верховного Суду України :
-від 02грудня 2015 року, ( витяг з Єдиного державного реєстру судових рішень № 54513149, копія додається),
- № 21-612а14 від 31 березня 2015 року, ( з офіційного веб-сайту Верховного Суду України, копія додається),
- № 21-550а15 від 09 червня 2015 року, ( з офіційного веб-сайту Верховного Суду України, копія додається)
і які (правові позиції) відповідно ст.360(7) Цивільно процесуального кодексу є обов'язковим для всіх суб'єктів владних повноважень ( в тому числі і ПФУ)., які застосовують у своїй діяльності нормативно-правовий акт, що містить зазначену норму права,
тому прошу не відволікати судову систему, а прийняти рішення відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» з урахуванням вищенаведеного, не доводячи справу до Суду.
4. При негативній відповіді прошу письмово повідомити на підставі яких законодавчих актів це зроблено.
До заяви додаються: Копії Постанов Верховного Суду України від 02грудня 2015 року, № 21-612а14 від 31 березня 2015 року та № 21-550а15 від 09 червня 2015 року.


З повагою Х.Х.Хххххх
___.___.2016 року

Номера Постанов Верховного Суду України -головний козирь.
Ця форма реально працює. Крім мене ще троє переходять (один вже перейшов) з військової на пенсію за віком. Подальші позови в суд робляться відповідно відповіді ПФ. Мене дехто питає -пришліть копії. На питання - хто Вам буде робити? - відповідають - адвокат. То нехай він сам і робить! (Для толкового адвоката достатньо ви щенаведеніх трьох постанов Верховного Суду України). Для прикладу ціни в Києві за кожне звернення ( навіть наведено мною до ПФ ) та присутність на суді-1000грн. А є одна компанія яка проситьт - далі вставка з переписки -"А с меня Центр пенсионного права (Киев) запросил 16000 +40% от перерасчета". Також звертаються після того як в попередньому році перейшли на пенсію за віком і тоді ніяких претензій до ПФ не мали. В цьому випадку нічим допомогти неможливо. Так що -БОРІТЕСЯ. Під лежачий камінь вода не тече!
Последний раз редактировалось Павленко С.В. 20-09-2016, 16:56, всего редактировалось 2 раз(а).

Павленко С.В. посетитель

Сообщения: 26
Откуда: г.Киев
Далее кому интересно-звоните или пишите в форуме .Буду периодически посещать. Люди редко пытаются бороться. Десятки тысяч ПФ просто развел на деньги.
Еще добавлю что весь этот переход имеет смысл если Ваш коэф. зар. платы достаточно высок(хотя бы больше 2), а военная пенсия меньше 2000грн.
Последний раз редактировалось Павленко С.В. 30-09-2016, 17:36, всего редактировалось 2 раз(а).

spshnk@gmail.com гость

Сообщения: 2
Спасибо вам большое. Начинаю действовать. И еще вопрос: есть какие-то сроки предъявления претензий к ПФУ? Я по поводу вашего замечания: "Також звертаються після того як в попередньому році перейшли на пенсію за віком і тоді ніяких претензій до ПФ не мали. В цьому випадку нічим допомогти неможливо."

Павленко С.В. посетитель

Сообщения: 26
Откуда: г.Киев
Виходячи з нижченаведеного - 1 рік після переходу і не більше 1 місяця після отримання відповіді з ПФ , але я не пробував.

1.
http://zorya.org.ua/zaschitim-kazhdogo/ ... 18038.html

Як оскаржити рішення Пенсійного фонду? Пенсионерам в Днепропетровске 09 жовтня 2014 500 переглядів пенсияМоєму чоловікові відмовили у призначенні пільгової пенсії. Маємо намір оскаржити рішення районного Пенсійного фонду. Як це зробити? Тамара Дмитриєнко, Кривий Ріг Шановна Тамаро Захарівно, якщо пенсіонер незадоволений рішенням районного управління Пенсійного фонду України — вважає, що воно суперечить пенсійному законодавству або прийнято не в межах компетенції органу, — він має право оскаржити таке рішення в органі вищого рівня чи звернутися до суду. Скарга на рішення управління Пенсійного фонду України в районах, містах, районах у містах, а також у містах і районах подається до регіональних органів Пенсійного фонду України. Це головні управління Пенсійного фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі. Скарга на рішення регіональних органів Пенсійного фонду України подається в Пенсійний фонд України. При подачі скарги необхідно вказати прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання, найменування органу Пенсійного фонду України, яким прийнято рішення, суть питання. Скарга супроводжується документами, що свідчать про ухвалення неправильних рішень. Документ має бути викладений у письмовій формі і підписаний з вказівкою дати. Термін подачі скарги становить один рік з моменту ухвалення рішення, але не пізніше, ніж за один місяць від часу ознайомлення з прийнятим рішенням. Скарга надсилається поштою чи передається особисто. У разі потреби можна подавати й інші документи, необхідні для розгляду скарги, які після її розгляду будуть повернені. Орган Пенсійного фонду України не довше, ніж у місячний термін від дня вступу скарги приймає рішення і надсилає його на адресу заявника поштою чи надає йому під розписку. Якщо у місячний термін вирішити порушені у скарзі питання неможливо, може бути прийняте рішення про продовження термінів розгляду скарги, про що письмово повідомляється заявникові до закінчення тридцятиденного терміну. При цьому загальний термін розгляду скарги не може перевищувати сорока п’яти днів. Звернення із скаргою в орган Пенсійного фонду України не позбавляє права на звернення до суду. Таким чином, у вашому випадку необхідно звернутися із скаргою в обласне управління фонду — Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, адреса: 49094, м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Перемоги, 26. Якщо Ви не будете згодні з рішенням регіонального органу, зможете його оскаржити в Пенсійному фонді України, адреса: 01601, Київ-14, вул. Бастіонна, 9. Если вы увидели ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter. Спасибо. Мы ее обязательно исправим!
Ссылка на источник: http://zorya.org.ua/zaschitim-kazhdogo/ ... 18038.html


2.
http://cvu.com.ua/news/koli-vchasno-sud ... inspravakh
Коли вчасно судитися з органами влади: Строки звернення до суду в адмінсправах
Досить часто, на жаль, порушниками прав громадян у нашій державі є органи влади або їх посадові особи. Про це свідчить, зокрема, і практика звернень людей за юридичною допомогою до центрів права Рівненського Комітет виборців. Оскаржувати рішення, дії чи бездіяльність органів державної влади чи їх посадових осіб (суб'єктів владних повноважень) треба в порядку адміністративного судочинства.

Для цього варто пам'ятати, що в таких випадках існують визначені строки звернення до суду. В адміністративних справах, тобто в спорах з органом влади чи його посадовою особою, вони є набагато коротшими, ніж у цивільних. Детальніше про такі строки розповідає юрист РОГО «Комітет виборців України» Мирослава Примак:

«Загальний строк звернення до суду в адміністративних справах становить шість місяців. Це стосується, наприклад, оскарження дій/рішень органу Пенсійного фонду у випадку, коли Ви вважаєте, що пенсію неправильно призначили, не так нараховують чи здійснюють якісь утримання; Вам відмовили в призначенні субсидії, припинили її виплату; відмовили у призначенні соціальної допомоги тощо.

Водночас, Кодекс адміністративного судочинства України (ст. 99) передбачає і місячний строк звернення до суду. Зокрема, у випадку, коли законом передбачена можливість досудового порядку вирішення спору і позивач скористався цим порядком. Наприклад, спочатку Ви звертаєтеся зі скаргою до органу чи особи, яким підпорядкований суб'єкт владних повноважень, чиї дії/рішення бажаєте потім оскаржити до суду. Наприклад, спочатку зверталися зі скаргами на дії Пенсійного фонду /в місті чи районі/ до Головного /обласного/ управління ПФ України.

Крім того, та ж ст. 99 КАС України встановлює місячний строк і для звернення до адміністративного суду щодо оскарження рішення суб'єкта владних повноважень, на підставі якого ним може бути заявлено вимогу про стягнення грошових коштів. Для прикладу, Ви оскаржуєте рішення, яким на Вас органом влади було накладено штраф, пеню тощо.

Ще меншими є строки для оскарження рішень, дій або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи Державної виконавчої служби, якщо порушені Ваші права як учасника виконавчого провадження, а також, якщо законом не встановлено інший порядок судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності таких осіб. Зокрема, позовну заяву може бути подано до суду в десятиденний строк з дня, коли Ви, наприклад, дізналися про закриття чи закінчення виконавчого провадження в справі щодо стягнення на Вашу користь виплат як дитині війни за рішенням суду і не погоджуєтеся з таким рішенням виконавця. Та протягом трьох днів - у разі оскарження постанови про відкладення провадження виконавчих дій.

Також варто знати, що позовна заява про уточнення списку виборців подається до адміністративного суду не пізніш як за два дні до дня голосування.


Строк для звернення платника податків з позовом до адмінсуду становить 1095 днів і обчислюється з дня отримання платником податків рішення, що оскаржується. Однак, якщо Ви скористалися досудовим врегулюванням спору (наприклад, шляхом подання заперечень до акта перевірки), то судова практика показує, що в такому випадку застосовується місячний строк звернення, який починається з моменту отримання Вами відповіді на Ваше заперечення.

Початок перебігу вищевказаних строків звернення до суду починає свій відлік з моменту, коли Ви дізналися або повинні були дізнатися, що Ваше право порушене. Тобто, отримали повідомлення, відповідь на звернення, копію відповідного рішення не на Вашу користь тощо.

Пам'ятайте, що адміністративний позов, поданий після закінчення строків, залишається без розгляду, якщо суд на підставі позовної заяви та доданих до неї матеріалів не знайде підстав для визнання поважними причин пропуску строку звернення. Наприклад, через хворобу, відсутність на території України довгий період часу і т.д. І для того, щоб причини пропуску було визнано поважними, а строк поновлено, на практиці до позову слід додавати окрему заяву, в якій вказувати прохання: «визнати причину пропуску поважною, поновити пропущений строк». Строк не вважається пропущеним, якщо до його закінчення позовна заява здана на пошту чи передані іншими відповідними засобами зв'язку».
 
3.
http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/z1241-07


ПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

12.10.2007 N 18-6

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
2 листопада 2007 р.
за N 1241/14508


Про затвердження Порядку розгляду скарг
на рішення органів Пенсійного фонду України
щодо пенсійного забезпечення
4. …...................................Скарга може бути подана до органу Пенсійного фонду України
вищого рівня протягом одного року з моменту прийняття рішення, але
не пізніше одного місяця з часу ознайомлення заявника з прийнятим
рішенням.
…....................................

Павленко С.В. посетитель

Сообщения: 26
Откуда: г.Киев
Еще один человек, кот. я помогал выиграл суд и получил перерасчет и новую пенсию!!!!

Днепр гость

Сообщения: 4
Откуда: Днепропетровск
Судился С ПФ почти 2 года. Информацию для иска брал именно на этом сайте. В основном все жалуются на суд первой инстанции, а у меня вышло наоборот- суд районный удовлетворил иск. Представители ПФ ни разу в заседания не явились. Судья приняла решение " в скороченном провадженни". Тут ПФ сразу "проснулся"- апелляция последовала немедленно. Отменяется решение первой инстанции, пишу кассацию- кассация просто отписалась не вникая в суть дела. Пришлось обращаться с заявлением о пересмотре дела в Верховный суд. В итоге решения апелляции и кассации отменены, постановление суда первой инстанции оставлено в силе. Написал заявление районному ПФ о добровольном исполнении решения Верховного и районного судов ( приобщил обе копии к заявлению) и ПФ в следующую пенсию добровольно выплатил новую пенсию и разово разницу, недоплаченную за два года. По сравнению с военной у меня ощутимо увеличилась пенсия из-за высокого коеффициента. Не останавливайтесь в борьбе за свои права. Обращался к адвокатам, никто не взялся, боролся сам. Спасибо за форум, здесь все для подачи иска и алгоритм действий. На сайте Верховного суда ( справы административного судочинства) мое дело последнее в 2015 году- № 21-4071а15. Сейчас помогаю соседу- обратился неподготовленным в ПФ по поводу перехода и получил стандартный отказ. Ссылаются на Постанову КМУ № 327 от 23.04.2012г., которая к нам никаким боком не относится. Она распространяется на военнослужащих,пенсии которым назначены во время прохождения срочной службы- ранения, инвалидность и т.д. Мне тоже Это Постановление подсовывали, как повод для отказа. Желаю успеха . Главное - вынуждать ПФ принимать все заявления и хранить отказы. Требовать регистрации на основании Закона " Про звернення громодян"

Nikos_8 гость

Сообщения: 3
Здравствуйте!
Сегодня состоялся суд первой инстанции - горрайонный. Мой иск полностью удовлетворен:
1. Визнати неправомірними дії ............ об'єднаного управління Пенсійного фонду України ............ області про переведення мене ...... жовтня 2016 року з пенсії за вислугу років, призначену у .......... 1996 року за Законом України від 09.04.1992 № 2262-XII «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» на пенсію за віком за частиною 3 статті 45 Закону України від 09.03.2003 № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та скасувати розпорядження ............. об'єднаного Управління Пенсійного фонду України в ............ області за №......... від ........ жовтня 2016 року.
2. Зобов’язати ............ об'єднане управління Пенсійного фонду України ............ області призначити мені пенсію за віком з ........... вересня 2016 року (з дня, що настав за днем досягнення пенсійного віку) із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії, тобто за 2013, 2014 та 2015 роки, який складає 3263 грн. 44 коп., відповідно до частини 2 статті 40, пункту 1 частини 1 статті 45, абзацу 6 пункту 3 розділу XV Закону України від 09.03.2003 № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та здійснити виплату різниці між фактично отриманою та належною до сплати сумою пенсії за віком з ......... вересня 2016 року.
Огромное СПАСИБО Павленко С.В., все материалы взял из этой темы, сам готовил административный иск, до этого написал необходимые заявления в управление ПФ и собрал ответы.Пришлось пролопатить некоторые ЗУ и ПКМУ. Т.к. работаю в гос. органе и постоянно штудирую законодательные акты, проблемы это не составило.
Полностью согласен с автором Днепр, пенсионный фонд тупо занимается беспределом, нет у них никаких правовых оснований так с нами поступать.
Понятно, представителем ПФ будет подана апелляция, придется пободаться, но это того стоит, заработанную пенсию надо отстоять.
Парадокс нашего бытия, с 17-и летнего возраста служу государству, дожил до 55 лет (УБД, Афганистан) и в суде отстаиваю свое право на полный размер пенсии по возрасту согласно законам Украины, а не фантазиям работников ПФ по устному указанию с Киева.И работники ПФ знают, что за этот беспредел им ничего не будет.
Буду периодически заходить на сайт, если нужна помощь - подскажу.
С ув....

Павленко С.В. посетитель

Сообщения: 26
Откуда: г.Киев
Судился С ПФ почти 2 года. Информацию для иска брал именно на этом сайте. В основном все жалуются на суд первой инстанции, а у меня вышло наоборот- суд районный удовлетворил иск. Представители ПФ ни разу в заседания не явились. Судья приняла решение " в скороченном провадженни". Тут ПФ сразу "проснулся"- апелляция последовала немедленно. Отменяется решение первой инстанции, пишу кассацию- кассация просто отписалась не вникая в суть дела. Пришлось обращаться с заявлением о пересмотре дела в Верховный суд. В итоге решения апелляции и кассации отменены, постановление суда первой инстанции оставлено в силе. Написал заявление районному ПФ о добровольном исполнении решения Верховного и районного судов ( приобщил обе копии к заявлению) и ПФ в следующую пенсию добровольно выплатил новую пенсию и разово разницу, недоплаченную за два года. По сравнению с военной у меня ощутимо увеличилась пенсия из-за высокого коеффициента. Не останавливайтесь в борьбе за свои права. Обращался к адвокатам, никто не взялся, боролся сам. Спасибо за форум, здесь все для подачи иска и алгоритм действий. На сайте Верховного суда ( справы административного судочинства) мое дело последнее в 2015 году- № 21-4071а15. Сейчас помогаю соседу- обратился неподготовленным в ПФ по поводу перехода и получил стандартный отказ. Ссылаются на Постанову КМУ № 327 от 23.04.2012г., которая к нам никаким боком не относится. Она распространяется на военнослужащих,пенсии которым назначены во время прохождения срочной службы- ранения, инвалидность и т.д. Мне тоже Это Постановление подсовывали, как повод для отказа. Желаю успеха . Главное - вынуждать ПФ принимать все заявления и хранить отказы. Требовать регистрации на основании Закона " Про звернення громодян"



Молодец!!!! Кто борется- побеждает, а остальным, вроде бы как,
деньги не нужны.

Павленко С.В. посетитель

Сообщения: 26
Откуда: г.Киев
Nikos_8 писал(а):
Здравствуйте!
Сегодня состоялся суд первой инстанции - горрайонный. Мой иск полностью удовлетворен:
1. Визнати неправомірними дії ............ об'єднаного управління Пенсійного фонду України ............ області про переведення мене ...... жовтня 2016 року з пенсії за вислугу років, призначену у .......... 1996 року за Законом України від 09.04.1992 № 2262-XII «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» на пенсію за віком за частиною 3 статті 45 Закону України від 09.03.2003 № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та скасувати розпорядження ............. об'єднаного Управління Пенсійного фонду України в ............ області за №......... від ........ жовтня 2016 року.
2. Зобов’язати ............ об'єднане управління Пенсійного фонду України ............ області призначити мені пенсію за віком з ........... вересня 2016 року (з дня, що настав за днем досягнення пенсійного віку) із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії, тобто за 2013, 2014 та 2015 роки, який складає 3263 грн. 44 коп., відповідно до частини 2 статті 40, пункту 1 частини 1 статті 45, абзацу 6 пункту 3 розділу XV Закону України від 09.03.2003 № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та здійснити виплату різниці між фактично отриманою та належною до сплати сумою пенсії за віком з ......... вересня 2016 року.
Огромное СПАСИБО Павленко С.В., все материалы взял из этой темы, сам готовил административный иск, до этого написал необходимые заявления в управление ПФ и собрал ответы.Пришлось пролопатить некоторые ЗУ и ПКМУ. Т.к. работаю в гос. органе и постоянно штудирую законодательные акты, проблемы это не составило.
Полностью согласен с автором Днепр, пенсионный фонд тупо занимается беспределом, нет у них никаких правовых оснований так с нами поступать.
Понятно, представителем ПФ будет подана апелляция, придется пободаться, но это того стоит, заработанную пенсию надо отстоять.
Парадокс нашего бытия, с 17-и летнего возраста служу государству, дожил до 55 лет (УБД, Афганистан) и в суде отстаиваю свое право на полный размер пенсии по возрасту согласно законам Украины, а не фантазиям работников ПФ по устному указанию с Киева.И работники ПФ знают, что за этот беспредел им ничего не будет.
Буду периодически заходить на сайт, если нужна помощь - подскажу.
С ув....

Тоже МА-ЛА-ДЕЦ!!!!!

Микола гость

Сообщения: 4
Откуда: Киев
Спасибо за информацию. Очень полезно. Я на начальном этапе.
Большая просьба к Павленкг С.В. (извините, не знаю Ваше имя-отчество) - отзовитесь, если Вы еще участник форума. Хочу проконсультироваться по некоторым вопросам.
Спасибо.
Nikos_8, присоединяюсь к поздравлениям. А помощь, конечно, нужна. Думаю, не только мне. Водят за нос очень многих. Плюс, беспокоит еще один факт: ПФУ рассылает письма тем военным пенсионерам, которые раньше перешли на пенсию по возрасту. Требуют возвратиться на военную пенсию. В противном случае им пересчитают пенсии по средней зарплате 2007 года. Мотивируют тем, что ошибочно переплачивали. Вот такие дела в Киевской области...

Nikos_8 гость

Сообщения: 3
Вітаю!
Цитата з мого адміністративного позову:
"Показник середньої заробітної плати (доходу) за 2007 рік у розмірі 1197,91 грн., визначений п.1 Постанови КМУ від 23.04.2012 №327 «Про підвищення рівня соціального захисту населення», посилання на який приведений у листі .......... об'єднаного управління Пенсійного фонду України ........ області (вих №........... від .............) і використаний при розрахунку пенсії за віком, до мене не може бути застосований, т.я. я полковник запасу (офіцерський склад, на день призначення пенсії-підполковник, копія довідки ............ ОМВК від ..........2016 за вих. №......., копія військового квитка ... №............. від ...........1996, додаються), а не особа із числа військовослужбовців строкової служби, на яких розповсюджується дія цієї постанови, це різні категорії військовослужбовців.
У підпунктах а) та є) пункту 12 Закону України від 09.04.1992 № 2262-XII «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» прямо зазначено умови призначення пенсій за вислугу років різним категоріям військовослужбовців.
Тому листи ПФУ - це не що інше, як спроба недолугих керівників ПФУ зменшити пенсійні виплати. Не ведіться на цей маразм. Призначена пенсія не може бути зменшена.
З пов....

Павленко С.В. посетитель

Сообщения: 26
Откуда: г.Киев
Микола писал(а):
Спасибо за информацию. Очень полезно. Я на начальном этапе.
Большая просьба к Павленкг С.В. (извините, не знаю Ваше имя-отчество) - отзовитесь, если Вы еще участник форума. Хочу проконсультироваться по некоторым вопросам.
Спасибо.
Nikos_8, присоединяюсь к поздравлениям. А помощь, конечно, нужна. Думаю, не только мне. Водят за нос очень многих. Плюс, беспокоит еще один факт: ПФУ рассылает письма тем военным пенсионерам, которые раньше перешли на пенсию по возрасту. Требуют возвратиться на военную пенсию. В противном случае им пересчитают пенсии по средней зарплате 2007 года. Мотивируют тем, что ошибочно переплачивали. Вот такие дела в Киевской области...

Сергей Васильевич, Киев, 0672206269 (после 18.00).

Днепр гость

Сообщения: 4
Откуда: Днепропетровск
Когда обращаетесь в райПФУ по поводу перехода на пенсию по возрасту в заявлении не пишите, что просите перевести с пенсии по выслуге лет на пенсию по возрасту, а пишите "прошу призначіти пенсію за віком". На этом ПФ начинает играть. Будьте настойчивы в своем требовании. На самом деле, в Вашем случае имеет место не переход , а первичное Ваше обращение за пенсией, выплачиваемой из средств солидарной системы пенсионного страхования, предусмотренной Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". До этого вы получали пенсию по выслуге лет из средств Госбюджета по совсем другому закону и другому пенсионному делу , состояли на учете в Облуправлении ПФУ.

Днепр гость

Сообщения: 4
Откуда: Днепропетровск
Теперь по поводу Постановления КМУ № 327, очень любимого органами ПФУ.
Когда готовился подавать иск и вел переписку с ПФУ, таже получил отказ от них со ссылкой на это постановление. Мне это, как раз и нужно было. Схитрил после этого- направил гневное письмо в Облуправление ПФУ, почему, мол не произвели мне перерасчет пенсии согласно Постановы КМУ №327 ? Официальный ответ был такого плана: " Оснований осовременивания пенсии с учетом показателей заработной платы в Украине по 2007 г. по вашему пенсионному делу не имеется, поскольку вы получали пенсию по выслуге лет, как уволенный со службы из числа офицерского состава, а не военнослужащий срочной службы". Что мне и нужно было, приобщил оригинал этого ответа к материалам искового заявления.
Смешно, не правда ли- РайУправление ПФУ и Облуправление ПФУ один и тот же нормативный документ трактуют по разному. Чисто издевательское отношение к народу.
Самое главное-Вы отказались от пенсии по выслуге лет, назначенную совсем по другим показателям ( исходя из соответствующих окладов и надбавок денежного содержания военнослужащих, а не показателям заработной платы работников экономической сферы) и другому закону и впервые обращаетесь за пенсией , выплата которой производится по другому закону впервые и из других источников финансирования. Такова и позиция Верховного Суда Украины уже по нескольким подобным делам, в т.ч. и по моему иску.
Информация на все решения ВС Украины здесь имеется. Мотивировочная часть их -уже готовые заготовки для обращения в суд.
Совет: не теряйте время и не обращайтесь с жалобой в вышестоящий орган ПФУ, а сразу подавайте административный позов в суд. Не думаю, что теперь апелляция будет принимать решения вопреки практики и позиции Верховного суда Украины.
После окончательного судебного решение- подавайте заявление в Орган ПФУ- ответчику о добровольном исполнении решения суда не дожидаясь принудительного взыкания через исполнительную службу.
Я в феврале месяце с.г. подал исполнительные листы в Управление принудительного взыскания и одновременно в Райуправление ПФУ (ответчику) о добровольном исполнении решения судов. В марте ПФ вернул задолженность за два года и выплатил новую пенсию, а от ИС юстиции по сей день ничего не поступало, никаких постанов "про видкриття" или в крайнем случае " закриття виконавчого провадження" или хотя-бы телефонного звонка. Исполнительные листы были как положено зарегистрированы при принятии .

argon Аватара пользователя
активист

Сообщения: 1031
Откуда: Київ
Днепр писал(а):
... В марте ПФ вернул задолженность за два года и выплатил новую пенсию...

Чи є строк давности переходу з військової?
Якщо перехід був 5 років тому, можна судитися?
Снайпер, куди попав - туди і цілився.

Павленко С.В. посетитель

Сообщения: 26
Откуда: г.Киев
argon писал(а):
Днепр писал(а):
... В марте ПФ вернул задолженность за два года и выплатил новую пенсию...

Чи є строк давности переходу з військової?
Якщо перехід був 5 років тому, можна судитися?

Ні, не можна.Читайте вище мною написане.

Милаша прохожий

Сообщения: 1
Откуда: Днепр
Ув.Сергей Васильевич!С вашего позволения хочу к вам обратиться.Много читала о том,с чем вам пришлось столкнуться при переходе с одной пенсии на другую.Вдохновило,но хотелось более подробно пообщаться С ув.Л.П.

Днепр гость

Сообщения: 4
Откуда: Днепропетровск
Я недавно здесь писал, что оказываю помощь соседу в вопросе перехода с мизерной военной пенсии на гражданскую: написали заявление в территориальное управление ПФУ, приобщили в виде приложения копии трех постановлений Верховного суда. Термин " переход" ( с военной на гражданскую пенсию) в заявлении не употреблялся. Писали " призначити пенсію за віком" в заявлении произвольной формы,настояли в принятии такого заявления с регистрацией, помимо заявлений ,заполненных по форме предусмотренной ПФУ. В облуправление ПФУ обратились с заявлением с просьбой прекратить с 1-го января выплату пенсии за выслугу лет всвязи с переходом на пенсию по возрасту. Прошел почти месяц, ответа не было. Посоветовал ему поехать и потребовать ответ. Буквально только что , что он перезвонил мне радостный- говорит , что сейчас находится в Управлении ПФУ, инспектор сообщила ему о том, пенсия по возрасту назначена, указала сумму, которую он должен в январе получить, когда прийти за удостоверением и ответом на заявление. Неужели лед тронулся и эра судебных исков по вопросу, поднятому в этой теме завершается? Принесет сосед ответ, посмотрю что написано, какие показатели принимались для расчета выплаты тогда отпишусь здесь. Но судя по сумме, которую ему озвучили- взят показатель зарплаты по Украине никак не за 2007 год, а сумма пенсии приблизительно такая, что мы прикидывали на пенсионном калькуляторе, с учетом средней зарплаты по Украине за последние три года.

Микола гость

Сообщения: 4
Откуда: Киев
Вряд ли лед тронулся. Сегодня был в ПФУ, написал заявление (Киевская обдасть). Предупредили, что пенсия будет ниже военной. Более того, коллегам, которые переходили на пенсию по возрасту в 2013-2014 гг. и им была начислена пенсия в соответствии с законодательством, с ноября пересчитали по злополучному 2007 году. Сейчас в процессе судебных тяжб...

Nikos_8 гость

Сообщения: 3
Приветствую!
Моя эпопея борьбы с ПФУ завершилась.На прошлой неделе пришло от них письмо, в котором сообщалось, что решение суда первой инстанции вступило в силу, мне назначена пенсия по возрасту с ... сентября 2016 года, будет произведен перерасчет пенсии и полная выплата пенсии с учетом перерасчета в феврале 2017 года.Да, и сумма перерасчета тоже порадовала.
Итого:решение суда первой инстанции 21.11.2016, решение апелляционного суда 13.01.2017, полностью закрыт вопрос в первых числах февраля 2017 года.
Сейчас оказываю помощь товарищу, ситуация аналогичная, в среду адм. позов он подаст в суд первой инстанции.
Еще раз спасибо ФОРУМУ и Павленко Сергею Васильевичу за материалы и советы.
С ув. ...

Павленко С.В. посетитель

Сообщения: 26
Откуда: г.Киев
Nikos_8 писал(а):
Приветствую!
Моя эпопея борьбы с ПФУ завершилась.На прошлой неделе пришло от них письмо, в котором сообщалось, что решение суда первой инстанции вступило в силу, мне назначена пенсия по возрасту с ... сентября 2016 года, будет произведен перерасчет пенсии и полная выплата пенсии с учетом перерасчета в феврале 2017 года.Да, и сумма перерасчета тоже порадовала.
Итого:решение суда первой инстанции 21.11.2016, решение апелляционного суда 13.01.2017, полностью закрыт вопрос в первых числах февраля 2017 года.
Сейчас оказываю помощь товарищу, ситуация аналогичная, в среду адм. позов он подаст в суд первой инстанции.
Еще раз спасибо ФОРУМУ и Павленко Сергею Васильевичу за материалы и советы.
С ув. ...

Поздравляю! (Мерси за комплимант.)

Пред.

Вернуться в Переходи на інші пенсії та види пенсій