Список форумов Загальна категорія Суди та судочинство ВАСУ: Вищий адміністративний суд України (новини)

ВАСУ: Вищий адміністративний суд України (новини)

Суди, підсудність, виконавче провадження. Судочинство.
dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3872
Откуда: Запоріжжя
ZN,UA писал(а):
...ЄСПЛ дійшов ще одного надзвичайно важливого у правовому сенсі висновку: склад колегії суддів, яка розглядала скаргу О.Волкова, не може вважатися "судом, встановленим законом". Тобто особи в суддівських мантіях, які розглядали "справу О.Волкова" і постановили судове рішення від імені України, з точки зору закону, не були судом. Річ у тому, що, починаючи з травня 2010 р., акти, дії чи бездіяльність Верховної Ради та ВРЮ розглядались окремою палатою ВАСУ, яка, за чинним на той час законом, утворювалась головою ВАСУ, а її персональний склад визначався, за його поданням, президією ВАСУ. Утворення цієї та інших судових палат і формування їх персонального складу відбувалося за відповідними рішеннями О.Пасенюка після того, як термін перебування його на посаді голови ВАСУ завершився (ще у грудні 2009 р.). Тому ЄСПЛ відзначив, що не вважає, що утворення палати та затвердження її персонального складу відбулося в законний спосіб, який відповів би принципу "суду, встановленого законом" (ст. 6 Конвенції).

Проблема легітимності діяльності ВАСУ не лише стосується "справи О.Волкова", а має глобальний характер. ЄСПЛ фактично визнав нелегітимність судочинства, здійснюваного впродовж тривалого часу ВАСУ. Це означає, що постановлені за таких обставин ВАСУ рішення у справах (яких десятки тисяч) не можуть вважатися судовими рішеннями.

Вот это новость! Катимся все ниже и ниже... :yes:
Moderator

ЮРКА участник

Сообщения: 80
А чо- Верховный суд Украины выше там всяких Европейских судов!!! Знай наших! Мы им-Европе еще покажем как надо судить!!!!!!!!!!!!!!! Вот примете нас в Евросоюз-и не пожалеете-Вся Европа станет УКРАИНОЙ!!!!!!! И жить станет всем лучше!!!!!

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3872
Откуда: Запоріжжя
ВАСУ прекращает свою процессуальную деятельность и начинает процедуру ликвидации.
Кассационные жалобы, исковые и апелляционные заявления, поданные в ВАСУ и не рассмотренные судом на момент прекращения им деятельности, будут переданы в Кассационный административный суд в составе Верховного Суда и рассмотрены в порядке административного судопроизводства изначально новым составом суда.

Не рассмотренные ВАСУ жалобы и заявления будут переданы в Верховный Суд в течение месячного срока.

С 15 декабря кассационные жалобы, исковые и апелляционные заявления, рассмотрение которых относится к компетенции Кассационного административного суда, необходимо направлять по адресу: г. Киев, 01029, ул. Московская, 8, корп. 5.

Решение об определении днем начала работы Верховного Суда 15 декабря 2017 года принято постановлением Пленума Верховного Суда от 30 ноября 2017 года № 2.
Moderator

Пред.

Вернуться в Суди та судочинство