Список форумов Загальна категорія Питання Lanetы Беспрерывная инвалидность ребенка подтверждена в суде.

Беспрерывная инвалидность ребенка подтверждена в суде.

Незвичні питання c неординарними висновками
laneta участник

Сообщения: 420
Откуда: Poltava
Є рішення місцевого суду від 13.12.2010 року яке підтверджене судом апеляційної інстанції 11.04.2011 року у якому суд дослідивши докази відмовив мені у позові про визнання дії лікарів неправомірними та прийшов до висновку що лікарі діяли в межах закону, вчасно оформляли медичні висновки. Також встановлено що мій син був визнаний інвалідом з дитинства у 1995 року згідно захворювання в 1994 році, постійно з 1995 року проходив мед огляди та підтверджував інвалідність для отримання соціальної пенсії. Не заперечують також лікарі і факту проходження повторного мед.огляду сина і 30.03.1998 року та продовження інвалідності до 18 років .А з 18 років встановлення 3 групи інвалідності з дитинства на 1 рік. Місцевим судом встановлено що син мав право і отримував соціальну пенсію з 1995 року до 1997 рік. Апеляційним судом встановлено що на сина з 16.11.2000 року поширюється також ЗУ « Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям інвалідам» Встановлено також що обов’язок щодо направлень медичних висновків у триденний термін покладений саме на лікарів, що ними і було зроблено вчасно, і також встановлено що лікарі ніяким чином не мають відношення до призначення або не призначення та виплати або не виплати соціальної пенсії.
І тому загальний висновок суду, що сину інвалідність була надана у 1995 році, мав статус дитини інваліда з 1995 року до 2007 року, а з 2007 року по 2008 рік мав статус інваліда з дитинства 3 групи. Тобто інвалідність встановлена до шестирічного віку ( день народження 06.05.1989 р.) у 5 років 10 місяців. Медичні висновки були вчасно передані до управління праці, заява була вчасно написано про призначення соціальної пенсії.
Питання: Якщо тепер встановлено судом що інвалідність встановлена до шестирічного віку і була безперервною до 2008 року, то тепер є підтвердження того що мій син згідно закону має право на отримання соціальної пенсії по життєво.
Відповідно до ст. 46 Конституції України, син має право на соціальний захист, право на пенсію по інвалідності по життєво як інвалід з дитинства до 6 років відповідно до Закону України « Про пенсійне забезпечення», тобто до 18 років як дитина інвалід , після 18 років за відповідною групою інвалідності.
Далі, маю намір відштовхуючись від часу позовної давності починаючи з 11.04.2011 року, як тієї обставини що саме з цього моменту було встановлено те що нами та лікарями були здійснені усі необхідні дії, вчасно пройдені медичні огляди, вчасно були видані висновки ЛКК і надіслані до управління, вчасно написано заяву про призначення соціальної пенсії і визнано право сина на соціальну пенсію, то з цього моменту хочу звернутися від імені свого сина та від свого імені з цивільним позовом про відшкодування матеріальних збитків шляхом стягнення компенсації за призначену але не виплачену соціальну пенсію по інвалідності та надбавку на догляд за дитиною інвалідом з 1995 року по 2008 рік, з урахуванням індексу інфляції який вираховується щомісяця за вказаний період на нараховану пенсію до дати ухвалення судового рішення у розмірі встановленому чинним законодавством.
Є якісь думки?

~Jhellico Аватара пользователя
эксперт

Сообщения: 3007
Откуда: Україна, Чернігів

Є кілька…
1. Ви якось своєрідно розумієте поняття «терміну позовної давності».
за призначену але не виплачену соціальну пенсію по інвалідності та надбавку на догляд за дитиною інвалідом з 1995 року по 2008 рік

2. А про пенсію, отримувану в цей період (спочатку ту ж таки соціальну, потім — по втраті годувальника) — згадувати ніяк не потрібно?
3. І в черговий раз — про яку надбавку на догляд йде мова?

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
laneta писал(а):
Є рішення місцевого суду від 13.12.2010 року яке підтверджене судом апеляційної інстанції 11.04.2011 року у якому суд дослідивши докази відмовив мені у позові про визнання дії лікарів неправомірними
Якщо Ви маєте надію на справедливий суд,який ,замість визнання правомірними дій лікарів ,визнає неправомірними дії ПФУ, то потрібно не мати намір, а звертатись до суду з позовними заявами :mda:

laneta участник

Сообщения: 420
Откуда: Poltava
Likvidator писал(а):
laneta писал(а):
Є рішення місцевого суду від 13.12.2010 року яке підтверджене судом апеляційної інстанції 11.04.2011 року у якому суд дослідивши докази відмовив мені у позові про визнання дії лікарів неправомірними
Якщо Ви маєте надію на справедливий суд,який ,замість визнання правомірними дій лікарів ,визнає неправомірними дії ПФУ, то потрібно не мати намір, а звертатись до суду з позовними заявами :mda:

Мій син в часі не обмежений. Пенсії призначені але не виплачені по вині органу який призначав Пенсію на яку мав право пенсіонер виплачують за увесь період без обмеження будь яким строком.
Визнавши дії лікарів правомірними, тепер хочу від імені сина визнати дії управління праці та соц. захисту неправомірними, бо обов’язок по призначенню пенсії по інвалідності і по втраті годувальника було саме на управлінні соціального захисту населення. Після того як функції з 17.01.2002 року з призначення були передані до пенсійного фонду син вже мав право на 2 види соціальної пенсії. По інвалідності до 16 років і по втраті годувальника до 18 років.
У рішенні про призначення пенсії по інвалідності від 21.04.2014 року про призначення пенсії зазначено ( вид пенсії - інвалід з дитинства). Не зазначено що це дитина інвалід до 16 років, не зазначено групи інвалідності, не зазначено чи потребує сторонньої допомоги. Але як відомо соціальні пенсії інвалідам з дитинства не призначаються, а призначаються лише дітям інвалідам до 16 років або інвалідам з дитинства 1 або 2 групи , або інвалідам 3 групи але вже не з дитинства ( якщо я правильно розумію закон).
Далі, у рішенні про призначення пенсії по інвалідності з дитинства зазначені інші дати аніж у медичному висновку на дитину. У рішенні стоять дати з 14.04.1995 року по 01.04.1997 рік, а у медичному висновку на дитину стоять дати з 09.03.1995 року та висновок дійсний до 09.03.1997 рік. Тобто виходить що повинен бути іще інший виснок.
І тому є підстави у позові сину вказувати що раніше районним управлінням соціального захисту населення соціальна пенсія по інвалідності не виплачувалася згідно висновку від 03.1995 року який був дійсний до 09.03.1997 рік. Вважалося що він має статус не дитини інваліда до 16 років а інваліда з дитинства без групи, що в свою чергу означає що він не має права на соціальну пенсію. Тому перевірки управління не могли знайти порушень у невиплаті пенсії, бо з їх сторони було все чітко продумано. До того ж до 11.04.2011 року, керівництво управління соціального захисту населення стверджували що йому не продовжувалася виплата призначеної соціальної пенсії ані по інвалідності через ненадання керівництвом лікарні медичних висновків, а за пенсію по втраті годувальника до 18 років взагалі кивають на пенсійний який в свою чергу визнає взяття на облік та призначення пенсії по втраті годувальника лише з 2006 року.
Тобто виходить що після моєї заяви від 14.04.1995 року мій син мав право на призначення любої державної соціальної пенсії у разі отримання управлінням соціального захисту населення відповідних документів. І якщо це соціальна пенсія по втраті годувальника то враховуючи те що він став інвалідом до 6 років пенсія повинна була бути призначеною з моменту надсилання до управліня соціального захисту населення свідоцтва про смерть чоловіка. Свідоцтво про смерть чоловіка було передано відділом реєстрації 24.03.1998 року.
Подаючи позовну заяву до управління соціального захисту населення про виплату соціальної пенсії по інвалідності як дитині – інваліду мені потрібно щоб у рішенні суду було зазначено що мій син мав право на виплату соціальної пенсії по втраті годувальника як дитина інвалід або інвалід з дитинства відповідної групи. І не варто відразу очікувати що позов буде задоволено, для мене є важливим те які факти будуть встановлені судом, щоб в подальшому ці факти при розгляді інших справ визнавалися такими що встановлені.
То питання спеціалістам, як думаєте враховуючи те що рішенням суду у 2011 року було встановлений статус сину до 18 років як дитина інвалід, то може варто спочатку визнати дії управління соціального захисту неправомірними по КАСУ а потім іти далі?

~Jhellico Аватара пользователя
эксперт

Сообщения: 3007
Откуда: Україна, Чернігів

laneta писал(а):
У рішенні про призначення пенсії по інвалідності від 21.04.2014 року

Машину часу напрокат не здасте?

Не зазначено що це дитина інвалід до 16 років, не зазначено групи інвалідності, не зазначено чи потребує сторонньої допомоги.

У дітей групи не встановлюються. Якщо Ви цього не знаєте, про що далі мова?

Але як відомо соціальні пенсії інвалідам з дитинства не призначаються, а призначаються лише дітям інвалідам до 16 років або інвалідам з дитинства 1 або 2 групи , або інвалідам 3 групи але вже не з дитинства ( якщо я правильно розумію закон).

Неправильно розумієте.

Далі, у рішенні про призначення пенсії по інвалідності з дитинства зазначені інші дати аніж у медичному висновку на дитину. У рішенні стоять дати з 14.04.1995 року по 01.04.1997 рік, а у медичному висновку на дитину стоять дати з 09.03.1995 року та висновок дійсний до 09.03.1997 рік. Тобто виходить що повинен бути іще інший виснок.

Тобто виходить, що таки треба читати закони…

laneta участник

Сообщения: 420
Откуда: Poltava
Дякую, а тепер питання так як же тоді бути на рахунок того що сину пенсію по інвалідності з дитинства до 16 років не виплачували із за підстави неподачі медичних висновків? А тепер зясувалося що вони були подані і пенсію по інвалдності лікарями було продовжено до 16 років?
А ще у заяві про призначення пенсії по втраті годувальника вкзано що пенсію на іншій підставі не призначали. То виходить мав право, була заява, але пенсію не призначали? :huh:
Отримали рішення суду від 16.05.2013 року, де судом встановлено, що статус мого сина підпадає під перелік осіб, передбачений ч. 2 ст. 36 ЗУ України « Про загальнообов’язкове пенсійне страхування» А це означає що саме призначення пенсії по втраті годувальника після 18 років, йому було здійснено як дитині після 18 років, яка стала інвалідами до досягнення 18 років. Довідка МСЕК у 2008 році на сина була видана з робочою 3 групою інвалідності. У акті огляду у МСЕК зазначено що син не відноситься до соціальної категорії, і отримує 580 грн. (допомоги).
Знову питання за документами пенсійної справи по втраті годувальника розмір пенсії у 2007 році – 284.69 грн. А зазначено що тільки отримує допомогу яку було призначено з 16 років до 18 років, то чому ж не було вказано що отримує ще й пенсію по втраті годувальника? І чому не було до плюсованих сум щоб визначити разом суму виплат? Цікаво, цікаво :mda:


Вернуться в Питання Lanetы

cron