Список форумов Проблеми чорнобильців Пенсії та судові справи чорнобильців Наталия Падалка о проблемах чернобыльцев

Наталия Падалка о проблемах чернобыльцев

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Nickolas Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 3226
Откуда: Харьков

На страничке "Авторские материалы" начал публикацию статей и ессе Наталии Васильевны Падалки,
см. первый материал "Відстоювання чорнобильцамі рішення судів із встановлення розмірів їх пенсій із 01.11.2011 року по теперішній час"
-= Пенсионер - это профессия! =-

Nickolas Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 3226
Откуда: Харьков

Nickolas писал(а):
На страничке "Авторские материалы" начал публикацию статей Наталии Васильевны Падалки,
см. первый материал "Відстоювання чорнобильцамі рішення судів із встановлення розмірів їх пенсій із 01.11.2011 року по теперішній час"

Добавил еще одну статью и изменил название первой:
1. «Турбота» ІОЦ Мінпраці стосовно нарахування пенсії ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС
2. Відстоювання чорнобильцамі рішення судів із 01.11.2011 року
Последний раз редактировалось Nickolas 16-01-2013, 08:37, всего редактировалось 1 раз.
-= Пенсионер - это профессия! =-

Nickolas Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 3226
Откуда: Харьков

Наталья Падалка писал(а):
С Наступающим Новым годом!
Вот мы все и доживаем 2012 год – еще один год отделяет нас от Чернобыльской катастрофы, мы живем в ее последствиях, возникших, прежде всего, в здоровье ликвидаторов, которые стали инвалидами …
[spoiler=развернуть]Украина, вся Европа многие годы большими, тетаническими финансовыми затратами и человеческими ресурсами, старается ликвидировать и локализовать последствия катастрофы ионизирующей радиации на ЧАЭС в 1986 году …
С каждым годом Вас, ликвидаторов, инвалидов Чернобыльской катастрофы остается в живых, все меньше и меньше … Прошедший год унес из жизни много классных парней и девчат, с которыми Вы все вместе съели не один пуд соли…, и благодаря работе которых мы все в нашей стране, в Европе, в целом мире имеем реальную жизнь без последствий распространения ионизирующей радиации.
При ликвидации последствий аварии на ЧАЭС было большое количество охранников, военнообязанных, рабочих строительно-монтажных работ, которые наравне со всеми станционными работниками выполняли необходимую и очень опасную работу, но сейчас, в силу работы программы информационно- вычислительной системы УПФ Украины, введенной с 01.11.2011 года по начислению и выплате пенсии, пенсия за их выполненную работу стала начисляться уменьшенная, унизительная и мизерная в размере. денежного эквивалента, даже с учетом того обстоятельства, что вся она тратиться на приобретение лекарственных препаратов, на реальную же жизнь инвалидов ЧАЭС остаются копейки….
2012 год был годом возникшего, определенного, достаточно необъяснимого непонимания и обид среди самих ЛПА на ЧАЭС и инвалидов ЧАЭС, когда все они выполняя опасную работу для всех них без исключения, по ликвидации последствий ионизирующей катастрофы, сейчас разделены совершенно разными сумами государственного пенсионного обеспечения.
2012 год, как никогда до этого четко разделил всех ликвидаторов, инвалидов ЧАЭС на две категории – первая состоящая, в основном, из станционников, которые получали большие зарплаты, и которым сейчас платят пенсии больше тысячи долларов в месяц, и командировочных, солдат строчной службы, охранников, строителей, которые прозябают сейчас по-жизни с пенсией от 1000 до 3000 гривен.
Странным и достаточно необъяснимым, в этой ситуации является то, что те, кто больше всех работал, больше всех хватанул дозы ионизирующей радиации, кто работал, не выходя из зоны по 24 часа в сутки, получают значительно меньше тех, кто был на вахтовке и работал по шесть часов в смену…
Дико, когда два «партизана», призванные из одного завода, в одно и тоже время и в одну и ту же часть, имеющие одну группу инвалидности, отпахавшие плечо к плечу в адском 1986 году, имеют разные пенсии, потому что разряды у них были на родном заводе разные – у одного второй, а у другого пятый, и разница в пенсиях более чем в два раза … Бывшие друзья и побратимы сейчас смотрят волком друг на друга … Больно … Больно и самим ликвидаторам, инвалидам ЧАЭС, больно их близким, родным, детям ... Больно и обществу в целом, что разница в размере начисленной та выплаченной пенсиями ликвидаторам, инвалидам ЧАЭС создала величайшее молчаливое противостояние в обществе людей с полученной группой инвалидности бессрочно.
Самое страшное, что Вас всех давно продали Ваши же лидеры – кто за орденки, квартиры, машины, а кто и просто из страха ... Некоторых до сих пор водят на поводке возбужденных уголовных дел или против них, или против детей…
Но жизнь продолжается, скоро Новый, 2013 год. Наверняка сейчас ликвидаторам, инвалидам ЧАЭС нужно достаточно прочно, по-человечески объединиться, так как самим придется браться за свои собственные судьбы, чтобы решать вопросы справедливой компенсации потери своего здоровья, инвалидности, – закончилось время той оттепели, которая была основана на нормах действующего законодательства в Украине, и судьи судов Украины принимали законные решения по установлению размера пенсии инвалидов ЧАЭС.
Сейчас же наступили такие времена, что все решения судов Украины практически не только не выполняются, а вообще не берутся во внимание УПФ Украины.
В качестве новогоднего подарка предлагаю ликвидаторам, инвалидам ЧАЭС - образцы заявлений в УПФ, в дальнейшем при получении Вами ответов, советую действовать в законом предусмотренный способ, процедуру и самое главное - сроки, а что делать с ответами, решать только Вам, то ли успокоится текстом самого ответа, то ли – начинать судиться, выясняя все обстоятельства, так - как Вам, всем тем, кто там был – боятся нечего. Конституция Украины, Законы Украины, судьи Судов Украины, в полной мере достойно защитят Ваши права …
С наступающим Новым Годом, братья и сестры!!!!
Большое человеческое спасибо от всех тех людей, которые сейчас, благодаря Вашей самоотверженной работе по ликвидации последствий аварии на ЧАЭС, начиная с1986 года, могут иметь сейчас реальную жизнь без повышенного фона радиации в окружающем воздухе![/spoiler] Большое спасибо от всех тех людей, которые сейчас, благодаря Вашему труду, по ликвидации последствий аварии на ЧАЭС, начиная с 1986 года, могут питаться нормальными продуктами без радиации, воспитывать детей и внуков без генетических мутаций, радоваться летящему снегу без радиации!
С наступающим Новым Годом, братья и сестры!!!!
Наталья Падалка
22 декабря 2012 года
-= Пенсионер - это профессия! =-

Nickolas Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 3226
Откуда: Харьков

Наталья Падалка писал(а):
Текст даної заяви складено Наталією Василівною Падалка та наданий до публікації на сайтах ,пов’язаних із Чорнобильською тематикою.
Бажаю всім ЛНА на ЧАЄС, інвалідам ЧАЄС, терпіння, здоров’я, благополуччя, у відстоюванні своїх прав та інтересів.
Н.В. Падалка на сторінках даного сайту надасть в режимі електронного зв’язку письмові відповіді на всі без винятку питання , які будуть виникати у заявників при поданні рекомендованого примірника заяви до УПФУ . Із Новим роком! Наталія Падалка

[spoiler=Текст заяви ]КерівникуУправлінняПенсійного фонду України
в Оболонському районі м. Києва
(вул. Озерна, 26-А, м. Київ, 04209)

ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ
хххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх
тел. хххххххххххххххххх; E-mail: хххххххххххххххххх
інваліда ІІ гр. ЧАЕС

ЗАЯВА.

З листопада 2011 року управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі м. Києва (надалі – УПФ) припинило виконувати постанови судів, які набрали законної сили, і визначили розмір моїх пенсій, як інваліда ЧАЕС 2-ої групи і почало сплачувати ці пенсії в мінімальному розмірі, передбаченому Постановами Кабінету Міністрів України, як соціальний захист для постраждалих від аварії на ЧАЕС.
Таким чином УПФ ревізувало як правовідносини, які склалися у мене з державою Україна в сфері призначення та виплати належних мені пенсій як інваліду внаслідок професійного захворювання викликаного іонізуючою радіацією, так і міжнародні зобов’язання взяті на себе державою.
Я неодноразово особисто звертався до УПФ з приводу неправомірності віднесення мене до категорії осіб, які мають право тільки на соціальні виплати, але весь час чую одні обіцянки про приведення виплачуваних мені пенсій з 01.11.2011 року до рівня визначеного судами. Сплачувані мені станом на сьогодення УПФ пенсії не покривають моїх розходів навіть на ліки, не кажучи вже про якісне харчування та компенсацію за вимушену втрату працездатності, понівечене життя, вину за що держава Україна, і УПФ в тому числі як виконавчій орган державної влади, взяла на себе в повному обсязі.
Мені платять мінімум пенсій тільки на підставі того, що я виконував спеціальні роботи в зоні аварії на ЧАЕС в квітні – травні 1986 року в якості прикомандированого, відправленого в службове відрядження, виходячи з розміру моєї збереженої заробітної плати на підприємстві, що є протиправним, так як я в зоні аварії працював водієм не в звичайних умовах праці, а на роботах з шкідливими умовами праці, пов'язаними з ризиком опромінення іонізуючою радіацією..
Той факт, що держава не сплатила належну мені заробітну плату за реально виконану роботу в зоні аварії в 1986 році, не має ніякого значення при розрахунку належних мені пенсій як інваліду по професійному захворюванню, викликаному іонізуючою радіацією, так як Україна з 1961 року прийняла на себе зобов’язання заробітною платою рахувати «будь-яку винагороду або заробіток, які можуть бути обчислені в грошах, і встановлені угодою або національним законодавством, що їх роботодавець повинен заплатити, на підставі письмового або усного договору про наймання послуг, працівникові за працю, яку виконано, чи має бути виконано, або за послуги, котрі надано, чи має бути надано (ст.. 1 Конвенції про захист заробітної плати, документ 993_146 бази ВР України, чинний, поточна редакція, ратифіковано Президією Верховної Ради Української РСР 30 червня 1961 року).
Статтею 2 цієї конвенції передбачено, що: «Ця Конвенція застосовується до всіх осіб, яким виплачується або повинна виплачуватись заробітна плата».
Також потрібно, якщо вже розраховувати фактичну шкоду, визначену законодавством УРСР в 1986 році, прийняти до уваги, що моя командировка не передбачали поділу на роботу та відпочинок – я фактично працював всі 24 години на добу під час мого находження в зоні аварії на ЧАЕС.
Також пропоную врахувати, що оплата праці, доведена до середнього, для потреб розрахунку належних мені до сплати пенсій, повинна вираховуватися з максимального розрахунку 3 зони безпеки, як це передбачено діючим на той час КЗПП УРСР.
З урахуванням всього вищевикладеного,

ПРОПОНУЮ:
Привести розрахунок і виплату належних мені пенсій як особі, яка отримала професійне захворювання, інвалідність, викликані іонізуючою радіацією, в відповідність правовідносинам, які склалися в 1986 році, під час моєї праці на ліквідації аварії на ЧАЄС.
Дата Підпис / /.[/spoiler]
-= Пенсионер - это профессия! =-

Nickolas Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 3226
Откуда: Харьков

Наталья Падалка писал(а):
Все потребує своєї реконструкції ХХХХХХХХХЖХ
Поради Наталії Василівни Падалка для ЛНА на ЧАЄС інвалідів ЧАЄС в канун Різдва Христового…..
05 січня 2013 року [Скачать]
-= Пенсионер - это профессия! =-

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3875
Откуда: Запоріжжя
Nickolas писал(а):
Наталья Падалка писал(а):
Все потребує своєї реконструкції ХХХХХХХХХЖХ
Поради Наталії Василівни Падалка для ЛНА на ЧАЄС інвалідів ЧАЄС в канун Різдва Христового…..
05 січня 2013 року [Скачать]

Не понятны ПРАКТИЧЕСКИЕ цели этих заяв???? Получить очередную отписку от УПФУ????
У меня уже этих заяв и отписок ПФ... Изображение скоро в мешок буду складывать.
Наталья! Где Вы? Давайте пообщаемся на форуме.
Последний раз редактировалось dog-fox 06-01-2013, 11:19, всего редактировалось 1 раз.
Moderator

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
dog-fox писал(а):
Nickolas писал(а):
Наталья Падалка писал(а):
Все потребує своєї реконструкції ХХХХХХХХХЖХ
Поради Наталії Василівни Падалка для ЛНА на ЧАЄС інвалідів ЧАЄС в канун Різдва Христового…..
05 січня 2013 року [Скачать]

Не понятны ПРАКТИЧЕСКИЕ цели этих заяв????
Автор вполне понятно объясняет:
Наталья Падалка писал(а):
а что делать с ответами, решать только Вам, то ли успокоится текстом самого ответа, то ли – начинать судиться, выясняя все обстоятельства, так - как Вам, всем тем, кто там был – боятся нечего. Конституция Украины, Законы Украины, судьи Судов Украины, в полной мере достойно защитят Ваши права
:idea: unsure

ВалДИс Аватара пользователя
участник

Сообщения: 241
Откуда: Украина
Nickolas писал(а):
Наталья Падалка писал(а):

При ликвидации последствий аварии на ЧАЭС было большое количество охранников, военнообязанных, рабочих строительно-монтажных работ, которые наравне со всеми станционными работниками выполняли необходимую и очень опасную работу, но сейчас, в силу работы программы информационно- вычислительной системы УПФ Украины, введенной с 01.11.2011 года по начислению и выплате пенсии, пенсия за их выполненную работу стала начисляться уменьшенная, унизительная и мизерная в размере. денежного эквивалента, даже с учетом того обстоятельства, что вся она тратиться на приобретение лекарственных препаратов, на реальную же жизнь инвалидов ЧАЭС остаются копейки….
2012 год был годом возникшего, определенного, достаточно необъяснимого непонимания и обид среди самих ЛПА на ЧАЭС и инвалидов ЧАЭС, когда все они выполняя опасную работу для всех них без исключения, по ликвидации последствий ионизирующей катастрофы, сейчас разделены совершенно разными сумами государственного пенсионного обеспечения.
2012 год, как никогда до этого четко разделил всех ликвидаторов, инвалидов ЧАЭС на две категории – первая состоящая, в основном, из станционников, которые получали большие зарплаты, и которым сейчас платят пенсии больше тысячи долларов в месяц, и командировочных, солдат строчной службы, охранников, строителей, которые прозябают сейчас по-жизни с пенсией от 1000 до 3000 гривен.
Странным и достаточно необъяснимым, в этой ситуации является то, что те, кто больше всех работал, больше всех хватанул дозы ионизирующей радиации, кто работал, не выходя из зоны по 24 часа в сутки, получают значительно меньше тех, кто был на вахтовке и работал по шесть часов в смену…
Дико, когда два «партизана», призванные из одного завода, в одно и тоже время и в одну и ту же часть, имеющие одну группу инвалидности, отпахавшие плечо к плечу в адском 1986 году, имеют разные пенсии, потому что разряды у них были на родном заводе разные – у одного второй, а у другого пятый, и разница в пенсиях более чем в два раза … Бывшие друзья и побратимы сейчас смотрят волком друг на друга … Больно … Больно и самим ликвидаторам, инвалидам ЧАЭС, больно их близким, родным, детям ... Больно и обществу в целом, что разница в размере начисленной та выплаченной пенсиями ликвидаторам, инвалидам ЧАЭС создала величайшее молчаливое противостояние в обществе людей с полученной группой инвалидности бессрочно.


С новым 2013 годом, поздравляю всех участников ЛПА на ЧАЭС, хочу пожелать Всем всего наилучшего, а главное здоровья!
Хочу также обратиться к Автору этого послания с огромной просьбой. Пересмотрите пожалуйста вот эту часть , что выделена как цитата. Ведь люди читая это, наверняка не будут задумываться о соответствии этих строк к реальности и последствиям. Они могут приводить, некоторые из примеров, в своих обращениях к разным инстанциям власти. Но совершенно не задумываясь над тем, что они это пишут от своего имени, а не приводя цитаты.
Ну вот к примеру: Пенсии в СОЛИДАРНОЙ СИСТЕМЕ начисляются из расчёта стоимости выполненных работ именно ВЫПОЛНЕННЫХ, а не за время которое тот или иной работник находился на рабочем месте (кроме случаев с ненормированным рабочим временем). Дальше ещё лучше-Работников станции из числа Гражданских лиц работавших на ЛПА очень маленький процент. Заработная плата которую получали эти гражданские, ни чем не отличалась от других! Голая тарифная ставка имеющегося разряда (должностной оклад) плюс премия .Только один нюанс, на какой сетке кто бы не работал до ЛПА всех сначала переводили на нормальные условия труда, потом уже эту норму умножали на кратность Зоны. И без этой кратности у большинства этих людей такая оплата была намного меньше того среднего, который они получали до ЛПА. О Вахтовиках вообще лучше не говорить, если не в курсе ихней работы и оплаты, ну во первых они работали по 12 часов в день, а не по 6, во вторых им закрывали наряды рабочего времени чётко по месяцам, не превышая ни на час месячную норму. А для этого ставили в нарядах рабочие дни по 11 или даже 10 часов(в зависимости от месяца), ни о каких оплатах за сверх-урочное время или работы в выходные дни речи не могло и быть. Ну и последнее на что хотелось обратить внимание. Это на тот факт, что большинству из так называемых прикомандированных (ПАРТИЗАН), на основном месте работы именно среднюю зарплату умножали на кратность,а не голый тариф(оклад) нормальных условий труда, что в большинстве случаев превышает оплату по тарифу с премией. Если человек на ЛПА выполнял работы более высрко оплачиваемые, чем до ЛПА и не добился оплаты именно за такую работу сразу по возвращению с ЛПА, то я сомневаюсь, что сегодня он добъётся перерасчёта своей зарплаты. В 99,9 % такие прикомандированные выполняли не квалифицированные работы, то-есть работы низших разрядов. И если большинству очень захочется получать оплату именно за выполнявшуюся ими на ЛПА работу, то наши правители (мне так кажется) с удовольствием всех переведут на оплату по минимальной зарплате. А вот стоимость лекарств и оплата за лечение в больницах, должна учитывать ДОПОЛНИТЕЛЬНАЯ ПЕНСИЯ, она именно так и называется. И вот требовать ЕЁ соответствия действительности на сегодня задача №1. Да закон наш не соответствует реалиям сегодняшнего дня и требует изменений, но мы и сами должны понимать, что и как называется и требовать изменений именно по сути. Нельзя говорить о том, что не соответствует действительности. Ведь видя эти не стыковки с действительностью, люди к кому обращены наши послания и относится к нам будут СООТВЕТСТВЕННО.
жизнь-это миг

ВЛАДИМИР К. Аватара пользователя
Эксперт

Сообщения: 3112
ВалДИс писал(а):
А вот стоимость лекарств и оплата за лечение в больницах, должна учитывать ДОПОЛНИТЕЛЬНАЯ ПЕНСИЯ, она именно так и называется. И вот требовать ЕЁ соответствия действительности на сегодня задача №1. Да закон наш не соответствует реалиям сегодняшнего дня и требует изменений, но мы и сами должны понимать, что и как называется и требовать изменений именно по сути.



ЗУ 796-12 писал(а):
Стаття 50. Додаткова пенсія за шкоду, заподіяну
здоров'ю, особам, віднесеним до категорії 1

Стаття 51. Додаткова пенсія за шкоду, заподіяну
здоров'ю, особам, віднесеним до категорій
2, 3, 4

Выполнять в полном объёме ст.50, ст.51, ст. 67 ЗУ 796-12
Конкретні розміри всіх доплат, пенсій і компенсацій
підвищуються Кабінетом Міністрів України відповідно до зміни
індексу вартості життя і зростання мінімальної заробітної плати.
:mda:
Моя жизнь - Мои правила.
Не дай Вам Бог жить в эпоху перемен /Конфуций/

Патриот Аватара пользователя
участник

Сообщения: 409
Сегодня прочитал на чернобыльских сайтах статью Падалки Н. о европейских судах. Пишет, что надо для европейского суда справка о получении радиации. По моему это заблуждение. Если нарушены мои права государством о невыполении решения суда, каким боком эта справка и для чего она чернобыльцам, афганцам, детям войны и т.д.? А таких дел 90 процентов или больше было направлено в европейский суд. Вообще то почитал ее статьи, но ничего конкретного из них я для себя не извлек. Что странно все чернобыльские сайты публикуют эти статьи. Вопрос для чего?

ir участник

Сообщения: 375
Откуда: Киев
Скорее всего - а вдруг кто для себя какую полезную цитатку найдет? Но и лаются с ней на тех же сайтах многие. Мы здесь друг-другу больше подскажем, то юристы, то экономисты ( постанова 1210 ), пенсии друг другу считали.

Nickolas Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 3226
Откуда: Харьков

Наталья Падалка писал(а):
Чому ЄСПЛ у когось одну й ту ж заяву реєструє, а іншим відмовляє [Скачать/посмотреть (.doc)]
-= Пенсионер - это профессия! =-

ОзероНадежды Аватара пользователя
участник

Сообщения: 233
Откуда: киев
Патриот писал(а):
Сегодня прочитал на чернобыльских сайтах статью Падалки Н. о европейских судах. Пишет, что надо для европейского суда справка о получении радиации. По моему это заблуждение. Если нарушены мои права государством о невыполении решения суда, каким боком эта справка и для чего она чернобыльцам, афганцам, детям войны и т.д.? А таких дел 90 процентов или больше было направлено в европейский суд. Вообще то почитал ее статьи, но ничего конкретного из них я для себя не извлек. Что странно все чернобыльские сайты публикуют эти статьи. Вопрос для чего?

ТОЖЕ там читала о необходимости ДОЗЫ для ЕСПЧ!...мое мнение такое:существует 3 (как минимум) метода для восстановления дозы, если известно время, дата и место пребывания в зоне. Справки про дозу не собирались и не были необходимыми для присвоения статуса "Ликвидатор" в СССР, а вот справки для подтверждения статуса(место, время,дата ЗОНЫ) дважды перепроверялись нашими органами для выдачи и подтверждения Удостоверения. Но существовал еще медицинский аспект последствий аварии. В последствии для изучения влияния Радиации на здоровье как раз дозы и понадобились...Спохватились, а доз и неоткуда брать. В официальных документах Украины дозы собраны на 5-10 % постардавших!!!! В конце 90-х Медизучения проводились и США, и европейским союзом. Тогда-то и предлоджили соответствующие научные исследования по восстановлениям дозы по утвержденной методике.Хоть как-то бы восстановить дозу и тем самым обосновать исследования на международном уровне за гранты. Но мой вопрос в ином: даже, если предположим и восстановить дозу и предоставить ее в ЕСПЧ...ТО уровень этой дозы Европейский суд будет дифференцировать как-то? 20 Бэр -отклонить, а 50 Бэр-принять заяву? Неужели недостаточно справки, что человек был в апреле, мае, июне, июле, августе, сентябре...и т.д..1986 на ликвидации аварии на 4-ом блоке или в др. месте и стал инвалидом 1-ой группы по медзаключению??? Мутит ЕСПЧ, ну или подкинули идею про дозы в Еспч наши же товарищи.Это чтобы Украина не стремилась в европсоюз и доверие к Европе падало?

ir участник

Сообщения: 375
Откуда: Киев
Есть еще мнение. Не мое - Минюста. Деньги - не права человека, а имущество. Вот если подорвали здоровье в СИЗО, то нарушение прав человека,а так.... На что я ответила - деньги мое право на имущество, в том числе поддержка здоровья, мое питание и санаторное лечение и т.д.

Nixto Аватара пользователя
участник

Сообщения: 307
Откуда: Kharkov
ir писал(а):
Есть еще мнение. Не мое - Минюста. Деньги - не права человека, ...

Согласен. Сами по себе деньги - это не права человека. Но человек имеет право их получить и владеть ими (как имуществом). Так вот нарушено право человека получить от государства эти деньги и владеть ими.
я сегодня спросил на обходе врача -
почему у нас нет от палаты ключа,
почему в голове и бюджете дыра,
почему вместо завтра сегодня вчера ... © РабФАК - "Наш дурдом"

Патриот Аватара пользователя
участник

Сообщения: 409
ОзероНадежды писал(а):
Патриот писал(а):
Сегодня прочитал на чернобыльских сайтах статью Падалки Н. о европейских судах. Пишет, что надо для европейского суда справка о получении радиации. По моему это заблуждение. Если нарушены мои права государством о невыполении решения суда, каким боком эта справка и для чего она чернобыльцам, афганцам, детям войны и т.д.? А таких дел 90 процентов или больше было направлено в европейский суд. Вообще то почитал ее статьи, но ничего конкретного из них я для себя не извлек. Что странно все чернобыльские сайты публикуют эти статьи. Вопрос для чего?

ТОЖЕ там читала о необходимости ДОЗЫ для ЕСПЧ!...мое мнение такое:существует 3 (как минимум) метода для восстановления дозы, если известно время, дата и место пребывания в зоне. Справки про дозу не собирались и не были необходимыми для присвоения статуса "Ликвидатор" в СССР, а вот справки для подтверждения статуса(место, время,дата ЗОНЫ) дважды перепроверялись нашими органами для выдачи и подтверждения Удостоверения. Но существовал еще медицинский аспект последствий аварии. В последствии для изучения влияния Радиации на здоровье как раз дозы и понадобились...Спохватились, а доз и неоткуда брать. В официальных документах Украины дозы собраны на 5-10 % постардавших!!!! В конце 90-х Медизучения проводились и США, и европейским союзом. Тогда-то и предлоджили соответствующие научные исследования по восстановлениям дозы по утвержденной методике.Хоть как-то бы восстановить дозу и тем самым обосновать исследования на международном уровне за гранты. Но мой вопрос в ином: даже, если предположим и восстановить дозу и предоставить ее в ЕСПЧ...ТО уровень этой дозы Европейский суд будет дифференцировать как-то? 20 Бэр -отклонить, а 50 Бэр-принять заяву? Неужели недостаточно справки, что человек был в апреле, мае, июне, июле, августе, сентябре...и т.д..1986 на ликвидации аварии на 4-ом блоке или в др. месте и стал инвалидом 1-ой группы по медзаключению??? Мутит ЕСПЧ, ну или подкинули идею про дозы в Еспч наши же товарищи.Это чтобы Украина не стремилась в европсоюз и доверие к Европе падало?

Мутит не ЕСПЧ, а мутит Падалка. Кто сказал, с ЕСПЧ, что нужна справка о дозах? Вот, то-то.

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Наталья Падалка писал(а):
Чому ЄСПЛ у когось одну й ту ж заяву реєструє, а іншим відмовляє [Скачать/посмотреть (.doc)]

УЛПА 1996 года с справкой о дозе ?
Посилання суду першої інстанції на положення ч.1 ст. 76 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку», в якій зазначено, що право на подання позову про відшкодування ядерної шкоди, заподіяної життю і здоров'ю особи, не обмежується строком давності є помилковими.

Закон України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» не встановлює строку звернення до адміністративного суду громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, оскільки відповідно до ст. 90 цього Закону всі вимоги згаданого Закону застосовуються щодо будь-якого ядерного інциденту, що може статися на території України, після набрання цим Законом чинності, тобто починаючи з 21.03.1995 року.
:mda:


Сообщения: 2
Законотворча діяльність Апеляційних адміністративних судів України
Наталія Падалка 12 січня 2013 року.
[spoiler=щелкните, чтобы открыть]До мене у продовж останнього часу звертаються чорнобильці із своїми скаргами щодо поведінки апеляційних судів України по розгляду апеляційних скарг.
Розпочнемо зараз аналізувати події розгляду адміністративних позовних заяв від чорнобильців починаючи із 2009 року, щоб всі ЛНА на ЧАЄС, інваліди ЧАЄС зараз зрозуміли, яким чином у нас в Україні в реальності отримали невідкладний судовий захист чорнобильці .
Мені достовірно відомо, що перші розроблені примірники адміністративних позовних заяв складалися досить ретельно, виважено, професійно досконало, коли дійсно ці заяви враховували індивідуальні особливості тих порушень, які відбулися в кожному випадку отриманої шкоди здоров’ю чорнобильців від зовнішнього гамма-опромінення.
У подальшому подання адміністративних позовних заяв від ЛНА на ЧАЄС, інвалідів ЧАЄС до місцевих судів перетворилося в досить своєрідне судове шоу, коли в примірнику ксерокопійованої адміністративної позовної тільки підставлялося прізвище, надавалися інші додатки і все фактично йшло до судів України, на конвеєр судового розгляду у порядку скороченого провадження.
Практично всі адміністративні позовні заяви у 2009-2011 роках були в повному обсязі задоволені, нарешті всі ті ЛНА на ЧАЄС, інваліди ЧАЄС, евакуйовані, переселенці, діти чорнобиля отримали реальну грошову допомогу у вигляді достойної та законної пенсії за рішеннями судів, у відповідності із отриманою шкодою від зовнішнього гамма-опромінення під час аварії на ЧАЄС у 1986 році.
УПФ у поведінку своєї незгоди із рішеннями судів першої інстанції у всіх без винятку випадках подавало апеляційні скарги, і от із саме часу розпочинаються такі дива, які можливо назвати лише, як «казковий Чорнобиль», коли із часу подання цих апеляційних скарг по відношенню до судового захисту відбувалися та продовжують на даний час відбуватися грубі порушення прав ЛНА на ЧАЄС та інвалідів ЧАЄС саме із використанням судової системи апеляційних адміністративних судів України.
В розділі IV КАС України чітко вказується процедура проведення перегляду судових рішень в апеляційному провадженні.
У відповідності із статтею 185 ч.1 КАС України : «Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, а також особи, які не брали участь у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов’язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку постанови суду першої інстанції повністю або частково, крім випадків встановлених цим Кодексом.»
Апеляційна скарга із місцевого суду направляється до апеляційного адміністративного суду, який повинен прислати відповідно видану ухвалу суду та примірник апеляційної скарги до позивача по справі, але в реальності практично жоден із суддів апеляційних адміністративних судів України не надавав шляхом поштового зв’язку «Укрпошта» рекомендованим листом цей примірник апеляційної скарги разом із додатками (у разі їх наявності до поданої апеляційної скарги) до позивача по справі.
У подальшому кожен із чорнобильців, який отримав примірник апеляційної скарги у час, який вказаний в ухвалі апеляційного адміністративного суду, може скласти свої письмові заперечення на дану апеляційну скаргу від УПФУ, тому що тоді дійсно відбувається чітке дотримання норм КАС України, яке передбачає всебічний, повний розгляд апеляційної скарги із урахуванням правової позиції сторін учасників процесу, що перш за все побудовано на змагальності сторін, щодо викладення їх правової позиції.
Не отримавши примірника Ухвали суддів апеляційних адміністративних судів України, а також примірників апеляційної скарги від УПФУ позивач-чорнобилець був саме Колегією суддів апеляційних адміністративних судів України позбавлений права на законний судовий захист своїх Конституційних прав та інтересів.
Так про законність яких рішень апеляційних адміністративних судів України взагалі може іти мова, якщо вся без винятку процедура прийняття цього рішення із самого початку була не законна ?
Якщо Колегією суддів України апеляційних адміністративних судів України при прийнятті своїх рішень була порушена процесуальна процедура прийняття цих рішень, вони можуть вважатися такими, які потрібно відмінити і здійснити всю процедуру розгляду апеляційної адміністративної скарги УПФУ знову, не створюючи при цьому позбавлення особисто чорнобильців на свій судовий захист.
Для багатьох чорнобильців на
На даний час, коли ЛНА на ЧАЄС, інваліди ЧАЄС зрозуміють, що рішення апеляційних адміністративних судів України не є законними – вони чітко та в межах КАС України відновлять всі свої пенсії у розмірах визначених судами України.[/spoiler]

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
Наталия Падалка писал(а):
Законотворча діяльність Апеляційних адміністративних судів України
Наталія Падалка 12 січня 2013 року.
На даний час, коли ЛНА на ЧАЄС, інваліди ЧАЄС зрозуміють, що рішення апеляційних адміністративних судів України не є законними – вони чітко та в межах КАС України відновлять всі свої пенсії у розмірах визначених судами України.
Чіткий приклад відновлення розміру пенсії в межах КАС України є у реєстрі судових рішень :?: :mda:


Сообщения: 2
Справедливість та законність суду України. 15 січня 2013 року
[spoiler=Открыть]Справедливість та законність суду України. Наталія Падалка 15 січня 2013 року.
До мене у продовж останнього часу звертаються чорнобильці із своїми питаннями, заявами, скаргами відносно якості правосуддя в українських судах, особливо в апеляційній інстанції.
Практично в кожному зверненні наводяться факти проведення апеляційних слухань по апеляційним скаргам Пенсійного фонду України без надання чорнобильцям копії апеляції, можливості надати заперечення, виклику до апеляційного суду. В кращому випадку – через півроку після засідання апеляційного суду приходить простий конверт з копією рішення, яким відмовляється в задоволенні позовних вимог інвалідів ЧАЕС, навіть без наведення причини, а в гіршому – інвалідів тягнуть до суду Управляння пенсійного фонду з питання повернення коштів, які рішенням апеляційного суду визнані безпідставно виплачені інваліду.
Я тільки можу представити той жах, який переживає хвора людина, коли дізнається, що з неї хочуть забрати усі раніше сплачені кошти, і добро, якби річ йшла про збільшення пенсії у 3 з половиною рази – це питання тяжке, але річ йде про звичайні 6 мінімальних пенсій за віком.
Люди не розуміють, чому апеляційні суди попирають всі існуючі принципи українського судочинства – верховенство права, законність, змагальність сторін, диспозитивність, гласність, відкритість і т.д.
Більше того, у інвалідів ЧАЕС з’являється цілком зрозумілий страх, що так, без їх участі, суди наприймають бог зна чого, та що, а потім прийдеться зостатися зовсім без коштів – навіть пенсію перестануть платити.
Люди питають, чому районні суди при розгляді позовів від пенсійного фонду, які подані на підставі таких рішень апеляційних судів, не приймають до уваги частину 5 статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України, який передбачає, що постанова або ухвала суду апеляційної або касаційної інстанції за наслідками перегляду рішень суду першої інстанції, якщо вона прийнята у письмовому провадженні, тобто без виклику заінтересованих сторін до апеляційного суду, набирає законної сили тільки через п’ять днів після направлення їх копій особам, які беруть участь у справі. Тобто законної сили постанова або ухвала апеляційного суду, якщо він відбувся без запрошення інваліда до суду, набирає через 5 днів з моменту відмітки пошти про прийом рекомендованого конверта на адресу інваліда або його представника.
Чого тільки не чують скаржники в суді першої інстанції – і про нехватку коштів, тому, мовляв, апеляційні суди посилають рішення своєчасно, але простими листами, і про якість списки в самому апеляційному суді, згідно яких розсилка рахується проведеною, якщо секретар там нібито розписався, при чому суддями ігнорується вимога закону (ч. 3 ст. 167 КАС України), згідно якої особам, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні, копія судового рішення надсилається рекомендованим листом з повідомленням про вручення.
Мені зовсім не зрозуміло як суди першої інстанції приймають до провадження заяви Пенсійного фонду України про поворот судового рішення, якщо стаття 266 КАС України це забороняє. Більше того, апеляційні суди приймають апеляційні скарги УПФ на відмову суду про поворот судового рішення, на підставі тієї ж 266 статті.
Люди скаржаться, що цей цирк з поворотом судових рішень вже звів до могили не одну сотню інвалідів ЧАЕС…
Що я можу сказати – суди України завжди ігнорували проблеми інвалідів ЧАЕС. Нагадаю – ще в 2001 році, 26.04.2001 року Верховна Рада України прийняла постанову № 2404-III "15 річниця Чорнобильської катастрофи. Досвід подолання", в якій надала доручення «Верховному Суду України разом з Міністерством юстиції України дати роз'яснення судовим органам щодо практики застосування судових рішень у питаннях погашення заборгованості з соціальних виплат та виплат компенсацій за втрачене майно на радіоактивно забруднених територіях».
Як показує судова практика Верховного Суду України, саме в 2000 – 2002 роках ВС України робив все можливе, щоб чорнобильці ніколи не отримали передбачених законом пенсій (6, 9, 10 мінімальних пенсій за віком, де мінімальна пенсія за віком не може бути нижчою за прожитковий мінімум)… Саме Верховний Суд України в ті роки ввів судову практику, що мінімальний розмір пенсій за віком потрібно вираховувати з розміру 19 грн. 91 коп. – тобто судді цього суду навіть в 2006 році стверджували, що у інваліда ЧАЕС 2-ої групи державна пенсія відповідно до закону повинна бути втричі нижчою ніж у бомжа, який не пропрацював і хвилини в своєму житті…
Та і в 2008-2011 році саме Верховний Суд України стверджував, що в потребах закону потрібно вираховувати пенсію за віком на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних, так як нібито іншого законодавчо визначеного розміру мінімальної пенсії за віком не існує… хоча навіть далекі від юриспруденції люди знають, що 27.03.1991 року в офіційному виданні «Голос України» оприлюднено Закон Української Радянської Соціалістичної Республіки «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (закон № 796-XII від 28.03.1991 року), в якому держава взяла на себе всю відповідальність за шкоду здоров'ю або втрату працездатності громадянами та їх дітьми, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (ст.. 13 Закону).
Цей Закон є одностороннім з боку держави правочином, який визначив обов’язок у держави відшкодувати шкоду здоров’ю або втрату працездатності інвалідам ЧАЕС відповідно існуючих на той час норм законодавства країни. В першу чергу Закону СРСР "Про пенсійне забезпечення громадян в СРСР", який відповідно до статті 58 Закону був з 01.04.1991 року введений на території Української РСР щодо осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в повному обсязі.
Цей правочин надав право інвалідам ЧАЕС в якості компенсації втрати працездатності вимагати надання їм державної пенсії та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю (стаття 47 Закону), при цьому розмір мінімальної пенсії за віком для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з 01 квітня 1991 року встановлено в розмірі 100 процентів мінімальної заробітної плати (стаття 20 Закону СРСР "Про пенсійне забезпечення громадян в СРСР")… І цей нормативний акт в відношенні потерпілих ніхто не відміняв і станом на сьогодення…
Так про законність яких рішень адміністративних судів України взагалі може іти мова, якщо вся без винятку процедура прийняття цього рішення із самого початку є незаконною? – якщо ніхто не звертає уваги на існуючі норми матеріального права, а роблять з інвалідами що хочуть…[/spoiler]

ОзероНадежды Аватара пользователя
участник

Сообщения: 233
Откуда: киев
Наталия Падалка писал(а):
Справедливість та законність суду України. 15 січня 2013 року
[spoiler=Открыть]Справедливість та законність суду України. Наталія Падалка 15 січня 2013 року.
До мене у продовж останнього часу звертаються чорнобильці із своїми питаннями, заявами, скаргами відносно якості правосуддя в українських судах, особливо в апеляційній інстанції.
Практично в кожному зверненні наводяться факти проведення апеляційних слухань по апеляційним скаргам Пенсійного фонду України без надання чорнобильцям копії апеляції, можливості надати заперечення, виклику до апеляційного суду. В кращому випадку – через півроку після засідання апеляційного суду приходить простий конверт з копією рішення, яким відмовляється в задоволенні позовних вимог інвалідів ЧАЕС, навіть без наведення причини, а в гіршому – інвалідів тягнуть до суду Управляння пенсійного фонду з питання повернення коштів, які рішенням апеляційного суду визнані безпідставно виплачені інваліду.
Я тільки можу представити той жах, який переживає хвора людина, коли дізнається, що з неї хочуть забрати усі раніше сплачені кошти, і добро, якби річ йшла про збільшення пенсії у 3 з половиною рази – це питання тяжке, але річ йде про звичайні 6 мінімальних пенсій за віком.
Люди не розуміють, чому апеляційні суди попирають всі існуючі принципи українського судочинства – верховенство права, законність, змагальність сторін, диспозитивність, гласність, відкритість і т.д.
Більше того, у інвалідів ЧАЕС з’являється цілком зрозумілий страх, що так, без їх участі, суди наприймають бог зна чого, та що, а потім прийдеться зостатися зовсім без коштів – навіть пенсію перестануть платити.
Люди питають, чому районні суди при розгляді позовів від пенсійного фонду, які подані на підставі таких рішень апеляційних судів, не приймають до уваги частину 5 статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України, який передбачає, що постанова або ухвала суду апеляційної або касаційної інстанції за наслідками перегляду рішень суду першої інстанції, якщо вона прийнята у письмовому провадженні, тобто без виклику заінтересованих сторін до апеляційного суду, набирає законної сили тільки через п’ять днів після направлення їх копій особам, які беруть участь у справі. Тобто законної сили постанова або ухвала апеляційного суду, якщо він відбувся без запрошення інваліда до суду, набирає через 5 днів з моменту відмітки пошти про прийом рекомендованого конверта на адресу інваліда або його представника.
Чого тільки не чують скаржники в суді першої інстанції – і про нехватку коштів, тому, мовляв, апеляційні суди посилають рішення своєчасно, але простими листами, і про якість списки в самому апеляційному суді, згідно яких розсилка рахується проведеною, якщо секретар там нібито розписався, при чому суддями ігнорується вимога закону (ч. 3 ст. 167 КАС України), згідно якої особам, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні, копія судового рішення надсилається рекомендованим листом з повідомленням про вручення.
Мені зовсім не зрозуміло як суди першої інстанції приймають до провадження заяви Пенсійного фонду України про поворот судового рішення, якщо стаття 266 КАС України це забороняє. Більше того, апеляційні суди приймають апеляційні скарги УПФ на відмову суду про поворот судового рішення, на підставі тієї ж 266 статті.
Люди скаржаться, що цей цирк з поворотом судових рішень вже звів до могили не одну сотню інвалідів ЧАЕС…
Що я можу сказати – суди України завжди ігнорували проблеми інвалідів ЧАЕС. Нагадаю – ще в 2001 році, 26.04.2001 року Верховна Рада України прийняла постанову № 2404-III "15 річниця Чорнобильської катастрофи. Досвід подолання", в якій надала доручення «Верховному Суду України разом з Міністерством юстиції України дати роз'яснення судовим органам щодо практики застосування судових рішень у питаннях погашення заборгованості з соціальних виплат та виплат компенсацій за втрачене майно на радіоактивно забруднених територіях».
Як показує судова практика Верховного Суду України, саме в 2000 – 2002 роках ВС України робив все можливе, щоб чорнобильці ніколи не отримали передбачених законом пенсій (6, 9, 10 мінімальних пенсій за віком, де мінімальна пенсія за віком не може бути нижчою за прожитковий мінімум)… Саме Верховний Суд України в ті роки ввів судову практику, що мінімальний розмір пенсій за віком потрібно вираховувати з розміру 19 грн. 91 коп. – тобто судді цього суду навіть в 2006 році стверджували, що у інваліда ЧАЕС 2-ої групи державна пенсія відповідно до закону повинна бути втричі нижчою ніж у бомжа, який не пропрацював і хвилини в своєму житті…
Та і в 2008-2011 році саме Верховний Суд України стверджував, що в потребах закону потрібно вираховувати пенсію за віком на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних, так як нібито іншого законодавчо визначеного розміру мінімальної пенсії за віком не існує… хоча навіть далекі від юриспруденції люди знають, що 27.03.1991 року в офіційному виданні «Голос України» оприлюднено Закон Української Радянської Соціалістичної Республіки «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (закон № 796-XII від 28.03.1991 року), в якому держава взяла на себе всю відповідальність за шкоду здоров'ю або втрату працездатності громадянами та їх дітьми, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (ст.. 13 Закону).
Цей Закон є одностороннім з боку держави правочином, який визначив обов’язок у держави відшкодувати шкоду здоров’ю або втрату працездатності інвалідам ЧАЕС відповідно існуючих на той час норм законодавства країни. В першу чергу Закону СРСР "Про пенсійне забезпечення громадян в СРСР", який відповідно до статті 58 Закону був з 01.04.1991 року введений на території Української РСР щодо осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи в повному обсязі.
Цей правочин надав право інвалідам ЧАЕС в якості компенсації втрати працездатності вимагати надання їм державної пенсії та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю (стаття 47 Закону), при цьому розмір мінімальної пенсії за віком для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з 01 квітня 1991 року встановлено в розмірі 100 процентів мінімальної заробітної плати (стаття 20 Закону СРСР "Про пенсійне забезпечення громадян в СРСР")… І цей нормативний акт в відношенні потерпілих ніхто не відміняв і станом на сьогодення…
Так про законність яких рішень адміністративних судів України взагалі може іти мова, якщо вся без винятку процедура прийняття цього рішення із самого початку є незаконною? – якщо ніхто не звертає уваги на існуючі норми матеріального права, а роблять з інвалідами що хочуть…[/spoiler]

Скажите пож-та, как быть в моем случае. По отсуженным суммам дело находиться в Исп.службе (окрыто ВП в июле 2012), на ПФ даже дважды штрафы накладывались постановою.При этом ПФ отрицает решение именем Украины и не думает пересчитывать долг за отсуженный период 2009-2010 год. Гос исполнитель(в янв.2013) сказал, что ходить к нему не надо более. На вопрос что надо делать , он пожал плечами. На скаргу про бездияльнысть ИС ответа нет(а прошел месяц). НАДО ли идти нам в казаначейство и бумаги туда нести или ИСПслужба сама все должна делать:вести исполнение ,передавая бумаги в казначейство? как нам быть?


Вернуться в Пенсії та судові справи чорнобильців