Список форумов Загальна категорія Що робити, коли на нас наступають? Судебный сбор и Пошлина

Судебный сбор и Пошлина

Боротьба за свої конституційні права.
atnest активист

Сообщения: 561
Откуда: Odessa
спасибо оч интересно,
а я по своему другому иску пытаюсь бодаться с судом=
подал 29 мая , мне вынесли ухвалу об устранении недостатков с 11 по 27 июня , сопровод письмо датировано 18 почтовый штемпель 23 принесли 27 в 20:00 и все в открытии производства отказать, а причина проста , какая пошлина за моральный вред по заливу?
сдудебный сбор , почему сбор когда мито? уплачен не вполном объеме.
1. Отвеет с юр академии= 1 % стоимости иска
2. ответ в сде адвоката 8,50 грв (за консультацию 15 грвен,вымогатели)
3 Ответ в канцелярии ну очень крутой адвокатессы 5% стоимости немайновои шкоды
рылся в декрете про мыто , а фиг его знает
вот и се недостатки.
А в открытии провадженя -отказать.
А у меня и срок исковой давности истек.
Во классический развод по судебному, ответчик =миська рада, владелец дома.
Удачи Вам Ник Ив!

Likvidator эксперт

Сообщения: 7606
atnest писал(а):
какая пошлина за моральный вред по заливу?
сдудебный сбор , почему сбор когда мито? уплачен не вполном объеме.
1. Отвеет с юр академии= 1 % стоимости иска
2. ответ в сде адвоката 8,50 грв (за консультацию 15 грвен,вымогатели)
3 Ответ в канцелярии ну очень крутой адвокатессы 5% стоимости немайновои шкоды
рылся в декрете про мыто , а фиг его знает
вот и се недостатки.
А в открытии провадженя -отказать.
А у меня и срок исковой давности истек.
Во классический развод по судебному, ответчик =миська рада, владелец дома.

Если еще интересно,знайшов ОТАКЕ:
"знайшов на сайті ВАСУ розмір мита з цього питання - ДКМУ ст.3 п.1 п.п.б) із скарг за неправомірні дії органів державного уравління мінімуму доходів громадян і службових осіб, що ущемляють права громадян - 0,2 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян. (08 грн.50 коп.)

sello
Спеціаліст
Повідомлень: 435
19.06.2007, 00:12 Помилився - 3 грн.40 коп. І за адміністративним позовом це вже називається судовий збір, а не держмито.
L
Спеціаліст
Повідомлень: 432
19.06.2007, 10:00 sello, коли я зверталася до суду з адмінпозовом - було держмито само собою, а судовий збір - це нвоввовведення МЮ - за розглдя справи судом, зараз у нас це десь 30 грн. додатково на рахунок місцевого бюджету. Не знаю як у ВАс, щось і тут ССЛОН затесався. Не обійдеш.
sello
Спеціаліст
Повідомлень: 435
19.06.2007, 17:10 L, поки все з"ясувати!! На теперішній час повна система адміністративних суді ще як такова не налагоджена. Адже місцевих адмінсудів поки ще немає. Місцеві суди загалної юрисдикції виконують функції і адмін.судів по окремим справам. Згідно роз"яснень спеціалістів, не повню вже на якому сайті знайшов, судовий збір спачується при розгляді адмінсправи, але як таковий ще не введений (немає нормативного документа) тому застосовуються ставки держмита по ДКМУ і до розміру цих ставок прирівнюють судовий збір. Тобто: Держмито сплачується при рогляді цивільних справ, а судовий збір - по адмін.справам. Ставки рівні. А Судові витрати ("Ваші" 30 грн.) сплачуюються тільки при розгляді цивільних справ; по адмінсправі судові витрати чомусь поки не сплачуюються. Отакої!!!
Це з сайту Комітету ВР по правоій політикі В.Онопенко "Судові витрати.
Працюючи над ЦПК України, законодавці відійшли від терміну "державне мито", замінивши його на "судовий збір". Ця зміна понять не є штучною, адже планується, що судовий збір буде акумулюватися в бюджеті окремо та направлятися на потреби судів. Звісно, для цього слід розробити та прийняти Закон "Про судовий збір". З набранням чинності новим ЦПК України до складу судових витрат входитимуть витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи, тобто пов'язані з інформуванням учасників цивільного процесу про перебіг і результати розгляду справи, а також витрати, пов'язані з виготовленням та видачею копій судових рішень. Василь Онопенко пояснив: "Ми це зробили для того, щоб сторони могли ознайомлюватися з матеріалами справи, її перебігом цивілізовано, а не озброювались цукерками для працівників канцелярії".
А це з сайту Український правозахистний портал "Про судовий збір
З вересня 2005 року набрав чинності новий Кодекс адміністративного судочинства України. І, як показують звернення громадян до Центру права РОГО КВУ, пересічним громадянам вкрай важко застосувати його правові положення на практиці.
Особливо, це стосуються щодо порядку сплати судового збору за подання адміністративного позову.
Вже не секрет, що для вирішення спорів з державними органами влади чи органами місцевого самоврядування в суд слід звертатися з адміністративним позовом. Проте для того, щоб судом його було прийнято до розгляду і вирішено по суті, позивачу слід сплати судовий збір. Але на сьогодні в Україні поки що немає закону, який би регулював порядок сплати і встановлював розміри судового збору. Проте, пункт 3 Прикінцевих та перехідних положень КАС України передбачає, що: судовий збір при зверненні до адміністративного суду сплачується у порядку, встановленому законодавством для державного мита; розмір судового збору визначається відповідно до підпункту „б” пункту 1 статті 3 Декрету Кабінету Міністрів України „Про державне мито”, крім випадків, встановлених підпунктом з цього пункту; розмір судового збору щодо майнових вимог про стягнення грошових коштів становить один відсоток від розміру таких вимог, але не більше 1700 гривень.
Здається, безпроблемно законодавець прописав, коли і яку суму слід сплатити в якості судового збору. Проте, відповідно до правових положень КАС України, до створення адміністративних судів спори між суб’єктами господарювання та суб’єктами владних повноважень на підставі того ж КАС України вирішують господарські суди, а між фізичними особами та суб’єктами владних повноважень суди загальної юрисдикції. Тому такі нововведення досить сильно на практиці заплутують позивачів з приводу визначення суми судового збору.
Так, аналізуючи вищенаведене чинне законодавство України, випливає, що розмір судового збору як за подання адміністративного позову в господарський суд, так і суд загальної юрисдикції на сьогодні складає 3 гривні 40 копійок. Проте, щодо майнових вимог про стягнення грошових коштів становить один відсоток від розміру таких вимог, але не більше 1700 гривень. При цьому слід зауважити, що витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового розгляду адміністративної справи чинним законодавством взагалі непередбачені, тому й не підлягають сплаті.

Автор: Сергій Затинний, юрист
Організація: КВУ м. Рівне
Дата: 23.07.2006

http://www.yurradnik.com.ua/forum.php?a ... ic&id=2986
И таке:
Відповідно до ст.138 ЦПК, позивач повинен подати позовну заяву з копіями відповідно до кількості відповідачів. До заяви додається документ про сплату державного мита. Розмір державного мита встановлено Декретом КМУ “Про державне мито”, і з позовних заяв немайнового характеру складає 0,5 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, тобто 8грн. 50коп.
http://urist.com.ua/advices/advices_012.htm


Вернуться в Що робити, коли на нас наступають?