Список форумов Різне Новини, події, коментарі Новини КабМіну України

Новини КабМіну України

Новини ПФУ, МінПраці, КабМіну и т.і..,
dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3879
Откуда: Запоріжжя
Кабинет Министров одобрил проект бюджета Украины на 2023 год, теперь он направляется на рассмотрение Верховной Рады.
Как сообщил премьер-министр Денис Шмигаль, более 1,1 трлн. грн. или почти 50% всего бюджета будет направлено для сектора безопасности и обороны.

Хотя проект бюджета не опубликован, предварительно известно некоторые детали:

--минимальная заработная плата останется на уровне декабря 2021 года, то есть 6500 грн.;
--около 5,5 млрд грн будут заложены на обеспечение жильем ветеранов войны;
--расходы на государственные предприятия, аппарат и институты сократят;
--появится фонд восстановления, куда направят конфискованные российские активы.
Приоритетом государственного бюджета на следующий год, как отмечали ранее в Минфине, будет сектор безопасности и обороны и обеспечение всех социальных обязательств государства.
Moderator

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3879
Откуда: Запоріжжя
Соціальна підтримка населення – другий пріоритет бюджету на наступний рік після підтримки обороноздатності. У 2023 році уряд планує змінити не лише обсяг видатків на цю сферу, але й те, як ці кошти будуть розподілятися.

В бюджеті передбачені також видатки на субсидії на житлово-комунальні послуги. Сума майже така сама як минулого року – 37,9 проти 37,87 у 2022 році.

З’явилося три нові багатомільярдні програми:

◊ соціальний захист дітей та сім'ї – 27,3 млрд грн;

◊ соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини – 66,64 млрд грн;

◊ підтримка малозабезпечених сімей – 72,9 млрд грн (в тому числі тут видатки на субсидії – 37,9 млрд грн)

Як працюватимуть ці програми, кому та на які цілі будуть виділятися кошти поки що невідомо: з тексту бюджету та додатків до нього зробити навіть попередні висновки неможливо.

Видатки з держбюджету на виплату пенсій у 2023 році будуть такими ж, які встановлені уточненим планом на 2022 рік.

Зважаючи на це можна зробити такий висновок: якщо уряд захоче провести індексацію пенсій, додаткові видатки на це будуть фінансуватися власними доходами Пенсійного фонду.
Moderator

mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4672
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
Попри те, що наступного року прожитковий мінімум не підвищуватимуть, пенсії проіндексують. Про це заявила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович в ефірі «Українського радіо».

Прожитковий мінімум ми будемо піднімати в грудні. Це підняття заплановане. І власне збільшений в грудні прожитковий мінімум лягає основою на весь наступний рік. Наступного року він підвищуватися не буде. Це наша економія видатків, – зазначила Жолнович.

Проте індексація пенсій у 2023 році відбудеться. Це станеться в березні.

Пенсіонери є незахищеною категорією. У нас пенсії не є великими. І не проіндексувати пенсії означає значно погіршити становище пенсіонерів. Тому ми плануємо провести індексацію. Вона запланована на березень, – наголосила очільниця Мінсоцполітики.
Смерть рашистским оккупантам!

mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4672
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
У жовтні буде зроблено такі перерахунки пенсій:

- мінімальна пенсія для українців віком від 70 років за умови наявності повного стажу (35 років для чоловіків, 30 років для жінок) складатиме 3000 грн;

- мінімальна пенсія за віком для пенсіонерів від 65 років за наявності у них достатнього стажу (30 років для жінок та 35 років для чоловіків) становитиме 2680 грн;

- для пенсіонерів віком від 70 до 75 років, а це 1,7 млн українців, буде встановлено щомісячну доплату до пенсії у розмірі 300 грн.

У грудні 2022 року пенсійні надбавки збільшаться через підвищення прожиткового мінімуму.

Мінімальна пенсія зросте до 2093 грн, максимальна – до 20930 грн.

Для пенсіонерів віком 60-70 років, які не працюють, за наявності достатнього стажу (30 років для жінок та 35 років для чоловіків) мінімальна пенсія становитиме 2500 грн.
Смерть рашистским оккупантам!

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3879
Откуда: Запоріжжя
На Урядовому порталі оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 27.09.2022 № 1058 “ Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 р. № 637“.

Нормативним актом:

--передбачено можливість приймати для підтвердження стажу дані, наявні в інформаційних (автоматизованих) системах страхувальників (документи підприємств, установ та організацій, які містять відомості про періоди роботи);
-- уточнено перелік документів, які підтверджують здійснення людиною підприємницької діяльності;
-- визначено документи, якими підтверджуються періоди проживання дружин військовослужбовців у місцевостях, де не було можливості працевлаштуватися за спеціальністю;
-- доповнено перелік документів, якими підтверджуються періоди роботи засуджених;
--встановлено порядок підтвердження стажу роботи у разі знищення (пошкодження) майна підприємств, установ, організацій внаслідок російської військової агресії.
Moderator

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3879
Откуда: Запоріжжя
27 сентября Кабмин Постановлением от 27.09.2022 №1058 внес очередные изменения в собственное постановление от 12.08.1993 №637 "Об утверждении Порядка подтверждения имеющегося трудового стажа для назначения пенсий при отсутствии трудовой книжки или соответствующих записей в нем".

Как отмечается, документ касается широкого круга лиц – крестьян, предпринимателей, дружин военнослужащих, осужденных и реабилитированных лиц, работников, имеющих льготный стаж, людей, потерявших документы из-за войны и не только.
При этом некоторые правки сугубо технические. Например, теперь в Порядке все словосочетания "трудовой стаж" заменили словосочетанием "стаж работы", однако суть от этого не изменилась. Однако есть нововведения, на которые действительно стоит обратить внимание.

В частности, к основным изменениям относится следующее:

Трудовая книга – это основной документ, подтверждающий стаж до 2004 года. Это было известно и раньше, однако теперь четко прописано в Порядке.

Кроме того, документы о стаже могут приниматься в электронном виде с наложением электронной подписи.
Стаж также может подтверждаться на основании выписки или справки, составленной на основе данных, имеющихся в информационных (автоматизированных) и/или информационно-коммуникационных системах предприятий, учреждений, организаций.
Moderator



mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4672
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
У 2022 році  на соціальні виплати пішло близько 800 млрд грн

Про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, усі соціальні зобов'язані перед українцями у 2022 році виконано.

До досягнень цього року він відніс і здійснення всіх підвищень, зокрема:

-індексацію військових пенсій, яка відбулась вперше;
-програму підтримки пенсіонерів віком 80+;
-щомісячну компенсаційну доплату до пенсії в розмірі 300 грн пенсіонерам, яким виповнилось 70 років.
Смерть рашистским оккупантам!

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3879
Откуда: Запоріжжя
Україна вийде з Угоди про соціальну допомогу членам сімей військовослужбовців, загиблих в Афганістані та інших державах

На засіданні Уряду 3 березня схвалено проект Закону «Про вихід з Угоди про державну соціальну допомогу членам сімей військовослужбовців, загиблих в Афганістані та інших державах, в яких велися бойові дії».

У п’ятницю, 3 березня, Кабінет міністрів провів засідання, під час якого розглянув низку важливих питань.

- Схвалено проект Закону «Про внесення зміни до розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо джерел оплати послуг з доставки пенсій та виплати допомоги на поховання». Законопроектом передбачено, що оплата послуг за доставку пенсій, призначених відповідно до статей 54 та 55 ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», Законів «Про Кабінет Міністрів України», «Про державну службу», «Про Національний банк України», «Про дипломатичну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про прокуратуру», «Про статус народного депутата України», «Про судову експертизу», «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», Митного та Податкового кодексів України, Положення про помічника-консультанта народного депутата України, та щомісячного довічного грошового утримання здійснюється за рахунок джерел, з яких проводяться відповідні виплати. Також пропонується виплачувати допомогу на поховання осіб, які отримували пенсії за рахунок виділених із Державного бюджету України коштів, щомісячне довічне грошове утримання в сумі, що становить два розміри пенсії / щомісячного довічного грошового утримання, яку / яке отримувала особа на момент смерті (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації,інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, пенсії за особливі заслуги перед Україною), за рахунок джерел, з яких проводились виплати відповідної пенсії / щомісячного довічного грошового утримання.

- Схвалено проект Закону «Про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу України щодо визначення джерел фінансування деяких пенсійних виплат і витрат на їх доставку». Законопроектом пропонується визначити Державний бюджет України джерелом фінансування видатків на виплату пенсій особам, яким пенсії призначено відповідно до статей 54 та 55 ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»; виплату пенсій за вислугу років, що виплачуються до досягнення пенсійного віку, встановленого ст. 26 ЗУ «Про загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування»; фінансування суми, якої не вистачає для повного покриття витрат на виплату та доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах; покриття Пенсійному фонду України недоотриманої суми коштів від застосування розміру єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування, встановленого частинами 13-14 ст. 8 ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування» для працюючих осіб з інвалідністю; виплату цільової грошової допомоги, щомісячної компенсації сімʼям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи; виплату допомоги на поховання та оплату послуг за їх доставку вищезазначеним особам, а також на покриття різниці між розміром пенсії, обчисленим відповідно до ч.2 ст. 28 ЗУ «Про загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування», та розміром пенсії, обчисленим відповідно до ст. 27 ЗУ «Про загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування».

- Схвалено проект Закону «Про вихід з Угоди про державну соціальну допомогу членам сімей військовослужбовців, загиблих в Афганістані та інших державах, в яких велися бойові дії». Законопроект спрямований на вихід України з Угоди про державну соціальну допомогу членам сімей військовослужбовців, загиблих в Афганістані та інших державах, в яких велися бойові дії, вчиненої 24.09.1993 в Москві та ратифікованої Законом України від 20.04.2011 N 3254-VI.

ДЖЕРЕЛО
Moderator

dog-fox Аватара пользователя
SuperModerator

Сообщения: 3879
Откуда: Запоріжжя
«Тепер у квітні буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, з урахуванням збільшеного трудового стажу. Таке підвищення торкнеться близько 600 тисяч українців. Додаткові доплати за віком, запровадження яких свого часу ініціював Президент України Володимир Зеленський, також залишаються чинними», – зазначив Шмигаль.

Але слід зазначити, що статистику Пенсійний фонд отримує із запізненням. Тому хоч розмір пенсії збільшиться вже з квітня, але прибавка до пенсії фактично буде нарахована із запізненням. Недоотримана сума буде включена до наступних пенсійних виплат.

Шмигаль пояснив, за яким принципом проведуть перерахунок пенсій у квітні і кого він торкнеться
Moderator



Пред.

Вернуться в Новини, події, коментарі

cron