Страница 47 из 81

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 17-10-2019, 14:04
ВЛАДИМИР К.
Likvidator писал(а):
ВЛАДИМИР К. писал(а):
Не все военнослужащие


Речь о п.9-1 ПКМУ1210 :
Военнообязанные, призванные на военные спецсборы.
Не на всех военнослужащих применимо п.9-1

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 18-10-2019, 19:23
Goldfish
Мой отец был пожарным (на то время относились к МВД). В конце августа, ни на что особо не надеясь, написала за маму заявление в ПФУ на перерасчет пенсии по потере кормильца с 1 июля согласно ПКМУ №543, исходя из 5-кратной минимальной на 01.01.2019. Обошлось даже без споров и судов. В октябре пришел перерасчет.

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 21-10-2019, 15:01
Likvidator
ВЛАДИМИР К. писал(а):

Речь о п.9-1 ПКМУ1210 :
Военнообязанные, призванные на военные спецсборы.
Не на всех военнослужащих применимо п.9-1

Для успешно окончивших 5 классов средней школы: в п.9-1 ПКМУ1210 согласно правилам украинского языка сказано о всех военнослужащих которые брали участие в ликвидации последствий Чорнобыльської катастрофы:
9-1. За бажанням військовослужбовців, у тому числі військовозобов’язаних, призваних на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи,

9-1. По желанию военнослужащих,( в том числе военнообязанных, призванных на военные сборы), которые брали участие у ликвидации последствий Чорнобыльської катастрофы,

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 30-10-2019, 09:12
ВЛАДИМИР К.
ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Суд апеляційної інстанції вважає, що у разі зміни розміру мінімальної заробітної плати проводиться перерахунок зазначених пенсій виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року - тобто законодавець вказує лише на зміну мінімальної заробітної плати, при цьому всі інші складові формули для пенсії по інвалідності обчисленої з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року - залишаються незмінними.

Таким чином, колегія суддів доходить висновку, що оскільки позивач за перерахунком пенсії звертався у 2017 році, то відповідач повинен обчислювати позивачу пенсію по інвалідності з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 2016 рік.

Отже, колегія суддів дійшла висновку, що з положень зазначеної норми Постанови КМУ від 23 листопада 2011 р, № 1210 вбачається, що у разі зміни розміру мінімальної заробітної плати проводиться перерахунок призначених пенсій виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, тобто у разу перерахунку пенсії позивачу має змінюватися виключно значення розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, в той час як інші показники, зокрема, Зеї мають залишатися без змін.




Анонимный29 окт. 2019 г., 22:36:00
Вот это решение должно стать базовым и образцовым кому начислено по 59ст. /Но я увидел ссылку на п.851, возможно истец срочник?, а как известно и п.851 и п.543 действительны, и как не крути п.851 явно заточена под срочников, хотя с 1.07.19г. и объеденили военнослужащих и военнообязанных. Но факт есть факт, п.851-срочники, п.543-партизаны и остальные погонники.)


29.10.2019г.

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 30-10-2019, 16:29
Likvidator
ВЛАДИМИР К. писал(а):
ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ





Анонимный29 окт. 2019 г., 22:36:00
Вот это решение должно стать базовым и образцовым кому начислено по 59ст. /Но я увидел ссылку на п.851, возможно истец срочник?, а как известно и п.851 и п.543 действительны, и как не крути п.851 явно заточена под срочников, хотя с 1.07.19г. и объеденили военнослужащих и военнообязанных. Но факт есть факт, п.851-срочники, п.543-партизаны и остальные погонники.)


29.10.2019г.

Это (http://reyestr.court.gov.ua/Review/85146604) :?:

Зобов`язати Чугуївське об`єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області здійснити з 01 січня 2019 року перерахунок та виплату пенсії ОСОБА_1 у зв`язку зі зміною мінімальної заробітної плати з урахуванням середньої заробітної плати (доходу) у середньому на одну застраховану особу в цілому по Україні, з якої сплачено внески за 2016 рік згідно рішення Харківського окружного адміністративного суду від 14.11.2018 по справі №520/8793/18 ..

А почему не другое :?:

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 12-11-2019, 10:27
Borzow
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України
6. У Законі України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” (Відомості Верховної Ради України, 1991р., № 16, ст. 200 із наступними змінами):

1) пункт 6 частини першої статті 30 викласти у такій редакції:

,,6) розмір державної соціальної допомоги, призначеної дітям з інвалідністю віком до 18 років, затверджується законом про Державний бюджет України на відповідний рік”;

2) частину першу статті 39 викласти у такій редакції:

,,Громадянам, які працюють у зоні відчуження, встановлюється доплата у розмірі, що затверджується законом про Державний бюджет України на відповідний рік. Порядок встановлення доплати, передбаченої цією статтею, визначається Кабінетом Міністрів України.”;

3) статті 50 та 51 викласти у такій редакції:

,,Стаття 50. Додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров’ю, особам, віднесеним до категорії 1

Особам, віднесеним до категорії 1, призначається щомісячна додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров’ю, у розмірі, що затверджується законом про Державний бюджет України на відповідний рік. Порядок призначення щомісячної додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю, передбаченої цією статтею, визначається Кабінетом Міністрів України.

Стаття 51. Додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров’ю, особам, віднесеним до категорій 2, 3, 4

Особам, віднесеним до категорій 2, 3, 4, призначається щомісячна додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров’ю, у розмірі, що затверджується законом про Державний бюджет України на відповідний рік. Порядок призначення щомісячної додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю, передбаченої цією статтею, визначається Кабінетом Міністрів України.”;

4) частину першу статті 52 викласти у такій редакції:

,,Щомісячна компенсація у разі втрати годувальника призначається на кожного непрацездатного члена сім’ї, який був на його утриманні, у розмірі, що затверджується законом про Державний бюджет України на відповідний рік. Порядок призначення щомісячної компенсації сім’ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, передбаченої цією статтею, визначається Кабінетом Міністрів України.”;

5) статтю 53 викласти у такій редакції:

,,Стаття 53. Виплата додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю, та щомісячної компенсації сім`ям за втрату годувальника

Додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров'ю, та щомісячна компенсація сім'ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи виплачуються незалежно від заробітку, пенсії чи іншого доходу.”;

6) частину третю статті 54 викласти у такій редакції:

,,Умови та порядок призначення пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, і пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи визначаються актами Кабінету Міністрів України з відповідних питань. Мінімальні розміри державної пенсій особам, віднесеним до категорії 1 та у зв’язку з втратою годувальника, передбачені цією статтею, затверджуються законом про Державний бюджет України на відповідний рік.”;

7) у частині третій статті 67 слова ,,десяти прожиткових мінімумів” замінити словами ,,розмір, що затверджується законом про Державний бюджет України на відповідний рік”.

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 13-11-2019, 12:48
Патриот
Молодцы привязали все к Закону Украины О Государственном бюджете, а теперь ждите у моря погоды.

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 03-12-2019, 10:52
ВЛАДИМИР К.
Перерахунок пенсій ліквідаторам Чорнобильської катастрофи: ВС розгляне зразкову справу

Вeрxoвний Суд у склaді кoлeгії суддів Кaсaційнoгo aдміністрaтивнoгo суду 18 грудня 2019 рoку рoзглянe зрaзкoву спрaву зa пoзoвoм фізичнoї oсoби, якa під чaс прoxoджeння військoвиx збoрів брaлa учaсть у ліквідaції нaслідків Чoрнoбильськoї кaтaстрoфи і внaслідoк цьoгo стaлa oсoбoю з інвaлідністю, дo Київськoгo oб’єднaнoгo упрaвління Пeнсійнoгo фoнду Укрaїни м. Xaркoвa, пeрeдaє oфіційний сaйт ВС.

«Спір виник чeрeз відмoву тeритoріaльнoгo oргaну ПФУ у пeрeрaxунку пeнсії особі, яка брала участь у ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС під час проходження військових зборів, відповідно до ч. 3 ст. 59 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Позивач просить визнати дії департаменту ПФУ протиправними щодо відмови у перерахунку пенсії як учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та зобов’язати відповідача здійснити перерахунок пенсії з інвалідності, обчисленої з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.


https://veteranychernobyl.info/pererahu ... more-13510

ПКМУ 1210:
9-1.
У разі зміни розміру мінімальної заробітної плати проводиться перерахунок зазначених пенсій виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

Середньомісячний коефіцієнт заробітної плати, який враховується під час обчислення пенсії (Кзс), визначається за формулою:

Кз = Зп(min) х 5 / Зс1



де Зп(мін) - розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року;

Зс1 - середня заробітна плата (дохід) в середньому на одну застраховану особу в цілому по Україні, з якої сплачено страхові внески за рік, що передує відповідному року.


https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1210-2011-%D0%BF

Определимся правильность применения формулы для начисления Кз Верховным Судом Изображение

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 03-12-2019, 21:53
ЧАЭС BORIS
В декабре пенсия у меня увеличилась на 30 грн за счёт доплаты как инвалиду войны 2 группы в связи с увеличением прожиточного минимума. 40% от 1638 грн (625.20+30=655.20 грн.

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 03-12-2019, 22:19
ВЛАДИМИР К.
ЧАЭС BORIS писал(а):
В декабре пенсия у меня увеличилась на 30 грн за счёт доплаты как инвалиду войны 2 группы в связи с увеличением прожиточного минимума. 40% от 1638 грн (625.20+30=655.20 грн.


Можете если есть желание, просчитать до конца года увеличение доплаты, но без индексации основной пенсии с 01.03.2020г., или посмотреть протокол начисления пенсии в начале года, в кабинете ПФ на весь 2020г. unsure

01.01.2020г. -- 1638грн.
01.07.2020г. -- 1712грн.
01.12.2020г. -- 1769грн.

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 04-12-2019, 10:57
ВЛАДИМИР К.
Мин. пенсия на 2020г. 2 група инв. 1 кат. ( Партизан).

Мин.пенсия с 01.01.2020г. :
1638 х 525% = 8599,5грн.

Мин. пенсия с 01.07.2020г. :
1712 х 525% = 8988грн.

Мин.пенсия с 01.12.2020г. :
1769 х 525% = 9287г.

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 04-12-2019, 11:06
mekena
ВЛАДИМИР К. писал(а):
Мин. пенсия на 2020г. 2 група инв. 1 кат. ( Партизан).

Мин.пенсия с 01.01.2020г. :
1638 х 525% = 8599,5грн.

Мин. пенсия с 01.07.2020г. :
1712 х 525% = 8988грн.

Мин.пенсия с 01.12.2020г. :
1769 х 525% = 9287г.

А если по процентовке потери трудоспособности - 60,70,89%?

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 04-12-2019, 11:28
ВЛАДИМИР К.
mekena писал(а):
ВЛАДИМИР К. писал(а):
Мин. пенсия на 2020г. 2 група инв. 1 кат. ( Партизан).

Мин.пенсия с 01.01.2020г. :
1638 х 525% = 8599,5грн.

Мин. пенсия с 01.07.2020г. :
1712 х 525% = 8988грн.

Мин.пенсия с 01.12.2020г. :
1769 х 525% = 9287г.

А если по процентовке потери трудоспособности - 60,70,89%?


60% нетрудоспособности:
3764 х 1,17 х 2,6715 х 0,6 = 7058,97 грн. ( без доплат)

70% нетрудоспособности :
3764 х 1,17 х 2,6715 х 0,7 = 8235,47грн. ( без доплат)

89% нетрудоспособности:
3764 х 1,17 х 2,6715 х 0,89 = 10470,81грн. ( без доплат)

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 04-12-2019, 11:37
dog-fox
mekena писал(а):
А если по процентовке потери трудоспособности - 60,70,89%?

:shok:
80% наверное ???
При этой процентовке (60, 70, 80%) разница между пенсиями по 5-и кратке и по минималке фактически только на величину доплат (доп. пенсия чернобыль + доп. пенсия инвалиду войны + 50 грн.) в пользу 5-и кратки.

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 04-12-2019, 12:09
mekena
dog-fox писал(а):
:shok:
80% наверное ???
При этой процентовке (60, 70, 80%) разница между пенсиями по 5-и кратке и по минималке фактически только на величину доплат (доп. пенсия чернобыль + доп. пенсия инвалиду войны + 50 грн.) в пользу 5-и кратки.

Да, 80, опечатка.
Да вот смотрю, переплюнет военную или нет...

ВЛАДИМИР К. писал(а):
[
60% нетрудоспособности:
3764 х 1,17 х 2,6715 х 0,6 = 7058,97 грн. ( без доплат)

70% нетрудоспособности :
3764 х 1,17 х 2,6715 х 0,7 = 8235,47грн. ( без доплат)


Это по показателям в 2020-го года?

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 04-12-2019, 12:30
ВЛАДИМИР К.
mekena писал(а):
dog-fox писал(а):
:shok:
80% наверное ???
При этой процентовке (60, 70, 80%) разница между пенсиями по 5-и кратке и по минималке фактически только на величину доплат (доп. пенсия чернобыль + доп. пенсия инвалиду войны + 50 грн.) в пользу 5-и кратки.

Да, 80, опечатка.
Да вот смотрю, переплюнет военную или нет...

ВЛАДИМИР К. писал(а):
[
60% нетрудоспособности:
3764 х 1,17 х 2,6715 х 0,6 = 7058,97 грн. ( без доплат)

70% нетрудоспособности :
3764 х 1,17 х 2,6715 х 0,7 = 8235,47грн. ( без доплат)


Это по показателям в 2020-го года?


На 01.01.2020г.
Намечается индексация с 01.03.2020г.
Доплата увеличилась с 01.12.2019г.
Увеличится с 01.07.2020г., 01.12.2020г.

Если пенсия больше военной, то на 5 кратку в этом году, иначе с 01.01.2020г. Кз будет меньше 2,6715

У срочников перешедших с 01.10.2017г.
Кзс = 3200х 5 / 4482 = 3,56983

У партизан перешедших на 5 кратку в 2019г.
Кзс = 4173 х 5 / 7810.88 = 2,67127

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 04-12-2019, 12:46
mekena
Понял, спасибо.
С 20-го года будет добавка очередная на военной, чуток больше все-таки.
Правда на черноб.пенсии индексации еще, но в этом году по любому уже переходить не буду.

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 04-12-2019, 12:49
Likvidator
ВЛАДИМИР К. писал(а):
Перерахунок пенсій ліквідаторам Чорнобильської катастрофи: ВС розгляне зразкову справу

Вeрxoвний Суд у склaді кoлeгії суддів Кaсaційнoгo aдміністрaтивнoгo суду 18 грудня 2019 рoку рoзглянe зрaзкoву спрaву зa пoзoвoм фізичнoї oсoби, якa під чaс прoxoджeння військoвиx збoрів брaлa учaсть у ліквідaції нaслідків Чoрнoбильськoї кaтaстрoфи і внaслідoк цьoгo стaлa oсoбoю з інвaлідністю, дo Київськoгo oб’єднaнoгo упрaвління Пeнсійнoгo фoнду Укрaїни м. Xaркoвa, пeрeдaє oфіційний сaйт ВС.

«Спір виник чeрeз відмoву тeритoріaльнoгo oргaну ПФУ у пeрeрaxунку пeнсії особі, яка брала участь у ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС під час проходження військових зборів, відповідно до ч. 3 ст. 59 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Позивач просить визнати дії департаменту ПФУ протиправними щодо відмови у перерахунку пенсії як учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та зобов’язати відповідача здійснити перерахунок пенсії з інвалідності, обчисленої з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.


https://veteranychernobyl.info/pererahu ... more-13510

Рассмотрение аналогичных зразковій(типових) справ приостановлено:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/85897739
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

26 листопада 2019 р. справа № 480/4800/19

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Бондар С.О., розглянувши в спрощеногому провадженні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Глухівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Сумської області в якій просить:

- визнати протиправною бездіяльність щодо перерахунку пенсії з 25.04.2019, ОСОБА_1 , як військовослужбовцю призваному на збори для ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, обчисленої з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, відповідно до ч. 3 ст. 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи";

- зобов`язати здійснити перерахунок та виплату пенсії з 25.04.2019, обчисливши її з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, згідно до вимог ч. 3 ст. 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", відповідні виплати провести за вищевказаний період з урахуванням проведених виплат.
Судом встановлено, що ухвалою Верховного Суду від 22.11.2019 у справі №520/1972/19 (адміністративне провадження №Пз/9901/11/19) відкрито провадження у зразковій адміністративній справі за позовом фізичної особи до Київського об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова про визнання дій при вирішенні звернення як дискримінаційні щодо перерахунку пенсії, яке було подано до Київського об`єднаного ПФУ в м. Харкові; визнання протиправними дій щодо відмови у перерахунку пенсії, як учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відповідно до частини третьої ст. 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"; зобов`язання відповідно до частини третьої ст. 59 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" здійснити з 01.10.2017 перерахунок пенсії по інвалідності, обчисленої з п`ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року та виплатити різницю між належною до сплати та фактично виплаченою пенсією за період з 01.10.2017 до моменту здійснення перерахунку. Отже, вказані справи є типовими. Враховуючи вищевикладене, суд вважає необхідним зупинити провадження у справі №480/4800/19 до вирішення та набрання законної сили судовим рішенням в справі №520/1972/19 (Пз/9901/11/19).

Керуючись ст. 236, 291 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Зупинити провадження в адміністративній справі №480/4800/19 за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії до набрання чинності рішенням у справі №520/1972/19 (Пз/9901/11/19).

http://reyestr.court.gov.ua/Review/85997232
http://reyestr.court.gov.ua/Review/85960065
http://reyestr.court.gov.ua/Review/85997216

Судъя Бадюков Ю.В. не уверен в законной силе своей ухвали:
Частиною 1 статті 291 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суд, який розглядає типову справу, має право зупинити провадження за клопотанням учасника справи або за власною ініціативою у випадку, якщо Верховним Судом відкрито провадження у відповідній зразковій справі.

З огляду на те, що адміністративна справа №520/11799/19 має ознаки типової, по якій Верховним Судом відкрито провадження у зразковій справі, суд дійшов висновку про наявність правових підстав, визначених п.9 ч.2 ст.236 КАС України, для зупинення провадження у даній адміністративній справі.

На підставі вищевикладеного та керуючись, ст. 236, ст. 248, ст. 256, ст. 293, ст. 295, ст.297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Зупинити провадження по справі №520/11799/19 за позовом ОСОБА_1 до Головного Управління Пенсійного фонду України в Харківській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії до набрання чинності рішенням Верховного суду в зразковій адміністративній справі №520/1972/19.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково у випадках, визначених статтею 294 цього Кодексу. Оскарження ухвали суду, яка не передбачена статтею 294 цього Кодексу, окремо від рішення суду не допускається.

Ухвала може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення відповідно до п.п. 15.5 п. 15 ч. 1 Розділу VII Перехідних положень КАС України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).
:shok:

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 20-12-2019, 21:13
yurase
Подскажите пожалуйста, я бывший сотрудник МВД УПО 1987г. 3 гр инв., если я перейду с военной пенсии на черноб., какова вероятность получения 5-кратной пенсии, процент потери трудоспособности не установлен. Стоит переходить с военной?

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 20-12-2019, 22:13
mekena
yurase писал(а):
Подскажите пожалуйста, я бывший сотрудник МВД УПО 1987г. 3 гр инв., если я перейду с военной пенсии на черноб., какова вероятность получения 5-кратной пенсии, процент потери трудоспособности не установлен. Стоит переходить с военной?

Это как % потери трудоспособности не установлен? Такое вообще бывает разве? У меня раньше даже без группы ВВК при увольнении установила процент потери трудоспособности. Впервые слышу о таком.
В любом случае с таким вариантом нельзя, так как в формуле расчета пенсии фигурирует коэффициент потери трудоспособности.

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 21-12-2019, 17:44
yurase
mekena писал(а):
Это как % потери трудоспособности не установлен?

Вот что в моей пенсионном деле.
Складові пенсійної виплати
Основний розмір пенсії: 60% грошового забезпечення у розмірі: З урахуванням доплати:
в т.ч. збільшення основного розміру пенсії (25%)
IНВАЛIД ВIЙНИ 3 ГРУПИ/ПРИ ВИКОНАННI ОБОВ'ЯЗКIВ В/С ІНВАЛІД ВІЙНИ 3 ГР. (СТ.7)
1 КАТЕГОРIЯ ЧАЕС ІНВАЛІД 3 ГР.
Інваліди війни 3 гр./при виконанні обов’язків в/с
В справке об инвалидности сведений о % потери трудоспособности нет.
При последнем освидетельствовании вопроса о % потери трудоспособности не возникало, так как я бывший сотрудник МВД.
Может этот % устанавливается отдельно и не обязателен к озвучиванию.

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 21-12-2019, 18:13
mekena
yurase писал(а):
mekena писал(а):
Это как % потери трудоспособности не установлен?

Вот что в моей пенсионном деле.
Складові пенсійної виплати
Основний розмір пенсії: 60% грошового забезпечення у розмірі: З урахуванням доплати:
в т.ч. збільшення основного розміру пенсії (25%)
IНВАЛIД ВIЙНИ 3 ГРУПИ/ПРИ ВИКОНАННI ОБОВ'ЯЗКIВ В/С ІНВАЛІД ВІЙНИ 3 ГР. (СТ.7)
1 КАТЕГОРIЯ ЧАЕС ІНВАЛІД 3 ГР.
Інваліди війни 3 гр./при виконанні обов’язків в/с
В справке об инвалидности сведений о % потери трудоспособности нет.
При последнем освидетельствовании вопроса о % потери трудоспособности не возникало, так как я бывший сотрудник МВД.
Может этот % устанавливается отдельно и не обязателен к озвучиванию.

По первой позиции понятно - пенсия по инвалидности 3 группа - 60% (в этой статье % потери не нужен и не предусмотрен законом).
По поводу сведений о потери трудоспособности - вот тут нонсенс....
Это справка МСЭК? Их две штуки разного цвета, в одной из них должна присутствовать потеря трудоспособности в %%.
Что значит, так как бывший сотрудник МВД? Это здесь ни при чем. Неважно какой сотрудник и какого ведомства. Потеря трудоспособности дается в связи с определением диагнозов, а не профессии. Хоть МВД, хоть ВСУ, хоть просто шахтер...
На последний пункт - да, как я и озвучил выше, %% определены в справках МСЭК, которые давались в 2-х экземплярах при получении инвалидности. Один экземпляр (двух разноцветных справок) находится в пенсионном деле. Второй экземпляр должен быть на руках. Именно там должен быть указан % нетрудоспособности. Ищите эти справки (голубого и зеленоватого цвета), размер примерно чуть меньше почтового конверта.

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 21-12-2019, 18:33
Патриот
Процент нетруспособности объязательно определяют всем ликвидаторам, военнослужащим, полицейским, врачам, всем кто проходит областную МСЕК. В районных МСЕКах обычно не устанавливают, но там эти категории и не проходят освидетельствование. Поэтому Вам правильно указали ищите справку, но цвет этой справки бывает разный, в некоторых областях он белый.

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 21-12-2019, 20:41
yurase
Я всегда получал одну справку об инвалидности с 1992 года красную, последняя зеленая пожизненная. Харьков втек чернобыльский.

Re: пенсія чорнобильцям

СообщениеДобавлено: 21-12-2019, 20:53
mekena
yurase писал(а):
Я всегда получал одну справку об инвалидности с 1992 года красную, последняя зеленая пожизненная. Харьков втек чернобыльский.

И синенькая вторая должна быть.Именно в ней на обратной стороне указана степень утраты трудоспособности. Всем выдают две справки.
Зелёная называется Довідка до акта огляду МСЕК, синяя - Довідка про результати визначення втрати професійної працездатності у відсотках, потреби у додаткових видах допомоги.
Ищите. Если не найдёте, обращайтесь в свой МСЭК с заявлением о выдаче дубликата, в связи с утерей.