Список форумов Проблеми чорнобильців Пенсії та судові справи чорнобильців Чернобыльская пенсия бывшего военнослужашего (прим. расчет)

Чернобыльская пенсия бывшего военнослужашего (прим. расчет)

Пенсії за Законом № 796-XII Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
Absent Аватара пользователя
участник

Сообщения: 191
Откуда: Харьков
убрано
Последний раз редактировалось Absent 29-01-2010, 09:54, всего редактировалось 1 раз.

al_der участник

Сообщения: 125
А нужно ли переходить на чернобыльскую? на мой взгляд, статья 11 дает право (умови, норми і порядок) для назначения пенсии по ст. 54 чернобыльского Закона.

"Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб"
Стаття 11. Пенсії особам, які постраждали від Чорнобильської катастрофи
Умови, норми і порядок пенсійного забезпечення військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, визначаються Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" і цим Законом.

"Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"
Стаття 54. Державна пенсія особам, віднесеним до категорії 1 та у зв'язку з втратою годувальника

Пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, і пенсії у зв'язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи можуть призначатися за бажанням громадянина із заробітку, одержаного за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках, у розмірі відшкодування фактичних збитків, який визначається згідно з законодавством. В усіх випадках розмір середньомісячної заробітної плати для обчислення пенсії за роботу в зоні відчуження у 1986-1990 роках не може перевищувати 3,0 тис. карбованців. Обчислення і призначення пенсій по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, і пенсій у зв' язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи із заробітку за межами зони відчуження провадиться на загальних підставах відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" ( 1058-15 ). ( Частина третя статті 54 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3108-IV ( 3108-15 ) від 17.11.2005 )
В усіх випадках розміри пенсій для інвалідів, щодо яких встановлено зв'язок з Чорнобильською катастрофою, не можуть бути нижчими:

по I групі інвалідності - 10 мінімальних пенсій за віком;
по II групі інвалідності - 8 мінімальних пенсій за віком;
по III групі інвалідності - 6 мінімальних пенсій за віком;
дітям-інвалідам - 3 мінімальних пенсій за віком.

Сообщение 03-02-2010, 09:05
mekena Аватара пользователя
Site Admin

Сообщения: 4671
Откуда: Донецкая обл. УКРАИНА!
дел - на эту темы тут никто не отвечает...


Вернуться в Пенсії та судові справи чорнобильців

cron